- 22 Ocak 2008
- 690
- 356
- 323
- Konu Sahibi aryalorinn
-
Tiroide bakıldı mı?Sürekli olarak artık sinirlenmeyeceğim, sakinleşmeden kimseyle konuşmayacağım, kendimi frenliyeceğim, bu kadar çabuk yükselmeyeceğim deyip, tekrar tekrar öfkeme mağlup oluyorum.
Gizli şekerime baktıracağım. Artık umudum şekerde. Herkes çıkmasın der, ben çıkar inşallah ,çıkar da ilaçlar bu fevriliğimi alır duasındayım.
Takipteyim konuyu.
haklısınız çocuk olunca biraz daha kontrollü davranmak gerekir . bende aynı şekilde elime ne gelirse atar kırardım çok şükür o huyum birazda olsa geçtiBende kendimi kontrol edemiyorum...ağzıma gelen dışında sinirimi eşyalardan çıkarıyorum.az tabak bardak cep telefonu kumanda kırmadım...elime o an ne gelirse...gözüm dönüyo bir anda..kontrol edemiyorum kendimi.ama artık bi yavrum var.onun huzuru için biraz daha kontrollü olmak zorundayım.kendi aptallıklarımla bebeğimi huzursuz etmeye hakkım yok...
kesinlikle tüm yazdıklarınıza katılıyorum mesele sevmemek degil mesele içimizde biriktirdiğimiz şeyler olmasını isteyip olmayan şeyler gibi bi çok etkenlerSevmemek değildir konu, bir davranışını bir sözünü hakketmediğini düşünüyor olabilirsin bilinç altında. Bence önce kendinle yüzleş ben neden sinirleniyorum bu adama diye, sonra da onunla yüzleş.
Dr. Ender Vardar öfkeyi, "kişinin planları, istek ve gereksinimleri engellendiğinde, uğradığı haksızlığa karşı, kışkırtmalara karşı veya kendi benliğine yönelik bir tehdit algıladığında yaşadığı en temel duygulardan biridir" diye tanımlamış. Bu duygu durum sonucu olarak da insan istemediği ani ve sert çıkışları gerçekleştiriyor.
Sizi bu fevri davranışa neyin ittiğini tespit ettikten sonra yapacağınız öncelikle öfke kontrolünü öğrenmek, sonrasında da sorunun çözümüne yönelik adımlar atmak. Farkındalık önemlidir, içinde bulunduğunuz durumun farkında olursanız işiniz epeyce kolaylaşır. Ne istiyorum, neler oluyor gibi bir karşılaştırma tablosu da işinizi kolaylaştırabilir :)
Ayrıca, dini inancınıza uygun ibadet veya meditasyon da daha dingin hissetmenize neden olacaktır.
ben de öyleydim sonra dedim ki ya bir hayatım var sinirlensem elime ne geçiyor hiçbir şey insanları değiştirebilir miyim hayır olanları değiştirebilir miyim hayır
o yüzden takmamayı öğrendim boş verdim kendimden başka ne eşyaya ne insana fazla değer vermiyorum böylece fazla etkilenmiyorum yapılanlardan
ayrıca doktora gittiğimde o dönem tiroid hastası olduğum ortaya çıktı o da çok etkiliyor bu durumu
bende mi bi troidime baktırsam acabaBen normalde sakin birisiyimdir fakat bir süre sonra bende de aşırı sinir vs oldu,doktora gittim tiroid çıktı,tabi başka belirtilerde vardı,ama sinir de önemli belirtiler arasında oluyor böyle bir durumda olabilir mi.
çok teşekkür ederim bunu deneyeceğimBende cok fevriyim. Peygamberimizin tavsiye ettigi gibi ; öfkelendiginde oturuyorsan kalk, ayaktaysan otur... bunu dene derim
bende mi bi troidime baktırsam acaba
Tiroid,şeker bunlara baktırın.bende mi bi troidime baktırsam acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?