Fikir alışverişi

Hebehubele

'Mutlu bir kalp büyütüyorum'♡
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
3.594
9.503
88
Hayırlı günler herkese .
Herkes gibi eşimle bizde artık çekirdek ailemizin minik üyesi gelsin istiyoruz :)
Allah isteyen herkese nasip etsin bakabilecekleri ,kimseye muhtaç etmeyecekleri kadar evlat.
Evet az çok denemelerimiz oldu bebek anlamında daha sonra doktora gitmeye karar verdik . Ve istanbulda bi devlet hastanesine gittim. Doktor benden ve eşimden bir takım testler istedi. Testleri tamamladim fakat kendo doktoruma ramdevu alamadığım için ayni hastanede baska doktora gösterdim. Oda kendi doktruna göster ama öncesinde bide hsg yaptır ndedi . Kendi doktoruma gittim . Hsgden bahsetmedi ilac yazacakti randevu alip geldigin zaman yazarim dedi bide arkadaşlar progesteronu 21.gün istedi. Ben gittim 21. Gün yaptırdım testi o günün aksami gelip ovülasyon kitiyle yaptığım da çift çizgi koyu çıktı ve biz o günü degerlendirdik .
Ama doktora verdigim kan testinde ise 21. Gün hala yumurtlama olmamış olarak çıktı. Devlet hastanelerinde doktorlarla cok konuşulmuyor bilirsiniz. Ben kendi doktoruma tekrar aldim randevu ama 10 gun sonraya. Bu durum nasıl devam eder? Bu süreç doğru mu? Sizce rahim filmi cektirmek icin erken mi ? Ne yapmam gerekir hiçbir fikrim yok.

Ben bu sureci en agir sekilde yasadim nasil bir psikoloji biliyorum.Devlet hastanesinde ilgilenmezler , ozel hastanede surekli test isterler... Ben ozel bir doktora gitmistim fiyati cok fazla degildi ama o tak tak neyin varsa soyluyor. Senden surekli test istemiyor. Allah yardimcin olsun..

Ya şu testi bu testi derken 3 ay filan sürüyor git gel git gel insan bunalıyor sonra tedaviye başlıyorlar iyi bi doktorun varsa allah izin verirse hamile kalman kolaylaşıyor doktor önemli

Sana tafsiyem üniversite hastanesine gitmen olur. Eğer maddi durumun varsa docent ya da prof lar 120 lira ücret karşılığında hasta bakiyorlar. Ben tupbebek doktoruna gittim devlet hastanesine aylarca gittim hicbir şey elde edemedim tedaviye bile baslamadilar o doktora gittim hemen başladı

Amin . Allah yardımcımız olsun yeni başladık 1 ay oldu ama 10 kere gidip geldim doktora ne yapmam gerektiği hakkinda da fikrim yok . Özel e de gösterdim oda bidaha progesteron yaptir erken yapılmış dedi ama ben devlette başladığımı soyledim o yüzden hicbisey yapmadi. Özel doktor tedavi sürecine gücümüz yeter mi bilmiyorum . Ne kadar devam ediyor testler vs ? Süreç nasil gidiyor? Cok ağrılı bisurec mi yoksa sadece bi ilac tedavisi mi?

Özelde çok ilgileniyorlar canım... ben hiç devlete gitmedim... özele gittim ilk muayenede hsg istemişti... bi sorun varsa baştan halledilsin diye..

Ben anlayamadım 1 ay denediniz bebeğiniz olmadı diye niye doktora gittinizki? Yaşınız 30 altı en az 1 yıl deneyin doğal mutlaka olucaktır bence çok tedavilik bi durumunuz olduğunu düşünmüyorum.. İnsan 1 ay yumurtlamayabilir geç yumurtlayabilir hemen tedavi olması gerekmiyo yani.. Doktorlara bi sorun varlığını gösteren şey en az 1 yıl denenip çocuk olmayışıdır bu yaştayken.. 30 yaş üstü olsaydınız da 6 ay denerdiniz..

Dra yeni başladık diyor sandım bende :)))

Şöyle söylemis olayim . 1 yildir korunmuyoruz. Kayganlastirici vs kullandik hatta 6 ay kadar sonra onuda biraktik . Toplam 1 yilsir korunmuyoruz aslinda iliski olmadigi aylarda oldu . Düzenli ilişki oldu yada herhun denedik 2 gunde 1 denedik diyemem ama dirum bundan ibaret doktora baslayali 1 ay oldu

Özelde çok ilgileniyorlar canım... ben hiç devlete gitmedim... özele gittim ilk muayenede hsg istemişti... bi sorun varsa baştan halledilsin diye..
Peki toplam ne kadara geldi size özel den tedavi il olarak nerdesiniz :) ve ise yaradi mi doktor hastane tavsiyeniz var mı

Peki toplam ne kadara geldi size özel den tedavi il olarak nerdesiniz :) ve ise yaradi mi doktor hastane tavsiyeniz var mı
Ne kadar tuttu hatırlamıyorum canım geçen yıl gitmiştik... antalyada benim dr... bu yılda farklı bir dr gittik yanlış hatırlamıyorsam 60 tl falandı..

Ya kader ilk denemede de olabilir benim testler uzun sürdü ama tedaviye baslayinca 2.ay hamile kaldim şükür

dr unuz kimdi acaba istanbulda mi dr unuz

Hsg çektirin.en sonunda mutlaka isteyecekler.içiniz rahat etsin bir sıkıntı varsa da yoksa da baştan belli olsun

Hebehubele merhaba..
Umarim siz de sağlıkla alırsınız bebişinizi kucağınıza.

Forumun tup bebek konularına göz atmanızı öneririm. Süreç uzun bir sureç. Devleti bilmiyorum hic gitmedim. Ama özelde ilaçlar iğneler muayene vs tüp bebek maliyeti merkeze göre değişebilir. 3 seneden fazladır deniyoruz ve hala deniyoruz. Yaşınız, eşinizin değerleri, sperm kalitesi, sizin hormon degerleriniz, tüplerinizin durumu vs herşey etken. Hsg'yi tüplerinizın açık olup olmadığını görmek için isterler. Hsg temiz çıkar başka test isterler. Yani aşama aşama bakar doktorlar. Hiç bir sorun çıkmazsa da sebepsiz infertilite derler. Sonra maddi manevi gücünüz yettiğince denersiniz. Insallah olumli sonucunuz olur

ah insallah rabbim sizede nasip etsin insallah

Pardon konun vesilesiyle bilgileneyim.
Progesteron nedir tam olarak çok mu önemli ona baktırmak?

Allah gönlünüze göre versin bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…