- 29 Nisan 2012
- 509
- 38
- 68
canım ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum şu an kpss ye çalışıyorum. Çok güzel, çok eğlenceli bir meslek ama kesinlikle tavsiye etmem. Çünkü ben ünive başladığımda kpss atanma puanı 45 falandı şu anda da çok yüksek değil fakat sen bu yılı saymazsan 4 yıl okuyacaksın. KPSS nin kaldırılma söylentisi var muhtemelen artık atanma şartları ağırlaşacak. Sen 4 yıl okuyup bitirene kadar kadroların da çoğu dolacak. Genç bölümlerden olduğu için emekli olan kişi sayısı da çok az. Özelde çalışırım dersen, özellerin verdiği 3 kuruş maaş ona da çok fazla çalıştırıyorlar ki mezun sayısı fazlalaştıkça daha da kötü olacak. Sana tavsiyem kolay iş bulacağın severek yapacağın başka bir bölüm seçmen
Hımm anladım canım peki önereceğin bölüm ?
Öncelikle merhaba bayanlar,
Doğru yere mi açtım bilmiyorum konuyu kısaca özet geçeyim geçen sene hayallerimin mesleği olan polisliği kazandım ilk dönemi okudum ilk dönemin son günü okuldan ilişiğim kesildi sağlık nedeniyle.
Şuan dosya danıştayda karar bekliyor eğer olumlu derlerse okula kaldığım yerden devam edebileceğim.
Ama danıştaydan dosya dönmesi malesef çok uzun sürüyor.
Tabi okuldan elendikten sonra kendimi toparlayamadım çok zor zamanlar yaşadım çok emek verdim hak ettim ve olmadı.
Bu sene kendi halimde üniversite sınavına hazırlandım Ygs5 puanım 365 puan okuldan gelecek puanımla 410 gibi bir puan yapıyor buda yaşadığım yerin civar illerinde okul öncesi okuyabilirim.
Çocuklarla ilgilenmeyi seviyorum o konuda çok sorun yapmıyorum ama iş kaygısı var tabiki zaten çok istediğim bir şey için çabalıktan sonra geri çevrilince 4 yıl okuduktan sonra iş kaygısı yaşamak beni çok korkutuyor :/
Aranızda okul öncesi okuyorum memnunum yada şu bölümü öneririm diyebileceğiniz bölümler var mı ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Ben okul öncesi öğretmeniyim. Çocukları seviyorsan ve ogretmekten zevk alıyorsan kesinlikle tavsiye ederim. Arkadaşların anlattığı kadar yorucu değil. Zaten yaptığım is keyifli olduğu için yorgunluğu hissetmiyorum belkide . Çalışma saatlerim 13.00 -17.30. Sabahci arkadaşların 8.00 -12.30. Çalışıyor olmama rağm en evime de vakit ayırıyorum. Çocukların sizi kayıtsız şartsız sevmesi çok güzel duygu gerçekten. Size tavsiyem devlet okuluna bağlı bir anasinifina gidip ogretmenden izin isteyip gözlem yapın ve ogretmenle mesleği hakkında konuşun. Küçük ve ismi duyulmamis okullarda çalışma saatleri uzun ve şartlar zor olabilir çalışmadım bilemiyorum ama büyük isim yapmış özel okullardan birinde çalışan arkadaşım var. Onun çalışma saatleri benden uzun olsada anlatılanlar gibi zor sartlarda değil gayet iyi koşullarda ve iyi bir maaşa çalışıyor. Bence okuyun ama mutlaka devlete atanin
Teşekkürlerpsikoloji yada pdr öneririmsosyal hizmetler de popülerdi bizim zamanımızda ama şimdi durumları nasıl bilmiyorum o zamanlar çok rahat iş imkanı vardı 4 yıllık olanı
Devlete bağli,bagimsiz bir anaokulunda rehber ögretmenim. Pdr mezunuyum yani. Ve kadroluyum. Tavsiye edermiyim .kesinlikle hayir.
Arkadaslarin yazdigi gibi Disardan iyi gibi gorunsede hepsi yalan. Devletmis.kadroymus.pdr imis. Yok arkadas yok. Insanlarla ugrasmak cok zor. Heleki bu devirde, bu nesille muhattap olmak cok zor.Imkanim olsa bir dakika durmam. Baskalarina pdr rahat gibi geliyor ama aylarca ogrencinin derdiyle eve gidip gelmek,velilerde bi degisikligi nasil yaparim diye kendini paralamak gercektwn insanin beynini yoruyor. Enerjisini tuketiyor.Bi bakkalim bari olsa da mutlu mesut yasayayim hayali kurarim.
Ben dert dinleye dinleye dert kupu oldum arkadaslar.uzatttim farkindayim ozur dilerim ama isin özu,meslegin sartlari bunlar.
Lafin kisasi iki yillik bolumlerden bile onu acik olan yerler var..kendine en uygun olani belirledikten sonra onlara bile git ama ögretmenlige......
Telden yazdigim icin fazla duzenleme yapamadim. Affola.....
Ne güzel anlatmışsınızDevlete atanmak 4 yıl sonra zor olur diyorlar peki bu konu hakkında ne düşünyorsunuz ?
Teşekkürler
Okulumun rehber öğretmeni geldi aklıma da siz acaba çok mu kafaya takıyorsunuz ? devlet okullarında rehberlik servisinin önemsendiğini ilk kez duydum insanlarda bu duruma dışarıdan bakarak yorum yapıyor. Diğer öğretmenliklere göre kıyaslanınca rehberlik öğretmeni daha hafif kalıyor sanki ?
Bende diger ogretmenlerin rahat oldugunu dusunuyorum acikcasi. Derse gir cik.sinav yap. Tamam. En azindan karisanlari olmuyor. Muhakkak onlarinda isi zor ama bizimki cok daha zor. Dogru dduzgun tanimlanmis bir meslek yok ortada. Neler yapacagin bile net degil. Hersey kendi cabanla. Ama diger derslerin klavuz vs. Kitaplari var.o yuzDen kolaylasiyor isleri. Okulun tum problemli ogrencileriyle sinif ogretmeninden daha cok sen ilgileniyorsun. Kafa patlatiyorsun neleri nasil degistirebilirim diye.100tane ogrencinin hayatini davranislarini degistiriosun belki ama bir tanesinde bocalayinca degisiklik yapamayinca ise yaramaz oluyorsun. Acimasizca konusuyorlar hemde hakkinda. Odana karisanlar.ekdersine karisanlar.ozluk haklarina karisanlar...daha neler neler..Herkeste bizim bransla ilgili o kadar cok sey bilip ahkam kesiyor ki oda cabasi
Kisacasi isini yapsanda cok kafan agriyor bu meslekte. Calisma sartlarininda degisme olasiligi var suan. .alan disi atalamarda yapildigi icin pdr nin daha dogrusi ogretmenligin cazibesi kalmadi. Dedigim gibi esnaf olsam daha mutlu olacagimi duunuyorum
Öncelikle merhaba bayanlar,
Doğru yere mi açtım bilmiyorum konuyu kısaca özet geçeyim geçen sene hayallerimin mesleği olan polisliği kazandım ilk dönemi okudum ilk dönemin son günü okuldan ilişiğim kesildi sağlık nedeniyle.
Şuan dosya danıştayda karar bekliyor eğer olumlu derlerse okula kaldığım yerden devam edebileceğim.
Ama danıştaydan dosya dönmesi malesef çok uzun sürüyor.
Tabi okuldan elendikten sonra kendimi toparlayamadım çok zor zamanlar yaşadım çok emek verdim hak ettim ve olmadı.
Bu sene kendi halimde üniversite sınavına hazırlandım Ygs5 puanım 365 puan okuldan gelecek puanımla 410 gibi bir puan yapıyor buda yaşadığım yerin civar illerinde okul öncesi okuyabilirim.
Çocuklarla ilgilenmeyi seviyorum o konuda çok sorun yapmıyorum ama iş kaygısı var tabiki zaten çok istediğim bir şey için çabalıktan sonra geri çevrilince 4 yıl okuduktan sonra iş kaygısı yaşamak beni çok korkutuyor :/
Aranızda okul öncesi okuyorum memnunum yada şu bölümü öneririm diyebileceğiniz bölümler var mı ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
bende okulöncesi öğretmeniyim kesinlikle öğretmenliği seçme arkadaşım özellikle okulöncesi öğretmenliğini.insanların ve devletin gözünde hiç degerimiz yok herkesin var bizim plan kitabımız yok her anasınıfı öğretmeni kafasına göre davranmak zorunda bırakılıyor, okulöncesi eğitim zorunlu bile değil 4+4+4 de yerimiz bile yok. ayrıca bizi bakıcı olarak görüyorlar.çocuk başımdan gitsin mantığı var.benim önerim ne amiriyle ne velisiyle uğraşmayacağın insanlarla çok muhatap olmayacagin bir meslek seç!
selam canım
öncelikle hakkında hayırlı olan bir meslek sahibi olursun inşallah
insanın seçeceği meslek o kadar önemli ki... kişinin bugünü, yarını; kendisi, ailesi, ülkesi; dünyası ve ahireti için çok büyük önem taşıyor hatta.
gelelim öğretmenlik mesleğine
öğretmenlik=peygamber mesleği derler
ama üniversitede öğretilen çok önemli bir şey vardır: öğretmenlik önce SABIR mesleğidir, sonra sevgi mesleği
para kazanma vs gibi sebeplerse gerilerde kalıyor
bir meslekte hata yapabilirsin
ama tıpta hata yaparsan insan hayatına mal olur
öğretmenlikte hata yaparsan önce çocuğa, sonra topluma, sonra da tüm dünyaya ve gelecek nesillere zarar verirsin
yapılan hata ne kadar çok kişiyi etkilerse yüklenen vebal o kadar büyük olur
ahlaklı, vatana millete dine hayırlı öğrenciler yetiştirebilirim dersen hiç durma
ama sabırlı değilim, yapamam dersen uzak dur
çünkü bir öğretmenin hatalı davranışı yüzünden hem kendi hayatını hem toplumun hayatını mahfeden gençler var
anasınıfı öğretmenliği yorucu olabilir ama polislik kadar değildir galiba
ayrıca sağlık durumunun öğretmenlik yapmana olumsuz etkisi olur mu onu da değerlendirmelisin
"Vicdanları kanatan bir mektup" diye konu açmıştım
hapse atılan bir öğrencinin öğretmenine yazdığı gerçek bir mektup
okursan, öğretmenlik yapıp yapamayacağına dair fikrin olur
hakkında hayırlısı olsun inşallah
Öncelikle hakkinda hayirlisi olsun elendigin bölüm ne bilmiyorum ama okulun basinda hastaneden rapor alinir her şeye bakilir eger sorun varsa ankaray cagrilirsin ve ordan gecemezsen elenirsin benim devremede oldu aynisi oda dava acti ve şuanda benim altdevrem olarak geri dondu olan bir yilina oldu
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu arada hangi okuldaydin canim sen ben ŞÜKŔÜ BALCI 9. DÖNEM MEZUNUYUM
Ay bir sürü fikir kesinlikle yap diyen uzak dur diyen :) Öyle bir meslek var mı ki :26:
Çok güzel yazmışsınız onun bilincindeyim yapamayacağımı bildiğim bir işi sırf parasından şuyundan buyundan karşıma hedef diye koymam ondandır ki sağlık lisesine yerleşecek puanım varken ben koşarak uzaklaştım yapamayacağımı biliyordum. Sağlık durumumun sıkıntısı yok o kadar ağır bir durum değil Türkiyede her 3 kişiden 1i bu virüsle karşılaşıyor her 10 kişiden 1i bu virüsü taşıyor :) Hasta değilim yani sadece taşıyorum o virüsü :)
Teşekkürler okuyacağım konunuzu
hepatitin bulaşma olasılıklarını göz önüne almalısın o halde
karşında bünyesi daha zayıf bir yaş grubu var
dr ile görüşüp az da olsa risk varsa bile ben tavsiye etmem öğretmenliği
herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah
Rüştü Ünsaldaydım ben :/
2011 çıkışlısın değil mi mezuniyet hazırlıklarınıza şahit olmuştum mülakat zamanında:)
Hangi okuldu peki..benim arkadasim gözden elendi ve dava surecinde gözlerini yaptirdi ve öyle kazandi davayi hepatit b gibi hastaliklarin engel oldugunu biliyorum ben hakkinda hayirlisi olsun ...senin gibi cok mesela biride düz tabanliktan elendi geri geldi düz tabanlikta engel ama geri geldi bu konuda avukatinin cok iyi olmasi lazim ..moralini bozma hakkinda hayirlisi neyse o olsun evet cok güzel meslek ama zor yanlari çok göründügü gibi degil çogu kişi silah üniforma havali felan diye bakiyo ama òyle degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?