- 26 Ağustos 2010
- 1.925
- 981
- 373
- 34
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
yasiniz evlilik icin erken...
Kiraya cikmam su durumda mantiksiz.
Ama soyle yapilabilir,
Madem bir ev var satilacak...
O ev satilsin ne kadarsa,uste kredi cekip orta halli bir ev alinabilir...bunun borcu da evliyken pekala odenebilir.yoksa para biriktireyim falan,borca girmeden birikmez,geldigi gibi gider arkadasim...
inanki canım ne söyleyim bilemedim, eğer maaşı düşük olurda sende çalışmıyorsan kiracı olupta geçinmek çok zor. ama eğer sende çalışıyorsan belki ikinizin maaşıyla birşeyler yapabilirsiniz.Ha birde ben sana birşey diyeyimmi herşeyi vaktinde yaptıracaksın çünkü verilen çoğu sözler bazan unutulabiliyor.Dediğim gibi ikinizde eğer çalışıyorsanız düğünde takılan takılarıda peşinat yapıp sizde tokiden alabilirsiniz,hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun canım
Canım burda okadar çok şey okuyoruzki verilen sözlerin tutulmadığı gibi.Bence bekleyin herşeyin kesinliğinden emin olun ondan sonra karar verin.Ev gecindırmek kolay degıl tek kıra vermeklede iş bitmiyor.Ama nişanlının maaşı iyi olursa belkı altından kalkabılırsınız.Sonucta bu sızın kararınız saygı duymaları gerekir.
Bende ailemde nişanlımda bekleme taraftarı aslında onlar beklemek almak istiyorlar evi ama nişan süresi uzuyor diye sıkıntıdalar nedense ! 15 ay asker bekledik şimdi bir de yaza beklemek zor geliyor onlara işin tuhafı da bu bana zor gelmiyor onlara zor geliyor. İlk çocuk çok hevesliler herşey için bir an önce olsun istiyorlar.Bakalım en iyisi biraz beklemek ona göre ertelemek işi denildiği gibi yaş daha çok erken ikimizde 21 yasındayız.
Bende ailemde nişanlımda bekleme taraftarı aslında onlar beklemek almak istiyorlar evi ama nişan süresi uzuyor diye sıkıntıdalar nedense ! 15 ay asker bekledik şimdi bir de yaza beklemek zor geliyor onlara işin tuhafı da bu bana zor gelmiyor onlara zor geliyor. İlk çocuk çok hevesliler herşey için bir an önce olsun istiyorlar.Bakalım en iyisi biraz beklemek ona göre ertelemek işi denildiği gibi yaş daha çok erken ikimizde 21 yasındayız.
Bence senin korkun bu ev hiz alimazda ben kiralarda yasarim diye.
Cok haklisin ikilemdesin ama ben senin gibi hem calismayip hemde malli mulklu es isteyenlere kiziyorum. Sen niye almiyorsun bir ev. senin ailende katkida bulunsun aliverin.
Sen nisanlini seviyormusun evlenirsin. Yok ev mi istiyorsun bekleyin ne kadarsa ev alinca evlenirsin.
satılacak evi verin emlakçıya ne zaman satılırsa artık onu peşinat yaparsınız kira yerine kredi ödersiniz, eşyalarınıda evine göre almış olursun daha iyi olur bence...
sen çalışmıyosun bütçeleme işine hiç girmedin sanırım bu yaşa kadar ben 26 yaşındayım 1 yıldır çalışıyorum nişanlımda çalışıyo ama genede bi hesap kitap ki sorma, bide kendinize güvenemiyosanız mutlaka bekleyin, bugün sna ev alacaklar yarın oğlumun evi biz aldık diye başınıza kakacaklar sürekli gelip kalacaklar, o zamanda gelinler istemiyo, ikinizde bi başlayın çalışmaya kimseye minnetiniz olmasın
ben kendımden örnek verıyım sana banada karsı taraf yazlıklarını satıp oglullarına ev alıcaklarını söyledıler uzerıne ıste bız kredı cekıp odıycektık senın durumuna benzıyor yani,bızde erteledık ev olur ondan sonra cıddıyet olsun dıye dusunduk gel zaman gıtzaman görumcem olucak gerızekalı bekledı bekledı kpssden orayı kazandı 6 senedır kazanamayan kız şap dıye satılıcak yerı kazanınca orayı satmadılar neymıs kızlarının tayını oraya cıkmıs 5 sene görevı ordaymıs satılamazmıs sankı o yerde kıraya cıksa mılyarlar odıycek cuzı bır mıktar odıycek sonra sorunlar cıktı zaten ev alsalarmıs ogullarının adına almıycaklarmıss kendını toplayana kadarmıs bır suru tantana verılen sözler hıc bırsekılde tutulmuyor bız daha gencmısız kendımız el ele verıp yapmalıymısız onun babası mühendis tokıde dusunun ve o yazlık dısında hıc bırseylerı yk 60 yasındalar .bız dugunden baska bırsey yapamayız demye basladılar gercekler bırbır dokulmeye basladı ondan sonra ben herseye sorun buldum anlasmamazlık oldu .bızım ıst arsamız vardı babam onu müteahhitl anlastı 8 daire yapıldıbunun sonucunda yarıyarıya aldık bırını babam bana verdı dıerlerını 3 unude abımlere bunu da duyunca karsı taraf hazmedemı .bende sözlerını tutmadılar dıye sogudum bunlardan uzak durdum aılemde ıstemedıler olmadı yanı sonuc ıtıbarıyle ama herseyde bır hayır varmıs dıyorum ..cok yıpranıcaksın belkı bu surecte ama nısanlın destek oluyorsa sana mucadelenı sonuna kadar ver gerekırse bekle bızımkı aılesı bırsey yapamaıycagı ıcın butun guvenını kaybettı bende nezamana kadar desteklıycektım yoruldum artık ve anlasamadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?