Devlet bakıcı yardımı için para veriyor. Araştırdı mı onu ? Şu an Antalya, İzmir ve Bursa'Da var ama.
Biz sosyal hizmetlere gittik sadece orda bahsetmediler. Nereye gitmek lazım acaba onun için.
Konya'da canım. Evet olmuyormuş baktım internettenAma o zaten olmaz en fazla 2 yaşında olmalı. Nerede yaşıyorsunuz İstanbul'da ise bir sorayım arkadaşıma?
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Dert benim değil arkadaşımın. Arkadaşım eşinden boşandı sanırım 4 sene falan oldu. Otizmli oğlu var. 7 yaşında.arkadaşım çalışırken Çocuğa annesi bakıyordu maalesef anne vefat etti. Sanırım 3-4 ay oluyor. Şimdi çocuğa bakacak kimse olmayınca babaya göndermek zorunda kaldı ama baba evlenmiş ve çocuğun bakımı çok zor olduğu için eşi istememiş. Nafaka da vermiyor zaten vereceği 200 lira.
Şimdi çalışması lazım. Gerçekten zor durumda ama çocuğa bakacak kimse yok. Bakıcılar 400-500 istiyor dedi. Zaten alacağı asgari ücret. Sosyal hizmetlere başvurduk işteyken çocuğa bakacak bi yer var mı diye. Maalesef devletin böyle bir yeri yokmuş.
Çocuğu kuruma verip maddi durumu düzelince alabilirmiş. Bu da zor olacak. İnsan çocuğunu nasıl bırakır.
Size sorum acaba çocukla çalışabileceği bir iş fikri verebilir misiniz. Bizim aklımıza hasta veya yaşlı bakımı geldi. Bunun için nereye baş vurulur. Başka ne iş yapabilir.
Ah işte eğitimi olsa. İlkokuldan sonra evlendirmiş babası..Eğitimi varmı hasta ve yaşlılara bakmakta hiç kolay değil coğunun ilacıdır acil durumda yapabilecekleridir iğnesidir.
Aileler tecrubesiz birini bakıyormu bilmem
evden yapabileceği işler olabilir mi acaba? mesela keçeden bebek işleri, örgü, butik pasta kek vs.
çünkü çocukla gidilecek işler bir yana otizmli çocuk ile kabul edilmesi biraz zor olur gibime geliyor.. allahım yardımcı olsun..
allah da o baba olacak şerefsizi ıslah etsin..
Hiç görmedim duymadım bi sorayım bakalım aklımda olsun. İnşallah çıkar bişey.Kadın danışma merkezleri var. Sağda solda rastlıyorum ama napıyorlar bilmiyorum işin doğrusu. Sanırım zor durumdaki kadınlara yardımcı oluyorlar. Böyle bir yere de başvursa?
çocuğu bir rehebilitasyon merkezine vermeyi düşünmez mi? hem çocuk eğitim de almış olur hem aklı da kalmaz konya büyük bir şehir illaki vardır bu tarz okullar ve ücretlerinde de yardım yapılabilir diye düşünüyorum
Meslegi var mı bilmiyorum ama yani yanlıs anlasılma olmasın yatılı çalışabilir bir evde cocugu ile birlikte... Zaten oda veriyorlar. Ev işleri yemek vs yapmak için yatılı iş arasa belki rahat olur...
Daha iyi işte yatılı iş bulsa evini kiraya verse.. Hem kira geliiri olur hem maaşı olur. 2 geliri birden olur yanii Bilmiyorum tabi söylemek kolay da düzen kolay değiştirilmiyor.. Veya evde çocuk da bakabilir...Annesinden ev kaldı. Kira derdi yok sadece gündüz çocukla çalışabileceği bi yer buluruz inşallah. Off ya hayat ne kadar acımasız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?