fikir istiyorum

Engelli maaşı ve engelli annesi maaşı mahiyetinde para ödüyormuş devlet, bir araştırsanız
Bakım parası için engelin 70 üzerinde olması lazımmış. Diğer maaşa geçen ay başvurdu ama ses çıkmadı henüz.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışabilir. Kız meslek lisesi mezunu ise usta öğretici olarak normal lise mezunu ise memur olarak hiç olmadı hademe olarak çalışabilir. Çocuk otizmli olduğu için muhtemelen rehabilitasyon merkezine gidiyordur

Konu bu degil yazdığım alakasız olacak ama öyle babanin.. aa pardon baba mi dedim!

Evet gidiyor. Bi başvuralım oralara da. Denemek te fayda var. Yanında oynar o temizlik yaparken falan aslında. Yarın ilk işimiz bu olsun. Kaç gündür boğazım duğum duğum inşallah yurda bırakmak zorunda kalmaz. Ah yakın olsak benim yanımda durur. Ama çok uzak evimiz.

İnşallah canım o rehabilitasyon merkezinde iş yoksa orda bulunan başka rehabilitasyon merkezine iş bşvurusunda bulunursunuz iş olursa çocuğu geçirirsiniz

Benim kızım da otizmli rehabilitasyon merkezleri haftada 2 saat ders veriyor sadece. Gidiyoruz zaten oraya. Onun dışında oçeme gidiyor o da öğle 12 ye kadar maalesef.
allah yardımcınız olsun ama çocukla ne iş yapabilir ki bilemedim belediyeye bi başvursanız hani belki yardımı olur, allah size de arkadaşınıza da yar ve yardımcı olsun inşallah

Ben şimdi kızımı fiziğe götüreceğim kızlar aklınıza bi'şey gelirse yazın lütfen cevap vermiyorum diye bırakmayın konumu. Bilmediğimiz şeyler gelebilir.

Düz mantık olarak 200 nafaka gelse 500 bakıcıya verse... asgari ücretle geçinemez mi?...

Birde annenin özellikleri nedir? tahsili, önceden işi var mıydı? kendi evi var mı? miras?

AMA AKLIMA ŞU GELMEDİ DE DEĞİL... SANKİ SEN BOŞANMAK İSTİYORSUNDA NE YAPACAĞINI PLANLIYORSUN GİBİ... ARKADAŞIN DERDİNE DERMAN OLMAYA ÇALIŞAN KİŞİ sanırım şu kadar ay oldu FALAN DEMEZ...

Yok canım ya daha neler. Benim 2 çocuğum var. Çok şukur öyle bi durum yok. Sanırım deme sebebim tam olarak annesi ne zaman vefat etmişti hatırlamıyorum. Şimdi ona ben kk da konu açacağım annen ne zaman ölmüştü diye soramam dimi. Bazen çok komik şeyler çıkıyor ya.

Nafaka da gelmiyor işte. Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum ki.

dava açın babaya çocuğun bakımını üstlenmeli sonuçta, ne geldi hoş geldi olur... kreş gibi yerlere başvursa bakıcı anne nebilim yemek falan yapar orada çocuğunuda götürebilir diye anlaşsa .. çok zor allah yardımcısı olsun..

Belediyeye sosyal yardımlaşma ya filan sordular mı acaba onlar yardım ediyor

Nafaka da gelmiyor işte. Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum ki.
canım benim kuzenim (erkek) 3 ay önce boşandı.. 2 çocuğu var mahkeme onlar için 500 tl nafaka bağladı.. düzenli bir şekilde öder çocuklarına çok titizdir.. memur olduğu için maaşı 15inde yatıyor ya bi 15 cumartesiye gelmiş hafta sonu olduğu için kadın parayı o gün yatmadı diye kuzenimi icraya verdi.. maaşına haciz kondu 2 gün için..
demem o ki mahkeme bi nafaka bağladıysa eğer ve o şerefsiz erkek müsveddesi evladı için 200 tl.'yi yatırmıyorsa hemen icraya verin.. bak bakalım kazancından nasıl kazanıp yatıyor çocuğun hesabına kuruşu kuruşuna..

Canım ne yazık ki aklıma bişe gelmiyor keşke gelse ama duam arkadaşınla ve yavrusuyla, Allah yardımcısı olsun inşallah hayırlı kapılar açılır
çok üzüldüm ya, ne olur böyle şeyler için devletin ciddi yardımları olsa

Tek cozum gundelik islere gitmek..ev temizligi filan..allahim yardim etsin..uzuldum

canım 7 yaşında otizmli olsada okula gitmesi gerekmez mi

google a konya otistik ve down sendromlular yaşam merkezi yaz ilk çıkan linke gir burda link verebiliyor muyum bilmiyorum

sodsem.com

Anka bu linke bi tıklayıp bi araştırın gerekirse arkadaşın gitsin bi konuşsun orda çalışabilir ya da çocuğu hem eğitim alır hem bakılır belediye ye gidip konusun bu arada nafaka da vermek zorunda eski kocası icraya gidebilir bunun için

Canım o merkez daha faaliyete başlamadı. Çok büyük umutlarla bekliyoruz.
OÇEM e gidiyor şu anda. Otizmli çocuklar eğitim merkezi. O da yarım gün 12 de geliyor eve. Yazmıştım önceki sayfada.

Yüzde 90 engelli olması gerikıyor sanırım devletin para yardımı yapması için..
Otizmi içermiyor olabilir..
Evde iş imkanları var ama kadınlar için nikah şekeri veya paketleme için ama yeterli olurmu bilemiyorum ..

İcra için dilekçe vermiş sordum şimdi fizikte. Sonuç bekliyor. Ya annesinin vefatına kadar kız çalıştığı için umursamıyordu. Güvenlik görevlisiydi o zaman. Babasından da maaş bağlanacakmış. Bakalım ne zaman ne kadar bağlanacak. Ama zaten o çalışmak istiyor öyle ordan para gelsin surdan gelsin değil derdi. Zoruma gidiyor diyor. Evlenmeyi de istemiyor çocuğa kötü davranır belki evleneceği kişi diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…