Bakım parası için engelin 70 üzerinde olması lazımmış. Diğer maaşa geçen ay başvurdu ama ses çıkmadı henüz.Engelli maaşı ve engelli annesi maaşı mahiyetinde para ödüyormuş devlet, bir araştırsanız
Hemen bakıyoruz çok teşekkür ederim. Allahım inşallah bişey çıkar.
Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışabilir. Kız meslek lisesi mezunu ise usta öğretici olarak normal lise mezunu ise memur olarak hiç olmadı hademe olarak çalışabilir. Çocuk otizmli olduğu için muhtemelen rehabilitasyon merkezine gidiyordur
İnşallah canım o rehabilitasyon merkezinde iş yoksa orda bulunan başka rehabilitasyon merkezine iş bşvurusunda bulunursunuz iş olursa çocuğu geçirirsinizEvet gidiyor. Bi başvuralım oralara da. Denemek te fayda var. Yanında oynar o temizlik yaparken falan aslında. Yarın ilk işimiz bu olsun. Kaç gündür boğazım duğum duğum inşallah yurda bırakmak zorunda kalmaz. Ah yakın olsak benim yanımda durur. Ama çok uzak evimiz.
allah yardımcınız olsun ama çocukla ne iş yapabilir ki bilemedim belediyeye bi başvursanız hani belki yardımı olur, allah size de arkadaşınıza da yar ve yardımcı olsun inşallahBenim kızım da otizmli rehabilitasyon merkezleri haftada 2 saat ders veriyor sadece. Gidiyoruz zaten oraya. Onun dışında oçeme gidiyor o da öğle 12 ye kadar maalesef.
Düz mantık olarak 200 nafaka gelse 500 bakıcıya verse... asgari ücretle geçinemez mi?...
Birde annenin özellikleri nedir? tahsili, önceden işi var mıydı? kendi evi var mı? miras?
AMA AKLIMA ŞU GELMEDİ DE DEĞİL... SANKİ SEN BOŞANMAK İSTİYORSUNDA NE YAPACAĞINI PLANLIYORSUN GİBİ... ARKADAŞIN DERDİNE DERMAN OLMAYA ÇALIŞAN KİŞİ sanırım şu kadar ay oldu FALAN DEMEZ...
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Dert benim değil arkadaşımın. Arkadaşım eşinden boşandı sanırım 4 sene falan oldu. Otizmli oğlu var. 7 yaşında.arkadaşım çalışırken Çocuğa annesi bakıyordu maalesef anne vefat etti. Sanırım 3-4 ay oluyor. Şimdi çocuğa bakacak kimse olmayınca babaya göndermek zorunda kaldı ama baba evlenmiş ve çocuğun bakımı çok zor olduğu için eşi istememiş. Nafaka da vermiyor zaten vereceği 200 lira.
Şimdi çalışması lazım. Gerçekten zor durumda ama çocuğa bakacak kimse yok. Bakıcılar 400-500 istiyor dedi. Zaten alacağı asgari ücret. Sosyal hizmetlere başvurduk işteyken çocuğa bakacak bi yer var mı diye. Maalesef devletin böyle bir yeri yokmuş.
Çocuğu kuruma verip maddi durumu düzelince alabilirmiş. Bu da zor olacak. İnsan çocuğunu nasıl bırakır.
Size sorum acaba çocukla çalışabileceği bir iş fikri verebilir misiniz. Bizim aklımıza hasta veya yaşlı bakımı geldi. Bunun için nereye baş vurulur. Başka ne iş yapabilir.
canım benim kuzenim (erkek) 3 ay önce boşandı.. 2 çocuğu var mahkeme onlar için 500 tl nafaka bağladı.. düzenli bir şekilde öder çocuklarına çok titizdir.. memur olduğu için maaşı 15inde yatıyor ya bi 15 cumartesiye gelmiş hafta sonu olduğu için kadın parayı o gün yatmadı diye kuzenimi icraya verdi.. maaşına haciz kondu 2 gün için..Nafaka da gelmiyor işte. Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum ki.
canım 7 yaşında otizmli olsada okula gitmesi gerekmez mi
google a konya otistik ve down sendromlular yaşam merkezi yaz ilk çıkan linke gir burda link verebiliyor muyum bilmiyorum
sodsem.com
Anka bu linke bi tıklayıp bi araştırın gerekirse arkadaşın gitsin bi konuşsun orda çalışabilir ya da çocuğu hem eğitim alır hem bakılır belediye ye gidip konusun bu arada nafaka da vermek zorunda eski kocası icraya gidebilir bunun için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?