Fikir lütfen...

Konu sahibine hak veriyorum ben. Ben de tahammül edemiyorum sigaraya ve içen biriyle birlikte olmam. O da bunu açıkça belirtmiş ve eşi evlenmeden önce sigarayı bırakmış. Hayır yani hiç içmemiş biriyle evlenseymiş o zaman demek de saçma, gelip buraya "seviyorum ama daha önce sigara içiyormuş şimdi bıraktı başlar diye evlenmek istemiyorum" diye konu açsaydı saçmalama derdik herhalde. Konu sigara değil de alkol olsaydı bu kadar ılımlı mesajlar yazılmazdı sanırım.

Zarari kendine. Niye bu kadar zorluyorsun ki? Ben de sigara icen bir insan degilim ama kimseye de icme demiyorum. Oldu olacak sigara iciyor diye bosan ya sacmalik.

Sigara içiyor diye boşanmayacağım; ama aynı evde konuşmuyoruz. Bir süre sonra o de sinirlenmeye başlayacak. ve bu durum da bizi nereye götürür bilmem; ama bizi çok yıpratacak. bu durumda ya o ya da ben kabul etmek zorundayız. Ben mi kabul edeyim yani?

Sigara içmiyorum ama içen birisiymiş gibi düşünürsem ; eğer eşim sırf yüzden bana sert tepkiler gösterip, üstüme gelseydi, efkarlanır bir sigara daha içerdim ..

Bu sigara öyle illet bir şey ki ne zaman nasıl başlanacağı hiç belli olmuyor.
O yüzden böylesi şeyler için huzur bozmaya gerek yok.
Ha evet keşke sözünde dursaymış ama olmamış.
O kadar büyütülecek bir olay değil bence.

Teşekkürler. Evet herkesin hassasiyeti farklı olabilir. Ailemde bir sürü hastalıklar var. Yıllardır hastanelerdeyim bir şekilde. Belkide bu yüzden sigaraya karşı çok tepkiliyim. Tam nedenini bilmiyorum, hatta tüm yorumlara hak da veriyorum, abartıyor muyum diye de düşünüyorum; ama tepkiliyim işte. Beynimi mi değiştireyim

Sigara icmesinin sana ne zarari var ki? Bana kalirsa sen sadece lafini ona gecirtmek istiyorsun. Senin bagimli oldugun seyler yok mu? Benim icin kahvaltida cay icmek bile bagimliliktir ki bu bagimliligimi birakmam. Sigara da bunun gibi bir sey.

O senin için denemiş bırakmayı. Küsmek yerine konuşun kabul ederse sigara bırakma merkezleri var birlikte gidin ya da sadece balkonda içip dişlerini filan fırçalasın her sigaranın ardından vs vs yani bu küsüp ilişkinizi yıpratcak bi konu değil karşılıklı saygı duyun bu konuda birbirinize sen onu anla gözünde büyütme o da kokusuyla seni rahatsız etmesin. Aşılamayacak bi konu değil

Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş işte.
Sigarayı bırakmaya çalışıyorum şu an. Psikiyatrik destek alıyorum. Doktorum asla sigarayı bırakıcam demememi söylüyor. Sigaraya ara veriyorum diyoruz şimdilik. Bu arayı uzun tutmaya niyetliyim.
Sigaradan keyif alan bir insansa bırakması zor. Bunu kendinizle kıyaslamayın. Ne yapacaksınız bırakmazsa. O inat siz inat devam ederse ne olacak?

kendımden ornek vereyım.sıgaradan nefret eden bırıyım oylekı kultablası bıle ellemem.bende esıme şart koşum bırakacaksın dıye.nışanlıyken bıraktı.sonuçta 7-8 saat bırlıkte vakıt gecırıyoduk sıgara ıcen bı ınsan duramazkı tıryakıydı esım.....sonra nemı oldu.balayında esım mesela tuvalete gıdıyordu dışarda gelınce anlıyodum ıçtıgını kavga ettım kaç kere.once ınkar ettı sonra arada ıcıyorum dedı.bırkaç kere daha kokusundan anladım hep yalan soyledı bıraktım dedı benden korkusuna.oysa kokusunu anında anlarız bız sevmeyenler
simdi 2 seneyı devırdık bılıyorum içiyo ama bilmemezlikten gelıyorum oda guya içmıyo.eger içtigini bildigimi soylesem işi yuzsuzluğe vurup" napayım bırakamadım artık evdede balkonda içeyım barı" demesınden korkuyorum ve bu sebeple kavga etmekten
evet tahammul etmek zor herseye kokusu siniyo istedıgı kadar sakız atsın parfum sıksın.ama şunu anladım kı boyle bır sebep boşanmak ayrılmak için çok saçma.hayat daha ciddi malesef.

İçmeyen bir insan için gerçekten çok kötü sağlık önemli ama sigara kokan kıyafetler en kötüsüde eli ve ağzı
ben olsam asla kabul etmezdim benim babamda öyle bıraktım der sevinir başlar bıraktım der üzülür başlar yani tam anlamıyla bırakması için destek alabilir

Canım ben olsam bende tepkimi koyardım.Çünkü biz içmeyenler için sigara kokusu çok kötü oluyor.

Eşine anlat durumu daha önce yaptığın gibi,ama aksi ters konuşma inat yapıp içmeye devam edebilir,tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış unutma.

Sigara icmesinin sana ne zarari var ki? Bana kalirsa sen sadece lafini ona gecirtmek istiyorsun. Senin bagimli oldugun seyler yok mu? Benim icin kahvaltida cay icmek bile bagimliliktir ki bu bagimliligimi birakmam. Sigara da bunun gibi bir sey.

Sigara içmesinin bana zararı: Er geç sigara yüzünden sıkıntılar yaşayacağı ve benim kahrolacağım gerçeği.

Sigara bir başkası için bırakılmaz. İnsanın kendinin istemesi gerekir. Başkası için bırakılan sigaraya da öyle ya da böyle yeniden başlanır...

zor canım ya ama ben bırakır zamanla.şuanda baskı yapma bence..daha sonra güzel bir dille anlatırsın..bu yüzden boşanmayı düşünme..savaşacaksın mecbur..

Ben yüzüne vurduğum için, daha rahat davranmaya başladı gerçekten. O yüzden belkide doğru bir şey yapıyorsun bilemiyorum; ama artık ben yüzüne vurdum. Ve içinden çıkılamaz bir hale getirdim. Geri adım atmayı da dşünmüyorum. Çok üzülüyorum ama yine de bu konudaki fikrim net.

Fazla ustune gidersen , asla birakmaz ..
Farkli yonlerden biktit onu , mesela seni opmeye.kalksa hayir kokuyosun felan de..
Yaninda oturdumu yer degistir , boyle boyle biktir kendisini.
Ama kavgayla sart koymakla 20 yil sonra yine baslar...

Ama artık yüzüne vurdum. Ve o da bırakmayacağım, keyif için içiyorum diyor. Bir çekincesi yok ki.. senin için bırakmaya çalışıyorum ama yapamıyorum dese yine anlardım. ama durum böyle değil ki..

Saçma sapan bir dert... Rabbim başka dert vermesin... Senin yanında evde İçmediği sürece, Tepki vermen anlamsız... Dişlerini Fırçalar Üstünü Değiştirir olay biter. Zararı Kendine!

zararlı olması benim bu tepkimin nedeni zaten. yoksa çekirdek çitlesin, istediğini yesin, ben her şeyine karışmıyorum ki.
keyif alıyorum. istesem bırakırım; ama istemiyorum diyor

O kadar içmemiş içmemiş neden başlamış bir daha? Ne kadar yazık etmiş kendine.
Ben de istemezdim içmesini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…