- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.582
- 598
- 34
- Konu Sahibi whataworld
-
....Sigarayı kabul etmiyorsan seninle evlenemem dememiş adam. Denemiş en azından sizin için... sizde sigara için ayrılcak değilsiniz heralde şimdi sizde sigaraya rağmen eşinizle mutlu olmayı deneyin onu bunaltmak yerine
Zarari kendine. Niye bu kadar zorluyorsun ki? Ben de sigara icen bir insan degilim ama kimseye de icme demiyorum. Oldu olacak sigara iciyor diye bosan ya sacmalik.
Konu sahibine hak veriyorum ben. Ben de tahammül edemiyorum sigaraya ve içen biriyle birlikte olmam. O da bunu açıkça belirtmiş ve eşi evlenmeden önce sigarayı bırakmış. Hayır yani hiç içmemiş biriyle evlenseymiş o zaman demek de saçma, gelip buraya "seviyorum ama daha önce sigara içiyormuş şimdi bıraktı başlar diye evlenmek istemiyorum" diye konu açsaydı saçmalama derdik herhalde. Konu sigara değil de alkol olsaydı bu kadar ılımlı mesajlar yazılmazdı sanırım.
Sigara içiyor diye boşanmayacağım; ama aynı evde konuşmuyoruz. Bir süre sonra o de sinirlenmeye başlayacak. ve bu durum da bizi nereye götürür bilmem; aba bizi çok yıpratacak. bu durumda ya o ya da ben kabul etmek zorundayız. Ben mi kabul edeyim yani?
O senin için denemiş bırakmayı. Küsmek yerine konuşun kabul ederse sigara bırakma merkezleri var birlikte gidin ya da sadece balkonda içip dişlerini filan fırçalasın her sigaranın ardından vs vs yani bu küsüp ilişkinizi yıpratcak bi konu değil karşılıklı saygı duyun bu konuda birbirinize sen onu anla gözünde büyütme o da kokusuyla seni rahatsız etmesin. Aşılamayacak bi konu değilSigara içiyor diye boşanmayacağım; ama aynı evde konuşmuyoruz. Bir süre sonra o de sinirlenmeye başlayacak. ve bu durum da bizi nereye götürür bilmem; aba bizi çok yıpratacak. bu durumda ya o ya da ben kabul etmek zorundayız. Ben mi kabul edeyim yani?
Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş işte.Haklısınız. Ancak ben sigarayı bırak demedim. Sigara içen biriyle evlenmek istemiyorum dedim. o kendi tercihiyle bıraktı. yani ben onu isteyim diye sigarayı bırakmayı tercih etti. bu durumda ben kandırılmış olmuyor muyum?
Sigara icmesinin sana ne zarari var ki? Bana kalirsa sen sadece lafini ona gecirtmek istiyorsun. Senin bagimli oldugun seyler yok mu? Benim icin kahvaltida cay icmek bile bagimliliktir ki bu bagimliligimi birakmam. Sigara da bunun gibi bir sey.
Evlenmeden önce, sigara içen biriyle evlenmek istemediğimi net bir şekilde söylemiştim. Sigarayı bıraktıktan bir yıl sonra evlenmeye karar verdik. Şimdi beş yıl sonra yeniden sigaraya başladığı öğrendim. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu konuda hassasiyetim var, başka hiç bir şeyine karışmam...
İki gündür konuşmuyoruz. Ben sigara içmesini asla kabul etmeyeceğim, o da asla bırakmayacak... Bu durum bizi çok yıpratacak. Ne yapmalıyım??
kendımden ornek vereyım.sıgaradan nefret eden bırıyım oylekı kultablası bıle ellemem.bende esıme şart koşum bırakacaksın dıye.nışanlıyken bıraktı.sonuçta 7-8 saat bırlıkte vakıt gecırıyoduk sıgara ıcen bı ınsan duramazkı tıryakıydı esım.....sonra nemı oldu.balayında esım mesela tuvalete gıdıyordu dışarda gelınce anlıyodum ıçtıgını kavga ettım kaç kere.once ınkar ettı sonra arada ıcıyorum dedı.bırkaç kere daha kokusundan anladım hep yalan soyledı bıraktım dedı benden korkusuna.oysa kokusunu anında anlarız bız sevmeyenler
simdi 2 seneyı devırdık bılıyorum içiyo ama bilmemezlikten gelıyorum oda guya içmıyo.eger içtigini bildigimi soylesem işi yuzsuzluğe vurup" napayım bırakamadım artık evdede balkonda içeyım barı" demesınden korkuyorum ve bu sebeple kavga etmekten
evet tahammul etmek zor herseye kokusu siniyo istedıgı kadar sakız atsın parfum sıksın.ama şunu anladım kı boyle bır sebep boşanmak ayrılmak için çok saçma.hayat daha ciddi malesef.
sigara kullanan biri olarak
tepkin bana makul gelmiyor
bu nedenle yorum yaparken şöyle düşünmek istedim
benim en nefret ettiğim şeyi yapmaya başlasaydı eşim
ne tepki veriridim
işin açıkcası bunu kutuplaştırırsam
huzur kaçırmak dışında bir şey yapamam
yüz göz olup üzerine gidersem de
bir süre sonra benden çekinmeyecektir
sanırım yapacağım en mantıklı şey
bilmezden gelmek ve her fırsatta asla kabullenmeyeceğimi belirtmek isterdim
(tabi yuva yıkacak denli büyük bir problem değilse )
böylece senin yanında içmeyecek sana kokusu gelmesine müsade etmeyecek ve hep bir çekince hissedecek
çözüm değil
ama seni rahatsız etmesini engellemiş olursun
Hala sigarayla size olan sevgisini bagdastiriyorsunuz, bu cok alakasiz ve yanlis bir mantik yurutme bence.
Cekirdek citletmekten cok hoslaniyorum, psikolojik olarak rahatliyorum ve keyif aliyorum diyen birine "bana sevgin bu muydu" demek gibi olur, sagliga zarari saymazsak.
Bunu konustunuz mu esinizle?
Sadece keyif aliyorum, sigarayi seviyorum mu diyor?
O kadar içmemiş içmemiş neden başlamış bir daha? Ne kadar yazık etmiş kendine.Evlenmeden önce, sigara içen biriyle evlenmek istemediğimi net bir şekilde söylemiştim. Sigarayı bıraktıktan bir yıl sonra evlenmeye karar verdik. Şimdi beş yıl sonra yeniden sigaraya başladığı öğrendim. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu konuda hassasiyetim var, başka hiç bir şeyine karışmam...
İki gündür konuşmuyoruz. Ben sigara içmesini asla kabul etmeyeceğim, o da asla bırakmayacak... Bu durum bizi çok yıpratacak. Ne yapmalıyım??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?