- 27 Nisan 2012
- 15.742
- 18.927
- 498
- Konu Sahibi whataworld
-
bir arkadaş daha vardı burda B birsenh diyeTeşekkürler. Evet herkesin hassasiyeti farklı olabilir. Ailemde bir sürü hastalıklar var. Yıllardır hastanelerdeyim bir şekilde. Belkide bu yüzden sigaraya karşı çok tepkiliyim. Tam nedenini bilmiyorum, hatta tüm yorumlara hak da veriyorum, abartıyor muyum diye de düşünüyorum; ama tepkiliyim işte. Beynimi mi değiştireyim
O kadar içmemiş içmemiş neden başlamış bir daha? Ne kadar yazık etmiş kendine.
Ben de istemezdim içmesini.
aynen öyle. istesem bırakırım diyor zaten. ama istemiyormuş !! ben kahroluyorum, konuşmuyorum iki gündür, istese yapabileceği bir şeyi yapmıyor. inanın deniyorum ama olmuyor dese bu kadar sinirlenmezdim. destek olurdum ama bu şekilde.. 'senin için her şeyi yaparım' cümlelerinin ne kadar boş olduğunu anlıyorum...Madem yeniden başlayacaktı o zaman hiç bırakmasaydı. Üstelik o kadar uzun süre bırakıp içmeyen insan isterse bırakır yine sigarayı aşırı bagımlı olsa zaten hiç bırakmazdı.. Sizin hassas oldugunuzu bile bile içmesi hoş değil
o değilim, ama onunla konuşmak isterdim. sonuçta na yaptı bilginiz var mı acaba :)
Evlenmeden önce hassasiyetinizi özellikle belirtmişsiniz ve sizi istediği için kaybetmemek için bırakmış. Şimdi ise gene başlamış. Artık sizi kaybetmekten korkmuyor sanırım..Evlenmeden önce, sigara içen biriyle evlenmek istemediğimi net bir şekilde söylemiştim. Sigarayı bıraktıktan bir yıl sonra evlenmeye karar verdik. Şimdi beş yıl sonra yeniden sigaraya başladığı öğrendim. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu konuda hassasiyetim var, başka hiç bir şeyine karışmam...
İki gündür konuşmuyoruz. Ben sigara içmesini asla kabul etmeyeceğim, o da asla bırakmayacak... Bu durum bizi çok yıpratacak. Ne yapmalıyım??
Başlamak için nedeni var mı kendince?Bende öyle diyorum işte. o kadar zaman içmedi. hatta sigara kokusundan rahatsız olur hale gelmişti. bende vücudundan atmışken, yapma bunu kendine diyorum. çok saçma geliyor.
Başlamak için nedeni var mı kendince?
yok canım bir bilgimo değilim, ama onunla konuşmak isterdim. sonuçta na yaptı bilginiz var mı acaba :)
Sigara içmesinin bana zararı: Er geç sigara yüzünden sıkıntılar yaşayacağı ve benim kahrolacağım gerçeği.
Sigara bir bağımlılık. Çocuk oyuncağı gibi, zırt diye bırakamaz herkes. Veya bıraktıktan sonra tekrar başlamayacak diye bir kural yok. O kadar kolay olsaydı bağımlılıklar için tedavi merkezleri, psikolojik destekler olmazdı.
Ben sigara içmiyorum ama içen birini de anlayabiliyorum.
Hani diyorsunuz ya "seven her şeyi yapar" diye, başka bir açıdan bakarsak niye o yapsın illa? "Seviyorsan katlan sigaraya" diyebilir o da. Her şey çift taraflı unutmayın.
Başlamak için nedeni var mı kendince?
Cok duygusal dusunuyorsun oyle oldugu zaman ben demistim dersin. Simdi huzur bozarsin sadece.
20 yıl sonra ben demiştim dememin kime ne faydası var ki? Anımı yaşayıp, gerisini boş mu vereyim yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?