Benim eşim böyledir, tatlı dillidir. Bana ailesine arkadaşlarına hep tatlı tatlı konuşur, güzelimler canımlar havada uçuşur. Hiç kızdım mı, başlarda garipsedim mi hatırlamıyorum ama adamın huyu bu. Değiştirmeye çalışmadım.Herkese merhaba.
Nişanlıyım ve dün nişanlım kız arkadaşıyla konuşurken hayatım canım vb.. tarzda cümleler kullandı. Ve kız, nişanlımla nerede olduğumuzu, nereye gittiğimizi öğrenmek istiyordu. Nişanlım söylemedi tabi. Evli bir kız bu arada. Bu durum hoşuma gitmedi. Mesafe her zaman iyidir diye düşünüyorum. Kendisine söylediğimde vereceği cevap. O benim kızkardeşim gibi. Ben bu şekilde konuşuyorum. Kendi ailesinden bazı kişilere de söylüyor nişanlım. Aynı şey falan diyecek. Siz neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında fikir ve düşüncelerinizi almak istiyorum.
Canım kelimesi herkese söylenebilir. Sıradan bir kelime. Ama hayatım kelimesi özel bir kelimedir bana göre. Üstelik bana söylediği kelimelerden biridir. Amacım şunu yapacaksın böyle söyleyeceksin demek değil. Biraz mesafesini korumasını. Bu kelimeyi kullanmasından hoşlanmadığımı söylemek.Benim eşim böyledir, tatlı dillidir. Bana ailesine arkadaşlarına hep tatlı tatlı konuşur, güzelimler canımlar havada uçuşur. Hiç kızdım mı, başlarda garipsedim mi hatırlamıyorum ama adamın huyu bu. Değiştirmeye çalışmadım.
Evet canım kelimesi sıradan. Ama hayatım kelimesi değil bence. Üstelik bana da söylüyorCanım kelimesi çok sıradan, herkes herkese söylüyor. Hayatım ise özel kişiye söylenir bana göre.
Gerçi Müge anlı herkese hayatım diyor :)))
Size karşı iyiyse, ilgiliyse, ihmal etmiyorsa normal karşılanabilir. Ailesine karşı da böyle diyorsunuz. Yumuşak mizaçlı demekki.
Yine de herkese söylediği şeyi bana söylemesini istemezdim, özel hissetmek için.
Asıl sıkıntı çifte standart. Bu konuda haklısınız.Canım kelimesi herkese söylenebilir. Sıradan bir kelime. Ama hayatım kelimesi özel bir kelimedir bana göre. Üstelik bana söylediği kelimelerden biridir. Amacım şunu yapacaksın böyle söyleyeceksin demek değil. Biraz mesafesini korumasını. Bu kelimeyi kullanmasından hoşlanmadığımı söylemek.
Üstelik nişanlım erkek arkadaşımın olmasını hoş karşılamayan birisi. Ki zaten yok. Ama olsaydı eminim kabul etmezdi. Sonuçta o erkekte bana (kızkardeşi) olarak hayatım gibi cümleler kullanabilirdi. Anlattığım durumun aynısı cinsiyet farklı sadece.
Yani biraz empati kurmak zor bir şey olmamalı. Hoşlanmadığım durumu güzel bir üslupla dile getirmekte bir sakınca yok bence
Evet sözde diyormuş. Hiç duymadım o yüzden bilemeyeceğim. Kendisi herkese karşı böyleymiş. Canım kelimesi sıradan tamam da. Hayatım kelimesi değil bana göre. Üstelik bana söylenen bir kelimeKız arkadaşının eşinin yanında da "canım, hayatım" diyebiliyor muymuş çok merak ettim.
Yalan dolan ya, inanmayın.Evet sözde diyormuş. Hiç duymadım o yüzden bilemeyeceğim. Kendisi herkese karşı böyleymiş. Canım kelimesi sıradan tamam da. Hayatım kelimesi değil bana göre. Üstelik bana söylenen bir kelime
Duymadığım sürece inanmayacağım zatenYalan dolan ya, inanmayın.
Canım kelimesinin sıradan bir kelime olduğunu söyledim zaten. Nerede olduğumuzu öğrenmek istedi evet. Nişanlım da ne yapacaksın tarzında cevap verdi. Ve söylemedi. Konu kapandı yani. Herkesin bizim nerede olduğumuzu bilmesine gerek diye düşünüyorum, diyerek bende konuyu tam olarak kapatmış oldum :)Bazı erkekler böyle, herkesin yanında da öyle konuşuyorlar. Eşimin bir arkadaşı var mesela o da bana canım der laf arasında bisey söylerken vs. Huyu böyle, kibar herkese karşı tatlı dilli biri.
Burada bence takılmanız gereken şey kız neden nerde olduğunuzu öğrenmek istiyor ve nişanlınız söylemiyor? Ne yapacakmıs nerde olduğunuzu?
Şu an bir duruma katlanmıyorum Çünkü erkek arkadaşım yok. Ve eğer olsaydı onun nasıl gayet normal bir şekilde arkadaşıysa benim de o şekilde olacaktı. Bunu kendisi de gayet iyi biliyor. Ben nişanlımın da bu tür kelimelerden hoşlanmayacağını bildiğim için bunu söyledim. Kendi istemediğini başkasına yapmayacaksın doğal olarak.Nişanlınız sizin erkek arkadaşınız olmasından hoşlanmazmıs ama kendisinn canım, hayatım diyecek yakınlıkta kız arkadaşı olabiliyor. Tabi onun için kardeş gibi değil mi?
Bu çifte standarda nasıl katlanıyorsunuz? Ben eşinin sevgilisinin erkek arkadaşı olmasını istemeyip kendini "yakın" kız arkadaşı olabilen erkeklerin art niyetli olduklarını düşünüyorum ve hiçbir şekilde kabul edeceğim birşey değil bu.
Eminim öyle olurdu, nişanlınız için erkek arkadaşım olsaydı hoşlanmazdı, kesinlikle kabul etmezdi diyen sizsiniz ayrıca.Şu an bir duruma katlanmıyorum Çünkü erkek arkadaşım yok. Ve eğer olsaydı onun nasıl gayet normal bir şekilde arkadaşıysa benim de o şekilde olacaktı. Bunu kendisi de gayet iyi biliyor. Ben nişanlımın da bu tür kelimelerden hoşlanmayacağını bildiğim için bunu söyledim. Kendi istemediğini başkasına yapmayacaksın doğal olarak.
Evet öyle olurdu. Ben söyledim ve örnek verdim sadece. Kendisi de aynısını yapardı ve söylerdi diye. Şu an olan bir durum yok. Ayrıca ne yapacağımı ben bilirim evet. Hoşlanmayabilir. O zaman ben de kendisinin'' yakın'' kız arkadaşı durumunu kabul etmezdim . Yazdığım cümleden ne yapacağımı yazmamışken beni bu kadar tanıyor gibi konuşmanız komik geldiEminim öyle olurdu, nişanlınız için erkek arkadaşım olsaydı hoşlanmazdı, kesinlikle kabul etmezdi diyen sizsiniz ayrıca.
Gayet biliyorsunuz yakın bir erkek arkadaşınız olamayacağını. Şuan benim yok diye kendinizi kandırıyorsunuz bir miktar siz bilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?