Fikir verin banaaaa!!

Ben de bosandim ve ikinci evliligim hic evlenmemis biriyle oldu. Ailesi basta onyargiliydi simdi iyiyiz...
Nedense hic evlenmemis insanlara sorunlu gozuyle bakiliyor, bosanmis insanlara sorunlu deniyor, mutsuz evlilik surdurenlere guvensiz,sorunlu ddeniyor. Sorunsuz kim ben de merak ediyorum

Uzun bir yazı olacak.

Şimdi sana söylemek istediklerim şunlar.

-Bazı üye arkadaşların tavırları gerçekten çok enteresan.hiç bir kadın boşanmayı istemez derken yanılıyorlar.Evliliğin ilk yıllarında boşanma oranı çok yüksek ve bunların büyük çoğunluğunu da kadınlar talep ediyor.Nedeni ise sabırsızlık.Ve emin ol erkek boşanmaktan korkar.Cesareti yoktur.hiçbir kadın sebep olmadan yuvasını yıkmaz saçmalığına inanma.Kadın kafasına koymuşsa boşanmayı bir sebep bulur muhakkak.Yok ilgilenmedi-sanki kendisi çok ilgileniyor-,yok ailesi şöyle-kendi ailesi kraliyet soyundan gelme-,yok sorumluluğunu bilmiyor-kendisi zaten sorumluluk sahibi -, gibi saçmalıklarla kendilerini kandırıyorlar.Ama gerçekten aldatma şiddet hakaret gibi ağır şeyler varsa o zaman kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz.

- Ayrıca biz burada arkadaşların soru ve sorunlarına yorum yaparken yalnızca o arkadaşın anlattığı kadarını biliyoruz.Ve bilmeni isterim ki eşlerine sorarsak en az o arkadaşlar kadar anlatacakları şeyler vardır.Benim kızdığım husus bu,bayansın diye adaletin terazisini şaşırtamam.

-Gerekli araştırmayı yapar ve aklına da yatarsa,objektif taraflardan dinleyeceğin şeylerden sonra da kararını verirsin.Ama asla yok boşanmış erkek öcü , yok bir kadını mutlu edemediyse filan saçmalıklarına inanma.Çünkü eğer bir insan mutlu olmayı bilmiyorsa onu hiçbirşey mutlu edemez.Bekarla da evlensen boşanmışla da evlensen o evliliklerde muhakkak sıkıntı ve sorunlar çıkacak.Çünkü birbirinizi tanıma evresindesiniz.Mevzu tartışma çıkması değil o tartışma evresinde ki tutumunuzdur.Mutlu olup olmamak ikinizin elinde.Eşinin elinde demiyorum,ikinizin elinde.

-Çevremde gördüğüm ve birçok forumda okuduğum kadarıyla boşanmak kötü birşey değil.Erkeğin boşanmasına kötü bakıp , bayanın boşanmasına hak vermek ne vicdanen nede adalet olarak doğru değil.Boşanmanın sebepleri önemlidir.Boşanma da herkes birbirini suçlar.Birbirine iltifat ederek boşanan çift olmaz zaten.

-Boşanmada - aldatma,şiddet ve hakaret- asla tek taraf suçlu değildir.Her ikiside suçludur ama kimse üzerine toz kondurmaz.Aslında aldatmaya da şiddetede hakaretede taraflar sebep oluyor.Kimse ben bugün eşimi döveyim aldatayım hakaret edeyim diye uyanmaz.Ama olaylar öyle noktaya geliyor ki eşler birbirlerine şiddet(fiziksel ve psikolojik),birbirlerine hakaret ve aldatma gibi hatalara düşüyorlar.Bunlar bile tek taraflı değildir ama savunulacak şeylerde değil tabiiki.Asla savunmuyorum bu ağır hataları

-Boşanmış bayanların boşanmış/bekar erkekle evlenmesi ne kadar normal ise , boşanmış erkeklerinde boşanmış/bekar bir bayanla evlenmesi de o kadar normaldir.Asla boşanmış erkek bir kadını mutlu edemediyse gibi safsatalara inanma.Bir kadın mutlu olmak istiyorsa olur.Ama istemiyorsa hep sebep bulur.Bir erkek içinde aynıdır.

-Toplumsal olayların son zamanlarda bizlere öğrettiği hem kadın güçlü hemde güçsüz imajıdır.Bunlardan sıyrılmak gerekir.Başarısızlık kürk olsa bile kimse giymez.Başarı çuval olsa da herkes kendine yakıştırır.Demek istediğim şu ki '' asla hiçbirşey tek taraflı değildir.''Bu forumda bayanların çokluğu nedeni ile tek suçlu erkeklerdir.Ama inan bana bu arkadaşların arasında da o kadar suçlu ve saçma sebeplerle yuvasını yıkan insanlar var ki.Ama anlatılanlarda kendini haklı çıkarmak için bir çoğu konuya kendi penceresinden baktırıyor bizlere.Yani burada ki bir çok yorum samimi değil

Sonuç olarak.....

Her neyi yapmak istiyorsan iyicene düşün ama asla dolduruşa gelmeden yap.Ve bilmeni isterim ki alacağın kararlar yalnızca seni bağlayacak.

Kususra bakma ama ayyni benim ailem gibi seninkiler de geri kafali. Anne babanin dinimizin yasakladigi sebepler olmadigi sürece evliligi engellemeye haklari yok engelleyemezler de! Seviyorsan arkasinda dur.

Genelde pek kimsenin yorumuna karışmam alıntılamam.Herkesin düşüncesi kendinedir.Kimseyi değiştiremeyiz.Fakat sen yorumunda geneli kapsadığın burdaki yorumlarada eleştirisel baktığın için alıntılamak istedim.Bazı şeylerde haklı yanların var fakat,şu kırmızıyla boyadığım düşüncende ne kadar yanılıyorsun.Bazen kötülük tek taraflıdır.Adam pasiftir,sorumsuzdur,alkoliktir,kumarbazdır,ahlaksızdır,tembldir,anasının babasının elalemin lafıyla hareket ediyordur.Dayağı güç olarak görüyordur.Hangi suç,hangi hareket jhangi kabahat bir kadının dayak yemesini veya aldatılmasını gerektirir.Ne demek aldatılmak şiddet tek taraflı suç değildir.Yani bir kadının hele de evli bir kadının yazabileceği şeyler değil bunlar.Bunlar erkeklerin savunma cümleleri.Bu düyada kadın için hayat gerçekten daha zordur.Hem fiziksel,hem duygusal,hem yapısal olarak kadın olmak daha zordur.Bir kadının ekonomik özgürlüğü dahi olsa,boşanırken düşünür.Ne kadar eğitimli çalışan kadında olsa,tek başına hayat zordur.Her yerde çalışamaz.Her ortama giremez.Erkek denen millet kadını herşeyden önce cinsel obje olarak görür.Sırf egosunutatmin etmek için karısını döven insanlar var.Kadına hapis hayatı yaşatıp,kendi elin karısına kızına sarkıntı olan adamlar var.Evinde tembel tembel yan gelip yatıp karısının çalıştığı paraya göz diken adamlar var.Hayat o kadar kolay değil.Bazen herşey tek taraflıdır.Karşına insan gibi insan çıkar ama kendisi hayvansa birşey farketmez.

Konu sahibi sana gelince,yaşın kaç bilmiyorum,adamın yaşı kaç bilmiyorum.Ne zamandır tanıyorsun ne zamn önce boşanmış,ne kadar evli kalmış hiçbirşey yazmamışsın.Ama şunu unutma,başından bir evlilik geçmiş,birşeyleri yaşamış.Ne olursa olsun kıyaslama yapacaktır,daha kurnaz daha ön bilgili bakacaktır.Ve asla tek ağızdan tek bir kişinin kendi bakış açısıyla bakmamak lazım.Herşeyden önce tanımak lazım.ŞUNU UNUTMA,ALACAĞIN KARARLAR SADECE SENİ DEĞİL AİLENİ DE SENİ SEVEN HERKESİ DE BAĞLAR.BU HAYATI TEK BAŞINA YAŞAMIYORSUN.SEN KAHROLURSAN AİLENDE SENİNLE KAHROLUR.

ailenle sevgilin henüz tanışmadı mı, tanışmadılarsa ön yargılı olabilirler, ailenden birileriyle tanıştır, dediğin gibi efendi iyi biriyse zaten fikirleri kendiliğinden değişecektir

Aileni dinle sonra bir sorunda kafanı taşlara vurursun istisnalar vardır ama bekar kişinin dul veya boşanan bir erkekle görüşmesi evlenmesi hep olumsuz sonuçlanmıştır şahit olduklarım,okuduklarım ile beraber...

Söylediklerine katılıyorum.Lakin yanlış anlaşıldım sanırsam.Kesinlikle hoş görmüyorum bahsettiğiniz hususları.Sadece bazı durumlarda o bile tek taraflı demek isterken yazının uzunluğu nedeni ile kelime eksikliğine sebep olmuş ve yazım düşüncemi ifade edememiş.Dediklerinizde kesinlikle haklısınız.Eğer yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın

Kırmızı ile işaretlediğim yerleri ben ne bayan için neden erkek için savunurum.Gerçekten bazı sebepler,ki çok ağırdır ve bu
durumda gerçekten boşanmak haktır.Benim sözlerim yalnızca boşanmak için sebep arayan ve basitçe sebepler ile boşanan kişileredir.Bunun ne bayanı ne de erkeği vardır.Bu tür insanlara kızıyorum yalnızca

Birde cinsiyet ayrımına giderek yalnızca boşanmış erkeklerin öcü gibi dikkat edilmesi gereken taraf gibi görülmesi beni kızdırdı.

Boşanmış çiftlerin hemen hemen % 100'ünün ilk evliliği idi.
Bu da kriter değil demek ki.

benim babam annemden önce evlenmiş 3 yılda boşanmışlar.annemle 42 yıl geçirdiler.genellememek lazım

Ben mutlu olacağımıza ,inanıyorum ama ailemin hiç tanıma fırsatı vermeden kestirip atması çok üzüyor beni.

Bosanan insanlara sanki katilmis gibi davranan bir toplumda yasiyiruz malesef..
Herkes bosanabilir , evlenmek kadar dogal artik ..
El alem cok onemli sanki yasayan sensin, mutsuz bir evlilik yapsan el alemmi seni kurtaracak mutsuzluktan bir ikigun vah vah derler unuturlar.
Bosanmis erkekle evlendiginde , 2 gun vah vah derler susarlar.
Nasil bir mantiktir anlamiyorum. Sen kendin icin dogru olani yap el alem icin yasama!!

Ailemin tek çocuğu olmam sebebiyle herşeye tamam dedim şimdiye kadar.Ama ben onu tanımak istiyorum.Ailemi ezip geçmiş olma düşüncesi beni bitiriyor.Aileyi ikna edebilmek adına bildiğiniz bir dua var mı?

Ailemin tek çocuğu olmam sebebiyle herşeye tamam dedim şimdiye kadar.Ama ben onu tanımak istiyorum.Ailemi ezip geçmiş olma düşüncesi beni bitiriyor.Aileyi ikna edebilmek adına bildiğiniz bir dua var mı?
Bu isler duayla olmaz arkadasim. Niye bosanmis sevgilin? Gerekce neymis?

Bosanmis biriyle bekar birinin evlenmesine asla karsi degilim. Olacak bir sey de yok. Bosanmis bir kadina asla negatif gozle bakmam. Ama erkek bosanmissa kafamda acabalar dolanir. Neden? Bu ulkede kadina deger verilmiyor. Kadin cilekes. Hele bosanmis kadina nasil bakiliyor. Hic bir kadin durduk yere bunu goze alamaz BIR.

IKINCISI kadin fitraten cok sefkatli yaratilmistir. Kolay kolay yikici davranmaz hep yapmaya calisir. Naiftir duygusaldir. Kac tane karisi aldatan adam karisini affeder? Ama bi cok kadin affediyor okuyoruz her gun forumda. Kadin canini disine takar tirmalar tirmalar evliligini yurutmek icin didinir durur.

Daha uzun uzun yazilabilir ama gerek yok. Ben bosanmis kadina kesinlikle bu kadin neler yasamis ki buraya gelmis helal olsun diyorum, ama bosanmis erkegi bi sorgularim neden bosanmis bu?

Cok tatmin edici bir cevap varsa ortada tamam, ama anlasamadik uzlasamadik cart curt diyosa o adamdan korkarim. Belli ki evlilik sorumlulugunu kaldiramayacak biri. Zoru gorunce kacan biri. Ona ben cok guvenemem dogrusu. Iyi analiz etmek lazim. Hatta onerim sudur ki imkan varsa baskalarina da sor onlardan da dinle niye bosanmis o adam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…