Fikir verin lütfen şoktayım

• Konu Sahibi Konu Sahibi renkler_80
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok saçma böyle bişey yapan biri msn konuşmalarını neden kaydetsin hemde herkese açık bir bilgisayarda. pek inandırıcı bulmadım ben

Ne kadar saygısızca bir yorum, çok ayıp!! Mdem ayıbın anlemını biliyorsunuz bunu da anlarsınız sanırım!!!

Benim kardesim yanlis bir yolda olacak ve ben onun özelidir deyip susacam.....onun özelinede baslarim mözelinede.....nasil ögrenmis olmamin hicbir önemi yok, sacma bir tesadüflede ögrensem, dedektiflik yapipda ögrensem, neticede bunu ögrenmisim ya, Allah bir sekilde bunu ögrenmemi istemis ya.....ne yapar eder kardesimi bu yoldan vazgecirmeye calisirim.

Konu sahibi arkadasim, mutlaka kardesine herseyi bildigni anlat. Kesinlikle bu olaydan haberdar oldugnu ve bu ahlaksiz iliskiye daha fazla devam edemeyecegini bilmesi lazim.

Al karsina konus, evliliginde mutsuzsa bosansin buna kimse birsey diyemez ama bu sekilde devam ederse yarin öbür gün basina gelecekleri anlat ona....
Esi duyarsa, o 53 yasindaki kart zamparanin karisi duyarsa..cevresi duyarsa neler olacak hic düsünmüsmü? Ya..annenizin babanizin düsecegi durum?:1no2:

Sen benim kardesimsin, canim, kanimsin her sekilde senin yanindaydim ama bu yaptigin serefsizlige göz yumamam.....ne olursa olsun bu adamla iliskini bitireceksin yoksa olacaklardan ben sorumlu degilim de....iyce gözünü korkut....yasakkelime

Simdi susarsan yarin öbür gün keske susmasaydim diyeceginden yüzde 100 eminim arkadasim.....bu senin kardesin, 40 yillik yabanci degil....

ay ya ne alakası var cevizin ...ne alakası var pahalı şamdamın.......
buna öfke bune celal bu nasıl bir yorumdur arkadaşım.akannehirakannehir

Son düzenleme:
bende söylerdim.....kardeşimi kenara çeker sadece aramaızda kalcak şekilde düzgünce konuşurdum....
sonuçta hata yapıyor ve eşide ögrenirse yuvası dagılacak.....
bir an önce uyarırdım o msn kayıtlarını yok etmesini......
yaptıgının yanlış oldugunu söylerdim.....
eger susar eşi ögrenir yuvası dagılırsa kendimide suçlu hissederdim......
o yüzden söylerdim......

canım dikkatimi cekti kardeşin eşinin konuşmalarını bulmus fln kendi neden konusmalarını silmemiş eşinin görmesinden korkmamısmı sonucta o eşinin konusmalarını görmüş eşide onunkileri görebilir korkusu yokmu acaba

Yorum yazmak artik o kadar kolay olmus ki.

Yorum yazarken empati kurabilmeliyiz diye düsünüyorum.

Ben olsam onun yerinde ne yapardim diye düsünmek lazim.

Bazen akil vermek cok kolay geliyor, yok nasil yaparsin yok git konus yok unut gitsin.

Ama önemli olan, acaba biz böyle bir durumla karsi karsiya kalsaydik, gercekten ne yapardik???

Gelelim benim "yorumuma":

Belki okumaman gerekiyor, bir an hani derler ya seytan dürttü seni de belki...

Belki okumaman gerekiyordu,ama kardesin o konusma kayitlari bilgisayarinda kayit altinda tutarak zaten "tehlikeli" yasiyordu. Bunu sen degil bir baskasida okuyabilirdi. Belkide bilincsiz kayit etmistir (ki msnde bazi eklentiler otomatikmen yapiyor),günahini almak istemem kardesinin.

Ama artik yapacak bir sey yok okudun bir kere..

iki secenegin var..

1- Kardesinle acik acik konusacaksin.
Tabi bu konusma sekline de bagli.. Ya gider öfkeli bir sekilde bagrirsin ona "buna nasil yaparsin" diye yada sakin bir dil ile ve en basta özür dileyerek (sonucta bilgisayarini kurcalamissin) konuyu anlatirsin.

Sonuc: Kardesinin karakterine, abla-kardes iliskinize ve o an ki ruh haline bagli. Ya sana kizabilir,yada sana icini döker. Konusmaya karar verirsin olacaklarada katlanabilmelisin.

2- Susacaksin.
Okumadim,görmedim,duymadim,bilmiyorum.

Sonuc: icin icini yiyecek, istesende kafandan atamazsin. Kardesini gördükce onun yasadigi gizli aski hatirlayacaksin ve en önemlisi kendini sustugun icin damadiniza karsi suclu hissedeceksin. Bunlari okumamis gibide yapamazsin, öyle de davranamazsin. Vicdanin seni her yönden rahat birakmayacak bunu bil canim.

Hangisi sana daha cok uyuyor? Hangi sonuclara katlanabilirsin? hangi secenegi secerek kendini rahat hissedeceksin?(Vicdan bakimindan)

Bence ölc tart,kardesin ile de iliskini göz önünde bulundurarak öyle karar ver.

Peki ben ne yapardim??

Acik acik konusurdum.Belki yaptigim yanlisti..Ama söyle bir sey var. Ya ben degil de kardesimin esi bunlari okumus olsaydi?
Kardesimle konusurdum, ona yaptigi yanlisi anlatmaya calisirdim ve yol yakinken (gerci is isten gecmis) bu adam'dan ayrilmasi gerektigini anlatirdim.

Benden bu kadar,haddimi astiysam özür dilerim.a.s.

Ben olsam açık açık konuşurdum.
Nerden öğrendim, nasıl öğrendim hiçbir önemi olmaz benim için.
Benim için önemi olan ne öğrendiğim.
Yargılayarak değil sakin bir dille konuşurdum.
Kardeşim olması önemli değil, bir arkadaşım bile olsa açık açık konuşurum.
Asla sevdiğim insanların yanlış yapmalarına göz yumamam.

medenı durumunuz hala bekar sanırım sızınde evlılıgınızde sorun var..
neyse kardesınız dıye pcsını karıstırmaya konusmalarını karıstırmaya hakkınız yok..
kardesınızın ozelıdır bu 25 yasında bı bayanın ozel yaşamı sızı ılgılendırmez..

CADIARZUay herkes yazmış yazacağınıCADIARZU
bende hiç vakit kaybetmeden soylerdimmm
nasıl oğrendiğimde bende sır kalırdıyerimseniben

ben oturur sakince anlatırdım çünkü susarsan oilişki vazgeçilmez ilişkiye dönüşecek ne kardeşin kocasından nede 53yaşındaki adam ailesinde mutluluk bulamayacak birbirlerinin yanında olmak isteyecekler daha fazla birbirlerine baglanmadan sakince anlat yada benzer olaylar bulup anlat chatte evliligini yıkan okadar çogalmişki ne kötü bunları izlet tesadüfen belki faydası olur aranızada gölge düşmemiş olur

ben oturur sakince anlatırdım çünkü susarsan oilişki vazgeçilmez ilişkiye dönüşecek ne kardeşin kocasından nede 53yaşındaki adam ailesinde mutluluk bulamayacak birbirlerinin yanında olmak isteyecekler daha fazla birbirlerine baglanmadan sakince anlat yada benzer olaylar bulup anlat chatte evliligini yıkan okadar çogalmişki ne kötü bunları izlet tesadüfen belki faydası olur aranızada gölge düşmemiş olur

böyle bir şeye göz yumamazsınız..
hele ki 3 maymunu oynamak ! içi içinizi yer !
bende kardeşini karşına alıp konuşman taraftarıyım.sen susarsan bilmezden gelirsen bu iğrençlik sürecek...
daha da kötüsü bir yerden patlak verecek.
işte o zaman işler dahada karışacak yolun başındayken ablalık görevinizi yapın ve uyarın onu...
annenizin babanızın kulağına giderse ....
ya o 53 yaşındaki adamın karısı duyarsa?
daha çok rezillik çıkmadan bence aklını başına getirin...
işin içinde birde cinsellik var ! hey Allahım yaaa.....

bunları yaşayan kardeşin insan nasıl susupta banane diyebilir
kardeşinle aran nasıl?
sıcaklığınıza göre konuya gir ve onu konuştur

neden gelişmeleri konu başlangıcına yazdınız anlayamadım,saçma olmadımı birazyasakkelime

çok iyi etmişsiniz. tehdit ettiğiniz için artık hiçbir şeyini sizinle paylaşmaz. aynı şeyleri yapsa bile msn kayıtlarını silmeyi ve ne olursa olsun sizden de gizlemesi gerektiğini iyice öğrenmiştir artık.

neden bildiğimiz tek yol tehdit etmek acaba? neden ikna etmek yerine korkutmayı tercih ediyoruz. halbuki ikna korkudan daha güçlü bir motivasyondur. çocuklarınızı yetiştirirken bari bu şekilde davranmayın. elde edeceğiniz tek şey daha fazla önlem almaları olacaktır. yaptığının yanlışlığına ikna ederseniz ancak o zaman başarı sağlarsınız.

dilerim kardeşiniz bi daha yanılmaz.

hatasını anlaması güzel birşey inşallahbir daha yapmaz. qama bu olay yüzünden kardeşiinle aranız açılmasın bundan sonra daha dikkatli ve iyi olmalısın ki böyle bir hataya tekrar düşmemeli.

Ayyy inanmiyorum ...Kardesinin ozelidir okumaya hakkin yok falan diyenlerelmaz:kardessss bu ya el degil insan kendi kardesini bile,bile atese atarmi bu yonden dusunun birdeee...

Kesinnikle konusmalisin arkadasim kardesinle,yanlis yolda oldugunu bildirmelisin onaaa...:1no2:

Coook iyi yapmissiniz!inshaAllah tekrarlamaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…