Fikirler uyuşmadığı için ayrılmak istiyorum.

duygus19

Prenseslerim
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
288
67
318
35
Herkese merhaba.. Ben 22 yaşındayım biriyle tanıştım ve çok da hoşlandım. O da benden. Farklı şehirde olduğu için o beni ve ailemi görmeye tanışmaya gelicekti annemle de telefonda tanıştırdım. Acele oldu ama niyetlerimiz ciddiydi. Fakat daha tanışalı 1 hafta bile olmadan canımı çok sıkan şeyler söylemeye başladı. "erkek kadındar üstündür, evlenirsek karımın sözümden çıkmasını ve benden habersiz bişey yapmasını istemem, kadın alttan aldıktan sonra evlilikte bi problem çıkmaz" vs vs demeye başladı. ben de kadının alttan alınmaya hakkı yok mudur kadınlar da sinirlenemez mi birşeylere dedim, kadın - erkek eşittir. Asla öyle değildir kabul etmiyorum diyor. Neye sinirlenir mesela örnek ver bana diyor:S
Bir ara çok duygusal bir müzik dinliyordum etkilendim. O anda msnden yazışıyorduk ben bi süre yazmayınca neden yazmıyorsun dedi bende bir parça çıktı duygulandım dedim. o da hemen başka birisi mi var dedi. şok oldum. ha bir de kadın onların evine gelinliğiyle girip kefeniyle çıkarmış boşanma diye bişey olamazmış bunu da daha önceden söylemişti. Böyle bi insanla ilerde mutlu olunur mu bilemiyorum. Ve de sanmıyorum. Herşeyi aileme olan saygısı falan güzel iyi ama fikirlerimiz uyuşmuyor. Bir de çok çok kıskanç. Facedeki erkek arkadaşlarıma şimdiden karışıyor.giyime de karışırmış. (bende açık giymeyi seven biri değilim.) Evlendikten sonra erkek arkadaşlarınla çok samimi olmanı ve olur olmadık heryerde çok hareketli olmanı istemem dedi benim ailem senin ailen olucak onların önünde bana dil uzatılmasını istemem saygı gösterilmesini isterim onlara vs. Ben de bunun bana hatırlatılmasına gerek yok benim karakterim zaten böyledir falan dedim ona da bozuldu. Allahtan dobra dobra herşeyi konuştu da ona daha çok bağlanmadan huyunu suyunu görebildim.
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Paylaşmak istedim sizlerle..

bunlari kaldiramicak biriyseniz dediginiz gibi onceden gormeniz iyi olmus, ilerde bu fikirler inanilmaz sorunlara yol acar. cekilir dert degil..

O insanla hayat geçmez
Ama tebrik etmek istedim ki dürüstmüş
Birde bunları gizleyip evlendikten sonra çıkartanlar var

Evet dürüstmüş çok iyi oldu erkenden görmem. Hani nerede nasıl davranacağını giyimine dikkat etmesini büyüklerine saygı göstermesini iyi bilen biriyim, ama o daha tam tanıyamadığı için önceden kurallarını koymaya başladı herhalde..

Bu fikir ayrılığı şimdi rahatsız ediyorsa ileride daha çok rahatsız edecek demektir.

En tahammüllü olduğumuz zamanlar, ilişkinin en yeni olduğu zamanlar..

Kaçarak uzaklaş derim ben.. canım her erkek ve ya kadın eşini yada partnerini kıskanır kıskanmalıdır da, kıskanmak sevgiyi göstermenin başka bir yoludur ama ölçüsünde tabi... Senin yazdıklarından anladığım kadarıyla sen bu ilişkiyi kaldıramazsın :44: beni yanlış anlama senin yazılarında karamsarlık var bu ilişkiye devam etsen bile kaldıramazsın gibi geldi bana o yüzden böyle söylüyorum.. Seni bu kadar sıkmaya çalışan, bu denli kendini üstün gören ( fiziksel olarak evet bizden güçlüler ama aile ve kanun önünde eşitiz) biriyle evlilik zor olabilir. Ayrıca kafama takılan birşey var; şu evden kefenle çıkma olayı.. Ne yani anlaşamadınız yada sen onun yaptıklarına katlanamaz hale geldin ayrılmaz istedin ayrılamayacak mısınız? Mazallah öyle bir durumda bu kafa da biri seni öldürmeye bile çalışır. ( Bakınız; gazeteler, haber siteleri neredeyse hergün eşleri tarafından katledilen kadın haberleri çoğuda kadının boşanmak istemesiyle işlenen cinayetler). Yine de sen bilirsin ama bu kararı verirken 1 değil 10 kere düşün canım..

Son düzenleme:
Canım kadınla erkek tabii ki fiziksel olarak farklı olduğu için 'eşit'değildir ama birbirinden üstünde değildir, sadece farklılıkları vardır ve her şeyden önce, evlendiklerinde bir çift ayakkabı gibidirler,yani sağı sola solu sağa giydiremezsin ama 2si de sonuçta hepsinden ötesi 'insan'dır, hemen erkek-kadın bazında ele alması olgunlaşmadığını,sadece bazı klasik yanlış kaidelere saplandığını gösterir.

Kadın alttan alır ama yeri gelir erkek de alttan almalıdır. Sonuçta kadın daha kırılgandır, belki alttan alınmaya daha da ihtiyacı vardır.Kadın da bunu suistismal etmemeli tabii.

Evlilik hayatı cicim aylarının azalmaya başladığı,sorumlulukların arttığı,tahammülün zorlaştığı bir süreçtir.Müsamaha,hoşgörü,anlayış olmazsa,bu kadar sert kurallar olursa bunun adı hayatı paylaşmak olamaz. Demek ki bu insan kadını biraz köle olarak görüyor,emri altına girecek,herşeye tamam diyecek,boyun eğecek.
SSizin arkadaşınız yılanın başını baştan ezmeli mantığı güdüyor resmen. Size değer verip diğer kadınlardan 'onun hanımı-eşi' olarak sizi özel hissettirmesi gerekirken böyle bir genellemeye girmiş.
Konuyu konuşun demek isterdim ama böyle tipler genelde saplanıp kalırlar,taviz vrmezler. Zaten can çıkar huy çıkmaz.Çok aşık olup bağlanmamışken kararınız vrin derim.

Son düzenleme:

Okudum da bana bu anlattıkların birini hatırlattı Bence o kişinin korkuları vardır kadınlara karşı.. çok fazla kadın artık ayaklarının üzerinde tek başına hayatta mücadele edebiliyor..bende 2 yıldır biriyle arkadaşlık yapıyorum ciddi olarak.oda ilk önceleri bunları söylemişti.bana çok itici gelmişti.ve maço.yalnız şu var ki erkek seni çok severse bu soledikleri havada kalıyo inan bana ..Oda bana itaat etmekten falan bahsediyordu artık ne tarz kılzar gördülerse bunların ödü kopmuş canım ahaha
Tabi yinede korkma diyemem ama bendeki de böyle laflar etti . ama icraatta uygulayamadı ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…