Fikirlerinize çok ihtiyacım var..

Flamingo

1 Gemiyi 2 reis batırır
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2009
454
58
298
Diğer
Fikirlerinize çok ihtiyacım var..

Erkek arkadaşım ile evlenmeye karar verdik ve durumu ailelerimiz ile paylaştık. Onun ailesi çok mutlu oldu ve günü belirleyin biz tamamen arkanızdayız dedi. Benim ailem ise asla olmaz dedi, sebebi ise erk arkımın garanti bir işi olmaması yani devlette çalışmaması.. ancak bende çalışıyorum ve ikimizin maaşı geçinmemize fazlasıyla yeter, günün koşullarına göre iyi de bir maaşı var ikimizinde.. ikimizde ünv. mezunu çalışan insanlarız.. ama erk ark belkide ömrü boyunca öyle bir işe giremeyedebilir ...

ve aileme anlattım, belki 4-5 ay sonra işsiz kalabilir (ki böyle birşey yok, sadece devlet işi olmadığı için), ama benim işim var, o da başka bir iş bulur dedim, zorluklarla beraber mücadele etmek istiyoruz dedim vs.. Zaten daha iyi bir iş bulduğu andada bunu bırakıcak dedim, sınavlara hazırlanıyo vs dedim...

Ailem asla olmaz dedi ve bana çok kırıcı laflarda söylediler.. ne yapmalıyım çok kötüyümm :gitme: :gitme: :gitme:

Onların da çok üzerine gitme ne olursa olsun annen ve baban..
Uygun dil ile anlat hem özel sektörde para çok =)

NASIL bir anne babaya sahipsiniz anlamadım devlette çalışanında artık garantisi yok

bence siz artık kendi kararlarınızı verecek yaştasınız gibime geldi siz mutlu mesut olacaksanız ki olursunuz ikiniz üniversite mezunu iiş bulması kolay diğerlerine göre birde hayatta hiç birşeyin garantisi yok ya şanslısınız yada şansızısınız, ben buna inanırım

yaşlarınız kaç...

herkes devlette çalışamaz ki ... bence de çok saçma... iş durumu bahane bence... içlerine sinmeyen başka bir durum olabilir mi? ayrıca sana neden kırıcı konuştular?

Allah kolaylık versın kardeŞım ne denır kı ? Benım ıÇınde geÇerlı fakat ben henÜz senın kadar ılerleyemedım aslında benım de bu konuda korkularım var. Hayırlısı olur ınŞallah. Yarına kımın ÇıkacaĞı garantı deĞılken memur olmuŞ olmamıŞ Çok da fark etmıyo

herkese çok çokk teşekkür ediyorum, en ufak bi söz bile iyi hissettiriyor.. Anlatamıyorum işte aileme, devlet işine girmesi ztn çok zor ve olasılığı çok zor bir durum.. ben 23 erk ark 27 yaşında.. gerçekten kendi karalarımızı alabilecek yaştayız..

Garanti olayında dedimki belki ben bir yıl sonra ölcem, yada iki yıl sonra ben işten çıkcam, beş yıl sonra belki başka bi fırsat çıkcak bilemeyiz ki dedim bunları...

Çok uygun dille anlattığımıda düşünüyorum ..

Neden kırıcı konuştular bilmiyorum ama asla olmaz dendiii ya napcaaaam ..

benim babam da herşeye ilk anda itiraz eder, biraz zaman geçince düşünür taşınır mantıklı olana ikna olur. ailenize biraz zaman verin, sindirmek için belki zamana ihtiyaçları vardır. belki tepkileri erkek arkadaşınızın işine değildir de bahane edecek bir bunu bulmuşlardır. evlenme düşüncenize alışamamış olabilirler mesela. biraz zaman verin, bir süre sonra yeniden konuşun derim ben.

canım ben dedimki, düşünün isterseniz biraz.. yok düşünülücek birşey yok dediler.. tekrar konuşurum tabi yinede ama sonucun değişceğini sanmıyorum :gitme:

her şeye rağmen evlenebiliriz tabi maddi olarakta sorun yaşamayız ama ailemi kaybetmek istemem..

sizce ne kadar daha ikna etmeye çalışmalıyım, doğru olan ne kadar süre beklememiz?

Valla devlet işinin de garantisi yokki..
Bak kaç gündür tekel işçileri Ankarada geevde...
Neden davlet işi lan tekeli özelleştirdiler ve tüm işçilere ya işten çıkın ya da 750 tlye maaşla herhangibir ilde bizinm seni yönlendireceğimiz herhangibir işte çalışacaksın diyolar....
Samsun Tekel tütün fabrikasında çalışan bir makine yüksekokulu mezunu ve 2000 lira maaş alan ustabaşına, git mersinde bilmemne ilköğretim okulunda 900 ytl ile hademe ol diyolar...

ınsanın yarna çıkacağının garantisi yokken iş garantisi beklemek ne kadar saçma...
Ben geçn yıla kadar türkiyenin en büyük 100 sanayi kuruluşu içinde olan ve ekonomi sayfalarında sanayi devi dye adı geçen bir firmada çaışıyordum.... Ne oldu miras kavgası çıktı, paraları paylaşaadılar, birbirlerinin kuyusunu kazdılar, şirketten paraları hortmlayıp kendi zimmetlerine geçirdiler. Ve fabrika 1000e yakın işçi ve 400 civarında idari personeli 6 ila 8 ay arası maaş vermeden ne kıdem ne ihbar tazminatlarını ödemeden kapı önüne koydu...
O dönem benim aldığım maaş eşimin iki katıydı, ailem eşimin gelrini az buldular, senden az alıyor komplex yapar dediler ama ben işsiz kaldım, o devam etti, sonra ben işe başladım o işsiz kaldı... Ve öyle bir işe girdi ki, ailemin geliri düşük diye beğenmedikleri eşimimn şu ani maaşı 3-4 aileyi rahatlıkla geçindirecek kadar....

Haa düzenli bir işi yoktur, ev geçindirecek bir iş değildir, geleceği açık bir meslek değildir o zaman aygılanmalarını anlarım, ama sırf devlet işi değil diye de itiraz ediyorlarsa tekel işçilerini örnek ver....

Bilemiyorum...ama bana öyle geldiki sanki ailen is durumunu bahane ediyor, baska birsey var.CADIARZU

Onlarda biliyordurki is durumunun hicbir zaman garantisi yok...ister devlet isinde ol ister özel bir iste calis....

Belki erkek arkadasini begenmediler, belki sana layik bulmadilar.....ama mutlaka is disindada ailenin tepkisi oldugu birseyler vardir.

Bence bir büyügünden yardim iste, teyzen olabilir, amcan dayin veya güvendigin bir akraban olabilir, birde onlar konussun annenle babanla....belki sana söyleyemediklerini onlara söylerler....

Kader kismet canim, hayirlisi olsun senin icin.

canım düzenli, ev geçindiricek bi iş.. ama geleceği açıkmı diilmi bilmiyorm ve devlet işide diil.. tekel işçileri konusunda çok haklısın ve bunu kesin sölicem.. ailem galiba şartların ne kadar kötü olduğunun farkında diiller, üniversite mezunu binlerce binlerceee insan var ve kaç kişi hayalindeki işi yapabiliyoki sonuçta :gitme:

sagol canımm her şeyin hayırlısı olsn gerçen..
Söylersem dediğin gibi akrabalara, bana destek olucaklarını biliyorum, çünkü erk ark ımı tüm ailem tanıyor ve onlar ztn diyolardı evlenin artık vs diye.. bakalım onlarla konuşalım belki onlar ikna eder :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

kızlar ben bu yorumların çıktısını alıp göstermeyi düşünüyorum hepsini aileme, etkisi olur mu acaba?

bence yorumların çıktısını almak yerine onlara bu konu üzerinde yeterince düştüğünü hissettirmen daha doğru olur... sonuçta biz onlar için başkalarıyız... ve kızlarının başkalarının fikriyle değil kendi aldığı kararlarla hareket etmesini isterler sanırım...

ben tekrarlıyorum önemli olan iş değil... bence biraz bekle ve daha sonra bir büyüğünle yani anne ve babandan farklı konuşabileceğin biriyle görüş... olay başka...

sen 23 yaşındasın o 27... belki 1-2 sene daha bekleyebilirsin... erkekler biraz geç olgunlaşır zaten o da artık ne istediğinden emin olur... bu süreçte daha yakından tanırsın onu ve ailene karşı da daha güçlü durabilirsin... yani emin olabilirsin doğru kişi olduğundan...

canım sağol..

1-2 yıl bekleyebiliriz ztn yarın evlenelim demiyoruz canım ailem deseki 1-2 yıl bekleyin sonra evlenirsiniz tamam derim yine .. yada derim 2 yıl diil 1 yıl olsn vs konuşabilirim.. ama ASLA olmaz dediler.. o nedenle nolcak bilmiyorum, büyüklere söylemek iyi fikir olabilir deniycem.. bakalım artık dua etcem bol bol.. :Saruboceq:

ay bu konuyu okuyunca aklıma bi tanıdık geldi kız bir çocuğu seviyordu çocuğun kendi işi maddi durumu iyi ailesi evlencek diye bırakın evi villa aldı kızın babası polis vermedi kızı illa devlet memuru istiyorum iş garantisi yokmuş ya batarsaymış diye bu olay ona dönmüş aynı

ya bu zamanda devlet işine girmek ne kadar zor bilmiyolar mı?
ve bence gereksiz bi çaba...
bi işi varsa,yeteri kadar kazanıyosa tamamdır yani..
ayrıca yarın ne olacağı belli olmaz..memurla evlenirsin geçinemezsin..işi vardır evlenirsin işsiz kalır falan..
hayat bu sonuçta..
bence önce anneni ikna etmeye çalış..yani hepsiyle birden mücadele etmen zor olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…