Valla devlet işinin de garantisi yokki..
Bak kaç gündür tekel işçileri Ankarada geevde...
Neden davlet işi lan tekeli özelleştirdiler ve tüm işçilere ya işten çıkın ya da 750 tlye maaşla herhangibir ilde bizinm seni yönlendireceğimiz herhangibir işte çalışacaksın diyolar....
Samsun Tekel tütün fabrikasında çalışan bir makine yüksekokulu mezunu ve 2000 lira maaş alan ustabaşına, git mersinde bilmemne ilköğretim okulunda 900 ytl ile hademe ol diyolar...
İnsanın yarna çıkacağının garantisi yokken iş garantisi beklemek ne kadar saçma...
Ben geçn yıla kadar türkiyenin en büyük 100 sanayi kuruluşu içinde olan ve ekonomi sayfalarında sanayi devi dye adı geçen bir firmada çaışıyordum.... Ne oldu miras kavgası çıktı, paraları paylaşaadılar, birbirlerinin kuyusunu kazdılar, şirketten paraları hortmlayıp kendi zimmetlerine geçirdiler. Ve fabrika 1000e yakın işçi ve 400 civarında idari personeli 6 ila 8 ay arası maaş vermeden ne kıdem ne ihbar tazminatlarını ödemeden kapı önüne koydu...
O dönem benim aldığım maaş eşimin iki katıydı, ailem eşimin gelrini az buldular, senden az alıyor komplex yapar dediler ama ben işsiz kaldım, o devam etti, sonra ben işe başladım o işsiz kaldı... Ve öyle bir işe girdi ki, ailemin geliri düşük diye beğenmedikleri eşimimn şu ani maaşı 3-4 aileyi rahatlıkla geçindirecek kadar....
Haa düzenli bir işi yoktur, ev geçindirecek bir iş değildir, geleceği açık bir meslek değildir o zaman aygılanmalarını anlarım, ama sırf devlet işi değil diye de itiraz ediyorlarsa tekel işçilerini örnek ver....
Bilemiyorum...ama bana öyle geldiki sanki ailen is durumunu bahane ediyor, baska birsey var.CADIARZU
Onlarda biliyordurki is durumunun hicbir zaman garantisi yok...ister devlet isinde ol ister özel bir iste calis....
Belki erkek arkadasini begenmediler, belki sana layik bulmadilar.....ama mutlaka is disindada ailenin tepkisi oldugu birseyler vardir.
Bence bir büyügünden yardim iste, teyzen olabilir, amcan dayin veya güvendigin bir akraban olabilir, birde onlar konussun annenle babanla....belki sana söyleyemediklerini onlara söylerler....
Kader kismet canim, hayirlisi olsun senin icin.
bence yorumların çıktısını almak yerine onlara bu konu üzerinde yeterince düştüğünü hissettirmen daha doğru olur... sonuçta biz onlar için başkalarıyız... ve kızlarının başkalarının fikriyle değil kendi aldığı kararlarla hareket etmesini isterler sanırım...
ben tekrarlıyorum önemli olan iş değil... bence biraz bekle ve daha sonra bir büyüğünle yani anne ve babandan farklı konuşabileceğin biriyle görüş... olay başka...
sen 23 yaşındasın o 27... belki 1-2 sene daha bekleyebilirsin... erkekler biraz geç olgunlaşır zaten o da artık ne istediğinden emin olur... bu süreçte daha yakından tanırsın onu ve ailene karşı da daha güçlü durabilirsin... yani emin olabilirsin doğru kişi olduğundan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?