guzum benım esımde eczacı teknısyenı bende ozel sektorde sekreterım garantımız yok :sm_confused:benı ısteyınce annemlerde keske o bari memur olsaymıs dedı cunku ıkımızden bırının garantılı bı ısı olsun ıstedıler. aıleler hep bole cocuklarının ıs sıkıntısı cekmeden rahat etmesını ıstıyolaarr onlara kızma canım ve sakın sevdıgın adam ıcın onların kalbını kırma evlenınce cok ıclenırsın ben bazen nısanlım ıcın aılemı kırardım sımdı nasıl pısman oluyorum anlatamamonları kırmadan (canım aman dıkkat et )sevdıgını kabullendırmeye bag umarım kavusursunuz:asigim:
sağol canım inşallahh :asigim:
canım başta seninde ailen "keske o bari memur olsaymıs" demiş ya.. bu durum sonra nasıl değişti?
Konuşurken cümlelerimi özenle seçtim canım çok haklısın dediğinde, anneciimi kırdığımı görürsem gidip bi de bunun için üzülürüm ben.. ama keşke biraz daha ılımlı olsalar :umursamaz:
canım öncelikle inşaallah bu akşam çok güzel geçer ve annenin erkek arkadaşın hakkındaki ön yargıları kırılır.
eşim de ben de özel sektörde çalışıyoruz.
ben öğretmenim, eşim muhabir.
devlete girmek için çok çabaladım ama olmadı ha bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez tabi.
benim annem de başta karşı çıkmıştı ancak eşimin işi nedeniyle değil yaşımın küçük olduğunu düşündüğü için. mezun olduğum yaz evlendik. eşim 29 yaşındaydı ve ikimiz de beklemek istemedik.
annemleçok kavga ettik 4 sene içinde bu evlilik konusu yüzünden.
o zamanlar anlamıyordum daha doğrusu anlamak istemiyordum onu sanırım.
tek odaklandığım şey mutlu olmamı istemiyor düşüncesiydi.
ne kadar cahilce değil mi?
annem o benim, bir anne evladının mutluluğundan başka ne isteyebilir ki şu dünyada...
bir yandan babam, bir yandan halam, bir yandan ben ne yaptık ettik ikna ettik annemi.
evlendik ve Allah'ıma şükürler olsun ki çok mutluyuz
annemi çok kırdım, çok üzdüm onu ama şimdi nasıl pişmanım anlatamam.
evlendikten sonra onu çok daha iyi anladım. ve inanır mısın neredeyse her gün kavga eden biz 1,5 yıldan beri hiç kavga etmiyoruz.
sana tavsiyem erkek arkadaşınile birlikte sakince konuşun onunla
evlenmeyi ne kadar çok istediğinizi anlatın
dünyada hiçbir şeyin garantisinin olmadığını ki yarına çıkacağımızın garantisi yok en basitinden
o da kızının huzurlu ve mutlu olmasını, dert çekmemesini istiyor emin ol canım.
yazdıkların ne kadar güzel, ne kadar olgun ve anlamlı, çok teşekkür ediyorum a.s.
yaşadığın şeyleri yaşıyorum şu anda.. bazen annemin mutlu olmamı istemediğini düşünmesende, kendisini benim yerime koyamadığını düşünüyorum, beni anlamadığını düşünüyorum ve anlamaya da çalışmadığını...
Belki 70 yıl, belki 50 yıl, belki 35 yıl yaşayacağım hayatımın bir kısmının boşa geçtiğini düşünüyorum bekleyerek.. Yaşam ertelenmemesi gereken bir şeymiş gibi geliyor bana. Birbirimizden eminsek ve ortada büyük sorunlar farklar yoksa bence insanlar yaşamını istediği gibi yönlendirip evlenebilmeli, aile kurabilmeli.. Çok daha kötü şartlardaki ark'larım hep evlendi, aileleri hep kabullendi veya baştan olumlu baktılar zaten ama biz maddi olarak daha iyi durumda olmamıza ve sorunlarımız olmamasına rağmen kavuşamıyoruz.. İçimi döktüm burada.. :asigim:
Bu akşam güzel bir şekilde konuşup her şeyin yolunda gitmesi için dua etmeyi düşünüyorum.. Zannetmiyorum ki olumlu bir sonuç çıksın ama işte bir umut.. :sinifsinif:
son durum nedir canım
nasıl geçti yemek?
canım çevrende, akrabalarında ailen ile konuşup onları ikna edebilecek birileri yok mu?
hiç korkma
Allah yardımcınız olacaktır inşaallah
sevginize sarılın gerisini düşünmeyin opuyorumnanaktan
canım kafana takma
zamanın akışına bırak
biz eşimle 3 yıl çıktık 1 yıl da nişanlı kaldık
inan nişanlandıktan sonra bile çok şey ile uğraştık
4 yıl çok güzel olduğu kadar çok daa sancılı geçti
sana tavsiyem hiçbir şey için üsteleme
sen huzursuz olursun erkek arkadaşına da yansıtırsın ilişkiniz yıpranır
bugünlerinizin tadını çıkarın canım
inşaallah herşey yoluna girer
dualarım sizlerle olacak :1hug:
kızlar bende gecen ctesı sözlendım ama aılem ıstemıyor vazgectı neymıs efendım kendı evı yokmuş ben evlenınce kırada surunemezmısım benı ıstedıler aıleler tanıstı ama ev olayı yıne gundeme geldı basında berı 1 2 sene kıra ve bırıkım yapıp nk olunca bellı mıktar kredı cekmektı dusuncemız aılem bunu kabul ettı ama sımdı gerı adım attılar ve ıstemıyorlar herseyı gerı verıceksın dıyorlar ne yapıcam ben bana fıkır verın kızlar cok zor durumdayım((
ben 26 sozlum 29 yasında ınsanlarız hiçbir sekılde ıstemıyorlar cok zaman degıl ıstedıgımız ama yınede ınat edıyorlar ev diye annem cok ıstersen ne dugunune ne nısanına gelrıım benı ezmen lazım dıyor ben kımse kırılmasın uzulmesın ıstıyorum ama herseyden vazgecmemı olmuycagını soyluyorlar eve gelıp konusmalarını dahıl ıstemıyorlar(
hiç bir sekılde olmuyor her yolu denedım annem kesın kararını vermış bitirme derdınde ev olmadıgı surece. şu an için olucak hiçbişi kalmadı sona yaklaşıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?