Fikirlerinize çok ihtiyacım var..

sağol canım inşallahh :asigim:

canım başta seninde ailen "keske o bari memur olsaymıs" demiş ya.. bu durum sonra nasıl değişti?

Konuşurken cümlelerimi özenle seçtim canım çok haklısın dediğinde, anneciimi kırdığımı görürsem gidip bi de bunun için üzülürüm ben.. ama keşke biraz daha ılımlı olsalar :umursamaz:

zamana güven..bu bir süreç..

bu süreçte kimseyi(kendin ve sevdiğin dahil) yıpratmadan inandığın yolda yürü.. sevdiğin insanı sakinleştir. çocuk istenmemenin ezikliği altında ezilebilir. onun yaralarını sarabilecek tek kişi sensin, unutma.. sen güçlü ve dimdik ol ki senden cesaret alsın ve komplekse girmesin. bir daha psikolojimiz bozuldu falan,duymak istemiyorum. siz önce kendinize sonra birbrinize sahip çıkacaksınız ki dıştaki zorluklar sizi yıldırmasın.

ahlaki bir durum yok ortada.. hayır demek için sebepleri yok.. biraz sabır..zaten zamana bıraktım diyorsun sen de,aceleniz de yok. canını sıkma,olacak bu iş..

bu akşam annem ve erk ark yemeğe çıkcaz bakalım neler olcak, dua edin boshayallersmile

canım öncelikle inşaallah bu akşam çok güzel geçer ve annenin erkek arkadaşın hakkındaki ön yargıları kırılır.
eşim de ben de özel sektörde çalışıyoruz.
ben öğretmenim, eşim muhabir.
devlete girmek için çok çabaladım ama olmadı ha bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez tabi.
benim annem de başta karşı çıkmıştı ancak eşimin işi nedeniyle değil yaşımın küçük olduğunu düşündüğü için. mezun olduğum yaz evlendik. eşim 29 yaşındaydı ve ikimiz de beklemek istemedik.
annemleçok kavga ettik 4 sene içinde bu evlilik konusu yüzünden.
o zamanlar anlamıyordum daha doğrusu anlamak istemiyordum onu sanırım.
tek odaklandığım şey mutlu olmamı istemiyor düşüncesiydi.
ne kadar cahilce değil mi?
annem o benim, bir anne evladının mutluluğundan başka ne isteyebilir ki şu dünyada...
bir yandan babam, bir yandan halam, bir yandan ben ne yaptık ettik ikna ettik annemi.
evlendik ve Allah'ıma şükürler olsun ki çok mutluyuz
annemi çok kırdım, çok üzdüm onu ama şimdi nasıl pişmanım anlatamam.
evlendikten sonra onu çok daha iyi anladım. ve inanır mısın neredeyse her gün kavga eden biz 1,5 yıldan beri hiç kavga etmiyoruz.
sana tavsiyem erkek arkadaşınile birlikte sakince konuşun onunla
evlenmeyi ne kadar çok istediğinizi anlatın
dünyada hiçbir şeyin garantisinin olmadığını ki yarına çıkacağımızın garantisi yok en basitinden
o da kızının huzurlu ve mutlu olmasını, dert çekmemesini istiyor emin ol canım.

yazdıkların ne kadar güzel, ne kadar olgun ve anlamlı, çok teşekkür ediyorum a.s.

yaşadığın şeyleri yaşıyorum şu anda.. bazen annemin mutlu olmamı istemediğini düşünmesende, kendisini benim yerime koyamadığını düşünüyorum, beni anlamadığını düşünüyorum ve anlamaya da çalışmadığını...

Belki 70 yıl, belki 50 yıl, belki 35 yıl yaşayacağım hayatımın bir kısmının boşa geçtiğini düşünüyorum bekleyerek.. Yaşam ertelenmemesi gereken bir şeymiş gibi geliyor bana. Birbirimizden eminsek ve ortada büyük sorunlar farklar yoksa bence insanlar yaşamını istediği gibi yönlendirip evlenebilmeli, aile kurabilmeli.. Çok daha kötü şartlardaki ark'larım hep evlendi, aileleri hep kabullendi veya baştan olumlu baktılar zaten ama biz maddi olarak daha iyi durumda olmamıza ve sorunlarımız olmamasına rağmen kavuşamıyoruz.. İçimi döktüm burada.. :asigim:

Bu akşam güzel bir şekilde konuşup her şeyin yolunda gitmesi için dua etmeyi düşünüyorum.. Zannetmiyorum ki olumlu bir sonuç çıksın ama işte bir umut.. :sinifsinif:

canım annelerimiz zaman zaman 20li yaşlardan geçtiklerini, kendi yaşadıklarını unutuyorlar
babam anneme 'sen de evlendiğinde 23 yaşındaydın bırak kızı istiyorsa evlensin
hayat onun hayatı yaşayıp görecek
biz ona sadece yol göstermekle yükümlüyüz' derdi ben evlenene kadar
babalar sanırım bu konuda biraz daha hassas
kızlarının hayatlarında biri varsa hemen mürüvvetlerini görmek istiyorlar
yuvalarını kursun istiyorlar
ama anneler daha farklı
biraz fazla kurcalıyorlar
aslında bu da biz kadınların genel bir özelliği kaydirigubbakcemile3
annenin zamanla yumuşayacağını umuyorum
tanımadığı için de böyle davranıyor olabilir
hele bir tanışsınlar konuşsunlar
sen aklı başında, istediğini bilen birine benziyorsun canım
eminim ki erkek arkadaşın da öyledir
Allah yardımcınız olsun canım opuyorumnanaktan

son durum nedir canım
nasıl geçti yemek?

canım hiçbir gelişme olmadı yemekte. Olumlu olumsuz hiçbir şey olmadı. Annem olmaz diyo başkada bişey demiyor. Erkek arkadaşım yeni iş arıyor, kamu personeli sınavına hazırlanıyor. Böyle saçma bir haldeyiz, umutsuzca bir bekleyiş... kafamçokkarıştı

Belki bir gün, bir mucize olur :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

canım çevrende, akrabalarında ailen ile konuşup onları ikna edebilecek birileri yok mu?
hiç korkma
Allah yardımcınız olacaktır inşaallah
sevginize sarılın gerisini düşünmeyin opuyorumnanaktan

canım çevrende, akrabalarında ailen ile konuşup onları ikna edebilecek birileri yok mu?
hiç korkma
Allah yardımcınız olacaktır inşaallah
sevginize sarılın gerisini düşünmeyin opuyorumnanaktan

saol bitanem ya inşallahh opuyorumnanaktan

kimse ikna etmek ile uğraşmıyor bu arada alsanaalsanasmile herkes kendi derdine düşmüşş alsanaalsanasmilealsanaalsanasmile

:asigim: :asigim: :asigim:

canım kafana takma
zamanın akışına bırak
biz eşimle 3 yıl çıktık 1 yıl da nişanlı kaldık
inan nişanlandıktan sonra bile çok şey ile uğraştık
4 yıl çok güzel olduğu kadar çok daa sancılı geçti
sana tavsiyem hiçbir şey için üsteleme
sen huzursuz olursun erkek arkadaşına da yansıtırsın ilişkiniz yıpranır
bugünlerinizin tadını çıkarın canım
inşaallah herşey yoluna girer
dualarım sizlerle olacak :1hug:

saol bitanem olumunekankayizsmile
inşallah bakalım.. gelişmeleri burdan yazıcam :teytey:

Yaşınız çok genç bence. Biraz daha bekleyip birlikte yatırım yapmanızda fayda var. Biz eşimle 10 yıldır birlikteydik artık evleneceğimizi ailelerimize duyurduğumuzda. O zaman bile şoka girdiler niyeyse artık :) Kız ailelerine zor geliyor kızlarını evlendirmek. Kimseye birşey danışmadan düğünümüzü de evimizi de keyfimize göre ayarladık. Eğer bir aile kuracak kadar birikiminiz olursa kimsenin birşey diyeceğini sanmıyorum. Ama bence 23 yaş erken. Ailen de sanırım bu nedenle karşı çıkıyor. Bu zamanda devlet memuru olmak kolay mı? Bir de bence kadınların devlet memuru olup erkeklerin özel sektörde daha fazla para kazanmaya çalışması daha mantıklı. Çünkü devlet memurluğu her ne kadar garanti olsa da yıllar geçse bile gelir çok fazla yükselmiyor. Büyük konuşmayayım ama kızım olsa devlet memuruyla evlenmesini istemezdim açıkçası. Ama kızımın devlet memuru olmasını isterdim :)

kızlar bende gecen ctesı sözlendım ama aılem ıstemıyor vazgectı neymıs efendım kendı evı yokmuş ben evlenınce kırada surunemezmısım benı ıstedıler aıleler tanıstı ama ev olayı yıne gundeme geldı basında berı 1 2 sene kıra ve bırıkım yapıp nk olunca bellı mıktar kredı cekmektı dusuncemız aılem bunu kabul ettı ama sımdı gerı adım attılar ve ıstemıyorlar herseyı gerı verıceksın dıyorlar ne yapıcam ben bana fıkır verın kızlar cok zor durumdayım ((

canım sen ve sözlün kaç yaşındasınız?
bu zamanda evlenirken ev alabilen insanlar çok nadir
alabilenler de ya yıllarca birikim yapmışlardır ya da aileleri varlıklıdır
aileni ikna edebilirsin
çoğu kişi evleniyor bir kaç yıl dişini sıkıp alabiliyor evini
bunu güzel bir dille ailene anlatabilirsin

ben 26 sozlum 29 yasında ınsanlarız hiçbir sekılde ıstemıyorlar cok zaman degıl ıstedıgımız ama yınede ınat edıyorlar ev diye annem cok ıstersen ne dugunune ne nısanına gelrıım benı ezmen lazım dıyor ben kımse kırılmasın uzulmesın ıstıyorum ama herseyden vazgecmemı olmuycagını soyluyorlar eve gelıp konusmalarını dahıl ıstemıyorlar (

koskoca insanlarsınız ve bana göre sözlünle bir araya gelip bu işi halledebilirsiniz
birbirinizi seviyor ve evlenmeyi herşeyden çok istiyorsanız anneni ve babanı alın karşınıza konuşun canım. illaki dinlemek zorunda kalacaklar. ailelerin de bu ev takıntısını anlamam gerçekten. şimdi olmaz bir kaç sene sonra olur. evlilik zaten büyük masraf bir de üzerine ev diye tuttururlar :umursamaz:

hiç bir sekılde olmuyor her yolu denedım annem kesın kararını vermış bitirme derdınde ev olmadıgı surece. şu an için olucak hiçbişi kalmadı sona yaklaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…