Fikirlerinize çok ihtiyacım var..

ailenin gözünü boyayacaksın.. ballandıracaksın çocuğun işini.. geleceği çok açık değilse de çok açıkmış gibi konuşacaksın. bilmiyorum çocugun işi ne.. işini söylersen belki daha ii yardımcı oluruz..

krılma ama ailen bana biraz cahilmiş gibi geldi.. cahillerin gözünü boyamak daha kolaydır..

o zaman şimdilik bu konuyu rafa kaldır canım... ilişkinin durumuna göre tekrar gözden geçirirsin... çok da üzme yorma ne kendini ne ilişkini...

herşey olacağına varıyor çünkü...hayırlısı olsun yeter ki :teselli:

Ayyyyyyyy vallahii anlamıyorum bu ailelerin devlet memuru,memleket,maaş takıntılarını..

Ne garantisi Allah askna kimin garnatisi var bu dünyada..

Bu kadar garanticilermi normal hayatlarında ailen?

Eğer değillerse olmadıkları konularda örnekler ver belki öyle anlarlar..

Ayrıca aslaa olmaz diyede bişe yok büyük konuşmasnlar sen istiosan seviosan olcak..

Nereye asla olmaz ya..

Tamam onlar bizim ailelerimiz başımız tacı bize emek veriolar büyütüolar herzaman saygılı olcaz el üstünde tutcaz ama bu kdr da hayatlarımıza müdahale etmeye hakları yok..

Eğer senin evlenmeyi düşündüğün adamla ilgili başka şeylerden dolayı hayr deselerdi mesela pskljk sornları vardır şiddete yatkındır alkol bağımlısıdır ( Allah korusun) bunları söylese neyse dicem ama bu iş konusu gerçekten çok mantıksız yaa..

tatlım en yüksek derece devlet memuru annem, erk ark cafe işletiyo, sahibi ile arası çok iyi.. belki ilerde o da kendi yerini açabilir tabi bu da memur olması kadar uzak hatta daha uzak geleceğe yönelik ne diyebilirimki aileme bilmiyorm

evet canım banada çok mantıksız geliyo çok..
başka bişey uydursalar hani anlıycam cidden ama bunu anlamıyorum

canım babası vermeid demişsin ama peki sonra noldu onların durumu öyle kapandımı :gitme::gitme: :gitme: ya ben böyle kabullenemem ki..beklerim ailem için kaybetmemek için onları, mantıklı davranmaya çalışırım ama en son olmuyosa olmadı diye bırakamam kiii :umursamaz:

bilmiyolar çünkü onlara göre çalışırsan olur girersin devletede.. onlara göre imkansız diil ve bunun için mücadele edilmeliymiş sonuna kadar..

anlatamıyorum ikna edemiyorum

yorum yapan herkese çok teşekkürler bu arada a.s.
yarın devam edicem..

bu bı bahane olabılır aılenız ıcın..
aılenız memurmu pekı?..
memur dısında kı ınsanların evlılıge hakları yokmu ..
en guzelı olay sıcakken cok aılenıze baskı yapmayın bıraz sogusun yenıden alıstıra alıstıra konusun ..

Canım bu memur zihniyeti maalesef ülkemizde çok yaygın. Az olsun temiz olsun, devlete kapak attın mı korkma vs. Ben de eğitimini aldığım işi yapmıyorum kendi şirketimizi kurduk eşimle ailem işimizi işten saymıyor. Baştan çok zorlansak da maddi yönden (sermaye nedeniyle o da) şu an devlette çalışacağımın çok daha fazlasını kazanıyorum. Bilinen büyük şirketlerle çalışıyoruz ama kimin umrunda. Bence yapman gereken ılımlı bir şekilde ailenle her uygun fırsatı değerlendirip konuyu aç, işin iyi yönlerinden bahset. Annenle yakınsan annene güzelce izah et ki babanı ikna edebilsin. Hayırlısı olsun canım.

Aileni kirma asla canim onlari yavas yavas ikna etmeye calis ileride pisman olursun yoksa. Ailenede hak vermek lazim kiz aileleri hep böyledir kizlarini kolay kolay vermek istemezler. Sakin aileni kayip edecek birsey yapma. Iyilikle konus ve hafif gözlerini korkut ya bununla evlenirim yada hic evlenmem filan de kalblerini kirmadan. Öyle veya böyle kabul edecekler biraz zaman alacak sadece.

Şimdi ne yalan söyliyim ben de kız annesi olsam, üzerine titrediğim yedirip içirip büyütüp okuttuğum kızımın bir cafe işletmecisiule evlenmesini istemem... Cafenin mekanı kira, faturalar vergiler bilmemne... Ooo ne kazanacak ki benim kızıma iyi baksın....
Annenlerin bu şekilde düşünmesi çok normal.. Sanırım sorun memur olsun meselesi değil, sabit ve düzenli bir geliri olsun mantığı.....
Ben de anne baa olsam ben de öyle olasını isterim açıkçası, doğruya doğru...
Sen de haklısın seviyorsun ama sevgilinin de daha düzenli bir iş bulmak için bir çabası olmalı, bu çaba içinde olması bile aileni ikna etmeni sağlayacaktır....

Annem memur canım ve bu devirde iş bulmanın memur olmanın ne kadar zor olduğunun farkında diil sanırım. Bir kaç gündür konu hakkında hiç konuşmadım ama ailemde sanki olay kapanmış gibi hiç bir şey demiyor çok kötü bir durum :gitme:

Canım devlete kapak atmak konusu işte annemlerin düşüncesi ama olmuyo ve özel sektöre çok mesafeli bakıyolar. Güzelce anlatmaya çalıştım ama ASLA olmaz diyip kestirip attılar. Belki alışırlar zamanla diyorum ama bakalım çok umutsuzum ve bi mucize lazım mafoldumben

canım ailemi kaybetmeyi göze alsam ztn evlenirdim bile şimdiye ama çok değer veriyorum inan çok düşünerek konuşuyorum, çünkü böyle zamanda söylenen laflar hiç unutulmaz; ama ben çok kırıldım ve kimse bunu önemsemiyo mafoldumben

tatlım işi çok süper bi iş diil bende farkındayım ama üniversite mezunu ve daha iyi bir iş bulmak için çalışıyor sınavlara hazırlanıyor ve dersaneye gidiyor ama bi de gerçekler var ve gerçekten memur olma ihtimali düşük, maaşı memur maaşından daha düşük diil ve bende çalışıyorum, birbirimizide sevdiğimiz için evlenmemize bir engel görmüyoruz, daha iyi bir iş fırsatı çıktığı anda ztn bu işi bırakcak canım..

ailemi ikna edebilecek her türlü öneriye açığım ve hatta muhtacım.. :gitme: yorum yapan herkese sonsuz teşekkürler a.s.

off ya daha çok üzüldüm şimdi..
niye böyle yapıyorlar? illa ki kendileri gibi mi olmalı herkes? herkes memur olsa başka işleri kim yapacak diyesim geldi.. neyse konuyu dağıtmayalım. tahsil durumlarınız denk mi canım? acaba bunu da mı mesele yapıyorlar? işletmecilik hiç de hafife alınacak bir iş değil aslında..şu an başkasının işinde edindiği tecrübe ile ileride kendi işini kurunca nasıl da rahat edecek.. her meslek kutsaldır zaten.

kendi iş yerini açması ihtimali de niye uzak olsun.. öyle aman aman meblağlar gerekmiyor artık böyle eyler için.hemen olmaz ama evlenirsiniz, biraz sıkarsınız kemerleri, zaten belli bir miktar olunca elinizde, üstünü kredi çekip rahatlıkla kendi işyerinizi açabilirsiniz.. iş adamı olmak kolay değil, elbet risk almak lazım... ama gelecek ne gösterecek bilinmez ki.. belki erkek arkadasının maddi durumu 5 memuru cebinden çıkaracak kadar güçlü olacak ileride.. bunları desen.

flamingo, cümlelerinden besbelli ki sen aklı başında bir kızsın, o insanı seçtiysen vardır bir keramet.. sevdiğinin arkasında dur.. acelen de yok evlenmek için.. biraz zamana bırak..
ailene karşı ise ne hucuma geç, ne de geri adım at. onları kırma(zaten kıracağını sanmıyorum) ama kendini ya da sevdiğini de kırdırma.. onun hakkına olumsuz bir şey söylemelerine izin verme ki ileride doğabilecek daha büyük itirazları engelle.. kadınlar daha yufka yüreklidir.al karşına anneni,damardan vur. duygularını anlat. aşık oldum, de.. ama yanında mantık da konuştur illa ki sadece aşkının peşinden gidiyor demesinler.. diğer erkeklerden ayrılan artı yönlerini vurgula, annenin gözüne sok. bilmiyorum nasıl birisin, ağzın iyi laf yapar mı? dene bakalım..
bu arada örnekler verebilirsin..
mesela, benım babam serbest çalışıyor; annemse emekli memur.. onların arasında eğitim farkı da var.sizde yokmuş mesela.. daha iyi. 32 senelik evliler.. babamın kendi işi.. kaç tane kriz atlattı.. belkiçok sıkıldı,daraldı ama ailesine hissettirmedi.. hiç aç kalmadık.sorumluluk sahibi olduktan sonra erkek, ekmeğini taştan çıkarır.
hem memur olmak olmamak herkesin kendi tercihi. biz büyüdük abım devlet memuru oldu. ben olmak istemiyorum , dedim.
azıcık aşım kaygısz başım, memur zihniyeti bana ters dedim. risk alıcam, dedim. senin kararın dediler..
bu düzende her mesleğe yer var.. seçim biz insanların..
bu şekilde konuşsan??

ikimizde üniversite mezunuyuz canım ama ben sonra devam ettim yüksek lisans fln o etmedi, ama yani artık o kadar da sorun etmiyolardır umarım yani herkesn tercihleri farklı olabilir sonuçta..

canım o son dediğin kısmı, bir dahaki konuşmamızda söylemeyi deniycem iyi fikir.. risk almadan para kazanılmaz diycem, memurların hayatı kimi zaman daha zor diycem. ileride bir yer açmayı hedefliyoruz falan diycem.. bakalım birde bunu deneyim.. gerçi neler neler dedim.. dedim ki bizden daha kötü şartlarda bak şu insanlar evlendi gayet mutlular, bunlar evlendikten sora ikiside işsiz kaldı ama bak herkesten daha iyi durumdalar vs bir sürü örneklerle anlattım ama işe yaramadı..

birde olmazsa erk ark ile beraber konuşucaz, yani kararlı olduğumuzu görmeleri açısından..ama bunun için zaman lazım hemen konuşursak aynı tepkiyi alırız..

neyse canım çok saol yardımın için opuyorumnanaktan

yardımın için çk saol tatlım , zamana bıraktım zaten çünkü zamana bırakmazsam ztn sürekli üstlerine gidiyo gibi olurum ve daha kötü bir tavır ile karşılaşabilirim sonuçta.. uygun zamanı bekliyorum ikinci konuşmam için..

baban ile annenin mükemmel bir evliliği olmuş canım ne mutlu onlara, nazar değmesin

Bir kaç örnek verdim canım ama karşılaştığım tepki çok büyüktü ve neye uğradığmı şaşırdım ama şimdi konuşcağım zaman daha çok düşünerek ve planlı konuşucam. Sonuçta pek bir şey değişmiycek sanırım ama deniycem

bu arada her şey çok karıştı.. erk arkında benimde psikolojimiz bozuldu resmen.. O her dk başka işler arama peşine düştü, ailesi evlenicez diye çok mutlu ve istemeye gelelim, gün alın demeye başladılar, e onlara daha sonraya erteledik demek zorunda kaldık mafoldumben ailem sanki hiç bişey yokmuş gibi davranıyo :bbo:

değişir fikirleri sen dert etme

anne babalar baştan itiraz edip sonra fikir değiştirirler.

ama işte azıcık zaman lazım ve sabır

sonunda senin istediğin olur :lepi:

guzum benım esımde eczacı teknısyenı bende ozel sektorde sekreterım garantımız yok :sm_confused:benı ısteyınce annemlerde keske o bari memur olsaymıs dedı cunku ıkımızden bırının garantılı bı ısı olsun ıstedıler. aıleler hep bole cocuklarının ıs sıkıntısı cekmeden rahat etmesını ıstıyolaarr onlara kızma canım ve sakın sevdıgın adam ıcın onların kalbını kırma evlenınce cok ıclenırsın ben bazen nısanlım ıcın aılemı kırardım sımdı nasıl pısman oluyorum anlatamam onları kırmadan (canım aman dıkkat et )sevdıgını kabullendırmeye bag umarım kavusursunuz:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…