fikirlerinize çok ihtiyacım var:(

annenin sana kıyamamasi ıçın bir sebebi vardır mutlaka,
Bunları anlatmazsan ne evet denilebilir,ne de hayır

madem aileden zaten uzaktasınız ,onlarla yaşamayıp ayrı yaşıyorsunuz niye evlenmeyesiniz ki ?sizin için daha iyi bile olur eşiniz can yoldaşınız olur bence anneniz duygusal davranıyor ona iyice durumu anlatın gerekirse defalarca yapın bunu

çok şükür beni anlayan biri çıktı.. bu suçluluk duygusuyla yaşayamıyorum ya herkes 1 yıl daha beklesen ölür müsün diyo..
ya 4 sene ayrı şehirde üni okudum. 2 yıldır gurbette çalışıyorum. ben insan değil miyim? saçma sapan ev arkadaşlarım oluyor. neden sevdiğimle aynı evde yaşayamıyorum da garip garip insanların sorunlarıyla uğraşıyorum. off.. mutlu olucağıma inanmasam bu kadar ister miydim evlenmeyi.. sen mutlu oldun mu canım..

Evlen canim ya. Sen 3 sene de beklesen annen sana asiri bagliymis, ayni tepkiyi verecektir.

3 gun aglar alisir, yuvani kurmaya bak. Bazi seyler gec olmadan..

her gün konuşuyorum telefonda.. anlatıyorum anne yalnızlık çok zor artık benim de bi evim olsun yuvam olsun eve isteyerek gidiyim diyorum.. daha küçüksün diyo. kuzenlerin 30 yaşında daha bekar sen nie 24ünde evleniosun dio. annem babamdan pek gülmemiş.
bütün hayatı kardeşim ve ben. ben evlenince yalnız kalcağını düşünüyo. diyorumki gelir giderim yine yanına bak hatta oğuzu getirmem eskisi gibi otururuz 1 ay yanında dururum yazın diyorum. biraz ikna oluyo. sora yine ağlıyo. bu suçlulukla napıcam ben allahım

herkes bekle diyo burda. neden kimse beni anlamıyoki.. annemin gönlü olsun diye hem ailemden hem sevdiğimden 1 yıl uzakta neden yaşıyımki? çok mu saçma düşünüyorum arkadaşlar?

cnm uzakta kalmak çok zordur fakat geçici değil mi? ailene gelince ben de evlendiğimde hem benm annem hem eşimin annesi tarafından çok zorlandm evden ayrılmamızı kaldıramadılar tabi bizde zorlandık hala da alışamadılar ziyarete gtmediğimizde hemen gelmyosunuz faln diyorlar. işin zor allah yardmcn olsn! ama aileni de üzme bekle diyorum çünkü aileni dinlemedn diyelm evlendin eşin seni üzdü o zaman ailen aklına gelir keşke demezsin

Evlen canim ya. Sen 3 sene de beklesen annen sana asiri bagliymis, ayni tepkiyi verecektir.

3 gun aglar alisir, yuvani kurmaya bak. Bazi seyler gec olmadan..

sağol canım içime su serptin inan. çünkü dediğin gibi kaç sene sora evlensem de alışamıycak üzülcek. bununla bi an önce yüzleşmesi lazım. alışması lazım

canım senı cok ıyı anlıyorum bende ılk olarak doguya atandım ve tek basına olmak zor doguda tek basına olmak cok zor hala dogudayım ama sevdıgım adamla evlıyım onun tayınıde burada zaten memursan cok yakınına hıc gıdemıyorsun bence ondan yasadıgın hıcbır zorlugu saklama bızımkıler bole ıkna oldu ....

keşke demek istemiyorum inşallah eşimle çok mutlu olurum ona güveniyorum. yok yere 1 yıl daha allahın dağında yaşamak istemiyorum ya tek başıma. babamdan zaten destek görmüyorum hiç bir konuda. sırf annem üzülmesin diye ertelemeliyim evliliği 1 yıl daha? 1 yıl sonra da annem böyle üzülcek ama... er ya da geç... mutlu olmak hakkım değil mi

evet cnm maşşallah çok mutluyum..görenler ne kadar güzelleşmişsin diyor..evlilik yaramış filan..ben nişanlıyken bile-1 sene nişanlı kaldık, nişanlıma bir sürü kapris yapardım annemlere bi ayrı..evlendim huyum değişti..demek o zamanlar psikolojim bozulmuş dediğin gibi saçma sapan kız küsmeleri, alınganlıklarıyla uğraşmaktan...inşallah sen de çoook mutlu olursun cnm..

Zaten annenden 2000 km uzakta yaşıyormuşun. Doğuda görev yaptığım için bilirim sıkıntısını.
Senin orda yalnız kalmanı istememesi lazım normal şartlarda.
Acaba senin görmediğin ve bilmediğin birşey mi korkutuyor onu:26:

canım beni en iyi sen anlarsın sanırım. biz sözlümle ikimiz de doğudayız. aramızda 4 saat mesafe var. o subay gelemiyo yasak şehir dışına çıkması. ben gidiyorum bazen yanına. kalcak yerimiz yok sorun oluyo. küçük yer herşey laf oluyo bi yerde kalsak. kalmasak aynı gün nası döneyim? ailemden zaten uzağım bayramdan bayrama gidebiliyorum. ama sevdiğim adamdan uzak olmak daha çok koyuyo. hem de imkanımız varken. evlenirsem eş durumundan eylülde yanına gidicem. evlenmezsem 1 yıl daha çile çekicem.
allah aşkına napıyım şimdi? annem üzülmesin kendini alıştırsın diye hayatımdan 1 yıl daha feda mı ediyim ben bu allahın köyünde

Malesef bazen aileler aşırı korumacilik duygularına evlatlarını bir ömür mutsuzluğa bile itebiliyorlar. Kimse senin halini durumunu senden iyi bilemez.okumuş ısını gücünü eline almış aklı basında bir bayansin ,sevdiğin insanın da boyle olduğunu düşünüyorsan ,aranizdaki askın sevginin bağın evlilik için uygun olduğunu düşünüyorsan ,kendinin ve karşındakinin evliliğe hazır olduğunu düşünüyorsan neden bekleyesin..ömür su gibi akıp geçiyor.insan sonra sevdikleriyle geçiremediği her an için pişman oluyor. Bence annenle açık açık konuşmalısın.senin bu konudaki kararlılığına onu inandirmalisin.ona neden beklemeni istediğini sor bakalım nasıl bir açıklama yapacak.belki bilmediğin başka korkuları güvensizlikleri vardır.sen kararlı ve kendinden emin olursan o da eğer yersiz korkuları varsa daha çabuk atacaktir.her anne baba evladının mutluluğunu ister,sen de onlara boyle mutsuz olduğunu ,artık bazı seyleri beklemekten yorulduğunu ,artık mutlu olmak istediğini anlatırsan belki anlayış gösterirler.merak etme her anne baba ilk basta bir bocalama yaşıyor .az ya da cok.sen süreci uzattıkça emin ol onların korkuları artar çünkü senin de kararsızlığın onların endişelerini artırır.

evet canım onu korkutan bişey var. benim babam da asker. annem babamdan çok çekmiş. hep tayin, hep sinir, hep disiplin. ve sözlüm de asker. aynı şeyleri yaşıycağımı düşünüyo. ama sözlüm öyle değil babam gibi değil. dünya tatlısı bi insan. annem ben mutsuz olurum die korkuyo. bi de işte ben onun hala küçük kızıyım. evlenirsem ondan kopup gitceğimi sanıyo. yalnız kalıcağını düşünüyo

bende ailemden çok uzakta doğuda bir beldede öğretmenim. nişanlıyım. nişanlanmak istediğimde annem çok da gönüllü olmamasına rağmen onlardan uzağım bir de tek başıma olmayayım, bi evim bi destekçim eşim olsun die nişanlanmama izin vermişti. bende annenin ele avuca gelir bi kaygısı yok da yalnızca seni paylaşamama sorunu varsa ikna etmeye çalış kararlı dur. doğuda yaşamak hele yalnız yaşamak çok çok zor. saçma salak insanlarla ev arkadaşlığı yapmak kendine sahip çıkmak evinin herşeyiyle ilgilenmek çok yıpratıyo insanı. ben iki buçuk yıldır ayrıyım ailemden deli gibi bağlıyım onlara ama allah razı olsun evlenmeme izin verdiler inş. 2 ay sonra evleniyoruz şükürler olsun diorum milyon kere...

bende ailemden çok uzakta doğuda bir beldede öğretmenim. nişanlıyım. nişanlanmak istediğimde annem çok da gönüllü olmamasına rağmen onlardan uzağım bir de tek başıma olmayayım, bi evim bi destekçim eşim olsun die nişanlanmama izin vermişti. bende annenin ele avuca gelir bi kaygısı yok da yalnızca seni paylaşamama sorunu varsa ikna etmeye çalış kararlı dur. doğuda yaşamak hele yalnız yaşamak çok çok zor. saçma salak insanlarla ev arkadaşlığı yapmak kendine sahip çıkmak evinin herşeyiyle ilgilenmek çok yıpratıyo insanı. ben iki buçuk yıldır ayrıyım ailemden deli gibi bağlıyım onlara ama allah razı olsun evlenmeme izin verdiler inş. 2 ay sonra evleniyoruz şükürler olsun diorum milyon kere...

çok teşekkür ederim canım çok güzel anlatmıssın. tavsiyelerin için saol. inan hep içini rahatlatmaya çalışıyorum annemin. onun beni mutlu edeceğine inanmasını istiyorum. yalnız ve zor durumda olduğumu anlatıyorum. rızasını almadan olmaz bu iş. babam benden yana. doğuda eşimin bana sahip çıkcağını, bunun benim için daha iyi olcağını düşünüyo. ama annem çok duygusal yaklaşıyo olaya.
bir sene daha evlenme gez toz paranı yiyelim ben senin için hayatımı feda ettim dio. haklı. hakkını ödeyemem. ama ben evlensem de annemden maddi desteğimi çekmemki. sözlüm öyleparama fln karışmaz. ben anneme yine alırım istediği herşeyi. ama kocan karışcak parana, eskisi gibi olmuycak diyo. öyle olcağını düşünmüyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…