- 3 Mart 2023
- 363
- 599
- 33
- 30
Eee kocan seni anasıyla yaşatıp hizmetini gördürmeye mahkum etmiş, sen de kabullenmiş oturuyosun. Eltin canının kıymetini biliyorsa suçlayamazsın kusura bakma.Öyle Bi imkanım yok eşim istedi kendi evimdeyim zaten sadece kayinvalidem yanımda
Ben öyle demiyorum ki neden öyle anladınız rızkını koklamam diye birsey yok vereceği yerde gayet veriyor benim demek istediğim bir kişiye umut ederekllmi doğum olurE siz anneniz gibi görmüyorsunuz ama ben bakıyorum ben bakıyorsam başkasına zırnık koklatamaz diye düşünürken. Biliyor mu kayınvalideniz bunu
Kız turunç sen mi bu eltisin yoksa baya nefretlendi sanaEşimin ailesi sevip vermişse benim suçum mu? Fenalık yapmayın siz diğer gelinler olarak sizde yiyin o zaman ne diyim bacım
Valla, sizin gibi gelinler den bize yemek düşmüyor sadece ciraginiz olalım istiyorsunuz ulaka tavırlarınız la
Oğlunun hatrına doğum parasını karşılamak isteyebilir. Bir de şunu sorayım maddi konuda kayınvalideniz size nasıl davranıyor? Size de destek oluyor mu para veriyor mu?Yok bakmıyor kayinvalidem in hiç bir lafına da itibar etmiyor saygi bile duymuyor klokadsr diye bilirim
Sülalenin son geliniyim, kocamda en küçüğü. Bütün mallara konduk çatlayın ne diyim yaniValla, sizin gibi gelinler den bize yemek düşmüyor sadece ciraginiz olalım istiyorsunuz ulaka tavırlarınız la
Diğer elti bakmadığı için tabi kızı gibi sever.valla iyi gelin olmaya çalışmayın madalya mi takıyorlar sanki.para yardımı da yaparsa siz de ona göre gardinizi alirsinizElti bakmıyor hiç de fedakarlığı yok kadınını üzerinde kayinvalidem de beni kızı gibi gördü hep öyle söyler
Diyorum ya ben istemem, kendi doğumumu niye başkasına ödeteyim. Ama oldu da istedim, eltim ık mık dese sana noluyor derim. Kayınvalidenizin aklı fikri yok muBen öyle demiyorum ki neden öyle anladınız rızkını koklamam diye birsey yok vereceği yerde gayet veriyor benim demek istediğim bir kişiye umut ederekllmi doğum olur
Benimki yaşamıyor aşkım. Bilmeden bol keseden konuşuyor işte. Mesela bizimkiler 4 kardeş 4 kardeşte ev aldı, eltimlwr evini arabaya takas etti bizimkine göz koydu. Biz vermedik diye ben yiyici gelin oldum. Oh olmuş iyi etmişimKız turunç sen mi bu eltisin yoksa baya nefretlendi sana
Bir kişiye umut ederek doğum yapmıyor eltiniz farkında mısınız? “Anne ben özelde doğum yapmak istiyorum ücretini sen karşılar mısın?” Demiştir ve kayınvalidenizde “tamam kızım.” Dediyse olay bitmiştir. Birine umut etme, bel bağlama gibi bir durum yok ortada.Ben öyle demiyorum ki neden öyle anladınız rızkını koklamam diye birsey yok vereceği yerde gayet veriyor benim demek istediğim bir kişiye umut ederekllmi doğum olur
Neden böyle düşünüyorsunuz pekiNe alaka üstte bende yazdım özelde doğuracağım diye. Bende hamileyim şu an hiçbir sorunumda yok Allah’a şükür ama özelde doğuracağım. Nedeni ise ben bi kaç kişiyle aynı odada kalamam, devlet hastaneleri yeterince temiz değil (odaları da tuvaleti de). Ayrıca param var yani ve ben kibar güzel hizmet almak istiyorum. Eltinizinde ister ilk ister ikinci çocugu olsun istediği yerde doğurur. Kayınvalidenizde ödemek istiyorsa öder size de bir şey demek düşmez.
Valla benim yanımda, olmasına, rağmen onlarada maddi yardımı oluyorOğlunun hatrına doğum parasını karşılamak isteyebilir. Bir de şunu sorayım maddi konuda kayınvalideniz size nasıl davranıyor? Size de destek oluyor mu para veriyor mu?
Aynen de öyle Bi durum var canım vermek zorunda diye tabir de kullanıyor hayırdır neden vermek zorunda kaç gün gelinlik yapmış aceba hiç görmedim de iç durumunu bilmediğimiz için bukadar rahat konusabiliyorsunuzBir kişiye umut ederek doğum yapmıyor eltiniz farkında mısınız? “Anne ben özelde doğum yapmak istiyorum ücretini sen karşılar mısın?” Demiştir ve kayınvalidenizde “tamam kızım.” Dediyse olay bitmiştir. Birine umut etme, bel bağlama gibi bir durum yok ortada.
Kurban olayım beni anlayan bir kişi daha çıktı insanlar ne geziyor biluyormusun cidden enayi geziyor canım yaaValla arkadaşlar konu sahibini gaza getirmek gibi olmasın da ben kayinvalidemi düşünüp devlet de doğum yapacağım eltim kayinvalideden para isteyip özelde doğuracak kıyameti kopartirim
Gelinlik yapmak ne demek yav. Sanki sadece eltinizin çocuğu doğacak, kayınvalidenizin oğlunun da bebesi oluyor ya hani?Aynen de öyle Bi durum var canım vermek zorunda diye tabir de kullanıyor hayırdır neden vermek zorunda kaç gün gelinlik yapmış aceba hiç görmedim de iç durumunu bilmediğimiz için bukadar rahat konusabiliyorsunuz
Neyi neden düşünüyorum gayet net açıklamışım diye düşünüyorum.Neden böyle düşünüyorsunuz peki
Valla benim yanımda, olmasına, rağmen onlarada maddi yardımı oluyor
Kayınvalidenizin akli dengesi yerinde değil mi? Zorunda olmadığını bilmiyor mu? Vermesin o zaman.Aynen de öyle Bi durum var canım vermek zorunda diye tabir de kullanıyor hayırdır neden vermek zorunda kaç gün gelinlik yapmış aceba hiç görmedim de iç durumunu bilmediğimiz için bukadar rahat konusabiliyorsunuz
Siz lafı nerenizden anliyorsunuz acebaHiçte yüzsüzlük değil. Bu zamana kadar kaynanamdan ne ben ne eşim tek bir kuruş istemedik. Ama istesem veya istesek bu bizi yüzsüz yapmaz. O da benim annem sonuçta ve vermek zorunda değil.
Benden mi bahsediyorsunBu hanımefendide aşırı derece haset ve çirkef biri bence tavırları hiç hoş değil. Ayrımcılık yapılsa neyse.
Benzer durumları ben de yaşadım seni çok iyi anlıyorum özellikle düğünde bana takı yapmadilar çok fakirlermis de filan krediyle ele güne onlar almış gibi gösterdik bilezikleri.ama diğer gelinlere altın da takıldı kurban da kesildişimdi akillandim mesafemi koydum onlari da mecbur kalmadıkça aramam.eşime de cat cat söylüyorum yaşadığım haksızlıkları yediğim lafları birşey diyemiyorKurban olayım beni anlayan bir kişi daha çıktı insanlar ne geziyor biluyormusun cidden enayi geziyor canım yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?