fikirlerinize ihtiyacım var kızlar..

eşinin ailesi de bir tuhafmış insan evlenmesi için oğluna borç para mı verirmiş durumları yoksa hiç karışmasınlar ama borç verdik demeleri çok anlamsız
ailene gelince bence altını vermek yerine maaşından yardımcı olmaya çalış.çünkü şimdi ailene altınını verirsen yarın birgün eşinin ailesi de isteyebilir yok diyemezsin ayrıca altın güvenceniz sayılır bir kenarda durmalı.ama önce eşinle konuş ondan habersiz hareket etme

tatlım sende seni evlisin altınlarını bu kadar kolay gözden çıkarma . Altınların bir kenarda kalarak ailene yardım edecek parayı kazanıyorsun bence borç olarak ayda 700 bile verebilirsin ailene hem onların gönlü olur hem de altınların sende kalır..

Bozdurunca toplaması zor olur .

Kararın ne olursa olsun evinin huzurunu bozmamaya çok dikkat etmelisin.:34::34:.

Bazen bazı düşüncelere o kadar şaşıyorum ki!

Adamın ailesi, öz oğullarının düğünü için BORÇ vermiş! Kimse buraya takılmamış bee. AAAA pardon arkadaşlar, zaten vermeyebilirdi değil mi? Oğlan herşeyi kendisi yapmak zorundaydı? Artık bu mantalite var bir çok insanın kafasında!

Valla eğer oğlanın ailesi öz oğullarının düğünü için borç verdiyse, öz ailemin isteği için bende onlara BORÇ veririm. Hem hemen ödemeyiverin. Aylik faiz mi bindirecekler? Bankadan ne farkları var o zaman?

Hem diğer kaynınıza neden ev almışlar satmışlar vs vs yardım etmişler? Ben kaçırmış olabilirim o kısmı onlarda borç olarak mı almışlardı bir ev parasını?

Ayrıca altın kızındır diye bilirim ben yanlış mı?

Son düzenleme:
bende annenize şaşıranlardanım.. el oğlu el kızı olunca arada illaki söylenen olur aksi olsa sizde söylenirdiniz, anneniz buu nasıl göze alabiliyor aranız açılabilir diye düşünmeleri lazımdı.. karşı tarafa borçlanmanız da çok ilginç.. bende siz kendi üstünüzden ailenize kredi çekin sonuçta memursunuz kolayca alırsınız krediyi.. aileniz de ödesin her ay..

altınların üstünde ikinizin de eşit hakkı var.Anne borç istiyorsa ona yardım edilmeli , eşinizin ailesi de sizlere borç olarak para verdiyse o borç da şartlarınıza uygun olarak ödenmeli. Bu doğru geliyor .Eşinizin ailesinin de borcu var ayrıca sizin ya da eşinizin bile bilmediği başka mali sıkıntıları olabilir.İrdelememek ,yargılamamak lazım.Çünkü tüm ayrıntıları ,şartları bilmiyor olabiliriz.Eğer detaylara ,o adetti ,bu gelenekti ,kız tarafıdıydı ,erkek tarafıydı diye ince ince yargılar, irdelersek bu sinir bozukluğu,devamlı kurma ,içerleme ,soğukluklar ,tartışmalar,kavgalar vs vs getirecek .Birbirnizin ailesine karşı soğumaya başlayacağınız gibi , kendi aranız da da nifak tohumları yeşermeye başlayacak.

Eşinizin ailesine bir kısmını peşin ödeyip gerisini taksitle 1-2 yıl içinde bitirebilirsiniz.Ama ödediğiniz para hakkında düşünmemenin ,konuşmamanın , içerlememenin de bir yolunu bulmalısınız size negatif dönmemesi için .Geri kalan nakiti de annenize verebilirsiniz.ileride sizin de ihtiyacınız doğduğunda , iki tarafın da size destek olacaklarını düşünyorum.[/[/FONT
]

Son düzenleme:
hepinize merhaba arkadaşlar.3 ay önce evlendim.15 bine yakınn altınm oldu ve bozdurmadık öyle bekliyolar.aileminn de borç paraya ihtiyacı var ev yaptırıyoruz eve geçebilmek için.dün akşam annem bana söyledi telefonla konuşurken sana söylemeye çekiniyorum ama borç verirmizniz altınları.tamam anne ben bi konuşim eşimle dedim.ama aranızda problem olmasın isterim dedi.annem de bir ay önce by-pas kalp ameliyatı oldu kıyamıyorumm ama bu durumu nasıl anlatabilirim eşime onun hayır dememesi lazım.birde düğün yaparken eşimin kendi ailesine de 13 bin borçlandık o borç var daha derse?..ben kendim de çalışıyorum dünden beri bu durumu nasıl sölesem diye düşünüyorum sürekli fikirleniz önemli benim için lütfen yardımcı olun..
Çok Zor bir Durum Konuyu Kıssadan hisse Anlatmışsın. Ailen Sen evlenirken sana Yardımcı oldumu ? Kayınpederine Neden Borclandınız bunlarıda anlatırsan sana daha kolay yardımcı oluruz.Ama 3 Aylık evli olan çiftten para istenmez diye düşünüyorum

İlk defa oğlunu borçla evlendiren aile görüyorum çok enteresan. Ne çevremde gördüm böyle birşey ne duydum. Kız Kuzenim evlendi daha yeni aman oğlum iyi geçinsin diye adam oğlunun kirasını ödüyor hatta baharda ev almayı düşünüyor. Maddi durumu çok çok iyi biride değil yani.. Ne garip..

İlk defa oğlunu borçla evlendiren aile görüyorum çok enteresan. Ne çevremde gördüm böyle birşey ne duydum. Kız Kuzenim evlendi daha yeni aman oğlum iyi geçinsin diye adam oğlunun kirasını ödüyor hatta baharda ev almayı düşünüyor. Maddi durumu çok çok iyi biride değil yani.. Ne garip..

Ay lütfen ne kadar yanlış düşünüyorsunuz. Hiç öyle şey olurmu? Küçükken bu çocuğa zıbın almışlar kitap almışlar masraf yapmışlar. Borç vermişler faizsiz daha ne istiyorsunuz?

Şaka bir yana ne enteresan bir toplum olduk. Erkek ailelerindeki bu düşünce normal, ama altının hakkı gelinde derken bu parayı ailesine vermesi normal görülmüyor.

Benim lafım burda yazan hiçbir arkadaşa değil yanlış anlaşılmasın. Sadece Türk örf adetlerinde aile çocuk bu derece önemliyken, şimdi okumuş büyütmüş yeter nasıl denir kafam almıyor.

Almanyada bir tanıdıgım bizde çocukların yükü 18 e kadar derdi. Görüyorum Türkiyede böyle olmuş. Ama ben burda çocugun sorumluluğu mezara kadar diye bilirdim. Yazık batı açık saçık diye onlara laf atıp, doğurmuş fazla bile yardım etmesin diyebilecek kadar ikiyüzlü bir millet oluyoruz biz.

Canım ben olsa hiç sakınmam verirdim aileme sonuçta onlar senin hakkın ne yapacağına sen karar verirsin garibime giden olay eşinin ailesi yani eşine borç vermesi çok saçma geldi bana diğer kardeşinden bahsetmişsin onlara gelince borç değil size gelincemi borç hiç anlamadım ayrıca yani bir çocuğu dünyaya getiriyorsan evlenirkende katkıda bulunucaksın 2 abim evlendi ikisininde herşeyini babam yaptı bir altınlarını abimler aldı iki yengeminde o kadar benim babamda polis memuru annemde öğretmen memur çocuğuyuz yani maddi durumumuz çok iyide değil. babam en son abimi evlendirdiğinde kredi çekti yengem dedi altınlarımı vereyim diye çeyrekleri yarımları falan babam olmaz onlar senin hakkın dedi asla almam dedi bana çok saçma geldihadi borç alsalar bir yerden anlarımda. neyse bnu benim fikrim

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim ancak nete girme fırsatı buldum.mideme kramplar giriyo.ben bu parayı altınları vermek istiyorum vicdanım rahat etmiyor.eşimin ailesi bana bir çorap almadılar düğünün hiç bişeyine karışmadılar içten içe bu çok zoruma gidiyo.annem böyle söyledi demeden böyle bir durum var biz borç versek falan desem..güya biz memuruz diye karışmamışlar.çalışan bayan olduğum için tabi şimdi ev iş beraber yürütmek ne kadar zor

Daha sizin borçlarınız varken borç vermeyi düşünmeniz mantıklı gelmedi bana. Sanırım duygusal yaklaşıyorsunuz. Eşinizle bu konuyu konuşacaksanız karı-koca ikiniz bir aile olarak konuşun. annem annen olarak duygusal değil de mantığınızla bir sonuca varın. Yeni evlendiğiniz için daha bu duygu tam oturmayabilir ama siz bir aile oldunuz ve kendi geleceğinizle ilgili öncelikleriniz var. Bunların hesaplayarak kararınızı verin

tatlım sende seni evlisin altınlarını bu kadar kolay gözden çıkarma . Altınların bir kenarda kalarak ailene yardım edecek parayı kazanıyorsun bence borç olarak ayda 700 bile verebilirsin ailene hem onların gönlü olur hem de altınların sende kalır..

Bozdurunca toplaması zor olur .

Kararın ne olursa olsun evinin huzurunu bozmamaya çok dikkat etmelisin.:34::34:.

yorumları yeni okudum işin yüzü değişik sanırım .
Bence de altınlarınızı vermek yerine kazandığınız maaştan ailenize destek çıkın. Sonuçta kadının kazandığı tamamen kendine aittir, erkek ise ailesine bakmakla yükümlü olduğu için kadının öyle bir zaruriyeti yoktur. Eşinizin rızası olmadan dahi kendi maaşınızı istediğiniz şekilde değerlendirebilirsiniz

canım yanlış anlama ama 3 aylık evli çiftten de borç istenmez ki. dediğin gibi düğün borçları vs. yeni ev kurmuşsun, bence annenin de daha düşünceli olması gerekirdi. senin şu düştüğün sıkıntılı durumu tahmin edip hiç bahsetmemesi gerekirdi. bize de para lazım derdi mesela laf arasında, sen ayarlayabilirssen annene sonradan derdin biz verelim diye ama şimdi kendini mecbur hissediyorsun. eşinin tepkisi ayrı sorun olacak..bence annen biraz düşüncesizce davranmış.

Bütün altınları bozdurup annene verirsen çok sorun çıkar ama bunu unutma. Hem eşin hem de ailesi çok laf eder, çünkü yeni evlisiniz sizinde bir çok borcunuz var. Altınları sattığına da ileride çok pişman olursun çünkü gün geçtikçe değerleniyor.:50: Olmadı ailen kredi çeksin sende maaşından her ay 300-500 arayı bu kredi için ayır ? Hem böyle bir çözüm yolunda eşinde sana itiraz etmez belki o bile destek çıkar

Son düzenleme:
3 aylık evli bir kız evlattan asla istenmemesi gereken şeyi istemiş annen ve seni ikilemde bırakmış:17::17:

ailenizin sizden altınlarınızı borç istemesini hiç hoş karşılamadım ben.annen aranız bozulmasın demiş ama bunu gerçekten düşünse asla istemeye kalkmazdı.sizin durumunuzu anlıyorum insan annesini geri çevirmek ister mi,ama işte sizi bu zor duruma sokmamalıydı.bir anne babanın paraya ihtiyacı olduğunda 3 aylık evli kızının altınlarını borç olarak istemesi hoş değil bence.sonuçta eşi hoş karşılamayabilir,eşinin ailesi duyar bir laf eder kızımın huzuru bozulur diye düşünmelilerdi.

sen bence bu borç işine hiç girme.büyük ihtimal eşin tabiki verelim ne olacak demeyecek.3 aylık evlilikte canın sıkılacak.ailesi bir şekilde duyar bir laf ederler iyice moralin bozulur.annene sizin istediğinizi söylemedim ama ağzını aradım vermek istemiyor gibi birşey de,konuyu kapat.
bu arada eşimin ailesine borcumuz var diyorsun ya o da çok sinir bozucuymuş.bir de eşinin kardeşini evlenirken o kadar destekleri olmuş size niye böyle yapıyorlar anlayamadım.inşallah o borcun karşılığı altınlarını ver falan demezler sakın verme.

çok fazla yorumları okumadım ama görüşümü beyan edeyim

canım siz çok yeni evlisiniz annen istemiş düşünememiş...sen daha o evden çıkalı 3 ay olmuş

yani sen varkende o ev vardı...ailene bir şekilde destektik...

altınları ailene verme derim,tamma anneciğine kıyamıyorsun ok..eşininde ailesine kızgın ve kırgınsın

ama sen artık kendin bir ailesin cnm allah korusun ailenin başına sağlıklı ilgili bişey gelse düşünme ver derdim

ama bu durum çok farklı .......o altınlar senin güvencen olur cnm...allah korusun sana veya eşinin bir paraya ihtiyacı olsa kim verir??

düğünde bile yardımcı olmayan kaynana kayınpedermi??? annenlermi???annenlerde olursa destek çıkar ama şu durumda onlardada yok gibi..........

ailene kredi çek bende size destek olurum gibide konuşma....usulünce anlat...eşimin ağzını aradım anne ,bizimde borcumuz var dedi de....onlarada güvencemiz dedi.dersin....

Şaşırarak okuyorum artık kk deki konuları.

Baba evladına borç para veriyor ve verdiği borç para ile düğün yapılıyor.

Diğer bir taraftan da kız annesi 3 aylık gelinin kolundaki altınları istiyor.

Her iki tarafta hatalı.

Verip vermemek size kalmış birşey yorum yapamayacağım ama ailenizin sizi zor durumda bırakıp üzmeye hakkı yoktu. Çünkü versen bir dert, vermeden ayrı bir dert.

Yanlış mı biliyorum, önceden erkek tarafı kız tarafına masraf yaptırmadan düğünü yapardı, borçsuz harçsız evlerini kurarlardı, bunları yaptıkça da gururlanırlardı.

Şimdi bırakın düğün yapmayı destek bile olmuyorlar. İki gün sonrada geçip oğullarının karşılarına gelinim beni sevmiyor, gelinim bana soğuk duruyor, gelinim evimi temizlemiyor vs. vs. demeye başlıyorlar. Önceden en azından sevgi olmasa da demekki gelinlerin minnet borcu vardı ki herşeye boyun eğerlerdi, şimdi minnet borcuda olmadığına göre gelinlerden de bişey beklemeye hakları yok.

Son düzenleme:
kızlar dün akşam eşime durumu söyledim.annemler borç para arıyolar evi tamamlayıp geçebilmek için dedim.sana sormadan bşey diyemedim benim aklıma birşey geldi ama altınları versek borç olarak ne olur dedim.sonra yüzü değişti gibi tamam bakarız sen bilirsin gibi şeyler söyledi.sonra ben biraz daha acıklı hale getirdim durdukları ev çok kötü diye.5 tanesini verelim 10 binliralık dedi.bende tamam anneme bi önreririm bu durumu dedim belki kabul etmez bile dedim.öle kapandı konu.
babasına olan borç duruyo ama :S bilmiyorum kızlar onlarında sonradan altınlarımı istemeye yeri mi oldu bilmiyorum ama ailesine gerçekten çok tepklişiyim içimden. dışıma bişey diyemiyorum tabi ne diim.

Back
X