Fikirlerinize ihtiyacım var . Sonuna kadar okuyun lütfen :/

Anjina Pectoris

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2016
237
454
53
Merhabalar.. Biraz uzunca oldu şimdiden özür dilerim..
Benim sıkıntım ablamla alakalı.. Bundan iki sene önce üniversite için memleketimden oldukça uzak bir şehre gittim. Ben üniversitedeyken beni arayıp sürekli babamın parası olmadığını , babamın çalışırken yaralandığını (gerçek olmadığı halde ) söyleyip beni ağlatıyordu. Bana hep para harcama , paranı biriktir, işe girecekmisin, hesapladık bu ay şu kadar harcama yapmışsın tarzı şeyler dedi. Hiç destek olmadı . Ondan asla maddi destek beklemedim ama bir kere bile aradığında bir şeye ihtiyacın var mı demedi.

Şuan okuduğum şehirde tanıştığım biriyle sözlüyüm. Aramızda sevgililik durumu olmadığı zamanlar Facebook ta benim fotoğrafımın altına yorum yapmıştı ve ablam da ona ithafen 'tipe bak bu ne la' tarzında yorum yaptı ve bu beni çok mahcup etti.
Bayramlarda sözlüm onlara mesaj atıp kutladığında cevap bile vermedi.
Sonrasında laf arasında düğün konusu geçtiğinde ablam bana ( ben yazarken utanıyorum, özür dilerim) "sen zaten dul karı gibi evleneceksin paraları yok" dedi. Sürekli bana istediğim hiçbir şeyi yapmayacaklarını söyleyerek moralimi bozdu.
Babamın maddi durumu iyi olmadığı için sözlenmemin, evlenmemin düşüncesizlik olduğunu babama kötülük yaptığımı ima etti.( biz sözlümle herşeyi kendimiz yapma kararı almıştık aileleri katmayacaktık)
Sözlümün yaşadığı şehir çok uzak olduğu için isteme olduğu akşam dediler ki aramızda bir yüzük takalım adı belli olsun. Bizim bilgimiz dışında planlandığı için ve ablamlar başka şehirde yaşadığı için o an çağırma gibi bir durum olmadı. Aslında tam olarak söz de denilemez çünkü kurdela bile kesilmedi sadece yüzükleri parmağımıza taktık o kadar. Beni aramayı geçtim mesaj atıp tebrik bile etmedi. o gün bu gündür konuşmuyoruz. Üzerinden doğum günüm , kpss sınavım geçti hiç aramadı.
Şimdi ;
-Ben evlenmek istemekle babama kötülük mü yapmış oluyorum kötü evlat mı oluyorum?
-Birde artık ablama karşı çok soğudum bir araya geldiğimizde nasıl davranmalıyım ?
Ben mi çok abartıyorum

O nasıl ablaymis yaa neden bole daranıo ki hiç karşına alıp konuşun mu peki? yada senin okumanı kiskanio olabilir mi bekar mi hala

Kardeşlerin yok yere böyle küsmesine çok üzülüyorum ya. Babanızın imkanı yok diye bekar kalacak haliniz yok ki. Bir tebrik bile etmeyen ablayı arar mıydım bilmem ama şu hayatta bir kardeşim var ve sizin yerinize kendimi koyup üzüldüm. Umarım en kısa zamanda çözersiniz ve yeniden abla kardeş olursunuz.

O nasıl ablaymis yaa neden bole daranıo ki hiç karşına alıp konuşun mu peki? yada senin okumanı kiskanio olabilir mi bekar mi hala

Aslında karşılıklı konuştuk sayılmaz çünkü hep dinleyen taraf ben oluyorum ben birşey dediğimde küsüyor. Bende korkuyorum birşey demeye. İşte en son bu olayda patladım maalesef

Evlenmek niye kötülük olsun? Üstelik ailenizin durumunun farkındasınız ve bir beklentiniz yok.

Ortada bir çekememezlik var. Ablanız muhtemelen okumadı belkide sevmediği biriyle evlendi.Sizin yaşadıklarınızı

yaşayamadı.Şimdi de hasetlik yapıyor.Kulak asmayın.He deyin geçin.Kendinizi anlatmaya çalıştıkça iş büyür.

Aslında karşılıklı konuştuk sayılmaz çünkü hep dinleyen taraf ben oluyorum ben birşey dediğimde küsüyor. Bende korkuyorum birşey demeye. İşte en son bu olayda patladım maalesef
Zor bi durum allah yardimcin olsun cnm ama yapacak bişe yok o yüzden çokta moralini bozma çünkü senin yaptığın bişe yok bence...

Ki ben de biliyorum babamın durumunu onu zor durumda bırakmak isteyecek son kişi benim. Sözlümle de konuştuk bu durumu ve maddi olarak herşeyi biz yapmaya karar verdik. Beni tebrik etmediği gibi annemle de küstü bizi çağırmadınız diye ve sebebini , olayların nasıl geliştiğini biliyor

Hep mi böyleydi ablanız?

Evet ablam liseden sonra okumadı ama bu benim suçum değil ki . İnsanın en çok ihtiyaç duyduğu anda yanında olması gerekmez mi ablasının .?

Ablanizin ,sorunlari var belli ,
Kafaniza cok takmayin ,sonucta o evlenirkende babanizin durumu yoktur,
Sizi kiskaniyor ,size harcanan parayi kiskaniyor ,5 yasindaki cocugun kardesini kiskanmasi gibi ,
Allah yolunuzu acik etsin,hayirlisi olsun ,takilmayin herkesin dedigine 3

Reactions: anu
Ablanız okumadı sanıyorum ve mutsuz bir evlilik yaptı , bundan dolayı da pişman. Yaptıklarından bunu çıkardım, kiskanclik yapıyor sanırım. Tabi eğer kardeş olarak kotulugunuz dokunmamissa ona.
..

Elbette babanıza kötülük değil yapacağız , aksine mutluluk verir ona.
Anne babanın en büyük mutluluğu , evlatlarının huzurlu bir yuvaya sahip olmalarıdır.
Maddi durumları olmasa bile , olduğu kadar yapacaklardır. Yapmasalar bile , iki yetişkin olarak kendi yuvanizi kuracaksiniz.

Ablamıza kulağınızı tıkamanız gerekiyor. Ha bu arada ona mesaj atabilirsiniz o atmıyorsa. Son bir hamle yapın, neden iletişimi kestiğini sorun. Kardeş sonuçta.

Reactions: anu
Kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…