- 8 Kasım 2014
- 1.634
- 1.313
- 63
- Konu Sahibi Anjina Pectoris
-
Merhabalar.. Biraz uzunca oldu şimdiden özür dilerim..
Benim sıkıntım ablamla alakalı.. Bundan iki sene önce üniversite için memleketimden oldukça uzak bir şehre gittim. Ben üniversitedeyken beni arayıp sürekli babamın parası olmadığını , babamın çalışırken yaralandığını (gerçek olmadığı halde ) söyleyip beni ağlatıyordu. Bana hep para harcama , paranı biriktir, işe girecekmisin, hesapladık bu ay şu kadar harcama yapmışsın tarzı şeyler dedi. Hiç destek olmadı . Ondan asla maddi destek beklemedim ama bir kere bile aradığında bir şeye ihtiyacın var mı demedi.
Şuan okuduğum şehirde tanıştığım biriyle sözlüyüm. Aramızda sevgililik durumu olmadığı zamanlar Facebook ta benim fotoğrafımın altına yorum yapmıştı ve ablam da ona ithafen 'tipe bak bu ne la' tarzında yorum yaptı ve bu beni çok mahcup etti.
Bayramlarda sözlüm onlara mesaj atıp kutladığında cevap bile vermedi.
Sonrasında laf arasında düğün konusu geçtiğinde ablam bana ( ben yazarken utanıyorum, özür dilerim) "sen zaten dul karı gibi evleneceksin paraları yok" dedi. Sürekli bana istediğim hiçbir şeyi yapmayacaklarını söyleyerek moralimi bozdu.
Babamın maddi durumu iyi olmadığı için sözlenmemin, evlenmemin düşüncesizlik olduğunu babama kötülük yaptığımı ima etti.( biz sözlümle herşeyi kendimiz yapma kararı almıştık aileleri katmayacaktık)
Sözlümün yaşadığı şehir çok uzak olduğu için isteme olduğu akşam dediler ki aramızda bir yüzük takalım adı belli olsun. Bizim bilgimiz dışında planlandığı için ve ablamlar başka şehirde yaşadığı için o an çağırma gibi bir durum olmadı. Aslında tam olarak söz de denilemez çünkü kurdela bile kesilmedi sadece yüzükleri parmağımıza taktık o kadar. Beni aramayı geçtim mesaj atıp tebrik bile etmedi. o gün bu gündür konuşmuyoruz. Üzerinden doğum günüm , kpss sınavım geçti hiç aramadı.
Şimdi ;
-Ben evlenmek istemekle babama kötülük mü yapmış oluyorum kötü evlat mı oluyorum?
-Birde artık ablama karşı çok soğudum bir araya geldiğimizde nasıl davranmalıyım ?
Ben mi çok abartıyorum
Ablanız okumadı sanıyorum ve mutsuz bir evlilik yaptı , bundan dolayı da pişman. Yaptıklarından bunu çıkardım, kiskanclik yapıyor sanırım. Tabi eğer kardeş olarak kotulugunuz dokunmamissa ona.
..
Elbette babanıza kötülük değil yapacağız , aksine mutluluk verir ona.
Anne babanın en büyük mutluluğu , evlatlarının huzurlu bir yuvaya sahip olmalarıdır.
Maddi durumları olmasa bile , olduğu kadar yapacaklardır. Yapmasalar bile , iki yetişkin olarak kendi yuvanizi kuracaksiniz.
Ablamıza kulağınızı tıkamanız gerekiyor. Ha bu arada ona mesaj atabilirsiniz o atmıyorsa. Son bir hamle yapın, neden iletişimi kestiğini sorun. Kardeş sonuçta.
Yaptığı şeyler yanlış tabiki ama kendimden örnek vereyim açıklayıcı olur belki;
Abim şehir dışında okudu çok masraflıydı herşeyi. babam tek işçi maaşıyla evi geçindirmeye çalışıyordu. Abime hiçbizaman yapma etme demedik hep okusun istedik oda uzakta neler çektiğimizi hiç bilmedi ben okula susuz gider susuz gelirdim harçlık alamazdım para yoktu aylarca bi akşam makarna bi akşam pilav yedik yanına salata desen o bile yok. Ama abim üzülmesin diye hiçbişey demedik ona. Aksine iyiyiz rahatız dedik hep. Ama babam çok yoruluyordu. Bu böyle olmayacak dedim lisede okulu bıraktım işe girdim açıkliseden okula devam ettim. Abim sebep olarak benim tembel olduğumu söyledi. Parasızlıktan demedim. Lise bitti abimin üniv bitmedi alttan dersler falan o sene össye girdim hukuk okumak istiyordum puanım tuttu ama ankaradaydı. Gidemezdim. Babam sordu tercihlerimin hiçbiri tutmamış dedim. Enson ihtimal belki diye ankarayıda yazmıştım. Ama şartlar tutmadı. Hem abim hem ben şehirdışında okuyamazdık.Abim yine tembel olduğumu söyledi. Hala bilmezler bunu.
Sonuç mu; evlendim babamdan hiçbişey almamak için sürekli çalıştım abim ise zırluk çekmediği kimse ona "zor" demediği için bunları bilmedi. Şimdi 6-7 binlira para kazanıyor ayda ama hep kendi masrafları. (İyi olan birçok yönü var o ayrı canım o benim sonuçta) ama eğer sıkıntı çektiğimizi bilseydi belki böyle alışmazdı. Orada uzakta yalnızca kendini düşünmesi gerektiğini öğrenip geldi.
Ben evlendim ama şuan hukuk okuyorum 3.sımıftayım. Çalıştım tekrar kazandım istanbulda yıllar sonra:) mağdem oladar yazdım sonucunufa yazayım istedim.
ama ben yanlış yaptım abime söylemeliydim gerekirse üzmeliydim ama tabiki ablanızın yaptığı gibi değil. Kemdi hayatıyla ilgili sorunları olabilir kendini sizinle kıyaslıyor olabilir. Ailenizin durumunu göz önünde bulundurarak yaşıyorsanız tabiki hayırsız evlat değilsiniz. Size yapılan masraf varsa kendi istediği şeyleri yapamıyor olabilir. Bunun en net cevabını siz bilirsiniz ama kendinizi suçlamayın.
Ablanizin ,sorunlari var belli ,
Kafaniza cok takmayin ,sonucta o evlenirkende babanizin durumu yoktur,
Sizi kiskaniyor ,size harcanan parayi kiskaniyor ,5 yasindaki cocugun kardesini kiskanmasi gibi ,
Allah yolunuzu acik etsin,hayirlisi olsun ,takilmayin herkesin dedigine 3
Geçenlerde duydum bir söz varmış,
Ararsan dost ara düşmanı aney de doğurur diye..
Sizinkisi O hesap :) yani anlattıklarının haricinde ablana önceden bir kötülük falan yapmadiysan o nasıl abla öyle?
Evlenmenizde bir sıkıntı yok, olursa anan-baban var onlar söyler, ablana laf düşmez.
Benim öyle ablam olsa akıl hastası birine davranır gibi davranirdim, yazık ona, hasta belliki, belki kıskanç, belki kindar belki bencil, belki mutsuz vs vs..
Ablanız yaşayamadığı seyleri yaşadığınız icin sizi kıskanıyor olabilir bunu da normal karşılıyorum.İkiniz küçükken lafi gecen daha itibarli olan daha iyi konumda olan oydu bunu simdi tam tersine dönmüş.Siz ask evliliği yapiyorsunuz okudunuz onun hayallerini yaşıyorsunuz belki de...bence siz yine sevgiyle yaklasırsaniz o da kıskançlığından kurtulabilir :)
Babasına üzülüyorsa size o yardım etsin o zaman ben abime çok yardım ettim babam sıkışmasın diye sürekli para gönderdim.Ablam evli başka şehirde yaşıyor. Bende üniversite de işe girdim çalıştım ama daha sonra çok yorulduğum ve derslerde sürekli uyudugum için bıraktım :/ Ben her zaman babamın halinden anlayan birisi oldum onları zor durumda bırakmak istemedim bir ara okulu bırakmayı bile düşündüm ama bu ailemi daha çok üzerdi. Kredi aldım geri ödemeli ve para da biriktirdim. Sorumsuz bir insan olmadım öyle. Ablamda babamı düşünüyor biliyorum ama beni arayıpda olmadığı halde babamın başına birşey düşmüş kanamış gibi şeyler söyleyip beni ağlatması sonrada şaka yaptım demesi zoruma gitti
Bu arada çok tebrik ederim sizi :))
Ablanız yaşayamadığı seyleri yaşadığınız icin sizi kıskanıyor olabilir bunu da normal karşılıyorum.İkiniz küçükken lafi gecen daha itibarli olan daha iyi konumda olan oydu bunu simdi tam tersine dönmüş.Siz ask evliliği yapiyorsunuz okudunuz onun hayallerini yaşıyorsunuz belki de...bence siz yine sevgiyle yaklasırsaniz o da kıskançlığından kurtulabilir :)
Babasına üzülüyorsa size o yardım etsin o zaman ben abime çok yardım ettim babam sıkışmasın diye sürekli para gönderdim.
Bende ailem üzülmesin diye kazandığımı söylememiştim çünkü söyleseydim bi şekilde yolunu bulup gönderirlerdi ama bizim durumumuz çok çok kötüydü.
Babamda birçok kaza geçirdi işyerinde başından ağır yaralandı mesaide. Bunu bile söylemedik 3-4 sene sonra da parkinson oldu zaten.
Size etmiyorsa babasına edebilir kardeşim için siz gönderirsiniz diyerek onlara verebilir. İnsan isterse yediğinden içtiğinden keser. Aileyi bırakın ben kv hasta diye para biriktirdim zorda kalırsak ordan veririz diye. (Eli mahkum verilecek nede olsa o ayrı bi konuda enazından sıkıntı çekmeyelim diye) ama vermemeyi düşünmedim çünkü bu sorumluluktur biyerde. sorumluluk alamayacak insamların o sorumluluğu alamayacakları konuda yorum yapıp üzüntü yaratmaları bana kalleşçe geliyor üzgünüm ablanız ama kendi yapamadığı şeyler kendi sorumluluğunda sizin değil. Siz annenizin babanızın ağzına bakın ablanızın değil.
Ahah o her kardeste oluyor yaOda severek evlendi . Evet okumadı ailem okutmamış cahillik işte ama bunda benim ne suçum var ki? Ya yolda yürürken bile durduk yere ayy senin boyun çok kısa yaa deyip moralimi bozabiliyor. Azcık bir buçuk porsiyonum da :))
Keşke o okusaymış da beni okutmasalarmış. İnanın hiçbir eğitim aileden kardeşten öte olmuyor. İçimde boşluk var resmen.Ahah o her kardeste oluyor yaben 163um abim 186 beni her saniye boyumla vuruyor :) ama ablanizi da anliyorum ona sunulmayan imkan size sunulmuş o yüzden kıskanıyor
Bir kızkardeşim var.on yaş küçüğüm benim.yıllarca okuttum.üniversitede hoca oldu.evlendi taktığım takılara ağzı açık kaldı herkesin.o benim bitanemdi.bi tane de yeğenim oldu aralıkta yaşına girecek.bir haftalıkken oradaydım zaten doğuma girdigi an otobuse attım kendimi.yine donattım yeğenimi.hep sıkışığız diyorlardı.kahvaltı sofrasında kv.sini benzettim diye üzerime yürüdü anneme nasıl yetiştirdin sen bunu dedi.ben yıllarca o okusun diye yırtınan hiçbirşeyini eksik etmemeye çalışan abla "bu "oldum.zaten birikmiştim yıllarca.ben onu o kadar severken o kadar emek verirken içten bir abla duyamamıştım.dayanamadım barıştım.ama içim hep buruk hep kırgın.ablası degil de akran bir arkadaşı gibi oldum artık iyice.özel bir saygısı hürmeti yok.
Sizde ise tam tersi abla fena.
Birsey sorabilir miyim ablaniz kac yasinda? Eger küçükse ilerde olgunlasinca duzelebilir bu kadar takmayinKeşke o okusaymış da beni okutmasalarmış. İnanın hiçbir eğitim aileden kardeşten öte olmuyor. İçimde boşluk var resmen.
29 yaşında. Ve gittikçe bu halleri artıyorBirsey sorabilir miyim ablaniz kac yasinda? Eger küçükse ilerde olgunlasinca duzelebilir bu kadar takmayin
Evlilik kadın için güzelliklerin yanında birazda yük olabiliyor kendi içinde de sorunları olan bazı insanlar başkalarının rahat olmasını kıskanırlar siz "bende rahat değilim" desenizde ona göre durum böyle değil.Kesinlikle babam ne okurken nede sözlendiğim zaman asla paranın konusunu bile açmadı. Ben ablamdan maddi değil manevi destek bekledim hep. Beni her aradığında ağlatmasaydı oda yeterdi. İnsanın içinden gelmesi gerekiyor sanırım..
Canım benim umarım istediğin gibi olur düzelir ablan inşallahGerçekten konu kapansada bir burukluk hep kalıyor insanın içinde. Ben eskiden hep sarılıp öperdim ablamı ama şimdi konuşmaya bile korkuyorum kırılırım diye çünkü onun bende bitmesini istemiyorum. Allah yardım etsin size de çok fedakar bir ablaymışsınız ama sanırım hakettiğiniz değeri vermemiş :/
Kendini ezdirme ve bu surecte ablani fazla kafana takma. Ondan nemadar uzak durursan kendini okdar korumus olursun. Akisina birak bosver canimMerhabalar.. Biraz uzunca oldu şimdiden özür dilerim..
Benim sıkıntım ablamla alakalı.. Bundan iki sene önce üniversite için memleketimden oldukça uzak bir şehre gittim. Ben üniversitedeyken beni arayıp sürekli babamın parası olmadığını , babamın çalışırken yaralandığını (gerçek olmadığı halde ) söyleyip beni ağlatıyordu. Bana hep para harcama , paranı biriktir, işe girecekmisin, hesapladık bu ay şu kadar harcama yapmışsın tarzı şeyler dedi. Hiç destek olmadı . Ondan asla maddi destek beklemedim ama bir kere bile aradığında bir şeye ihtiyacın var mı demedi.
Şuan okuduğum şehirde tanıştığım biriyle sözlüyüm. Aramızda sevgililik durumu olmadığı zamanlar Facebook ta benim fotoğrafımın altına yorum yapmıştı ve ablam da ona ithafen 'tipe bak bu ne la' tarzında yorum yaptı ve bu beni çok mahcup etti.
Bayramlarda sözlüm onlara mesaj atıp kutladığında cevap bile vermedi.
Sonrasında laf arasında düğün konusu geçtiğinde ablam bana ( ben yazarken utanıyorum, özür dilerim) "sen zaten dul karı gibi evleneceksin paraları yok" dedi. Sürekli bana istediğim hiçbir şeyi yapmayacaklarını söyleyerek moralimi bozdu.
Babamın maddi durumu iyi olmadığı için sözlenmemin, evlenmemin düşüncesizlik olduğunu babama kötülük yaptığımı ima etti.( biz sözlümle herşeyi kendimiz yapma kararı almıştık aileleri katmayacaktık)
Sözlümün yaşadığı şehir çok uzak olduğu için isteme olduğu akşam dediler ki aramızda bir yüzük takalım adı belli olsun. Bizim bilgimiz dışında planlandığı için ve ablamlar başka şehirde yaşadığı için o an çağırma gibi bir durum olmadı. Aslında tam olarak söz de denilemez çünkü kurdela bile kesilmedi sadece yüzükleri parmağımıza taktık o kadar. Beni aramayı geçtim mesaj atıp tebrik bile etmedi. o gün bu gündür konuşmuyoruz. Üzerinden doğum günüm , kpss sınavım geçti hiç aramadı.
Şimdi ;
-Ben evlenmek istemekle babama kötülük mü yapmış oluyorum kötü evlat mı oluyorum?
-Birde artık ablama karşı çok soğudum bir araya geldiğimizde nasıl davranmalıyım ?
Ben mi çok abartıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?