Fikirlerinize ihtiyacım var :(

gors

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
209
66
98
Merhaba arkadaşlar. Daha önce bu konuya yakın bir konu açmıştım ancak şuan olay daha farklı bir boyutta. Eşimle severek evlendik. Evliliğimiz süresince ailelerimizde yaşadığımız hastalık ve kayıplar bizi çok yıprattı. En son hamileyken bebeğimizin kaybının ardından eşimin ruh hali çok değişti. Hamileliğim aşamasında başlayan uyku ve durgunluk hali dikkatimi çekiyordu ama sorun yok diyordu. Bebeğimizin kaybından sonra eşim benden ayrılmak istediğini söyledi. Sebep olarak da beni mutlu edemediğini, kendisinin de tek başına kalmak istediğini, ailesi dahil kimseyi yanında istemediğini söyledi. Psikoloğa gidiyoruz. Psikoloğumuz ağır bir depresyon geçirdiğini söyledi. İlaç olarak paxil 20 mg. kullanıyor. Bu süreçte zaman zaman bana yakın zaman zaman uzak. Benden iyice soğuduğunu, fiziksel olarak da istemediğini söylüyor. Artık hiçbir duyguya sahip olmadığını, hatta ağlayamadığını bile söylüyor (bunu ben soru sordukça söylüyor. Asla kendisi bu ko uyu açmıyor). İnternette araştırdığımda durumu apati diye bir psikolojik duruma benziyor. Ve kullandığı ilaç duygu eksikliği yaratıyor. Bu durumda ben nasıl davranmalıyım? Tekrar eski halimize dönebilir miyiz?

Eşinizi gerçekten sevdiğiniz fedakarliginizdan belli. Şimdiden sonra da yapacağınız şey bu fedakarliginizi eşinizi tekrar kazanana kadar sürdürmek, ilaçlarını kullanıp tedavisine düzenli olarak devam etmesi için teşvik etmek ve koşulsuz şartsız sevginizi hissettirmek.

Biraz yorulacaksiniz. Ama sonuçta eşinizi geri kazanacaksınız. Güçlü olacağınıza inanıyorum.

Allah yardımcınız olsun.

Paxil tabiri caizse bos bir kafa yaratiyormus sanirim dusunmeyerek uzaklasarak sorunlardan iyilesecek.Devam etsin tedavisine sizde destek olun tatil ayarlayin durumunuz musaitse.

Bugun ikinciye yaziyorum reklam gibi ama ben hipnoterapiyi oneririm esinize.

Bir sure kendi haline birakin. Bazen insan tamamen soyutlanmak istiyor. Ben de muhabbet kusum olunce yasadim bu durumu. Uzerine dusmeyin ama yalniz da birakmayin. Zamanla kendine gelecektir. Ayrica basiniz sagolsun.

Allah yardımcınız olsun. Bence sizde uzman kişilerle iletişim kurup nasil hareket edilmeli öğrenmeye çalışın. Bizler ne desek de yol gösterici olmayabilir durumun ehemmiyetini tam bilmedigimiz icin. Dilerim kısa zamanda toparlarsınız

Gerçekten de boş bir kafa yarattı dediğiniz gibi. Sorunlardan uzaklaştıkça benden de uzaklaştığını hissettim ve kaygım bu noktada başladı. Tatile sıcak bakmıyor. Dediğim gibi benimle başbaşa pek vakit geçirmek istemiyor gibi. Kafası rahatmış çünkü :)
Hipnoterapi öneriniz için teşekkür ederim. Araştıracağım mutlaka.

Tedavisi var sakın bırakmayın ben hastalığından kaynaklandığını düşünüyorum. İyi gündeolur kötü günde. Bir kendine gelsin iyileşsin toparlarsınız

Bana ilaçtan uyuşmuş gibi geldi

Doktorla konuştunuz mu? İlacı kesip/azaltıp daha çok terapiye yönelse? Adam ota dönmüş çünkü.

Evet ilacı kullanmadan önce ruh hali daha karışıktı. Şuansa sünger gibi. Doktorumuzla bugün görüştüm ilaca devam edelim dedi. Terapimiz de devam ediyor sık aralıklarla. Teşekkürler yanıtınız için....

Bir sure kendi haline birakin. Bazen insan tamamen soyutlanmak istiyor. Ben de muhabbet kusum olunce yasadim bu durumu. Uzerine dusmeyin ama yalniz da birakmayin. Zamanla kendine gelecektir. Ayrica basiniz sagolsun.

Haklısınız. Ben de kendi haline bırakmak istiyorum ama daha da uzaklaşacak kaygısıyla yine üzerine düşüyorum. Umarım dediğiniz gibi zamanla düzelir. Teşekkür ederim, Allah razı olsun.

Birkaç aydır psikolog desteği alıyoruz. Ancak insan yine de bu gibi sorun yaşamış kişiler varsa ya da yakınlarından fikir alma ihtiyacı hissediyor. Teşekkür ederim yanıtınız için

Ben bu gibi durumlarda tıbbın yanında dualarında cok etkili olduguna inananlardanim. Dua etmenizi de oneririm diger yapacaklariniz yanında

Tedavisi var sakın bırakmayın ben hastalığından kaynaklandığını düşünüyorum. İyi gündeolur kötü günde. Bir kendine gelsin iyileşsin toparlarsınız

Tedavisini bırakmak istemiyoruz. Kendisi de psikoloğa karşı sıcak bakıyor ancak. Süreç uzadıkça bana karşı daha da soğudu. Günden güne değişkenlik gösteriyor. İnşallah dediğiniz gibi toparlayacağız.

Ben bu gibi durumlarda tıbbın yanında dualarında cok etkili olduguna inananlardanim. Dua etmenizi de oneririm diger yapacaklariniz yanında

Kesinlikle haklısınız. Hem kendi gönül rahatlığım hem de eşim için sık sık elimden geldiğince ve dilim döndüğünce dua ediyorum. İnternetten de konuyla ilgili birçok dua bulup okuyorum...

Dogal bi surec bence canim. Yasadiginiz kayiplar eşini gercekten yipratmiş, BAŞİNİZ SAGOLSUN eşinin senden ayrilmak istedigi falan yok, belkide kendini icinde bulundugu durumdan dolayi yetersiz hissediyor olabilir. Yani bu surecte ozelliklede son yasadiginiz olaydan sonra sana mutlu bi hayat veremeyecegi endisesi icinde gibi. Fedakar bi eşsin belli, pes etmeden devam et , su an da en cok senin sevgine ihtiyaci var.ilaclarin yan etkisini tam olarak bilemem tabi ama bi donem bende ilac kullandim, gercekten bombos oluyo insanin kafasi, ruh gibi bazen. Sakin ve soguk. Dr. a duzenli gidin. İlaclari biraksin diyene kadar devam etmesi dogru olur. Kafa tatiline ihtiyaciniz var, kendinide ihmal etme bu surecte. Beraber birseyler yapin,piknik,yuruyus vs. Tatilde olabilir

Kesinlikle haklısınız. Hem kendi gönül rahatlığım hem de eşim için sık sık elimden geldiğince ve dilim döndüğünce dua ediyorum. İnternetten de konuyla ilgili birçok dua bulup okuyorum...
Allah kabul etsin inşallah. Burada bir dua topigi acın dualarimiz sizinle kısmında hep beraber okuyalim. Sifa diliyorum

Benzer bir dönemden geçiyoruz
Benim eşim zaten çok bağlanmayı sevmezdi, şimdi maddi sıkıntıları var, İnan bende sorgulasam aynı şeyleri söyler. 10 yılı aşkın evliyiz , onu en mutsuz gördüğüm dönem. Yanına gitmemizi, destek olmamı hiçbir şeyi istemiyor,

Sende çok sorgulama bence, hani kendi anlatmıyor ben sordukça söylüyor demişsin ya. Büyük ihtimal sana karşı tavrı hem hastalıktan hemde ilaçtan kaynaklanıyor, bu dönemde maddi manevi destek ol sadece, birşey talep etmemeye sorgulamamaya çalış, ona sevgini ve desteğini hissettir , su dönemde evliliğiniz ile ilgili alacağınız ciddi hiçbir karar sağlıklı olmayacak.

İnşallah depresyonu atlatırsa zor dönemde yanında olduğunu ve çabaladığını görünce aklı başına gelecektir diye düşünüyorum, umarım eski günlere dönersiniz. Bazen benim içinde çekilmez oluyor, alıp başımı gidesim geliyor ama su an benden başka da kimsesi Yok aslında, ailesine bile tam anlatamıyor durumları, oyüzden bu sürecin geçmesini bekliyorum bende. Hakkımızda hayırlısı olsun

Önerilerin için çok teşekkür ederim, bunları duymak çok iyi geliyor. Dün drumuz da geçeceğini söyledi inşallah. İlk başlarda bana karşı daha hassastı ancak artık değil. Birlikte vakit geçirmek istemiyor. Eskiden hayır kelimesini hiç kullanmazken şuan sadece istediği şeyleri yapmak istiyor, herhangi bir sorumluluk istemiyor. Dr bu sürecin normal olduğunu söylüyor. İlk zamanlarda beraber vakit geçiriyorduk ancak şuan istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…