- 22 Şubat 2025
- 565
- 431
- 18
- Konu Sahibi miniminimom
-
bir de şunu belirteyim eşim ev aldı onun borcunu ödediği için bana yardım edemiyorkızlar şimdi şöyle ki benim derdim şu.. ben araba almak istiyorum ilk arabam olacak neyse. daha önce de belirttiğim gibi eşim başak burcu veya adına her ne derseniz takıntılı,tutumlu vsvs. istiyor ki aldığım tüm maaşı birilkim yapayım ne kendime ne eve ne cocuga bişey almayalım. ama öyle olmuyor maalesef bir sürü masraf pluyor. bende eşim laf yapmasın diye atıyorum 40bin tl maaş alıyorsam 30unu yatırıö yapıyorum kalan 10 inanki yetmiyor. bende krediye yüklemiyorum maalesef. şuan eşimin haberi yok ama 25bim tl kredi borcum var. bankadan araba için 250bin tl cekmek istiyorum aylık 15bin ödeme cıkacak 36 ay vade. ŞİMDİ SORUM ŞU;
ben ücretsiz izne çıkıcam 4-5 aylığına.(çıkmak zorundayım çünkü bulundugum yerde hastane şartları kötü ailemin oldugu yerde tedavi olucam) kredi cekersem içeriye her ay ödeyebilmem için 15bin tl bırakmam lazım.
eşime çaktırmadan arada kredimi de kapatmak istiyorum nasıl yapmalıyım,sizce mantıklı olan ne olur benim aklıma gelmeyen ?
not:arabayı aralığa kadar almak istiyorum cümkü hem bebekle zor oluyor hem de yeni yılda arabalara zam gelmesimdem korkuyorum.
krediyi gizli cekmicem ama krediyi cekmişken söylemediğim o borcumu kapatmak istedim. ayrıca biriktirdiğim para istediğim arabaya yetmiyor 200bin kadar açık kalıyorYaptığınız şey bana çok saçma geldi. Hem çalışıp hem de maaşımın hesabını detaylı olarak kimseye vermem. Masrafların fazlalığını vs açıkça anlatın, gizlice neden kredi çekiyorsunuz? Paranız olmasa kredi çekersiniz de paranız varken neden kredi çekip fazla fazla ödeme yapılır aklım almadı benim
E adam ev kredisi oduyormusbir de şunu belirteyim eşim ev aldı onun borcunu ödediği için bana yardım edemiyor
galiba ayrıntılı yazmadığım için durumu izah edemedim. krediyi gizli cekmicem sadece şuan ona söyleyemediğim krediden harcadığım 25bim tl borc var.E adam ev kredisi oduyormus
Ilk mesajda oyle bi yazmissiniz ki adam kuruş koklatmiyormus gibi
Halihazirda kredi oduyorken neden araba diye tutturuyorsunuz? Ayrica 250 bin tl ile nasil araba alacaksiniz? Araba alinca esiniz nasil aldin demeyecek mi? Ondan gizli krediniz oldugunu ogrense aranizda guven sorunu cikmayacak mi?
Yani su gizli sakli isleri kocaniz yapsa burda topa tutariz
Bebekli aileler için araba gerçekten ihtiyaç.galiba ayrıntılı yazmadığım için durumu izah edemedim. krediyi gizli cekmicem sadece şuan ona söyleyemediğim krediden harcadığım 25bim tl borc var.
araba almak ortak kararımız. çünkü bebeğimiz var ve her yere yürüyerek gidemiypruz bulundugymuz yerde otobus dahi gecmiyor.
Niye karışsın ki zaten çalışıp yiyememekEşim maaşıma karışmaz,
yorumuma ek olarak sunu da tavsiye edebilirimesin bu devirde cidden 10 bin tlnin sana yettigini düşünüyor mu?
bence durumunuz cok sagliksiz, boyle evlilik olmaz ki kendi parani kazaniyorsun.
25 bin cok da bir borc degil aslinda. ama soyle yapabilirsiniz madem ese para konusunda yalan soylemek sizin icin sorun degil ruhsat noter vs harclarina +10bin tl fazla soylersiniz.
zaten geriye kalir 15 bin o da para degil bir sekilde odenir.
Evet madem kredi çekeceksiniz 25 fazla çekin binlira fazla ödeyin,kapatın gayet mantıklıgaliba ayrıntılı yazmadığım için durumu izah edemedim. krediyi gizli cekmicem sadece şuan ona söyleyemediğim krediden harcadığım 25bim tl borc var.
araba almak ortak kararımız. çünkü bebeğimiz var ve her yere yürüyerek gidemiypruz bulundugymuz yerde otobus dahi gecmiyor.
teşekkür ederimEvet madem kredi çekeceksiniz 25 fazla çekin binlira fazla ödeyin,kapatın gayet mantıklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?