fikirlerinize ihtiyacım var :(

miniminimom

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
482
333
18
kızlar şimdi şöyle ki benim derdim şu.. ben araba almak istiyorum ilk arabam olacak neyse. daha önce de belirttiğim gibi eşim başak burcu veya adına her ne derseniz takıntılı,tutumlu vsvs. istiyor ki aldığım tüm maaşı birilkim yapayım ne kendime ne eve ne cocuga bişey almayalım. ama öyle olmuyor maalesef bir sürü masraf pluyor. bende eşim laf yapmasın diye atıyorum 40bin tl maaş alıyorsam 30unu yatırım yapıyorum kalan 10 inanki yetmiyor. bende krediye yükleniyorum maalesef. şuan eşimin haberi yok ama 25bim tl kredi borcum var. bankadan araba için 250bin tl cekmek istiyorum aylık 15bin ödeme cıkacak 36 ay vade. ŞİMDİ SORUM ŞU;

ben ücretsiz izne çıkıcam 4-5 aylığına.(çıkmak zorundayım çünkü bulundugum yerde hastane şartları kötü ailemin oldugu yerde tedavi olucam) kredi cekersem içeriye her ay ödeyebilmem için 15bin tl bırakmam lazım.
eşime çaktırmadan arada kredimi de kapatmak istiyorum nasıl yapmalıyım,sizce mantıklı olan ne olur benim aklıma gelmeyen ?

not:arabayı aralığa kadar almak istiyorum cümkü hem bebekle zor oluyor hem de yeni yılda arabalara zam gelmesimdem korkuyorum.

not2: arkadaşlar krediyi gizli cekmicem şuan yaptıgım birikimle istenilem araba alınamıyor 200-300bin kadar açık kalıyor.

gizlediğim şey şuan kredi kartından harcadığım 25biin tl borc.

gizleme sebebi: kendisi ev aldığı için kredi ödüyor ev masraflaro cocuk masrafları bende. ama o bütün maaşımı birikim yapmamı istediği için bu borc yapıldı.

Son düzenleme:
bir de şunu belirteyim eşim ev aldı onun borcunu ödediği için bana yardım edemiyor

Yaptığınız şey bana çok saçma geldi. Hem çalışıp hem de maaşımın hesabını detaylı olarak kimseye vermem. Masrafların fazlalığını vs açıkça anlatın, gizlice neden kredi çekiyorsunuz? Paranız olmasa kredi çekersiniz de paranız varken neden kredi çekip fazla fazla ödeme yapılır aklım almadı benim

krediyi gizli cekmicem ama krediyi cekmişken söylemediğim o borcumu kapatmak istedim. ayrıca biriktirdiğim para istediğim arabaya yetmiyor 200bin kadar açık kalıyor

bir de şunu belirteyim eşim ev aldı onun borcunu ödediği için bana yardım edemiyor
E adam ev kredisi oduyormus
Ilk mesajda oyle bi yazmissiniz ki adam kuruş koklatmiyormus gibi
Halihazirda kredi oduyorken neden araba diye tutturuyorsunuz? Ayrica 250 bin tl ile nasil araba alacaksiniz? Araba alinca esiniz nasil aldin demeyecek mi? Ondan gizli krediniz oldugunu ogrense aranizda guven sorunu cikmayacak mi?
Yani su gizli sakli isleri kocaniz yapsa burda topa tutariz

galiba ayrıntılı yazmadığım için durumu izah edemedim. krediyi gizli cekmicem sadece şuan ona söyleyemediğim krediden harcadığım 25bim tl borc var.
araba almak ortak kararımız. çünkü bebeğimiz var ve her yere yürüyerek gidemiypruz bulundugymuz yerde otobus dahi gecmiyor.

esin bu devirde cidden 10 bin tlnin sana yettigini düşünüyor mu?
bence durumunuz cok sagliksiz, boyle evlilik olmaz ki kendi parani kazaniyorsun.
25 bin cok da bir borc degil aslinda. ama soyle yapabilirsiniz madem ese para konusunda yalan soylemek sizin icin sorun degil ruhsat noter vs harclarina +10bin tl fazla soylersiniz.
zaten geriye kalir 15 bin o da para degil bir sekilde odenir.

Bebekli aileler için araba gerçekten ihtiyaç.
Benim takildigim nokta daha önce eşinizden gizli kredi çekmiş olmanız. Çalışıyorsunuz, parayı kazanmayı bildiğiniz gibi yönetmesini de gayet iyi bilirsiniz. Eşlerin birlikte bütçe hesabı yapmasi kötü birşey değil tabi ki ama baskı yapmasını doğru bulmuyorum.
Belki ben maaşımı kendime ve oğluma harcadığım için böyle düşünüyor olabilirim. Eşim maaşıma karışmaz, büyük masraflari o öder vs vs

yorumuma ek olarak sunu da tavsiye edebilirim
0 faizli krediler oluyor o bankadan hic hesabiniz yoksa..mesela akb. olan banka 6 ay geri odemeli 35 bin veriyor. bundan 25bin cekin, 4bin odeyin aylik. cok goze batmaz bu kadarcik odeme.

Evet madem kredi çekeceksiniz 25 fazla çekin binlira fazla ödeyin,kapatın gayet mantıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…