Fikirlerinize ihtiyacım var🙏

Ben olsam konuşur muydum bilmiyorum ama durumun tekrarlanmaması ve başkalarının başına gelmemesi için öğretmeni ile konuşun ve bunu yapan öğrenci uyarılsın.
Aile ile öğretmenin konuşması daha makul muhtemelen aile de bu durumdan çok mahcup olacaktır direk iletişime geçmeniz onları da gerçekten zor duruma düşürecektir.
Ayrıca bu tür lekeler için kullanılan özel temizleyiciler var. Mesela sarı güç denilen şey baya etkili bu kalem lekelerinde bir deneyin isterseniz.

Oğlum okuldan dershaneye gitti eve gelmedi henüz. İnşallah leke çıkar. Ama sadece boyamamis kapşonunda iplerin olduğu yerdeki demirleri de sökmüş.
Cocuk bildiginiz zorba. Bu davranisinin sonucuna katlanmak zorunda. Yeni mont alabilecek durumda olsaniz bile okula bildirmek zorundasiniz bence. 13 yas hic de bunun saka oldugunu dusunecek bir yas degil. Bence kiskancliktan yapmis.

Sadece leke değil montun metallerinide sökmüş diyorsunuz, temizleme ile falan uğraşmayın bu artık sizin işiniz değil doğrudan öğretmenle görüşüp bu sorunlu, kendinizi bilmez çocuğun velisine ulaşın birebir fatura bedelinizi ödesinler. Oğlunuzun gözyaşının bedelini, psikolojik açıdan yıpranmışlığı zaten ödeyemezler.Çocuk her yeni kıyafet ayakkabı vs. giydiğinde bundan sonra bu olayı hatırlayıp aynı şeyleri yaşamanın korkusunu yaşayacak. Yazıklar olsun böylelerini yetiştirenlere.

O kadar haklısınız ki insanlar kötü ve gaddar... bencil, duyarsız .. bir yanım dediğiniz gibi aynı şekilde karşılık vermeli diyor bir yanım çocuktur düşünememiştir. Benim oğlum aynı şeyi yapsa ben ne yapardım diyorum. Aile benimle iletişime geçse çok mahcup olur üzülürdüm. Öğretmenle konuştum. Kullanılmayacak durumda değil dedi. Çocukta çok üzgün özür diledi dedi. Sizin çocuğunuz neyse oda öyle dedi. Hiç beklemezdim, hiç vukuati yok sınıfta, derslerinde başarılı sessiz sakin Bi öğrenciymiş.

Ogretmen sacmalamis. Cocuk da uzulmustur ama sonucta yaptiginin bedelini odemeyi ogrenmeli. Harcliklarini mi biriktirir napar bilemem ama bir sekilde bir karsiligi olmali yaptiginin. Yoksa ders almaz.

Kesinlikle veli ile görüşün öğretmen eşliğinde ne hadsiz bi şaka sorun sadece maddi değil ki bu çocuk nerde duracağını bilmiyor bi zahmet terbiye versinler
Benim oğlumda isteyerek kimsenin mslına zarar vermez çünkü öğle öğrettik bu çocuk öğrenmemiş öğretmemişler çok ilgili alakalı gibi görünen veliler var ama çocuklar öğretmede arkadaşlarına da eziyet ailesi sorumluluğu alsın montu ödesin ve özür dilesin ki bu çocuk kimsenin malına canına bile isteye zarar veremeyeceğini öğrensin

Bursa’da bu yaşlarda bir öğrenci arkadaşının üzerine dezenfektan döküp yakmıştı “ŞAKA” olsun diye yaptım demişti yakılan öğrenci bir hafta içinde vefat etmişti şakanın bir sonra ki adımı ne olacak bilmiyoruz sizinki de küçümsenecek bi “şaka “ değil korkmayın siz haklısınız

Doğru söylüyorsunuz yeni ayakkabı ile gelenlerin ayakkabısına basıp mahvediyorlarmış. Öğretmenle konuştum yapan çocuk pişman olmuş. Sorunlu öğrencilerden değilmiş. Bende beklemezdim dedi Öğretmen. Sizin çocuğunuz nasılsa oda öyledir dedi. Sessiz başarılı dedi. Ben yinede velisi ile görüşmesini istedim. Kimseyle yüz göz olmak istemiyorum. Bakayım çok kötü durumdaysa Öğretmen aracılığı ile çözeceğim.

Allah korusun Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizin evladını ne kadar vahim bir durum. Rabbim sabır versin o anneye babaya.

Allah korusun Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizin evladını ne kadar vahim bir durum. Rabbim sabır versin o anneye babaya.
Amin Allah sabırlar versin gerçekten benim oğlumda hakkını pek koruyamaz kırmamak adına ortaokula başlıcak derslerinden çok akran zorbalığından korkuyorum Allah hep iyilerle karşılaştırsın yavrularımızı

benim cocuklar kucuk, o yuzden normal geldi, olur boyle seyler diye dusundum.

ama 13 yas cidden bu tarz sakalar icin buyuk kaliyor sanirim.
Aileden maddi olarak talep edilebilir bu durumda.

bir de hadi boyamasi neyse de o attiginiz fododaki sekle getirmek icin baya baya ugrasmis olmasi lazim. Cocugunuz neredeydi bunlar olurken? cok da sessiz sakin bir cocuk izlenimi yaratmadi bende acikcasi. baya belali bir tip de cocugunuz korkuyor olabilir mi diye bile dusundum.

çocuk 8. sınıf olduğu için gayet de aklı başında olması gereken yaş olduğu için isterdim ısrarla.hatta okulla da irtibata geçip sorunu söylerdim

Ogretmen sacmalamis. Cocuk da uzulmustur ama sonucta yaptiginin bedelini odemeyi ogrenmeli. Harcliklarini mi biriktirir napar bilemem ama bir sekilde bir karsiligi olmali yaptiginin. Yoksa ders almaz.
öğretmen kendi ödesin o zaman tövbe tövbe.çocuk severek giyiyordur o montu siz de kendinizden kısarak belki aldınız.ne hakkı var başka bir çocuğun zarar vermesine?çocuk da değil o ergen ayrıca.ailesinden ısrarla isterdim ben 2 mont daha alacak param olsa da.bıktık bu tür çocuklardan okullarda.ders almaları lazım

Çocuğunuzun öğretmeni bence diğer çocuk sorunlu değil diyerek üzerine gidilmesini istemiyor olabilir. Sorunlu ve zorba bir çocuksa bile öğretmen meselenin uzamaması için 'aslında iyi ve başarılı bir çocuk, sessiz sakin.' demiş olabilir. Ya da çocuk gerçekten sessiz ve sakindir ancak çocuğunuzla arasında bir sorun olmuş, o da bu şekilde aklınca intikam almış olabilir. Her ne sebeple olursa olsun; montun yeni ya da eski olmasının da bir önemi olmaksızın sizin zararınızı karşılamaları gerekiyor. Bu devirde bir şeyler kolay alınmıyor. 10 senelik mont da olsa ödemesi lazım çünkü giyilebilir durumdaki bir ürüne 13 yaşındaki kazık kadar çocuk şaka amaçlı zarar vermez. Lekeyi de kendiniz evde çıkarmaya çalışmayın. Mürekkepli kalemler ve keçeli kalemler yayılıyor. Boya daha zor çıkıyor. Bunun yerine kuru temizlemeciye götürün onlar halleder.

Amin inşallah 8. Sınıfa kadar hiç sorun yaşamamıştık eğitim hayatında. Bu yıl ergenlik dönemi olduğundan mı, sorunlu çocukların aynı sınıfta toplanmasından mi bilmiyorum velilerde öğretmenlerde bıkmış durumda. Aslında okulun ilk aylarında belliydi sınıfın durumu ..hiç beklemeden sınıf degistirmeliydik. Konuştuk aslında..keşke ısrarcı olsaydık..lgs ye hazırlanan çocukların böyle sorunlar yaşaması kafalarını yoruyor.

Oğlumda öğretmeni de aynı şeyi söyledi. Daha önce sorun çıkarmamış hiç. Teneffüste olmuş.

Öğretmene söyler aile ile mutlaka görüşmesini ya da görüşmeyi isterdim.
Yeni bir mont alacak gücüm olsa da olmasa da isterdim.
13 yaşındaki çocuk "şaka" yapıyorsa sonuçlarına katlanmalı. Yaptığının sonucunu görmeli en azından.
Belki daha can yakıcı şakalar da yapabilir, bilinmez.

Allah yardımcınız olsun. Bu çocukları herkes küçük diye görüyor ama bu çocuklar gayet ne yaptıklarının farkındalar. Ben niye onca çabayla kazandığım parayla alınmış şeyi elalemin şaka malzemesi yapmasına izin vereyim. Bir bilgisayara zarar vermekle aynı şey sayılır aşağı yukarı da aynı paraya gelir zaten tamir etmek istesen. Şaka olsun olmasın ben isterdim. 5 yaşındaki bir çocuk değil çünkü. Gitsin kendi montunu evinin duvarını boyasın bak anası ne yapıyor.

Sanırım önce lekeyi çıkarmaya çalışırdım. Saç spreyi sıkıp çıkartılabiliyor keçeli kalem lekesi. Buna bir bakın internetten. Önce fotoğrafını çekin ama.
Sizi çok iyi anlıyorum. Belki o da yıkanınca çıkar diye düşündü ama çok düşüncesizce davranmış. Bir deneyin bence ondan sonra düşünürsünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…