Fikirlerinize ihtiyacım var🙏

Aile ile öğretmen görüşecek. Kuru temizleme ile çıkacak inşallah. Tek temennim can yakıcı şakalar yapmasınlar

Oğlunuza resmen zorbalık yapmış.
Ayni yasta oglum var. Aglamis dediniz icim gitti.
Mutlaka konusun hatta beklemeyin siniriniz geçmesin. Bu çocuk bile isteye zarar vermiş, iyi bir uyarı almazsa devamı gelir.
Sinirim yatıştıktan sonra görüştük öğretmenle. Aile ile konuşacak. Çocukla konuşmuş.

Ne yapacağımı ne konuşacağımı bilmiyorum. Kimseyi kırmak yüzgöz olmak istemiyorum.
Benim çocuğum böyle birşey yapsa ve ailesi söylese istemesine gerek kalmaz çünkü hediye olarak alırdım. Çocuğumun harçlıklarından keserdim ki başkasının malına zarar vermemeyi öğrensin :)

Lütfen ailesiyle görüşün ve yenisini almalarını talep edin. O koca çocuk şimdi bir yaptırımla karşılaşmayınca yaptıklarına fazlasıyla devam edecektir
Aile ile öğretmen görüşecek. Kuru temizleme ile çıkacak. O yüzden para talep etmedik.

Benim çocuğum böyle birşey yapsa ve ailesi söylese istemesine gerek kalmaz çünkü hediye olarak alırdım. Çocuğumun harçlıklarından keserdim ki başkasının malına zarar vermemeyi öğrensin :)
katılıyorum.benim çocukda 5. sınıfta.sınıfta devamlı bir şeyler çalınıyor.en son bir çocuğun beden dersi spor ayakkabıları çalındı .aa bunlar çocuk denir mi?5 6 yaşlarındaki çocuk bilmeyerek bir hevesle alsa neysee.bunlar dümdükk hırsız mesela.o montu boyayan çocuk da gayet bilinçli yapmış

Kimseyi kınamayan ne hatalar yaptık psikologlardan çocuğunuzun hatasında yanınızda olmalısınız diyor ama konu kabul edip destekleyeceğimiz anlamına gelmiyor.Anne değilim ama çocuğum yapmış olsaydı anlatırdım tek başına kızar ve özür dilettirirdim.

bunları yapan çocuklara bağırılsın dövülsün zaten kimse demez.ama bu davranışlar normal değil başkalarını da yapmadan durdurulmalılar.bu da uzman desteğiyle olur haklısınız.ama herkes aa benim çocuğum yapmaz ya da şakadır o derse ankarada şaka olsun diye arkadaşının üstüne dezenfektan döküp çakmakla da ateşe verip ölmesine sebep olan öğrenciye kadar gider sorunlar.böyle bir şakayı nasıl bir beyin yapar?

Aile ile öğretmen görüşecek. Kuru temizleme ile çıkacak. O yüzden para talep etmedik.
Bu daha iyi olmuş, öğretmenler velilerin direkt birbirleriyle muhatap olmasını istemez çünkü.
Maddi gücünüz yeniden almaya yetecek bile olsa yine de kabul edilebilir bir şey değil.
Bir insanın eşyasına izinsiz dokunmak, zarar vermek asıl olay.
Çantasından değerli bir eşyasını almaktan çokta farklı değil.

Aynen dediğiniz gibi oluyormuş. Yeni bir eşya ile okula gitmek istemiyor. Sevdiği kalemlerini götürmüyor. Neden böyle bu çocuklar yaaa.bu seneye kadar sorun yasamamistik eğitim hayatında. Küçük oğlumun sınıfında oldu ufak tefek şeyler. Ne öğretmene ne veliye yansıtmadım. Cocuk bunlar dedim geçtim. Belkide yansıtmak konuşmak lazımdı. Normal olduğunu düşünüp ergenlikte daha fenalarinı yapıyorlar.
Mesela okulda kitap fuarı vardı. Çocuklar para götürüp istediği kitabı alacaktı. Ben ilk gün para vermeyi unuttum. İkinci gün istediği kitabın parasını koydum çantasına. 32 tl. Oğlum 14liralik kitap ile geldi eve. Para üstü getirmedi. Nerde dedim para üstü. Neden istediğin kitabı almadın dedim. Arkadaşım banada kitap al dedi ona aldım, param bu kitaba yetti dedi. Parasını mi unutmuş dedim hayır dün 2 kitap aldı dedi. Burada velinin sorması lazım oğlum bu kitabı nasıl aldın diye. Ben olsam sorarım. 1 liralık silgi bile alsa sorarım. Ben bu konuyu ne öğretmene ne veliye yansitmadim. Hediyen olsun dedim geçtim. Ama konuşmak lazımmış. Büyüdükçe olaylar değişiyor.

Ben konuşurdum, durumumu anlatir, telafi edilmesini isterdim. Ama mağdur oldugumu hissettiren bir tavirla yapardim bunu.

Ayni bize anlattiginiz gibi anlatin. 13 yaş bunu oyun gorecek bir yaş degil benim fikrimce. Sokak röportajlarinda ne 13 yasinda çocuklar var. Harcligim yok, kitap alamiyorum, aç geziyorum diye konuşan. Ekonomik krizin farkinda olan.

herkes çocuk yapmamalı. kesinlikle katılıyorum size. insanlar o kadar çıkarcı ki fazladan kitap almışsın aferin oğlum demişlerdir. eminim.

ama işte oğlunuz demesi lazım hayırdır kardeş sen bana al bedava mı bulduk bu parayı diye. kıyamam çok nahif bir oğlunuz var ama insanlar da çok acımasız.

Kosla halı deneyin leke çıkarıcısını değilde halı olanı daha etkili buluyorum tabiki kıyafetlerde kullanmıyorum ama halı koltuk sandalye ve kapılarda güzel sonuç veriyor
Birde kullandığım başka bir ürün var poxy leke çıkarıcı internetten temin ediyorum çıkmayan lekelerin hepsini çıkarıyor deri sandalyedekiler hariç
Konuya gelecek olursam bende ailesiyle görüşür durumu anlatır her zaman alamadığım birşey olduğunu söyler yenisini aldırmayı istemediğimi kuru temizleme parasını verseniz yeter derdim
Bi bön bön bakarlardı belki ama çocuklarına bi ayar çeksinler isterdim

Kesinlikle öyle...
İşte ilkokulda silgi çaldığında görmezden gelinirse ortaokulda spor ayakkabı çalar. Liseye geçer telefon çalar. Bu böyle gider.
Uyarmak, konuşmak, gerekirse yardım almak gerek. Yoksa hırsız olup çıkarlar.

Benım yorumları okuduğum anladıgım kadarıyla arkadası oğlunuzun montunu kıskanmış benım ailem boyle mont almıyor alamıyor diye orda bır birikim patlaması yasamıs saka diyerek kendine stres yüklemiş.Bızım de evladımız var kıyaslayabılıyorum kızım mesela daha kucuk arkadaşında gördüğünü isteyebılıyor.Bır de ergenlık zamanları rezil oldum ben daha fakirim o zengin onun herseyı var dusuncesı daha fazla.Sız olgunlukla olayı ıdare ettıgınız ıcın tebrik ederım oglunuz da gayet olgun davranmış sızın gıbı annelere ve yetıstırdıgınız evlatlara toplumuzun cok ıhtıyacı var.

Çocuğun yaşı kaç olursa olsun, montun fiyatı ne olursa olsun, sizin yeni bir mont almaya gücünüz olsun olmasın, zarar tabii ki de zararı veren taraftan karşılanmalıdır. Reşit olmadığı için ailesi bunu üstlenmeli. Bu kadar basit.

Ben anaokulunda bir çocuğun oyuncak arabasını kırdım diye öğretmenimiz babamdan yeni araba alınmasını istemişti. Bakın hala unutmadım oğlunuzun arkadaşı da yaptıklarının bir bedeli olduğunu öğrenecek bu şekilde.

Ben konusurdum.
13 cok buyuk bir yas degil,yaptigi hareketi saka olarak dusunuyor olabilir.
Ama ailesi ve ogretmeni mutlaka bilmeli,ona yon gostermeli.
Bu dogru bir hareket degil.
13 yaş düşündüğünüz kadar küçük değil aslında. O yaşlardaki çocuklar her şeyin farkında oluyor. Ben 13 yaşında anlamadığı için bu tarz bir şaka yapan birini hiç ne gördüm ne duydum. Büyük ihtimalle art niyet var. Konu sahibi oğlunun başarılı olduğunu söylemiş zorbalık veya kıskançlık söz konusu olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…