- 25 Haziran 2016
- 7.488
- 13.304
- 248
- Konu Sahibi Endoplazmikretukulm
-
bunu şaka olarak algılıyorum…Kıyamam ona ne kadar canı sıkılmıştır.
Kesinlikle konuşurum. Parasını istemezdim. Ama mont o kadar boyanana kadar nöbetçi öğretmen neredeymis merak ederim.
Sanırım benim ogretmenligimden bu tarafa çok şey değişmiş. Biz koridorda nobetciyken sınıflar açık olmak zorundaydı. O katta ki sınıflardan da sorumluyduk.bunu şaka olarak algılıyorum…
nöbetçi öğretmeni nasıl bir yere koyduğunuzu cidden merak ettim çünkü
hala öyle. o ayrı mesele ama her sınıfta her öğrencinin her hareketinden haberdar olmak mümkün değil. sınıflara girip çıkıyorsunuz kontrol amaçlı. ancak çocuk gelip şikayet edecek o şekilde haberdar oluyorsunuz.Sanırım benim ogretmenligimden bu tarafa çok şey değişmiş. Biz koridorda nobetciyken sınıflar açık olmak zorundaydı. O katta ki sınıflardan da sorumluyduk.
Benim hem öğretmen hem idaresi hem i.k. olduğum. Meslek hayatımın en çok şeyini öğrendiğim ama en çileli döneminde çalıştığım okuldan biliyorum.hala öyle. o ayrı mesele ama her sınıfta her öğrencinin her hareketinden haberdar olmak mümkün değil. sınıflara girip çıkıyorsunuz kontrol amaçlı. ancak çocuk gelip şikayet edecek o şekilde haberdar oluyorsunuz.
dip not: nöbet öğretmenliğin en gereksiz,en berbat ve en saçma işi. 40 dk ders anlat 10 dk arada nöbet tut branşın için gerekliyse koştur koştur malzeme hazırla. o gün genelde ders programın yoğun olsun. sonuç olarak öğretmenden verim bekle. son zamanlarda haftada bir nöbete 3 saat ek ders veriyorlar nöbet karşılığı. vermesinler onlara kalsın. yeter ki mecburi olmasın. ay ne konuştum. bugün bu haftaki 2. nöbetimi tuttum da
Vestiyer?bunu şaka olarak algılıyorum…
nöbetçi öğretmeni nasıl bir yere koyduğunuzu cidden merak ettim çünkü
EvetttMerhaba arkadaşlar,
Buda dertmi Allah başka dert vermesin diyecekler yazmasın lütfen çok sinirliyim şu an.
Malum hayat pahalılığı hepimizin başında..13 yaşındaki oğluma 500 liraya mont aldık. Küçük oğlum abisinden kalan montu giyiyor. Ben yıllardır aynı montla idare ediyorum.
Sorun şu ki oğlumun sınıf arkadaşı (8.sinif lgs ye hazırlanan bir çocuk) şaka yaptım diyerek keçeli kalemle montu boyamış. Öyle böyle değil kullanılmaz hale getirmiş. Neymiş şaka.. benim oğlum kimseye zarar vermez kendi halinde derslerinde başarılı bir çocuktur. O yüzden bunu kabullenemiyorum. Benim yeni mont alacak gücüm yok. Seneyede giyer diye büyük aldık. Hadi hatayla olsa, çocuk küçük olsa, eski mont olsa, benim çocuğum da böyle şeyler yapıyor olsa susup oturacağım. Daha sınıf öğretmeniyle konuşmadım. onlar olur böyle şeyler mantığındalar. Onları da anlıyorum nelerle karşılaşıyorlar. Cana geleceğine mala gelsin derler. Ama inanın bu zamanda yeni bir mont almak zorluyor. Daha taksidi bitmedi.
Siz olsanız napardiniz. Çocuğun ailesinden montun parasını istermiydiniz?
Eşim kuru temizlemeye verdi. Çıkar demişler. Sadece kapşonun beyaz kısmı pamuk olduğu ve müdahale edildiği için orası çıkmazmış.Çocuğunuzun öğretmeni bence diğer çocuk sorunlu değil diyerek üzerine gidilmesini istemiyor olabilir. Sorunlu ve zorba bir çocuksa bile öğretmen meselenin uzamaması için 'aslında iyi ve başarılı bir çocuk, sessiz sakin.' demiş olabilir. Ya da çocuk gerçekten sessiz ve sakindir ancak çocuğunuzla arasında bir sorun olmuş, o da bu şekilde aklınca intikam almış olabilir. Her ne sebeple olursa olsun; montun yeni ya da eski olmasının da bir önemi olmaksızın sizin zararınızı karşılamaları gerekiyor. Bu devirde bir şeyler kolay alınmıyor. 10 senelik mont da olsa ödemesi lazım çünkü giyilebilir durumdaki bir ürüne 13 yaşındaki kazık kadar çocuk şaka amaçlı zarar vermez. Lekeyi de kendiniz evde çıkarmaya çalışmayın. Mürekkepli kalemler ve keçeli kalemler yayılıyor. Boya daha zor çıkıyor. Bunun yerine kuru temizlemeciye götürün onlar halleder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?