Fikirlerinizi almak istiyorum...

nebahat_1990

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
1.165
749
178
Arkadaşlar buradaki bazı konularda okudum, bende sizlere sormak istiyorum. Eşinizin ailesi ev verip te başınıza kaktılar mı? evden çıkmanızı yada kira vermenizi istediler mi? o evde oturduğunuza pişman ettiler mi böyle durumları yaşayan arkadaşlar yada çevrelerinde yaşayanlar, ne oldu da bu durum oldu ve sizin tavrınız (çevrenizdekilerin tavrı) ne oldu? Ve tam tersi eşinizin ailesi ev verip te lafını bile yapmayan aileler yok mu? Burada ki konuları okuyunca düşünmeden edilmiyor, acaba evi olsa da kabul etmesek mi, bizi pişman ederler mi? ya da kabul ettiysek laf soktukları zaman neler yapmalıyız, bu gibi sorunlar yaşayan, yaşamayan burayı okuyan arkadaşları da bilgi sahibi yapmış olalım, fikir verelim.
benim düşüncem, bence böyle bir iyilik, kötü niyetle başa kakılmamalı, evladımızı en ufak bişeyde vermiş olduğumuz eviyle tehdit etmemeliyiz. başına kaktıktan sonra değeri kalır mı? çok çok büyük bir kötülük, terbiyesizlik yapılmadıysa başa kakmak yanlış birşey, ayıp birşey olduğunu düşünüyorum.

bizde k.pederimin aldığı evde oturuyoruz ev halen k.pederimin üstüne üç yıllıkta evliyiz ve bugüne kadar Allah için hiç başımıza kakıldığını yada laf söylendiğini falan duymadım..tabiki böyle yapan aileler varsa çok yanlış ve ayıp birşey..siz sanırım böyle birşey yaşadınız yada evlenince eşinizin ailesinin aldığı evde mi oturacaksınız? eğer böyle yazdığınız başa kakma gibi laflar işitiyorsanız çok ayıp ediyorlar...
bir iyilik yapılır ama o başa kakılıyorsa ondan hayırda gelmez zaten..o iyiliğin hayrı olmaz..

genelde laf edilmez ama sizinkiler de değişk bir modelmiş. yani aslında bu kvalide+kpeder familyasının türevleri çok değişik. milyon çeşidi olduğu söyleniyor...:51:
başına kaktılarsa bu da sana ders olsun, ona göre değerlerini iade edersin.. ev değiştirme durumun yok mu?

Ben de hemen hemen 4 yıllık evliyim. K.pederimin aldığı evde oturuyorum. Allah razı olsun bana kira ödettirmediler ev aldılar, çok büyük bişey yaşamadım; ama hiç te lafını etmediler desem yalan olur. Buradaki konuları okuyunca da çoğu kişinin bu durumdan müzdarip olduğunu gördüm, bende bana da fikir,akıl olsun ve yeni evleniceklere de fikir olması amaçlı konu açmak istedim.

Valla bizim başımıza hiç kakılmadı içini dışını istediğimiz gibi tadilat ettik sorun yok yani
hatta ev vergisini bile biz ödemiyoruz :34:

gönül isterdi ki eşimle ortak birikim yapalım ve öyle ev sahibi olalım ama şimdilik olcak gibi görünmüyor.biz de kayınpederimin evinde oturuyoruz.1.5 yıldır.tadilat yaptık evlenirken onu bile ödetmediler sağolsunlar asla lafını da etmediler.belki farklı şehirlerde yaşadığımız için bilmiyorum.kötü bi sözlerini duymadım.ama aklımdan da geçmiyor değil.acaba bi tartışma olsa çık derler mi diye.

Bizde içini yaptırdık hala da yaptıracağımız şeyler var. Bazı arkadaşlar beni yanlış anlayabilir, kira ödemiyor dert ettiği şeye bak diyebilirler; ama ben bu konuyu benim derdim olarak açmadım; yukarıda da yazdığım gibi arada laf oldu ; fakat büyük bişey değil, her zaman Allah razı olsun, kira ödemiyorum çok şükür derim; sadece burada da bu tarz konular çok yaşandığı için açmak istedim.

Son düzenleme:
Biz de eşimin ailesinin evinde oturduk ama biz evlenmeden önce de eşim zaten bu evde yaşıyordu, sonra biraz tadilat yapıldı ve ben o eve gelin gittim. Yalnız eşimin ailesi aile apartmanında oturuyor, kaynımlarda aynı apartmandalar.

Bu arada ben yaşadığım şehirden başka bir şehre gelin gitmiştim, eşimin bana en kısa sürede İstanbula yerleşeceğiz sözünü vermesi üzerine. Aramızda İstanbula yerleşme muhabbetleri yoğunlaşınca eşim "ben evi kiraya veremem, aile apartmanına yabancı sokmak istemem, yok illa kiraya verilecekse de annemler kendileri bilirler, parasını onlar alırlar, onların evi" diyordu :37: ancak kayınvalidem bana birkaç kere ben evi kiraya vericem, parasını da size göndericem demişti. Eşim de İstanbula gelince maddi zorluklarla karşılaşınca tükürdüğünü yaladı ve şimdi kira parasını da biz alıyoruz, kimse de lafını etmiyor. Vergilerini de kvmler ödüyor:9:

Ha bu arada biz şimdi kiradayız ve ben kendi evimizi alalım çok istiyorum, 1-2 kere evi satabiliriz, burada ev alabilmek için gibi laflar edeyim dedim, bu sefer de buna karşı çıkıyor kocam, ne fark varsa sanki ha kiraya vermişiz, ha satmışız. Sonuçta ben artık o eve dönmeyeceğim ki.

Biz de eşimin ailesinin evinde oturduk ama biz evlenmeden önce de eşim zaten bu evde yaşıyordu, sonra biraz tadilat yapıldı ve ben o eve gelin gittim. Yalnız eşimin ailesi aile apartmanında oturuyor, kaynımlarda aynı apartmandalar.

Bu arada ben yaşadığım şehirden başka bir şehre gelin gitmiştim, eşimin bana en kısa sürede İstanbula yerleşeceğiz sözünü vermesi üzerine. Aramızda İstanbula yerleşme muhabbetleri yoğunlaşınca eşim "ben evi kiraya veremem, aile apartmanına yabancı sokmak istemem, yok illa kiraya verilecekse de annemler kendileri bilirler, parasını onlar alırlar, onların evi" diyordu :37: ancak kayınvalidem bana birkaç kere ben evi kiraya vericem, parasını da size göndericem demişti. Eşim de İstanbula gelince maddi zorluklarla karşılaşınca tükürdüğünü yaladı ve şimdi kira parasını da biz alıyoruz, kimse de lafını etmiyor. Vergilerini de kvmler ödüyor:9:

Ha bu arada biz şimdi kiradayız ve ben kendi evimizi alalım çok istiyorum, 1-2 kere evi satabiliriz, burada ev alabilmek için gibi laflar edeyim dedim, bu sefer de buna karşı çıkıyor kocam, ne fark varsa sanki ha kiraya vermişiz, ha satmışız. Sonuçta ben artık o eve dönmeyeceğim ki.

Allah’ım isteyen herkese gönlüne göre hayırlı bir ev nasip etsin inşallah.

Bilmiyorum
Ben curcunayı sevmediğimden
Göze alamadım aynı binayı ve ortaklı bi daireyi
Ayrı çıktım borçluyum ama mutluyum

:3:

Herşeyin başı huzur. On tane eviniz olsa huzur, mutluluk olmadıktan sonra neye yarar ki.

Kesinlikle öyle
Ve evlendikten sonra daha rahat gözlem sahibi oldum ki
Verdiğim en doğru kararmış

Senin neden sorduğunu bilmiyorum ama
Henüz kimsenin aile yapısını bilmiyosan, uzaktayken bile şaşıracağın şeyler olacak
Ona göre düşün taşın derim

Arkadaşlar buradaki bazı konularda okudum, bende sizlere sormak istiyorum. Eşinizin ailesi ev verip te başınıza kaktılar mı? evden çıkmanızı yada kira vermenizi istediler mi? o evde oturduğunuza pişman ettiler mi böyle durumları yaşayan arkadaşlar yada çevrelerinde yaşayanlar, ne oldu da bu durum oldu ve sizin tavrınız (çevrenizdekilerin tavrı) ne oldu? Ve tam tersi eşinizin ailesi ev verip te lafını bile yapmayan aileler yok mu? Burada ki konuları okuyunca düşünmeden edilmiyor, acaba evi olsa da kabul etmesek mi, bizi pişman ederler mi? ya da kabul ettiysek laf soktukları zaman neler yapmalıyız, bu gibi sorunlar yaşayan, yaşamayan burayı okuyan arkadaşları da bilgi sahibi yapmış olalım, fikir verelim.
benim düşüncem, bence böyle bir iyilik, kötü niyetle başa kakılmamalı, evladımızı en ufak bişeyde vermiş olduğumuz eviyle tehdit etmemeliyiz. başına kaktıktan sonra değeri kalır mı? çok çok büyük bir kötülük, terbiyesizlik yapılmadıysa başa kakmak yanlış birşey, ayıp birşey olduğunu düşünüyorum.

canım kardeşim bende nişanlıyım ve evlenince onun ailesinin bize verdiği evde oturucaz kısmetse inş senin bahsettiğin gb şeyler yaşatmaz rabbim bana ve kimseye. off çok zor

yıllar önce kavga esnasında kirasını kendimin verdiğim evden burası oğlumuzun evi diye göndermeye çalışmışlardı.

herhalde onların evinde olsaydım kesin lafını on kez ederlerdi. sözüm konu sahibine ve diğer arşadaşlara değil ama bazen gelin gidilen ailenin hem maddi tüm

herşeyinden yararlanıp, evlerinde oturup o eve kayınvalidesini sokmak istemeyenleri yuzsüz buluyorum.

en güzeli şu:

az aşım kaygısız başım

Son düzenleme:
Başa kalkarlarsa, "bana mı verdiniz sanki oğlunuza verdiniz" diyin. onlarda muhtemelen " sende oturuyosun ama "derler. o zaman sizde "gideyim isterseniz yada o sizin sorununuz" diyiver. yada kocamla oturucam tabi, başka yerde mi kalıcam dersiniz.

yıllar önce kavga esnasında kirasını kendimin verdiğim evden burası oğlumuzun evi diye göndermeye çalışmışlardı.

herhalde onların evinde olsaydım kesin lafını on kez ederlerdi. sözüm konu sahibine ve diğer arşadaşlara değil ama bazen gelin gidilen ailenin hem maddi tüm

herşeyinden yararlanıp, evlerinde oturup o eve kayınvalidesini sokmak istemeyenleri yuzsüz buluyorum.

en güzeli şu:

az aşım kaygısız başım

katılıyorum arkadaşım, öyle durumlarda var. Maddi her yönden erkeğin ailesinin yardım etmesini, her zaman arkalarında durmasını isteyen kızlarımız var; ama k.valide k.peder gelmesin, karışmasın, sormasın; sadece maddi destek versin. Çok yanlış.

Başa kalkarlarsa, "bana mı verdiniz sanki oğlunuza verdiniz" diyin. onlarda muhtemelen " sende oturuyosun ama "derler. o zaman sizde "gideyim isterseniz yada o sizin sorununuz" diyiver. yada kocamla oturucam tabi, başka yerde mi kalıcam dersiniz.

Canım arkadaşım çok şükür ben büyük bir olay yaşamadım; ama bu sitede de, çevremde de maalesef böyle olaylar sıklıkla yaşanmaya başlandı. Allah’ım herkesin yardımcısı olsun.

Back
X