Fikirlerinizi merak ediyorum konu bebek bakımı ve kv

ef_latun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
269
213
103
Ankara
Merhabalar fikirlerinizi merak ediyorum bu yüzden danışmak istedim benim kv bebeğime bakıyordu 6 aydır bir ay önce hiç yoktan bir kavga çıkardı ve ben bebeği ona götürmek istemedim çünkü yüzümüze gelmek istemiyordum bunun üzerine bebeği kreşe alıştırdım -bebeğim 1 buçuk yaşında bu arada -bu süreçte hiç arayıp sormadı neden bebeği getirmediniz demedi.
İkinci husus ise eşimin de benimde maddi imkanlarımız çok şükür iyi eşim her ay kv iki bin tl veriyordu ve eşimin babası vefat ettiği için geçimini sağlıyordu o parayla bunu bebeğe bakmadan önce de veriyordu bebeğe baktıktan sonra da devam ettirdi bu konuyu hiç mesele yapmadım. Eşime bebeği kv den aldıktan sonra da parasını yolla dedim geçim sıkıntısı yaşamasın diye eşim de gönderdi. Buraya kadar mesele yok asıl size danışmak istediğim konuya geliyorum ;
Gen gün eşimi aramış bebeği görmek istiyorum diye bizde buyur ettik gelsin torununu görsün geldi yemek yedik çay meyve derken gitti giderken de bebeğim onu çok sevdiği için evden giderken bayağı arkasından ağladı o da yarın bana getir demedi ama bende dedim ki olmazsa yarın sana getiririm cevap vermedi yarın götürmedim velhasıl akşamına beş dakika hacdan gelen birini ziyaret için aynı ortamda bulunmak durumunda kaldık o zaman öğrendim ki kendi abisiyle köye gezmeye mangala gitmişler gayet keyfi yerinde bebek umrunda değil parasını da alıyor kendine geziyor. Bu durum beni açıkçası rahatsız etti yani hiç torununu düşünmez bir insan onun evine girmiyorum çok çok çok mecbur olmadıkça o istediği zaman geliyor görüyor gidiyor eskinden bize çok karışırdı şimdi eğer bir işi varsa arar yoksa aramaz. Eğer işini görebileceği birilerini bulduysa yine bizi aramaz çok da umrumda değil açıkçası ama buna ne ad koymalıyım şaşırdım ve eşimde bu duruma epey içerlemiş kaç zamandır morali bozuk annesinin bencil sadece kendini düşünen biri olduğunu düşünüyor ben çok kafaya takmaktasınız söylesemde galiba bu durum onu üzüyor. Sizin bu konuda önerileriniz fikirleriniz nedir ( hızlıca yazdım , yazım hatası olursa kusura bakmayın )

Demek ki toruna bakmak istemiyor. Torununa bakmak istemiyor diye onu sevmediğini ileri süremeyiz. Gelip görmek istemesi normal.

Mesela ben olsam, torun falan bakmam. Büyük konuşmayayım ama yaşlılığımda torunla uğraşamam. Bu torun sevme hakkımı elimden almaz. Kaldı ki zaten maddi durumunuz yerindeymiş.

Zaten işinize karışmıyormuş, fazla içli dışlı olmuyormuş ki bu durum zaten buradaki %99 kadının istediği bir şey.

Paraya gelirsek. Muhtemelen para konusundan rahatsız olduğunuzu düşünüyorum. Kayınvalideniz eşinden maaş almıyor mu? Hiç bir geliri yok mu? Muhtemelen eline geçen bir para vardır. İhtiyacı yoksa vermeyin o parayı. Böylece fazla rahatsız olmazsınız.

Evet eşinden gelen bir miktar var onun dışında da eline geçen bir miktar para var . Kendisi eşim ona para yollamazsa dünyayı ayağa kaldırır kavga kıyamet gırla tam çirkeflik moduna geçiyor ve ben bununla uğraşmak istemediğim için ona yollanmasına karşı bir yorum yapmak istemiyorum. Benim asıl üzüldüğüm nokta çocuk bakımı ortada yokken sürekli araması karışması etmesi şimdi çok korkuyor çocuğu ona götürürüz diye. Birde sürekli eşime diyor ki kimimiz var bizbizeyiz ama bizim bir şeye ihtiyacımız olduğunda ortadan kayboluyor ama kendisinin bişeyi lazım olsa hemen der Benim eşim yok çalışmıyorum arabam yok bilmem ne bize duygu sömürürüsü yapar. Şu an çok korkuyor bebeği ona götüreceğiz diye ve bu yüzden aramıyor eşim diyor ona yollamayalım parayı diye ama başta dediğim sebepten dolayı uğraşmak istemiyorum. İçim bir tuhaf sanki kendimi kullanılmış hissediyorum

Bakamadı demek ki zorlandı. Ben genç halimle kendi çocuğuma zor bakıyorum yaşlılıkta torun bakmak istemem. Bakması gerçekten zor oluyor.
Parayı bebek için verseniz neyse ama zaten veriyormuşsunuz doğmadan önce de. Yani çocukla paranın alakası yoksa hiç bunu düşünmeyin.
E çocukta kreşe gidiyormuş zaten.
Düzeninizi kurmuşsunuz böyle daha iyi olur hepiniz için. Siz kendi eğitiminizi verir tek başınıza büyütürsünüz o da istemeden bir sorumluluk almaz.

mangala gitmesi sizi neden rahatsız etti anlamadım. oturup her gün ağlamalı mıydı?
Hayır tabiki zaten bebeğe bakmak isteyen de oydu . Bebek çok ağladı arkasından bende yarın sana getireyim dedim bişey demedi sabah sekizde evden çıkmış diyebilirdi bir planım var diye . Ağlamasını beklemiyorum ama bebek yokken sürekli bize karışıp ortaya bebek girince paramı alırım ama bebeğe bakmam sizde başınızın çaresine bakın tavrı rahatsız etti. Sürekli gezme tozma peşinde zaten bu kadar bencil olması rahatsız etti diyelim.

Bende öyle düşünüyorum sadece bu durum eşimi üzüyor ve bende bu kadar bencil olmasını kabullenemiyorum diyelim. Bizi kullanabiliyorsa eğer arar eder elde edeceği menfaati aldıktan sonra sadece kendi keyfine bakması bana bencilce geldi sadece .

belki plan sonradan gelişti. ayrıca siz de aramadan götürmezdiniz, arasanız söylerdi.

gezme tozma peşinde olmasına laf söyleme hakkınız yok açıkçası ben de gezme tozma peşindeyim. kim değil ki? herkes gezmez ister yani bu kadın torun sahibi diye eve tıkılacak değil.

siz zaten başınızın çaresine bakıyorsunuz. kadın da demek ki daha fazla torun bakmak istemiyor mesafeyi koyarsınız olur biter.

Aslında 2 bin tl yi önceden vermiş olmasaydınız keşke. Çocuk bakma adı altında verseydiniz. Bakmadığında da vermeseydiniz mecbur bakardı. Nasıl olsa havadan para geliyor diye bakmaması bencilce. İnsan der onlar bana yardım ediyor ben de edeyim. Başka gelin olsaydı ne yapar eder o parayı verdirmezdi. Bulmuş sizin gibi iyi niyetli gelin bu yaptığı nankörlük resmen. Hadi yaşlılar çocul bakmak zorunda değil onların da hayatı var diyoruz ama sizin yaptıgınız maddi yardımlar işin boyutunu değiştiriyor. Bu yüzden kv ye hiç hak vermedim.

Bu durumu buraya yazmak istememin sebebi ise paylaşacak kimse bulamadığım için gerçekten bana karşı çok saygısızca konuştu anladım ki aradaki ilişkiyi bitirmeye çalışıyor ve bunu aylık aldığı parayı garanti etmesinden sonra yapması beni kullanılmış hissettiriyor

Kayınvalideniz bebeğinize bakmak zorunda değil, denemiş olmamış demek ki. Bende ileride çok geçerli bir sebep olmadığı sürece torun falan bakmam açıkçası, kendi çocuklarım 30 yaşında bakmakta zorlandığım zamanlar oluyor.

Kayınvalideniz bencil olabilir, torununu çok sevmiyor da olabilir, içli dışlı değilsiniz, o yüzden sizin çokta kafaya takacagınız birşey yok. Esiniz annesi olduğu için üzülebilir tabi.

Bu kadar umursamaz gördüğünüz için maddi yardım gözünüze batıyor olabilir. Eğer ihtiyacı var ve sizin de imkânınız varsa para gönderme kısmını gözardı etmeye çalışın derim.

Ben laf etmiyorum ki biz bişeylerden kısarak ona para veriyoruz sonuçta birde aylık bir buçuk milyar kreş parası eklendi sonuçta maddi durumumuz fena değil dedim ama Sabancı da değiliz yani biz bişeylerden kısıp ona veriyoruz oda en azında bir sene daha baksaydı ben yıllık ona 25 milyara yakın para veriyorum ve bu bir emek verilerek alınmış bir para değil. Gezsin iki tane evi var biz kiradayız bize alın evimde oturun bile demiyor ki kiramızıda hesaba katarsak zaten aylık kaba giderimizi anlarsınız .

Açıkçası hiç umrumda olmamasından dolayı verdiğin para gözüme battı dün akşam

Kayınvaldeniz bakmak istemiyor torununa açık ve net bunu da bu şekilde belli etmiş zaten siz ve eşiniz neden bu kadar takıldınız anlamadım benimde 2 oğluma k.valde bakıyor gerçi büyük 12 artık kendini kurtardı demem oki her büyk anne yada k.valde bakmak zorunda değil ki zaten maddi olarak durumuzun varmış kreş en mantıklısı para konusu na gelince o parayı çocuk baktığı için vermemişsiniz zaten istediği neyi nasıl istiyorsa öyle yapsın sizde takılmayın bu kadar .

Anlam çıkarmaya bile çalışma bence
Her gün evde oturup bir bebeğe bakmak kolay mı, kv dene de zor gelmiş belli ki..
zaten anlaşamıyorsanız ki anlaşanlar bile sürekli görüşünce yüzgöz olabiliyorlar tatsızlıklar çıkabiliyor.. daha iyi değil mi böyle mesafeli bir şekilde yaşamak .. kv nin imkanı yoksa ve eşinizin maddi durumu iyiyse annesine yardımcı olacak tabi , ama sırf yardım ediyorsunuz diye de beklenti içine girmeyin bence ..

iyi de bunlar tamamen ayrı konular. siz para verilmesinden rahatsızsanız onu söyleyin. kiralık evi var, oturun demiyor o zaman çocuğuma bakacak vs... bunlar yanlış şeyler bence.

Anlamadığım 2 tane kira getirisi var o zaman k.valdenin aylık ödeme yapmayın o vakit evet anlattıklarınızdan bencil biri anlaşılan konuşun oturup zorlanıyoruz deyin ne diyecek acaba.

iyi de bunlar tamamen ayrı konular. siz para verilmesinden rahatsızsanız onu söyleyin. kiralık evi var, oturun demiyor o zaman çocuğuma bakacak vs... bunlar yanlış şeyler bence.
Ben rahatsız değildim ancak bu kadar bencil olmasından rahatsızım banane ne yaparsa yapsın ancak çocuktan önce her işine biz koştuk çocuk olduktan sonra kendini geri çekti

Anlamadığım 2 tane kira getirisi var o zaman k.valdenin aylık ödeme yapmayın o vakit evet anlattıklarınızdan bencil biri anlaşılan konuşun oturup zorlanıyoruz deyin ne diyecek acaba.
Konuşulacak biri değil hemen beddua ve hakarete geçiyor zaten şu an onunla görülmememin sebebi de bana küfür etmesiydi bunu bilerek yaptı bir daha ona bebeği götümeyeceğimi biliyordu . Eşim ona daha az yollayayım dediği zaman bile apartmanda bağırmışsınız var

Para konusunda çok hassas çok düşkün paraya biz ona sana vermeyeceğiz derse bizi karakola bile şikayet eder o kadar şehri birbirine katar bakkaldan çakkala komşuya akrabaya oğlum bana bakmıyor diye haber çıkarır bunlardan korkmuyorum sadece eşim tanınmış biri olduğu için bunlarla uğraşmasını istemiyorum diye sineye çekiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…