Konunun başında durumumuz iyi dediğiniz için çoğu kişi annesidir verin aman ne olacak gibisinden yorum yapmış. Ama durumumuz iyi diye genel olarak demişsiniz, kv nin kendi evi var siz kiradasınız, o toruna bakmıyor diye bir de kreş parası eklenmiş harcamalarınıza. Bunu baştan belirtseydiniz daha objektif bakabilirdi çoğu kişi konuya.
İşin aslı 2 bin lira az para değil, o miktarla çocuk okutup ev geçindiren nice insan var. İhtiyacı yokken o parayı vermeniz çok saçma.
2 evi kirada ve aldığı maaş varken sizin ona ekstradan para vermeniz bence kendi çekirdek ailenizin rızkını ona vermeniz demek .
Önceden çocuğa baktığı için verilen para sorun olmasa da artık kreş masrafı var yetişemiyoruz diyerek para vermeyi kesmelisiniz.
Ayrıca bana fazla iyi niyetli ve pasif geldiniz, sürekli yapılan yorumlara kayınvalidem çok çirkef , sessiz kalmaz bizi zora sokar para vermezsek demişsiniz. O çirkinleşirse çirkeflik yaparsa siz de ona göre davranın, çocuğunuzun geleceği için bunu yapmak zorundasınız.
Eviniz kiradaymış, iki memur olup ev kredisine girmek varken neden 2 bin lirayı ihtiyacı olmayan birine veriyorsunuz? Tek eşiniz değil üstelik çocuğu, sizden alıp kızına verdiği para bile günah. Eğer siz razı değilseniz sizden alıp başkasına veremez. Bir bağırır iki bağırır millete sizi kötüler, sizde insanlara toruna bakmadı kreşe vermek zorunda kaldık . Para bize yetmiyor ev aldık yada alıcaz dersiniz olur biter.
Biraz dişli olun yoksa daha çok ezilirsiniz.
Bana evet haklısınız deyip umarım yine sessiz kalmazsınız, iyi geliri olup hala bir şeylerden kısarak yaşamanız ve üzücü. Siz parayı kesmek istediğinizde toruna bakmak isterse de kabul etmeyin, anne sen yorulma böylesi daha iyi çocuk da eğitim almış oluyor sosyalleşir dersiniz.
En büyük sorun da eşiniz, onla konuşun bu durumu. O annesini haksız görse ne yazar yine para verdikten sonra. İhtiyacı olsa neyse ama o verilen miktar günümüz şartlarında az bir miktar değil.