Fikirlerinizi merak ediyorum

Plutonkaptan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2019
29
14
3
38
Merhabalar, biraz sıkıntılı bir dönemden geçiyorum. Fikir almak istiyorum sizlerden. Söz konusu mevzu evliliğim. Hiç ama hiç mutlu değilim değiliz. 3 yıllık evliyiz 1 evladımız var. Az önce boşanmayi konuştuk madem istemiyorsun madem benim kötü olduğumu düşünüyorsun neden bu evliliği devam ettiriyorsun diye sordum. Cevap olarak çocuğum için! dedi. Babasız mi büyüsün dedi. Niye sen öldün mu bosaninca baba olmuyor musun dedim. Çocuk sendeyken nasıl babalık yapacağım bu çocuğun babaya ihtiyacı var dedi. İnanın çok şaşırdım. Bu çocuğun anası da babası var bosansakta boşanmasakta. Asıl ihtiyacı olan huzurlu bir aile ortamı dedim ama gerisi aynı laflarla devam etti. 100 kişiye sorsak bu adamdan iyi baba olur derlermiş ama benden iyi anne olur demezlermis. Çocuğa yeni baba mı bulacakmisim? Madem huzurlu aileye ihtiyacı var ben yeni anne bulayım ona gibi beyin yakan şeyler söyledi. Sen bana karşılık yapmıyorsun huzur vermiyorsun saygı duymuyorsun bende sana kocaljk yapmıyorum dedi. İstediğin gün gidelim bosanalim ya düzelir düzgünce evliliği devam ettirirsin ya da duzelmezsin mutsuzluktan geberirsin dedi. Cevap bile vermedim. Düşünüyorum düşünüyorum. Bu kadar hak edecek ne yaptım? Namussuzluk yapmadım, sabah akşam işime gidip yorgun argın evime gelip çocuğumla ilgilendim. Evet huysuzluklarim var evet benimde sınırları zorladığım yerler var ama anneliğime laf edecek kadar ne yaptım.

Çok mutsuzum arkadaşlar çok. Ortada elle tutulur bir sebep yok ama evliliğim berbat duyduğum sözler iç acıtıcı. Hatalarımı mi göremiyorum yoksa bana gerçekten haksızlık mı ediliyor karar veremiyorum...

Huysuzluklarınız fazlaca galiba ,biz ne desek boş üstü kapalı anlatmışsınız ,
Olumlu yaklaşın eşinize düzeltmek istiyorum ,terapiste gidelim ben tek başıma çözemiyorum diyin ,tarafsız biri ikinizide dinlesin çıkış yolları önersin

Bir insan huzursuz oldugunu sınırları zorladığını gerçekten kabul ediyorsa zannediyorum ki basit şekilde degildir. Basit olsa kabul görmez

Huysuzluklarınız fazlaca galiba ,biz ne desek boş üstü kapalı anlatmışsınız ,
Olumlu yaklaşın eşinize düzeltmek istiyorum ,terapiste gidelim ben tek başıma çözemiyorum diyin ,tarafsız biri ikinizide dinlesin çıkış yolları önersin
Evet çok detay yazamadım uzun olur diye ama anlatmak lazım fikir almak için. Kendisinin özgür olmadığını ifade ediyor. İstediği zaman istediği şeyi yapamıyormus çünkü ben engel oluyormusum. Kısmen haklı çocuktan sonra çok daha kendi içimizde bir hayat sürmeye başladık onun düzenine uydurduk kendimizi. Benim lohusalik bir tık uzun sürdü en çokta ben ruhsal olarak etkilendim ama eşim o dönem etkilenmemis gibi yapsa bile ben duzeldigimde her olayda bunları yüzüme vurdu. Acısını hep çıkardı ve cikariyorda. Kısacası yuzgoz olduk. Şimdide saygıyı nasıl kazanacağımızi bilmiyorum. Terapiste gittik 1 seans girdi gerisine kendisi gelmedi ben devam ettim ama tek başıma çözüm alamadım..

Çok yüzeysel anlatmışsınız bu anlattığınıza göre eşiniz çok saçma, kaba bir insan. Ama sizin nasıl biri olduğunuz kısmı yok? Daha objektif olursanız desteğimiz, fikirlerimiz ona göre şekillenir.

Evet çok detay yazamadım uzun olur diye ama anlatmak lazım fikir almak için. Kendisinin özgür olmadığını ifade ediyor. İstediği zaman istediği şeyi yapamıyormus çünkü ben engel oluyormusum. Kısmen haklı çocuktan sonra çok daha kendi içimizde bir hayat sürmeye başladık onun düzenine uydurduk kendimizi. Benim lohusalik bir tık uzun sürdü en çokta ben ruhsal olarak etkilendim ama eşim o dönem etkilenmemis gibi yapsa bile ben duzeldigimde her olayda bunları yüzüme vurdu. Acısını hep çıkardı ve cikariyorda. Kısacası yuzgoz olduk. Şimdide saygıyı nasıl kazanacağımızi bilmiyorum. Terapiste gittik 1 seans girdi gerisine kendisi gelmedi ben devam ettim ama tek başıma çözüm alamadım..
[/QUOT
Çalışan her anne malesef hamilelik doğum çok yıpranıyor ,siz gidin en azından psikolojiniz düzelsin evliliğiniz düzelmezse de güçlü bir şekilde ayrılırsınız belki o arada eşinizde sakinleşir

Çok yüzeysel anlatmışsınız bu anlattığınıza göre eşiniz çok saçma, kaba bir insan. Ama sizin nasıl biri olduğunuz kısmı yok? Daha objektif olursanız desteğimiz, fikirlerimiz ona göre şekillenir.
Evet doğru söylüyorsunuz. Ne olduysa lohusalikta oldu biraz dengem şaştı. O dönem fazla yuzgoz olduk maalesef. Sonrasında ben toparladım. Sanki dünyam aydınlandı o depresyon halini atınca ama eşim bambaşka biri oldu. Özgür olamadığından kendisine vakit ayiramadigindan bahsediyor. Esim evdeki işleri asla görmez ancak ve ancak ben dersem görür. Bende diyorum şu yapılacak sende sunu yapar mısın diyorum yaparım ama keyfim ne zaman isterse diyor. Keyfi de hep gece 12 de istiyor o işi o zamana bırakıyor mesela. Bende söylenince sen benim efendim değilsin yaptığıma bak sen diyor. Kısaca pasif direniş gibi birsey. Bunun sonucunda da tartışmalarımiz oluyor genelde de bu gibi elle tutulmayacak sebepler.

Anlattigindan esin bezmis, tek suclu senmissin gibi anlasiliyo. Detay lazim :KK43:
Gerçekten mi 😔 doğru söylüyor olabilirsiniz ben ona efendisi gibi davranıyormusum sürekli bir iş kilitliyormusum. Ama hem iş hem çocuk hem ev tek başına yurutemiyorum haliyle onu da ortak ediyorum. Lohusalikta ayrı depresif hal vardi o dönem iyice ipler koptu. Ama mükemmel bir anne olmasamda elimden gelenin en iyisini çocuğum için yapmaya çalışan bir anneyim. Beni burdan vurması çok ağrıma gitti

Eşiniz kısıtlandığını düşünüyorsa bunları oturup konuşarak çözebilirsiniz. Kendinize ait zamanlarınız olsun arada. Mesela arkadaşlarıyla çıkabilir. Diğer gün siz çıkın. Bebeğe bu durumlarda dönüşümlü bakabilirsiniz. Biraz da özeleştiri yapmakta fayda var. Karşı tarafı sürekli suçlamak yerine hatalarınız karşılıklı olarak telafi etme şansı verin birbirinize. Her evlilikte anlaşmazlık olur. Sizinki bence çözülmeyecek kadar ağır değil gibi geldi bana. Terapiyi de bırakmayın. Eşiniz sizin çabanızı görürse belki o da devam eder.

Gerçekten mi 😔 doğru söylüyor olabilirsiniz ben ona efendisi gibi davranıyormusum sürekli bir iş kilitliyormusum. Ama hem iş hem çocuk hem ev tek başına yurutemiyorum haliyle onu da ortak ediyorum. Lohusalikta ayrı depresif hal vardi o dönem iyice ipler koptu. Ama mükemmel bir anne olmasamda elimden gelenin en iyisini çocuğum için yapmaya çalışan bir anneyim. Beni burdan vurması çok ağrıma gitti

Anlattigin kadariyla demek istedim :) Aslinda ucuk taraflarinin farkindasin, sizi bebek de yormus. Bence en en en pozitif sakin halinle kiskirtan cumlelere bile sakin kalabilecek bir zamaninda basbasa konusmalisiniz.
Esin suanda tamamen seni suclu goruyor. Cunku cok koz vermissin eline oradan yuruyo haliyle kendi yaptiklari ucup gidiyor. Kendini anlatman gerek. Is ev cocuk okadar zor ki. Insan psikolojik olarak cokuyo zaten.

Şimdi anladım maalesef o tipten bizim evde de var masadan çay kaşığı kalkacak diyelim üslubum oldu ki biraz “senin görevin neden yapmıyorsun” şeklinde olsun hemen ona saat biçer 1 saat sonra diye ve başında bekler 1 saat sonra kaldırır. Çok yıpratıcı bir durum:/ eşinizle konuşup eski günleri kapatıp yeni bir sayfa açın. Akşamları hem sizin hem onun 2 saati olsun onun 3 sizin 2... diğeri çocukla ilgilensin. Sorunları bu şekilde halledemezseniz nefret büyüyecek ve boşanmaya gidecek. 12 de yapmasına da takılmayın hiç yapmayan hanzolar var:/

Butun gun uc kurus icin milletin agiz kokusu cek yetmedi eve gel cocuk yemek bulasikla ugras,bunalinca oflayip pufleyince "huysuz"ol.Pasazadeler de ozgurluk desin.Acaba ne yapiyorlar gercekten merak ediyorum kadin da ayni sartlarda calisiyor ,ekstra eve gelip calisiyor kadinin ozgurlugu nerde?birde annelige laf soylenmiyor mu kuduruyorum.Kendi ozgurlugine duskun bencil babadan acaba nasil iyi baba oluyor da her isi kosturan kadindan kotu anne oluyor sormak lazim.Boyleleri ancak sorumsuzca yasamak ister bosanmaya kalksan on tane bahane sayar,cirkefligin dibine vurur,bosaninca da dunya kac bucak gorur yolunmus horoz gibi dolanir.

Merhaba, üst yorumda detaylandirdim orayı okuyabilir misiniz rica etsem öyle yorum alabilir miyim
Asilamayacak sorunlar degil aslinda. Cift terapisine ikna edebilirsin. Cocugunu dusunuyor ve anladigim kadariyla bosanmak ilk tercihi degil.

Bir seylerin degismesi gerek. Sadece baskasiyla evlenirim , uvey anne laflari hos degil. Bir cocuk uvey anneyle buyumek istemez. Buradan gir olaya.

Zamanla ev isinde de yardimci olur , otekileri de yapar . Bir degisim , iki degisim, uc dortt..... . Birden butun huylarinin degismesini bekleme.

Anlattigin kadariyla sende hata goremiyorum ama belki de her seyi anlatmiyorsundur.

Back
X