Fikirlerinizi Merak Ediyorum...

çok merak ediyorum gerçekten oy vereceğiniz maddelerin metnini okudunuz mu
bütün siyasi ayrismalari geçtim kuvvetler ayrılığı vs. geçtim
18 yaşında biri mv secilebilecek
normal mi bu ya bu adamlar ygs de barajı geçemiyor çoğunlukla

Konu kesin kapanacak onun kaçarı yok.

Çok canlar yanacak Mune'nin cımbızından da mı korkmuyorsunuz bayanlar
Şaka bi yana da; fikir ayrıcalıkları mutlaka olur.
Burda tartışarak kimsenin düşüncesi değişmez.
Boşverin kim ne demiş, kim neyden tarafa, oyu ne yönde.
Konuya odaklanın.
Çirkinleşmeye gerek yok.

C caninfistigi haklısın, hdpye oy veren herkes terörist değil, bir kısmı bayrak sallayanı ama hepsi değil. O halde ben de hdpye oy verip memleketimin bütünlüğünde gözü olmayan herkesten özür diliyorum haklarını helal etsinler.

Onun dışında ama şöyle dedin ama bu parti böyle yaptı mesajları çarpıtmadan başka bişey değil cevap bile vermeyeceğim.

İnsanların bu kadar politize olması korkunç bence. Arkadaşlığı bitirmek vs... kraldan daha çok kralcı olmaya ne gerek var. Sonra da kutuplaşma ayrışma ötekileştirme bık bık. Biz kendi çevremizdeki insanlara bunu yapıp sen A cısın sen B cisin diye puan verirken siyasilerden birleştirici kutuplaştırmayan söylemler bekliyoruz güya. YERSEN...

Arkadaş olmak başka sevgili olmak evlenmek başka ama.
İnsan hayat arkadaşıyla paralel görüşe sahip olmak isteyebilir.
Hadi çocuk oldu kimin hayat görüşüne göre eğitim alacak çocuk?
Tamamen zıt iki insanın ortak çocuğu ortak hayatı varken paralellik istemek çok çok doğal.
Benim de farklı görüşte arkadaşlarım tanıdıklarım akrabalarım var elbette. Onlarla tartışıp anlaşıp geçiyoruz ama aynı evde sürekli gördüğün insanla paralel olmayı beklemek çok doğal

Banlananlar olursa ziyaretinize gelirim
Sanki karşıt görüşte olanın fikrini degistirebileceksiniz yahu canınızı boştan yere sıkmayın
Bari Siyaset topigiciginde kapışın konuyu kapattirmadan
Bastan konu siyasete girmiş durumda yine iyi dayandı kac sayfa olmuş

Evliliğin e sinden bahsetmemiştim oysa. Bence de zıt kutuplarda olan iki insan evlenmemeli. Önceki sayfalarda siyasi görüşü nedeniyle arkadaşlığını bitiren bir üye vardı. Bir de bunun maharetmiş gibi anlatılmasını anlayamıyorum.

Karşımızdakine asla insan gözüyle bakmıyoruz. Böyle oldu muydu da ne adaletle ne merhametle ne güzellikle muamele etmeyip ocusun bucusun hadi yallah deyip kesip atıyoruz. Gönül yıkmak kimsenin umrunda değil. Neyse kendi hayalimin gerçekleşmesini beklemiyorum zaten. Martin luther king jr. gibi "I have a dream" bile diyemiyorum; bu yorumu yapıp az ötede kendi halime üzüleceğim biraz izninizle. Hayırlı forumlar cümleten.

"Gönül Çalab’ın tahtı, Çalab gönüle baktı
İki cihan bedbahtı kim gönül yıkar ise."
Yunus Emre

Son düzenleme:
Ben de ilk yorumlarımı pek siyasete dayandırmamaya çalışarak yapmıştım. Hatta takım falan oralardan girdim, maksat fanatizm varsa sorun olacağını anlatmaya çalışmaktı -ki her konu için geçerli bence. Ama ister istemez kaydı konu tabi, iyi bile dayandı. Maalesef tartışmalarımızı da kalp kırmadan, damgalamadan yapamıyoruz. Çok banlanan olacak. Konu sahibi de cevabını almıştır herhalde, sonradan kaydı konu ama.

eğer her konuda anlaşıyorsak, sadece "evet hayır" konusunda farklı düşünüyorsak soğumam.
sonuçta anayasa referandumu nadiren olan bir şey.
ama seçimler 4-5 yılda bir oluyor ve bazen gerçekten haddi aşan sataşmalar oluyor taraflar arasında. o zaman soğurdum.

Valla ben kendi adıma durum tespitinden öteye gitmedim, yazdığım hangi yoruma hayır öyle bir olay olmadı dendi, hiç

benim en yakın 8 yıllık arkadaşımla çok zıt iki görüşteyiz hem dini hem siyasi hem hayat tarzı ama asla bu konudan tartışmadık cünkü konuyu acmadık birbirimizi kabullendik hatta bazen espri bile yaparız bu konularda birbirimize
ama başka aynı yıllık arkadasım sürekli bu konuda beni tahrik etti konuşmayalım kalbimiz kırılmasın dedikçe eleştirdi ben de iletişimi kestim bazı ınsanlar arkadaşlığı bitirmeyi hak ediyor

tabi ki beklenen oluyor ve konu siyasete kayıyor.
Dün gece konu ilk açıldığında, daha baştan ne kadar belirtilmiş olursa olsun siyasi görüş, referandum kelimelerinin içerikte yer aldığını görünce konuyu kapat Mune dedim, kapat çünkü böyle konuların sonu baştan belli oluyor, tam elim kapatma seçeneğine gitti, yine iç ses devreye girdi, kapatacağım ilk tepki konu sahibesinden gelecek, siyasi içerik yok ki normal konuşuyorduk, herşeyi kapatıyorsunuz diyecek ve tabii başka üyelerde tepki gösterecek ama ben bu sonu defalarca gördüğüm bildiğim için kapatıyorum, banlamamak için kapatıyorum, yine aynısı oldu, sonu kötü bitti ve banlanmalar geldi.

Kimi yorum kiblenmiş, kimi kiblenmemiş, benim payıma da tüm sayfaları okumak düştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…