Canınfıstığı, şunun şurasında 4 parti var ikisi evet diyecek ikisi hayır. Hayır diyeceklerden birini 'şimdiye kadar zarardan başka bişey görmediğim kanat', diğerini 'terörist' olarak tarif ettim.
Tutup da şimdi olay ama sen de bize terörist dedine gelirse ben bunda iyi niyet aramam.
Burada kimseye bir hakaretim olmamıştır benim, aynı davranışı beklemek hakkım değil mi?
Kimseye etmesinler yahu bu kadar mı zor
Bence siyasete kaydırmayın olayı kapanmasın konu. Onun dışında da şu parti Hayır diyor tabi ki ben evet diyeceğim o zaman diyen biri ne kadar araştırır ne kadar düşünür. Kendi düşüncesi var mıdır yoksa öğretilmiş kalıplar içinde midir belli değil. Burdan yazmakla asla anlatamazsınız ne dediğinizi.
Belki sadece konu kapanır.
Biz kendi çevremizdeki insanlara bunu yapıp sen A cısın sen B cisin diye puan verirken siyasilerden birleştirici kutuplaştırmayan söylemler bekliyoruz.
İnsanların bu kadar politize olması korkunç bence. Arkadaşlığı bitirmek vs... kraldan daha çok kralcı olmaya ne gerek var. Sonra da kutuplaşma ayrışma ötekileştirme bık bık. Biz kendi çevremizdeki insanlara bunu yapıp sen A cısın sen B cisin diye puan verirken siyasilerden birleştirici kutuplaştırmayan söylemler bekliyoruz. YERSEN...
Evliliğin e sinden bahsetmemiştim oysa. Bence de zıt kutuplarda olan iki insan evlenmemeli. Önceki sayfalarda siyasi görüşü nedeniyle arkadaşlığını bitiren bir üye vardı. Bir de bunun maharetmiş gibi anlatılmasını anlayamıyorum.Arkadaş olmak başka sevgili olmak evlenmek başka ama.
İnsan hayat arkadaşıyla paralel görüşe sahip olmak isteyebilir.
Hadi çocuk oldu kimin hayat görüşüne göre eğitim alacak çocuk?
Tamamen zıt iki insanın ortak çocuğu ortak hayatı varken paralellik istemek çok çok doğal.
Benim de farklı görüşte arkadaşlarım tanıdıklarım akrabalarım var elbette. Onlarla tartışıp anlaşıp geçiyoruz ama aynı evde sürekli gördüğün insanla paralel olmayı beklemek çok doğal
eğer her konuda anlaşıyorsak, sadece "evet hayır" konusunda farklı düşünüyorsak soğumam.İyi geceler sevgili KK hanımları. Fazla zamanınızı çalmadan birşey sormak istiyorum. Konunun cevabı çok öznel olacak ama bilirsiniz işte, biraz da içimi dökmeye, belki de farklı öznel bakış açıları görmeye ihtiyacım var. Mesele şu:
Birinden hoşlanıyorsunuz ya da seviyorsunuz, her neyse sizin için özel olan biri. Onunla ilgili bütün düşünceleriniz şimdiye kadar olumlu diyelim ki... Ama nasıl desem, karşınızdaki insanı tanıma aşamasındasınız. Ve şimdi söyleyeceğim şey bir insanı az çok tanımanın bir parçası olabilir nitelikte sanırım. Burada siyaset konuşmak yasak, ben de siyaset konuşmayacağım zaten ama, her şey süper giderken bu kişinin bir tercihinin (siyasi tercihi, aslında referandum tercihi demek çok daha doğru ona) sizinkinin zıttı olduğunu ya da olabileceğini öğrenseniz... O kişiden soğur muydunuz mesela? Ya da ilişkinizde bir uzaklaşma, o kişiye bakış açınızda bir değişme olur muydu? dert eder miydiniz yani? Böyle şeyler ilişkinizi etkiler miydi? Aslında konunun çok fazla detayı var ama burada açıklayamıyorum.
Altını çiziyorum bu bir siyaset tartışması konusu değildir. İki zıt görüş de diyebiliriz buna. Birinin doğru gördüğü şeyi diğerinin yanlış görmesi ile aynı şey. Fikirlerinizi ve özellikle öznel düşüncelerinizi bekliyorum. Ortada bir saygısızlık yok, kimse kimseye karışmıyor. Sadece duygusal anlamda siz olsanız etkilenir miydiniz ya da önemsemez miydiniz onu merak ediyorum... Mesele iki zıt düşünce olduğu için bireysel fikirleri merak ediyorum, bunu isteme amacım bu yani buraya gelip de "benim dememle mi hareket edeceksin?" diyecek olan üyelere söylüyorum.
DETAY: forum kurallarını aşmadan şöyle anlatayım:
İşi gereği bu iki zıt görüşten birine daha yakın olursa, yakın gözükürse daha avantajlı oluyor. Bir sunum yapacak, bu organizasyona ev sahipliği yapan grup da o siyasi tercihe daha yakın hatta onun kampanyalarını yapıyorlar resmen. Bizimkinin yapacağı sunum siyasi bir sunum değil, işle ilgili ama adamlar daha şimdiden konuşacağı kürsüye koca koca harflerle o siyasi tercihi yazmışlar. Yani o tercihi destekleyenlerin arasında, onların kampanyasında işiyle ilgili bir sunum yapacak, tercihin kocaman harflerle yazdığı o kürsüde... Kendi ağzıyla bana "ben şu oyu vereceğim" demedi. Fanatizm de yapmıyor, biz konuşmayız siyaset falan ama olay bu. Yani bir yandan da düşünüyorum ki o tercihe yakın olmasaydı o sunumu yapmayı kabul etmeyebilirdi sonuçta. Ben olsam yapmazdım.
Evliliğin e sinden bahsetmemiştim oysa. Bence de zıt kutuplarda olan iki insan evlenmemeli. Önceki sayfalarda siyasi görüşü nedeniyle arkadaşlığını bitiren bir üye vardı. Bir de bunun maharetmiş gibi anlatılmasını anlayamıyorum.
Karşımızdakine asla insan gözüyle bakmıyoruz. Böyle oldu muydu da ne adaletle ne merhametle ne güzellikle muamele etmeyip ocusun bucusun hadi yallah deyip kesip atıyoruz. Gönül yıkmak kimsenin umrunda değil. Neyse kendi hayalimin gerçekleşmesini beklemiyorum zaten. Martin luther king jr. gibi "I have a dream" bile diyemiyorum; bu yorumu yapıp az ötede kendi halime üzüleceğim biraz izninizle. Hayırlı forumlar cümleten.
"Gönül Çalab’ın tahtı, Çalab gönüle baktı
İki cihan bedbahtı kim gönül yıkar ise."
Yunus Emre
Dün gece konu ilk açıldığında, daha baştan ne kadar belirtilmiş olursa olsun siyasi görüş, referandum kelimelerinin içerikte yer aldığını görünce konuyu kapat Mune dedim, kapat çünkü böyle konuların sonu baştan belli oluyor, tam elim kapatma seçeneğine gitti, yine iç ses devreye girdi, kapatacağım ilk tepki konu sahibesinden gelecek, siyasi içerik yok ki normal konuşuyorduk, herşeyi kapatıyorsunuz diyecek ve tabii başka üyelerde tepki gösterecek ama ben bu sonu defalarca gördüğüm bildiğim için kapatıyorum, banlamamak için kapatıyorum, yine aynısı oldu, sonu kötü bitti ve banlanmalar geldi.tabi ki beklenen oluyor ve konu siyasete kayıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?