• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikre ihtiyacım var

limonsepeti85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
225
77
98
İzmir
kızlar merhaba,

kafama çok takılıyor. şu an oturduğumuz eve 1000 lira kira veriyoruz, mayısta 1100 olacak. ev almak istiyoruz ama yaşadığımız şehirde istediğimiz semtlerde evler bizi aşıyor. baktığım evlerin sadece 4 yada 5 te biri kadar naktimiz var. şu şartlarda çekeceğimiz krediyi ödeme durumumuz var, eşim devlet memuru ama ben özeldeyim. neyin ne olacağı belli olmuyor yani, işten çıkma durumumda ödemede zorlanırız. siz olsanız böyle bir işe kalkışır mıydınız? ne önerirsiniz? ortalık da karışık malum, eşim bir iki yıl daha bekleyelim diyor ama verdiğimiz kira çok gözüme batıyor. daha uygun eve çık demeyin çünkü evin ederinin aslında çok altında oturuyorum. kiradan edeceğim 200 lira max kar için bu evden çıkmak istemiyorum.

Evinize giren toplam gelirle alakali bir şey bu. 1000 tl evet büyük rakam benim şehri için örneğin ama eve giren paranın kaçta kaçı acaba ona göre yorum yapabiliriz

Bence hic duzeninizi bozmayin,esinle yapabildiginiz kadar birikim yapin 1-2 yil sonrada evi alin sayet paraniz yetmesse kredi ceker odersiniz ztn o zmn geriye az bir miktar kalir.

Odeyeceginiz kredi aylik ne kadar yapiyor hesapladiniz mi, daha olmadi baska seylerden kisarsiniz. Her ay kira ödemek hakkaten insana koyuyo. Kredi oderken en azindan kendi evime oduyorum diyosun

Beklemek çözüm değil boşuna kira ödemeye devam etmiş oluyorsun istedigin semtlerden vazgeçip biran önce evinizi almanızı öneririm

Odeyeceginiz kredi aylik ne kadar yapiyor hesapladiniz mi, daha olmadi baska seylerden kisarsiniz. Her ay kira ödemek hakkaten insana koyuyo. Kredi oderken en azindan kendi evime oduyorum diyosun

mevcut kiramızın iki katını ödeyeceğiz, 100 000 lira kadar bi faizi olacak :/ dediğim gibi bugün öderiz ama yarın? bebeğimiz de yok daha. insan her ihtimali düşünüyor. çıkamıyorum işin içinden. ben de sizin gibi düşünüyorum, her ay bu parayı çöpe atıyor gibi hissediyorum, en azından evimi öderim diyorum ama işte..

Yarınınız belli değil diye endişe ediyorsunuz ki haklısınız da bence. çünkü yüklü miktardaki krediler ortalama 10 yıl gibi bi süreyi kapsıyor. bu da çok uzun geliyor bana. bizde 800 kiraya fazla dedik durduk ama ev için de krediye cesaret edemedik. Eşim arabaya düşkündür. kısa vadeli araç kredisi çektik ve araba aldık; amaç kredi bittiğinde satıp tekrar üst model almak, böylece para biriktirmiş olcaz. Evet kredi faizi ödemiş oluyoruz ama yapacak bişey yok; yoksa uzun süreli kredilere girişsek daha zorlancaz. bikaç yıl sonrasını bilemiyoruz ne olur.

Aldığın evde oturmak zorunda değilsin
Daha uygun semtlerden al, yatırım amaçlı. Kiraya verirsin
Her yıl ev fiyatları artıyor ve gayrimenkulden daha mantıklı bir yatırım yok ( sonra satıp oturacağınız evi alabilirsiniz )
Böylece hem taksitler yüksek olmaz Allah korusun işten çıksan / çıkarılsan bile eşin de idare edebilir gibi

kızlar merhaba,

kafama çok takılıyor. şu an oturduğumuz eve 1000 lira kira veriyoruz, mayısta 1100 olacak. ev almak istiyoruz ama yaşadığımız şehirde istediğimiz semtlerde evler bizi aşıyor. baktığım evlerin sadece 4 yada 5 te biri kadar naktimiz var. şu şartlarda çekeceğimiz krediyi ödeme durumumuz var, eşim devlet memuru ama ben özeldeyim. neyin ne olacağı belli olmuyor yani, işten çıkma durumumda ödemede zorlanırız. siz olsanız böyle bir işe kalkışır mıydınız? ne önerirsiniz? ortalık da karışık malum, eşim bir iki yıl daha bekleyelim diyor ama verdiğimiz kira çok gözüme batıyor. daha uygun eve çık demeyin çünkü evin ederinin aslında çok altında oturuyorum. kiradan edeceğim 200 lira max kar için bu evden çıkmak istemiyorum.
1/5 lik bir nakit çok yetersiz tabi. Ancak imkansız değil. Sen verdiğin kirayı kümülatifte toplarsan bankaya ödeyeceğin faizi böylece çıkarmış olursun aslında.
Daha ucuz evler bakmaya çalışın, gerekirse kendi evini kiraya verip istediğin yerde oturursun ama paranın yerinde saymasını engellemiş olursun.
Ödeme konusundaki tedirginliğini anlıyorum. Özelde çalışınca hayatında A ve B planı olması gerekiyor.

İş durumun nasıl, kaç yıldır çalışıyorsun? Çıkarılman durumunda alacağın tazminat ne? 10 ay işsizlik alacaksın. Bu çok ince ama yapılması gereken yapılınca çok göz korkutmayan bir hesap aslında.

İstersen matematik olarak dökeyim sana.

Bence o kadar parayı kiraya vereceğinize krediye ödeyebilirsiniz
Sonuçta işten çıkacak da olsanız o kirayı her ay ödüyorsunuz
Krediyi bütçenize göre yapılandırıp 10 yıl çekecek olsanız yine kira bedeline eş değer olacaktır.

kızlar merhaba,

Ben olsam yeni yapılan projelerden birini seçerdim kendime. Ona göre de hazırlık yapardım. Ayda 1000 lira kira vereceğinize 2-2,5 ev kredisi öderdim.
Bazı projelerde krediyi faizsiz veriyorlar. Tabi peşinatla. Ev almış gibi kira harici her ay 2 bin bir kenara koyun. Tabii bütçenize göre. Eğer eşiniz de çalışıyorsa sizin maaşı direkt ayırıp bir süre peşinat biriktirebilirsiniz. Ya da peşinatınız zaten varsa hiç düşünmeden evinizi alın bence. Kiraya gideceğine ev ödemesine gitsin.

Kiraya vereceğinize kendi evinize yatırım yapmanız sanırım daha iyi olacaktır benim fikrimce. Belki aynı muhitten olmaz ama bütçenize daha uygun bir yerden alırsınız. Zaten sizi 3 yıl zorlar sonrasında daha rahat olursunuz. Şimdiden hayırlı olsun, bana da dua ederseniz ev için sevinirim.

Kiraya vereceğinize kendi evinize yatırım yapmanız sanırım daha iyi olacaktır benim fikrimce. Belki aynı muhitten olmaz ama bütçenize daha uygun bir yerden alırsınız. Zaten sizi 3 yıl zorlar sonrasında daha rahat olursunuz. Şimdiden hayırlı olsun, bana da dua ederseniz ev için sevinirim.

ederim tabi canım, allah isteyen herkesin gönlüne göre nasip etsin

Hocamız emlak balonun olduğu söylüyordu.
1-2 yıla patlayacağını da ama
Ekonomik krizde kapıda
İstediğim semt olmayacaksa
1-2 sene beklemeyi tercih ederdim.

Back
X