Tuvalet Eğitimi fikri olan? 30 aylık oğlum...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

saliha_

:)))))
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2009
204
2
96
Konya
yaklaşık 5 hafta sonra 2. bir bebeğimiz olacak. o yüzden bayram vs. geçti dedim, eğitime başladık. bu konuda önceden çok konuşmuştuk. şu an 3. gündeyiz.
1. gün: saat 9buçuk ta çıkardık bezi, tüm gün külota yaptı. yapınca hemen çıkarmamı istedi. lazımlığı getirdik baş köşeye, üstüne oturdu, kitaplar okuduk. öğleden sonra uykudan kalkınca lazımlığa azıcık yaptı, hemen tuttu gerisini. ayağa kalktı. yine üstüne. gece de bağlamadım,saat 6 gibi ağlayarak kalktı,
2. gün: yaklaşık 1buçuk saat içinde altına, kalanına lazımlık tasını tuttum, tamam oraya yaptı. sabah sabah dondurma verdim,az da olsa yapptığı için.2. çişinn hepsini lazımlık tasına yaptı. birlikte dökmeye gittik, sevindik. sonrasında ise lazımlığa kaç kere otutrursa otursun yok, kalkıyo, kanepeye dayanıyor, yapıyor. sonra külot çıkarmaya gidiyoruz. baktı ıslak kilot rahat değil, giymeden çıplak gezmek istedi. sonra benim biraz sinirim bozuldu, ağladım. öğle uykusuna yattı. kalktıktan sonra hiç seslenmedim. bir-iki kere oturttum. lazımlığa oturmak bile istemiyor, tasını dahi görmek istemiyor. oturtmak içinde şeker, pepee vs. kullanır oldum. o yapıyor, ben kilot yıkıyorum, asıyorum, yaptığı yeri siliyorum. alaturka wc ye oturacak sandım. oturuyor. anında kalkıyor. gece çok sıvı tüketmediği için kuru geçti.
3. gün: 4 buçuk gibi uyandı. pipi havada ama tuttu yapmadı, tekrar yattı. sabah tutuyor artık pipiyi, anlıyorum geldiğini ama üstüne yaptı. biraz yapıyor, farkedince tutuyor, başka bi yere bida yapıyor,yine tutuyor. tutma kabiliyeti süper. 3 kere falan 2 saaat içinde gene yaptı, hemen kilot çıkarttırıyor. yenisini giyiyor. pet şişe denemesi yapmak istedim, yok. gitti yine üstüne. kakayı ise hergün yapardı, şimdiye kadar hiç yapmadı.
korkuyor mu? inat mı ediyor? anlamadım. 15 gün süre verdim ikimiz için. çok zor, çocuğun ne düşündüğünü anlamak daha zor.

Back