Fikrinize ihtiyacım var

sekilsiznick

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2022
26
65
18
34
Arkadaşlar merhaba kardeşimin eşi yeni doğum yaptı bende yaklaşık 15gündür beraber kalıyorum. Simdi evime gitsem onu yalnız bırakmış olur muyum? Rahatsızlık vermek istemiyorum onu hem belki bana söyleyemiyordur diye düşünüyorum. Tek başına kalsa sıkıntı olur mu? Doğum yapanlar daha iyi anlar sanırım bana fikir verir misiniz?Ona sormak istemiyorum psikolojik olarak kötü değil gayet iyi,bebeğiyle de ilgileniyor. Misafir olarak gelen giden yok. Yanlış anlaşılmak istemiyorum çünkü lohusa sonuçta.

Kendisine sorsanıza “ canım bana ihtiyacın var mı, yoksa evime döneyim” diye?

Bir de sizi onlar mı çağırdı? Gel gelin hanıma destek ol diye. Yoksa siz kendiniz mi gittiniz?

Kendiniz gittiyseniz düşüncesizlik değil de tam, biraz gereksiz olmuş, eğer davet ettilerse iyi yapmışsınız

siz gün içinde ne yapıyorsunuz?

Sizin ona bir katkınız oluyor mu evde? Yani bebek bakımına mı yardım ediyorsunuz yoksa o bebekle ilgilenirken yemek/temizlik mi yapıyorsunuz? Siz gidince aksayacak bir iş var mı yani? Yoksa her işi kardeşiniz ve gelininiz sıkıntısız halledebilir mi? Sizin durmanız elzem değilse kibarca gelininize, olmadı kardeşinize sorun. Onlar size "git" diyemez elbet. :)

sorsanızda size gidebilirsin demeye çekinebilir
maşallah gayet üstesinden geliyorsun ben artık gideyim bana ihtiyaç duyduğunda haber edersin deseniz gitmedende 3-5 günlük yemek hazırlasanız daha iyi olur gibi belki kalmanızı isterse söyler size ama 2 hafta çok yeterli bir süre zaten ...

Kendisine sor bence ve açık acik söyle yardımcı olabileceğim bir şey varsa ya da bana ihtiyacın varsa kalabilirim de.

Bence bunu kardeşine sor. Gelin belki ayıp olmasın diye olumlu olumsuz bişey diyemez... Ama kardeşe sorarsanız ona belki iyi veya kötü yönde dert yanmış olabilir...

Bence 15 gün kalmak için yeterli , az çok toparlanmıştır yenge . Bebekte de bir sıkıntı yoksa abi ben artık gideyim deyin önce abinize . Yengenizin yanında da ben gitsem olur mu yani bana ihtiyacın var mı ? Seni zor durumda bırakmak istemiyorum ama 15 gün biraz fazla oldu sanki deyin .
Arada sırada gelirim ben zaten deyin .

Gelin sorsanız da gelininizden büyükseniz çekinebilir bence de, gideyim mi dersen git abla diyemez bence. Nasıl yardımcı oluyorsunuz? Temizlik, yemek vs mi?

Merhaba, bence en iyisi kardeşinize sorun. Eğer sizsiz idare edebileceğini düşünüyorsanız kardeşim ben artık gideyim bana ihtiyacınız yoksa sen bi eşinin ağzını arar mısın diye sorabilirsiniz. Oda zaten gitmek isteyen siz oldugunuz için çekinmeden gidebilirsin abla diyebilir böylece sizi evden gönderiyormus gibi de hissetmez, ama size çok ihtiyaçları varsa o zamanda kal derler sanırım

Doğum yaptığımda ani bir doğum oldu, sezaryen oldu.
Aynı zamanda sürekli baygınlık geçirdim vs... Tansiyonum çok yüksekti.
Ona rağmen 1.haftadan itibaren yatılı olarak birine ihtiyaç duymadım.
Annemler birer gün kaldılar dedim sizi yormayalım. Sonrasında görümcem kaldı ki yaşı bizden küçük evde bir nefes olsun diye sadece kaldı.
Ara ara gündüz annem kayınvalidem geldiler yemek gönderdiler.
Açıkça iletişime geçmekte fayda var. Kimisi 1 haftadam itibaren yeter derken kimisi için 40 gün yalnız kalmak istemez. Bence eve dönüp arada yemek desteği verilmesi çok yeterli geliyor bana. Ama her doğum kendine özel.

Bilemedim eğer hastalıklı sıkıntılıysa durumu yani kendine bakabilecek durumda değilse bence kalın eğer öyle değilse de kalmanıza gerek yok bence

Ben gün içinde yemek,temizlik,çamaşır vs bunları hallediyordum. Bu bi kaç gün gözlemledim rahatça kalkıp çok yormayan işleri yapabiliyor.
Bende önce kardeşime söyledim gitsem bir şey olmaz değil mi diye o da sen bilirsin kal istersen dedi.Kardeşim istiyor ama sonuçta eşinin ne istediği önemli. Karısına söyledim bugun gideyim daha sonra ihtiyacın olursa yine çağırırsın gelirim diye tamam dedi o da. Giderken de tekrar ettim sen günlük ev işi yapma ben üç-dört günde bir gelir hallederim dedim.
Bu arada onlar beni çağırmıştı kendim gitmedim.Aramız iyi kendisi iyi bir insan sadece yanlış anlaşılmak istemedim. Herkese çok teşekkür ederim

Bende yeni doğum yaptım gelen giden gerçekten rahatsızlık verici bir durum ama kadın kadinasiniz sorun olacağını sanmıyorum bunu onunla konuş istersen gidebilirim veya kalabilirim de senin bilecegin şey benim için sıkıntı yok de fikrini al

Ve lohusa tek bırakılmaz bence sorun etmiyorsun tavır yapmıyorsa sıkıntı yoktur demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…