- 13 Eylül 2015
- 6.990
- 32.275
- 548
- Konu Sahibi Herseyguzelolsundh
-
Kuzu huysuz olması normal ben yaşlılara bu konuda yok huysuz yok alıngan demeleri saçma geliyor adam 90 yaşında yahu çocuk gıbı bizde akıl onlarda kalıyor muTamam o zaman biri sizin kv evinde kalsin ya da siz yapsaniz bile esiniz ya da baska biri gotursun yemeği
En kötüsü bir yerden siparis verin gitsin
Dede cimri olabilir, huysuz da olabilir ama karakterinden ziyade şu an önemli olan aksam yiyecegi yemek
Üstelik yasli ve yalniz, huysuzlugu bundan bile olabilir. Çünkü kimsesiz, mutsuz.
Bir tabak yemek götürmekle mutlu olur mu bilinmez ama sizin evinizin bereketini arttirir, esinizin üslubu hiç hoş degil maalesef
Kaç kez daha diyicem bilemedim ama ben yapmam demedim yaparım ama başka ihtimaller varken neden akla ben geliyorum Bi de eşime diyemiyorlar bana laf sokuyorlar ona çok canım sıkılıyorKayınpederiniz babasını keşke yazlığa götürseydi yanında. Yemeğe varana kadar yaşlı adam evde tek başına ne yapar yani Allah korusun düşse kalsa kim nerden bilecek. Ama yemek götürmeme konusunda ben sizi haklı bulmadım açıkçası. Biz de yaşlanıcaz nihayetinde. Hadi sen yapamıyorsun hamilesin, eşin de yapamıyor çalışıyordur ama dışarda sıcak ev yemeği yapan yerler var yemek sepetinde dahi var. Eşinizin halası karantinadan çıkana kadar öyle bir şey yapsaydınız vs bir çözüm bulunabilirdi direkt reddedene kadar. Kayınvalidenizin laf sokmasını da doğru bulmadım ama siz de hatalısınız.
Ben çok üzülüyorum böyle şeylere. Kaç çocuğu kaç torunu var. Kimsenin evine de gitmiyor. Tek yapılacak kendine yapılan yemeği iki tabak fazla yapmak. Onu da 2 günde görürsen yeter. Benim annemin öğrenci kiracısı vardı alt katta her gün yemek götürürdü nerdeyse. Şimdi pandemi zamanı köye gitti yeni kıracisi liseye giden çocuğu onlarla gitmedi. Ona da nerdeyse her gün yemek götürdü. Yani komşuya bile yapılıyor.. yaşlı olmasına bile gerek yok. Tek yaşayan insan yemek yapmak da istemez genelde zatenAdamda cözüm üretme niyeti yok ki. Baskasi yapsin modunda sadece. Gün gelir oda yaslanir, görür o zaman
Kaç kez daha diyicem bilemedim ama ben yapmam demedim yaparım ama başka ihtimaller varken neden akla ben geliyorum Bi de eşime diyemiyorlar bana laf sokuyorlar ona çok canım sıkılıyor
Off var ya sinirlerim bozuldu okurken. 90 yaşındaki adama bir tabak yemeği fazla görüp 'kendimize kadar yapıyoruz' derken sorun yok ama onlar size laf sokunca mı canınız sıkıldı?Yok zaten eşime bişey demedim. Ama dediğiniz gibi ben gönülden severek gönderiyorum zaten ona ayrı yemek yaptığımda olmuştu ama bana görevimmiş gibi aksedildiğinde soğuyorum umarım sizin dediğiniz gibidir laf sokma falan gibi geldi çok canım sıkıldı yaparken iyi değilim yapmayınca kötü gözüküyor gibi
Ben yaparım derken ben hala şunu anlamadım. Sizin evde yemek yapiliyor mu? Kaç günde bir yapılıyor. Yani kendinize yaptığınız yemeğe iki avuç fazla katsanız ben yaparım diyecek bir iyilik bile olmuyor aslında. Aynı şey yapılıyor soğan doğraniyor vs aynı yani. Tek kalan şeye dedeye götürmek onu da eş yapsın. Sanki evde hiç yemek pişmiyor dedeye özel yapılacakmış gibi bahsedilmesi de garipKaç kez daha diyicem bilemedim ama ben yapmam demedim yaparım ama başka ihtimaller varken neden akla ben geliyorum Bi de eşime diyemiyorlar bana laf sokuyorlar ona çok canım sıkılıyor
Ya ben yemek yapmam demiyorum neden anlamak istemiyorsunuz emin olun o siparişi para verilmiş buna diyip geri gönderir dede kendine bayat ekmek alan bir insan çünkü. Neyse peki kaynanalar niye burda kalmıyor niye bu ihtimali düşünmüyor kimseYaa özelden adresi verin sanal marketten yemek siparis edeyim ya da yemek sepetinden
İnanın okudukca afakanlar basti yaa uc bes liradan, bir tabak yemekten ne olur Allah askina
Zaten her gecen gun hamileligin etkisiyle yukunuz artacak bugun böyle oluversin ilerisi icin de esiniz ailesi ile konusup hamile karimin yorulmasini istemiyorum ona gore ayarlayin der ama simdi bu dede ac mi kalacak !
Başka ihtimaller yapmıyorsa bırakın o onların ayıbı olsun. Ben eleştirmiyorum sizi. Belki o bahsettiğiniz diğer insanlar da yanaşmadı ya da belki de kayınpederiniz diğerlerine güvenmiyordur. Hamile halinizle bunları kendinize dert etmeyin. Eşinizin halasının karantinası bitene dek alternatifler üretmeye çalışın. Eğer kayınvalidenizin laf soktuğunu düşünüyorsanız eşinizle paylaşın. Bu mesele onun sorumluluğunda.Kaç kez daha diyicem bilemedim ama ben yapmam demedim yaparım ama başka ihtimaller varken neden akla ben geliyorum Bi de eşime diyemiyorlar bana laf sokuyorlar ona çok canım sıkılıyor
Kayınvalidemlerde buradaki evlerinde kalabilirlerdi böyle Bi ihtimal var yanlızOff var ya sinirlerim bozuldu okurken. 90 yaşındaki adama bir tabak yemeği fazla görüp 'kendimize kadar yapıyoruz' derken sorun yok ama onlar size laf sokunca mı canınız sıkıldı?
Ben de anlamıyorum orayı cevap da vermedi sanki akşamları ne yiyorlarYa saçmalık ne biliyor musun? Kendimize kadar yapıyoruz dıyor yahu yapılıyor malzemeyi bir tabaklık çok koymayla ne oluyor yorulunuyor mu? Yapılıyor işte bir tabak götür insanlar komşusuna sokaktaki hayvanlara yemek veriyor. Ama şöyle diyim böyle kafayla umarım devam ederler malum çocuklarda ne gördüyse onu uygulayacak
Ben çok üzülüyorum böyle şeylere. Kaç çocuğu kaç torunu var. Kimsenin evine de gitmiyor. Tek yapılacak kendine yapılan yemeği iki tabak fazla yapmak. Onu da 2 günde görürsen yeter. Benim annemin öğrenci kiracısı vardı alt katta her gün yemek götürürdü nerdeyse. Şimdi pandemi zamanı köye gitti yeni kıracisi liseye giden çocuğu onlarla gitmedi. Ona da nerdeyse her gün yemek götürdü. Yani komşuya bile yapılıyor.. yaşlı olmasına bile gerek yok. Tek yaşayan insan yemek yapmak da istemez genelde zaten
Eee hala varmış ve o yapıyormuş. Şimdi korona olmuş. Belki 1 aylık süre yapamayacak. Belki o kadar bile değil. Sanki dedeyi başlarından atıp gitmisler gibi konuşuyorsunuz. hem de siz. Akıl vermek güzel oluyor sanırım.Kayınvalidemlerde buradaki evlerinde kalabilirlerdi böyle Bi ihtimal var yanlız
Siz kendimize göre yapıyoruz derken bır halt yok kv bir şey diyince vay efendım laf soktu. Bilmem farkında mısınız? Ramazan ayındayız. Karı koca şımarıklık yapıyorsunuz net. Ama yarın bir gün o bir tabağı esirgediğiniz dededen mal kalınca kocanızın babasına mal kalınca çatır çatır yersiniz.Yok zaten eşime bişey demedim. Ama dediğiniz gibi ben gönülden severek gönderiyorum zaten ona ayrı yemek yaptığımda olmuştu ama bana görevimmiş gibi aksedildiğinde soğuyorum umarım sizin dediğiniz gibidir laf sokma falan gibi geldi çok canım sıkıldı yaparken iyi değilim yapmayınca kötü gözüküyor gibi
Tamam herseyin yükü sizde olmasin ben sizi de anladim esiniz de bu mantikla belki reddetti ama bunu ailesiyle başbaşayken konuşur B/C planları ve alternatifler üretilebilir o zaman ne is kitleme olur ne laf sokma ne alinma ne sinir harbiYok zaten eşime bişey demedim. Ama dediğiniz gibi ben gönülden severek gönderiyorum zaten ona ayrı yemek yaptığımda olmuştu ama bana görevimmiş gibi aksedildiğinde soğuyorum umarım sizin dediğiniz gibidir laf sokma falan gibi geldi çok canım sıkıldı yaparken iyi değilim yapmayınca kötü gözüküyor gibi
Ya ben yemek yapmam demiyorum neden anlamak istemiyorsunuz emin olun o siparişi para verilmiş buna diyip geri gönderir dede kendine bayat ekmek alan bir insan çünkü. Neyse peki kaynanalar niye burda kalmıyor niye bu ihtimali düşünmüyor kimse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?