Filmde 30 yaşında evlenen kıza ne kusurun var diyen kayınvalide??

Kocan kadar konuş filmini izledim. Orada kız 30 yaşında evleniyor fakat oğlanın babaannesi kıza ne kusurun vardı da 30 olmuş bekarsın diye girişiyordu. Aklıma takıldı. Bu iğrenç düşüncede olan insanlar var mıdır hala? Ben de 30 yaşımdan büyük ve bekar biri olarak acaba bu önüme gelir mi diye düşündüm. Ne dersiniz?
Var öyle gerizekalılar herkes 20 yaşında çocuk doğurmak zorundaymış gibi vah vah tüh tüh niye otuzunu bekledin demişlikleri bile var

Yıllar yıllar önce ben 24 yaşında taze bir rehber öğretmenken bana İzmirin bir dağ okuluna seminer vermem için 1 günlük görevlendirme verildi. Sınıf seviyelerine göre verimli ders çalışmadan girdim ergenlikten çıktım. 8.sinif öğrencilerinin sınıfına ergenliği anlatırken öğretmenleri çocukların bir çoğunun sozlu / nişanlı olduğunu,ilkokuldan sonra ki yıllarda da evleneceklerini söyledi. Sasirdim kaldım karşımda ki küçücük -celimsiz çocukların birkaç yıl içinde gelin/damat olabileceğine inanmadım ...."içinizde nişanlı olan var mı?" diye bir de ben sordum. Sinifta bir -iki çocuk hariç hepsi gülümseyerek parmağını kaldırdı...afallamis halde çocuklara bakıp "yavrum ne aceleniz vardı?" dedim .Bir kız öğrenci parmak kaldırıp bana soru sormak istediğini söyledi.Músade ettim. Bana "Siz evli misiniz öğretmenim?" diye sordu. Evli olmadığımı söylediğimde bana söylediği söz "ya biz de evde kalırsak " idi. :KK48:Kendi çevremde 24 yaşında gencecik kadinken o çevreye gore de evde kalmış kadındim. Üstelik iki yerde aynı ilin sınırları içindeydi...bu sizin evlilik için geç kaldığınızı söyleyen,erken evliliğe methiyeler düzen kişiler için de geçerli ..Onların çevresi için geç bir yaşta olabilirsiniz ama dünya onların çevresinden ibaret değil.Hoppa

Son düzenleme:
Böyle diyen insanlara Avrupa da evlenme yaşı ortalamasını göstermeni öneririm. Yıl 2019 oldu 19 yaşında evlenecek değiliz. Üniversite zaten 22 23 de bitiyor. Hangi devirde yaşıyoruz

Aynı sahnede adam nişanlısına öyle bir sahip çıkıyordu ki...
Yani zaten film toplumumuzdaki geleneksel evlilik ve 'gelinlik kız' konularına atıfta bulunarak yapılmış bir film. Bu durumda

- çok konuşan kv
- yorum yapan akrabalar
- kızı evlendirmeye dünden hevesli anne

olması kaçınılmaz:halay:Filmi ofansif değil komik buldum. Zira film toplumu dalgaya alıyor zaten.

Son düzenleme:
Bundan daha beter daha cahilce düşünceleri olan insanlar maalesef var. Siz de gerekli cevabı verirsiniz çekinmeden olur biter. 30 yaşını geçmişsin henüz evlenmemişsin diye laf edicek olanlar acaba çocuk yaşta evlenenleri doğal mı karşılıyorlar yoksa ona da tepki gösterebiliyorlar mı merak ediyorum

Kayınvalidem 25 yaşında birisi için "eh yaşı da varmış baya ne ara evlenecek " gibi abuk bir cümle kurmuştu,22 yaşında 3.çocuğunu kucağına alan aile tanıdığımızı da yere göğe sığdıramamıştı:KK45:Eski nesil böyle görmüş ve maalesef bazen saçma sapan şeyler söyleyebilirler takılmaya bile değmez çünkü devir değişti, evlenmek dışında insanların amaçları da çoğaldı doğal olarak.

Nesil artık ‘20 sinde evlenenlerin ne acelesi vardı da buldu mu yapıştırmış nikahı’ diye düşündüğü şekle dönüşüyor, rahat olun.

Ne yazık ki gerçekte de böyle düşünen insanlar var ve hep olacak da.Ne yazık ki okumamış,kendini geliştirmemiş,dünyaya tek pencereden bakan,sayıları azımsanmayacak kadar çok insan var.Ama burada önemli olan sizin bu çevreden biriyle hayatınızı birleştirmemeniz.

Kocan kadar konuş filmini izledim. Orada kız 30 yaşında evleniyor fakat oğlanın babaannesi kıza ne kusurun vardı da 30 olmuş bekarsın diye girişiyordu. Aklıma takıldı. Bu iğrenç düşüncede olan insanlar var mıdır hala? Ben de 30 yaşımdan büyük ve bekar biri olarak acaba bu önüme gelir mi diye düşündüm. Ne dersiniz?
Herkes herkese istediğini söylüyor artık nasıl bir toplum olduk .artık kimse için buda bunu yapmaz diyemiyorum

Biraz yaşın geç evlensen neden evlenmiyorsun ?evde kaldın yakıştırmaları evlenirsin biraz geç çocuk yapsan niye çocuk yapmıyorsun?soruları birinci çocuğu yaptın ikinciyi ne zaman yapacaksınlar yani bunların bir sonu yok.İnsanlar bizim hayatımıza bizden daha meraklı oysa kime ne ki ?Hayat benim!!30 um da evlensem kime ne 40 ım da evlensem kime ne hiç evlenmesem kime ne kocamın koynuna onlar girip çocuğuma onlar mı bakacak siz hayata böyle bakarsanız zaten bu söylenenlerden etkilenmezsiniz

Var.

16 yaşında evlenen arkadaşlarımı gördükçe iyiki evli değilim diyorum. Ablam doğum yaptı 2 gün önce, bugün bana diyorlar inşallah seninde olur en kısa zamanda diye. Bana rüya gibi geliyor bu yaşta(20 yaşındayım) birinin sorumluluğunu almam mümkün değil. Bence bizim toplumda “evde kalmak” tabiri oldukça daha çok baskı altında kalırız, herkes evlenecek diye bir zorunluluk varmış gibi davranıyorlar maalesef.

Var böylesi. Nasibi, Allahı, kısmeti bilmeyen insan çok. Takılmayın.

Back
X