Fırın üstü ev

Bundan 20 yıl önce babam annem rahmetli olunca eşyalarımızı azaltıp minik bir eve taşınmıştı fırının üstüydü, Allahım o evde oturmanın mümkünatı yoktu cehennem gibi sıcaktı böcekler vardı mutfakla salonun arasında holde bir nokta vardı ayakla oraya basamazdık bile o kadar sıcak olurdu taş. Neyse bi kaç ay sonra düzgün bir yer bulup taşınmıştı.

Ev sahibi öyle der tabii apartmandakilere sorun. Teyzeme evi satan eski sahibi de öyle demişti. Kocaman hamam böcekleri vardı. Apartmanı ilaçlamayla da çözülmüyor, sıcağı sevdikleri için
Sorduğum kişi de kiracı ama bilemedim iyice araştırmak lazım riske atmamak için

Benim is yerimde altimda pastahane firini var
Kacin o evden hic dusunmeyin
Inanilmaz sicak oluyor boyle atese girmis gibi.
Klima asla kesmiyor 17 derecede hem sizi carpiyor hem terden hasta oluyorsunuz.
Bocek illa oluyor
Firin tamamen sonmez acma kapama saatleri yle isiniz yok
Haklısınız sanırım ev bulmakta sıkıntı inşallah iyi bir yer bulurum 😔

hemen soyleyeyım eltımın evı fırının tam ustu

3 kere yangın tehlıkesı atlattı bırınde evı gercekten yanıyordu fırın gecelerı kapatılmazmıs ayarı kısılırmıs sabah cok erken saatde fırın calıstırılacagı ıcın onu tekrardan alevlendırmemek ıcın ...mesela ben bunu bılmıyordum tum fırınlarda boyle olurmus

onun dısında yaz kış cehennem gıbı sıcak her evıne gıttıgımde hangı mevsım olursa olsun en ınce kıyafetı gıymek zorundayız kışın bu sebeple sanırım fazla hasta oluyorlar

bırde cok bocek oluyor

evlerı cok guzel cok sevıyorum ama fırının ustunde oturdukları ıcın o kadar sorun yasadılar kı apartman olarak fırın gıtsın dıye cok ımza topladılar bır cozum olmadı

sızın orda nasıl olur bılemem ama benım tanık oldugum bu yondeydı
Teşekürler canım fikirlerin için evin tamam mı fırın üzerine değil diye umutluydum ama sanırım en iyisi taşınmamak

Ya hamam böceği çok olabilir bide ısı böcekleri var Alman böceği mi ne deniyor.

Ama ablamda fırın üstü evde kaldı sorunu yktu
Hamam böceği diyince içim kalkıyor sinekten bile huylanırım en iyisi hiç riske atmamak sanırım

Sabah 5 gibi falan imalata başlıyorlar ramazan da gifalan sadece gündüzleri açık iftardan sonra kapalı. İçindeki kadınla konuştum 5 senedir oturuyorum ev aldım çıkıyorum yoksa memnunum dedi ama yazın sıcak olacağı doğru 😒 4 aydır ev arıyorum bulamadım bu ayın sonunda çıkmam lazım ne yapacağım bilemiyorum
O evi neden almamış

Ananemin evi firin üstü. Sonradan fırın yapıldı. Antalyada yaşıyor, kisin sıcak oluyor ama yazın çift klima çalışsa bile fayda etmiyor öyle bir sıcak oluyor. 20 senelik evi olmasa satıp çıkacaktı. O derece bunaltıcı. Üstelik böcek sorunu da bitmiyor. Apartman zorla ayda bir ilaçlama yaptırıyor fırına, ama yinede bana misin demiyor

Kaç kaç kaççç... ben çok kısa bir süre öyle bir hata yaptım. Kokusu ayrı dert, pisliği ayrı dert, gürültüsü ayrı dert...
😂 Tamam canım tutmayınim o zaman artık ev sahibi mahkemeye verene kadar otururuz e iv kıtlığı var resmen insanlar evi boşaltmadan ev sahipleri evi kiraya veriyor 😔

Ananemin evi firin üstü. Sonradan fırın yapıldı. Antalyada yaşıyor, kisin sıcak oluyor ama yazın çift klima çalışsa bile fayda etmiyor öyle bir sıcak oluyor. 20 senelik evi olmasa satıp çıkacaktı. O derece bunaltıcı. Üstelik böcek sorunu da bitmiyor. Apartman zorla ayda bir ilaçlama yaptırıyor fırına, ama yinede bana misin demiyor
Bizim burası Antalya kadar sıcak olmuyor gündüz 34 en fazla oda ağustos sıcağında akşamları 15 20 derecelere düşüyor o yüzden sorun olmaz diye düşünmüştüm ama buradaki yorumları okuyunca vazgeçtim

Y
Hanımlar, hepinize iyi bayramlar öncelikle ❤Bir sorum var fikirleriniz yardımcı oluyor bana. Fırın üstü evde oturanlar var mı? Bahsettiğim ev 7 - 8 yıllık çok eski değil. İçi bakımlı 160 mt 2 çok çol içime sindi fakat ev ekmek fırını üstüne pide fırını değil akşam 6 da imalat bitiyor 7 gibi kapatıyorlar. İs konusunda hiç yaşanmamış fırın bacası çatıdaymış içinde oturabla konuştum hiç is sıkıntısı çekmedim dedi. Yine de aklımda soru işaretleri var bu 2 senede 3. Evim olacak hep bir sorun çıkıyor Fikirlerinize ihtiyacım var. Oturan tanıdığı oturan var mı? Nasıl olumsuzluklara karşılaşırım. Bu arada oturduğum şehir deprem bölgesi değil. Bu zamana kadar en fazla 4 şiddetinde olmuştur deprem. Evde altı dükkan üstte iki kat var çok yüksek değil 😊
Yaz kış sauna time... yürürken bile o sıcaklık tabanda hissediliyor. Ayrıca nasıl oluyor bilmiyorum ama o unun tozu bile evinize giriyor bazen. Gelen böcekleri söylemeyim bile. Ben olsam oturmam

Ev dolu mu boş mu şu an. Gidip evin içinde biraz vakit geçirseniz. Diğer komşulara sorsanız. İç Anadolu diyorsunuz. Akdeniz sıcağı gibi olmaz.
Odaları şöyle bir gezin zaten belli eder kendini.
Böcekler nem ve sıcağı bir arada sever. İç Anadolu’nun havası kuru diye biliyorum.

Bende öyle bir evde oturmustum ki bizim daire üçüncü kattaydi.Sabaha karşı mis gibi ekmek kokusuyla uyanmak ilk on gün muhteşemdi ama sadece on gun, daha sonrasında sabaha karşı makina sesleri ve o koku mide bulandırıcı hale gelmişti.Hamam böceği konusuna hiç deginmiyorum bile.

Baca olayını bilmiyorum ama dedemin evi simit fırının üstünde ve cehennem gibi sıcak oluyor. Kış için bir fırsat ama yazın asla ve asla çekilmiyor! Şu an bayramlaşmaya gideceğiz ama sıcak diye bekliyoruz biraz akşam üstü olsun diye.

Back
X