Fırın üstü ev

Bir yakinimiz oturuyordu.Yazlari evlerine giremiyorlardi.Sırf onun icin ,yazlik tutmuslardi kiralik yakin bir yerden.yazlarini o evde geciriyorlardi.Fırın üstü olan yer kendi evleriydi ve cok güzel diye cikmaya kıyamıyorlardı. Hic riske atmayin derim.

Hanımlar, hepinize iyi bayramlar öncelikle ❤Bir sorum var fikirleriniz yardımcı oluyor bana. Fırın üstü evde oturanlar var mı? Bahsettiğim ev 7 - 8 yıllık çok eski değil. İçi bakımlı 160 mt 2 çok çol içime sindi fakat ev ekmek fırını üstüne pide fırını değil akşam 6 da imalat bitiyor 7 gibi kapatıyorlar. İs konusunda hiç yaşanmamış fırın bacası çatıdaymış içinde oturabla konuştum hiç is sıkıntısı çekmedim dedi. Yine de aklımda soru işaretleri var bu 2 senede 3. Evim olacak hep bir sorun çıkıyor Fikirlerinize ihtiyacım var. Oturan tanıdığı oturan var mı? Nasıl olumsuzluklara karşılaşırım. Bu arada oturduğum şehir deprem bölgesi değil. Bu zamana kadar en fazla 4 şiddetinde olmuştur deprem. Evde altı dükkan üstte iki kat var çok yüksek değil 😊

Görümcem fırın üstü bir evde yaşıyor çok zor
Bahardan itibaren sıcaktan durulmuyor evde klima falan bir işe yaramıyor, kocaman bir balkonu var ama fırına gelip giden insan kalabalığı yüzünden balkonunda da rahat yok, bir de sabah çok erken açıyorlar 5 civarı dolayısıyla gürültüleri de oluyor. Ben yapamazdım öyle bir evde

Offf.. Sıcağı dert. Bahçede faresi, böceği dert. Apartmanın, dairelerin içine sürekli hamurişi kokusu siniyor o da dert. Bizim fırın 6da açılıyor, 2 saat önceden (saat 4te) bahçede odun kırmaya başlıyorlar sinir krizi geçiriyorum. İstanbul'da artık yeni binalarda bina altındaki dükkana fırın yapmak yasaklandı. Vardır bir bildikleri diyorum. Bence alternatif olanlara bakın :/

sıcak, gürültü, böcek, yangın tehlikesi bir sürü dezavantaj.
kocaeli depreminde altı fırın olan bütün binaların tamamen yıkıldığı söylenmişti. sürekli yüksek derece ısınma soğuma binayı yorarmış. o zamandan aklımda kalmıştı.

Son düzenleme:
Hanımlar, hepinize iyi bayramlar öncelikle ❤Bir sorum var fikirleriniz yardımcı oluyor bana. Fırın üstü evde oturanlar var mı? Bahsettiğim ev 7 - 8 yıllık çok eski değil. İçi bakımlı 160 mt 2 çok çol içime sindi fakat ev ekmek fırını üstüne pide fırını değil akşam 6 da imalat bitiyor 7 gibi kapatıyorlar. İs konusunda hiç yaşanmamış fırın bacası çatıdaymış içinde oturabla konuştum hiç is sıkıntısı çekmedim dedi. Yine de aklımda soru işaretleri var bu 2 senede 3. Evim olacak hep bir sorun çıkıyor Fikirlerinize ihtiyacım var. Oturan tanıdığı oturan var mı? Nasıl olumsuzluklara karşılaşırım. Bu arada oturduğum şehir deprem bölgesi değil. Bu zamana kadar en fazla 4 şiddetinde olmuştur deprem. Evde altı dükkan üstte iki kat var çok yüksek değil 😊
Bir tanidigim firin ustunde oturuyor.
Yazi evinde geciremiyor bu yuzden.Uzak sayilan koylerindeki evde kaliyor.Ha klima cozum olurmu bilmem,arkadas biraz cimri gibi,bir alip deneyemedi masraf korkusundan.

sıcak, gürültü, böcek, yangın tehlikesi bir sürü dezavantaj.
kocaeli depreminde altı fırın olan bütün binaların tamamen yıkıldığı söylenmişti. sürekli ısınma soğuma binayı yorarmış. o zamandan aklımda kalmıştı.
Ben tam da o bolgedeyim.
Buna dikkat etmemistim.
Az once bahsettigim binada guclendirme yapilmisti,belki de dogrudur.

Genel olarak dükkan üstü daireler tercih edilmez. İlla ki bir sorun çıkıyor. Soğuk/sıcak , gürültü, gelen giden müşterinin profili, sürekli hareket, koku, böcekler, cafeyse ayrı dert ofisse ayrı. Satın alırken bile %20 daha uyguna alıyorsunuz dükkan üstü evleri.
Hah iste cevap.Bulundugum bolgede cok guzel daireler var alti dukkan.Neredeyse 2 yildir satilamadi.Yilbasinda 320 binken simdi 460.
hala satilamiyor.

Sabah 5 gibi falan imalata başlıyorlar ramazan da gifalan sadece gündüzleri açık iftardan sonra kapalı. İçindeki kadınla konuştum 5 senedir oturuyorum ev aldım çıkıyorum yoksa memnunum dedi ama yazın sıcak olacağı doğru 😒 4 aydır ev arıyorum bulamadım bu ayın sonunda çıkmam lazım ne yapacağım bilemiyorum
Neden oturduğu evi almamışlar?

İki gundur coook sicak zaten biyikta boncuk boncuk terlerle basligi gordum dahada bir ter basti:rolleyes:

Kisin sicak olup daha dusuk odeyeceginizi dusundugunuz dogalgaz isinma giderini,yazin her odaya taktirmak zorunda kalacaginiz klima,elektrik,faturasi olarak odeyip masrafa birde duzenli ilaclama gideri eklersiniz gibi

Ben riske girmezdim valla

Back
X