fissler düdüklü kullananlar...acilll

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
68
Manisa
kızlar konuyu açacak yer bulamadım.. bnde buraya açtım :) fissler düdüklü. aldım geçenlerde. henüz kullanmak nasip olmadı. bugün kullanayım diyorum da yardıma ihtiyacım var.şimdi kuzu kaburga vardı dolapta onu çıkardım sabah. bir de nohutu ıslattım yine sabah( geceden unutmuşum ). evlendiğimden beri ilk nohutum olucak:) şimdi düdüklüye eti ve nohutu koyucam ne kadar pişiricem ?

tencereye yağı koy soğanı kavur kuzu kaburga dediğin etimi kemiklimi yoksa etini sıyırıp yapacaksan eğer etide biraz kavur soganla birlikte sonra salçamı kullanıyorsun domates mi onuda koy biraz karıştır, ısladıgın nohutu koy tuzunu koy ,salcan tuzluysa ona göre ayarlar tuzunu , sonrada ketıldakı kaynamış suyu ilave et çok su koyma göz ayarı koyarsın , kapağını kapat nsıl kapatacagını bılıyorsundur zaten , fısladıktan sonra 30 dk kısık ateşde pişir tabi nohutuna bağlı bazen 35 dk da sürüyor pişmesi

e nohut 6 dk falan diyolar ?? ben nasıl yapacağımı biliiyorum da et pişene kdr nohut dağılırmı onu bilemedim..

canım düdüklün kaç litre,ben fisler kullanıyorum.diğer düdüklülerden çok çabuk pişiriyor.7-8 dk tut.

arkadaşın biri 30 dk demiş ama 30 dk pişirirsen içinde nohut yada et bulamazsın :)))
10-12 dk da etinde nohutunda liğme liğme olur. 10 dk pişir altını kapat kapağını açmadığın sürece 3-5 dk da öyle pişmeye devam edecektir.
afiyet olsun :))))

aynı model aynı boy bende de var.
sabah ısladın yani akşama pişireceksin,20 dk sürer.benimki öyle yani,tam 15-20 dkda lokum gibi oluyor.ben de gaza geldim 5 dk sürüyormuş diye aldım ama eti çıkardığımda sürsen sığıra gider o derece çiğ idi

kaynar suyu ekle nohutun üzerine,o kaynamaya devam ederken kapağını kapat.
basınç oluştukça üstteki mavi düğme yukarı doğru çıkmaya başlayacak.1. çizgi görünüp 2. çıkmak üzereyken altını kıs.10 dk kadar kaynatıp istersen açıp kontrol et.pişmediyse kapatıp tekrar denersin.

esracım seninle baya bir konuşucaz bu konuda anlaşıldı :))) ben hiç düdüklü kullanmadığım için biraz afalladım..

tabiki yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.

tavuk falan çok hızlı pişiyor ,arkadaşlarınn yazdığı gibi liğme liğme.ama nohut,fasülye bend-im tencerede hiç 10dkda pişmedi,birebir aynı model olduğuna göre sende de aynı şey olacaktır.
elbet nohutun cinsi falan önemli ama 10 dkdan aşağısına ihtimal vermiyorum.

ben daha önce karaca kullandım.ondan da çok memnundum ama çok büyüktü rahat kullanamıyorum diye bunu aldım.ikisi arasında mucizevi bir fark yok bence.nohut karacada 25 dk da pişiyordu bunda 15-20 civarı.ama küçük olduğundan çok rahat kullanıyorum o ayrı tabi.

ya nette çok iddialı konuşuyorlardı.. az diye süresi, bende gidip aldım :) bakalım sonuç ne olacak.. kaynattım 2.çizgi çıkmadan altını kıstım. 11:55 te kapatıcam. hayırlısı :)

taze fasülye hiç denemedim.
barbunya iki gün önce yaptım 15 dk.
dana eti haşlamayı dün yaptım:))o da 15 dk kadar sürdü.yalnız ben dana etine patates,havuç falan katıyorum iri parçalar halinde,onlar 15dkda dağılıyor,sanırım iki periyodda pişirmek lazım,eti birAZ pişirince sebzeler eklenebilir.
tavuk 10 dkda haşlanıyor maksimum.
et kavurma için 10 dk ideal.
benim sürelerim bu şekilde ama eti çok pişmiş severim,damak tadına göre ayarlayabil,irsin birkaç kullanımdan sonra.

6 dakıka mı nohutu 6 dakıka hemde ıcınde et varken 10 dk da bıle pişmez et ya düdüklüde hiç yemek yapmasam inanıcam cidden nohut 10 dk da pişmez allah bilir kuru fasulyeyide 15 dk da pişiriyorsunuzdur :) eğer bu düdüklü cidden 10 dakikada nohut pişiriyorsa tamam bende alıcam işime gelir cidden bu kadar kısa sürede mi pişiriryor bu düdüklü inanamıyorum

Son düzenleme:
benim duduklude fissler, fasulyeye gore nohut daha gec pisiyor.
miktarina bagli degil mi birazda??

sen once bi koy 10 dakika az pismisse bir kac dakika daha koyarsin.

ben nohutu 6 dkda pişirdim diye bir cümle kurmadım... ki benim düdüklümü ilk kullanışım..tepkiniz gerçekten ilginç :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…