Böyle hafif kaslı bacaklara bayılıyorum. Topikte ismi lazım değil birinde var.
tımam canım ıste geldım burdayımGececi tayfa. Ara sıra da gündüz uğra.
Ben meyve tuketmiyorum ya c vitamini almaya basladim bide balik yagi hapi aliyim ben ekstraHangi vitaminler bağışıklık sistemini destekliyor?
Bağışıklık sisteminin desteklenmesinde kullanılan en önemli maddeler A , E, C, B vitaminleri, karotenler, demir, çinko ve selenyumdur.
A vitamini: Antitümör aktivitesi, savaşçı hücreler (akyuvar) güçlendirilmesi, antikor tepkisinin artırılması dahil pek çok bağışıklık sürecini destekler ve uyarır. Eksikliği olan kişiler özellikle viral enfeksiyonlara daha kolay yakalanır. Süt, balık yağı, yumurta önemli kaynaklarıdır.
Betakaroten: Serbest radikallerin tutulmasını sağlar. Yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı, turuncu, koyu sarı renkli sebzeler önemli kaynaklarıdır.
C vitamini: Antiviral ve antibakteriyal etkisinin yanı sıra bağışıklığı arttırır ve güçlendirir. Turunçgiller, yeşil biber, maydanoz, kiraz, kavun önemli kaynaklarıdır.
E vitamini: Serbest radikallerin tutulmasına yardımcı olur. Soya, susam, ceviz, badem, fıstık vb yağlı tohumlar önemli kaynaklarıdır.
B6 vitamini: Yetersizliği bağışıklık sisteminin baskılanmasına neden olur.
Folik asit –B12 vitamini: Eksikliği savaşçı hücre sayısının ve enfeksiyona nede olan organizmalarla savaşma yeteneğinin azalmasına neden olur. Folik asit özellikle ıspanak olmak üzere yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller önemli kaynaklarıdır. B12 kırmızı et ,balık, yumurta, tavuk ,süt ve süt ürünleri önemli kaynaklarıdır.
Demir eksikliği: Lenf bezlerinin yapısının bozulması , savaşçı hücrelerin işlevinin azalması gibi bağışıklık sisteminde önemli bozukluklara neden olur. Özellikle kırmızı et, yumurta da hayvansal demir, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzelerde bitkisel kaynaklı demir bulunur. Hayvansal kaynaklı demirin vücuttaki kullanım oranı bitkisel kaynaklı demire göre daha yüksektir.
Çinko: Birçok virüs cinsinin çoğalmasını engeller. Pek çok bağışıklık sistemi reaksiyonunda hayati rolü vardır. Yumurta, et ve sütte yoğun bulunur.
Selenyum: Bağışıklık sisteminin tüm parçaları üzerinde etkisi vardır.
Aşırı vitamin tüketiminin zararlı etkileri olabilir. Yağda eriyen vitaminler (A,D,E,K) vücutta depolandığı için uzun süre yüksek doz alımları durumunda toksik etki görülebilir. Aşırı C vitamini bazı organlarda sorunlara, B6 vitamini geri dönüşsüz sinir sistemi hasarına neden olabilir.
Kısaca dengeli beslenmek. Bol bol meyve tüketmek. Bir de ekmek.
Canım ben bilmiyorum ama topicte yapanlar vardı, anlatırlar sana :) Ne ameliyatı oldun ki canım o kadar?kızlaar bugunum ılk defa agrısız gectı sanırım vucudum alıstıı.sıze sormak ıstedıgım bırsey var.gögüs büyütmek ıcın hareket bılıyormusunuuz . bana lazım dababamdan utanmasam gıtcem karsısına derdımı anlatcam gögüs estetiği olmak ıstıyorum dıcem .yazık adamcagız bıktı benım amelıyatlarımdan yüzümde yok artık :)
Bende de meyve sıfır desem yeridir.Ben meyve tuketmiyorum ya c vitamini almaya basladim bide balik yagi hapi aliyim ben ekstra
bakayım oralarada cnım.10 yasındayken göz amelıyatı oldum kayma oldugu ıcın.3 yıl once nefes problemınden dolayı burun kıkırdkalarımı aldırdım buda saglık ıcın ama 1 yıl önne burun estetıgı oldum :) hep masraf hep masrafCanım ben bilmiyorum ama topicte yapanlar vardı, anlatırlar sana :) Ne ameliyatı oldun ki canım o kadar?.
Süpersin LunemBu arada dün ölçmüştüm ama yazmayı unutmuşum. Squat'ın bacak kalınlaştırdığı kocaman bir yalan. İlk başladığımda 56cmdi bacaklarım şimdi 52 cm. Ve 3 aydır aralıksız squat yapıyorum.
Her istediğini yiyip, kalınlaşan bacakların suçunu squata atmamak lazım.
Ben meme büyütme ameliyatı oldum canım, babam destek verdi, onun gazıyla oldum valla.. Ben vereceğim parasını dedi. Sonra atanınca kendim biriktirdim oldum ameliyatımı ama o manevi desteği bile çok güzel bir şeydi benim için :)bakayım oralarada cnım.10 yasındayken göz amelıyatı oldum kayma oldugu ıcın.3 yıl once nefes problemınden dolayı burun kıkırdkalarımı aldırdım buda saglık ıcın ama 1 yıl önne burun estetıgı oldum :) hep masraf hep masraf
ayyy ne güzell canımm.benımkıde ızın verır dıye dusunuyorum mutlu olmam ıcın herseyı kbul eder :) ama tek korkum meme kanserı rıskını arttırıyor olmasıBen meme büyütme ameliyatı oldum canım, babam destek verdi, onun gazıyla oldum valla.. Ben vereceğim parasını dedi. Sonra atanınca kendim biriktirdim oldum ameliyatımı ama o manevi desteği bile çok güzel bir şeydi benim için :)
Onu nerden çıkardın? Tam tersi, protez olan kadınlarda meme kanserine daha az rastlanmış. Pek çok araştırma sonucu var. Kanserle hiçbir alakası yok.ayyy ne güzell canımm.benımkıde ızın verır dıye dusunuyorum mutlu olmam ıcın herseyı kbul eder :) ama tek korkum meme kanserı rıskını arttırıyor olması
aıle dostumuz bayan bır dktor var o soyledı.sonucta yabancı bır madde vucuda gırıyor dedı korkmustum vallahı.ama acıkcası ustune dusupte arastırmadım bunu duymak suan hosuma gtti :) bu arada bı rahatsızlık hıssı verıyormu hanı dogal olan yumusak flan uyuyunca ustune yatınca bı sertlık hıssetmıyoruz ama sen suan nasılsın memnunmusun canım bı agırlıgı varmı.çunku ben cok yuz ustu yatan bırıyım :)Onu nerden çıkardın? Tam tersi, protez olan kadınlarda meme kanserine daha az rastlanmış. Pek çok araştırma sonucu var. Kanserle hiçbir alakası yok.
Günümüzdeki protezler zaten tamamen zararsız canım, o konuda şüphen bile olmasın. Ben de hep yüzüstü yatan biriydim hala da öyleyim, hiç yabancı bir şey varmış gibi gelmiyor, ağırlık falan da yok. Önceden en merak ettiğim soru buydu biliyor musun? :) Aklıma bile gelmiyor artık içimde bir şey olduğu çünkü artık tamamen bütünleşti benimle, 9 ay oldu ameliyat olalı, çok doğallaştılar. İlk zamanki gibi sert kalmıyor, öyle cıvık bir meme de olmuyor, tam olması gerektiği gibi diri ve normal yumuşaklıkta, sıktığım zaman mesela asla hissetmiyorum içinde bir şey olduğunu, kaldı ki benim meme dokum sıfırdı, erkek gibiydi.aıle dostumuz bayan bır dktor var o soyledı.sonucta yabancı bır madde vucuda gırıyor dedı korkmustum vallahı.ama acıkcası ustune dusupte arastırmadım bunu duymak suan hosuma gtti :) bu arada bı rahatsızlık hıssı verıyormu hanı dogal olan yumusak flan uyuyunca ustune yatınca bı sertlık hıssetmıyoruz ama sen suan nasılsın memnunmusun canım bı agırlıgı varmı.çunku ben cok yuz ustu yatan bırıyım :)
acayıp gaza geldım suanGünümüzdeki protezler zaten tamamen zararsız canım, o konuda şüphen bile olmasın. Ben de hep yüzüstü yatan biriydim hala da öyleyim, hiç yabancı bir şey varmış gibi gelmiyor, ağırlık falan da yok. Önceden en merak ettiğim soru buydu biliyor musun? :) Aklıma bile gelmiyor artık içimde bir şey olduğu çünkü artık tamamen bütünleşti benimle, 9 ay oldu ameliyat olalı, çok doğallaştılar. İlk zamanki gibi sert kalmıyor, öyle cıvık bir meme de olmuyor, tam olması gerektiği gibi diri ve normal yumuşaklıkta, sıktığım zaman mesela asla hissetmiyorum içinde bir şey olduğunu, kaldı ki benim meme dokum sıfırdı, erkek gibiydi.
Kararını verdiğinde yardımcı olurum her kafana takılan şeyde :)acayıp gaza geldım suanbnm yıne var biraz ama yetmıyor ıste.kıyafetlerle guzel 2 beden buyuk gosteren sudyen takınca ama gel gör kı ıcı cok dolu degl en kısa zamanda konuyu babama acıp arastırmalara basıyorm :)
Canim benimm cok tesekkur ederim :)Kararını verdiğinde yardımcı olurum her kafana takılan şeyde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?