fl kısalığı,yardım lütfen

yerlikaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
63
10
86
İzmir
ağustos anneleri,yardımınıza ihtiyacım var.bugün doktor kontrolunde bebeğin fl boyu kısa çıktı,ben 35 haftalık hamileyim bütü ölçümler normalken fl kemiği 31 haftalık(59mm) çıktı.geçen ayla aynı,yani bir aydır hiç uzamamış.şimdiye kadar hep iyi gidiyodu.doktor minyon tiplidir dedi ama benim içime bir kurt düştü.sizin bilginiz varmı bu konuda,yada sizin ölçümlerinizde kaç çıktı.(internette baktım downsendromu olabilir gibi yazılar var)

canım benimde femur yani bacaklarının kısa olması 2 hafta geriden geliodu 6. ayda .
sonraki ay normale döndü
doktorum banada demişti her çocuk aynı olmaz bacağı kısa olur başı büyük olur falan eğer bi dahaki kontrolde bu aralık açılırsa gelişme geriliği olabilir aynı şeyde giderse yani 1 ay büyümemiş diyosun ya gene 1 ay olursa problem olmaz kafana takma
bende 1 ay boyunca nasıl olacak şudur budur hep kendimi yedim üzüldüm ve şuan 40 haftam bitti hala doğmadı....her an olabilir
allah kurtarsın

Ultrason tam sonuç vermez hele femur ölçümünde büyük sapmalar olabilir.Benim kızımın bacak boyuna göre daha 36 haftalıkken 52 cm görünüyordu boyu,iki hafta sonra 48 cm. doğdu
Yani senin bebeğin de uzun çıkabilir,hiç bunu kafana takmayerimseniben

bende bu hafta hem hastanede hemde özelde ultrasona girdim fl de fark vardı dr sordum bebek bacaklarını gerdiğinde oynama oluyor dedi yani canını sıkma bebeğin pozisyonuyla alakalıdır boşuna stres yapma bende 35+2 yim....opuyorumnanaktan

benimde bir aylık ölçümün birinde iki hafta geri çıkmıştı boyu hiç uzmamış ama sorun olmuyor bebeğim doğdu 51 cm boyunda sorun yokmuş yani işin ilginç yanı benim doktor sorun varsada doğunca bakarız diyerek beni deli etmişti

canım ultrason ölçümüne hiç takılma..
benim kızımda çok değişken çıkıyordu..doktorum bana diyorduki bir ilaç kutusu düşün 4 boyutlu değilmi?
buna sağdan baktığında daha değişik görürsün soldan baktığında daha değişik..
alttan baktığında da çok farklı olur..
dolayısıyla bebeğin pozisyonu ile ilgili bu ölçümler.sen endişe etme.
Allahın izn ile bir şey yok..rahat geçir hamileliğini..

arkadaşlar çok teşekkür ederim iyiki varsınız ya,,,içim rahatladı.sağolun.umarım dediğiniz gibi olur.rabbim bebeklerinize ve size sağlık versin.çok teşekkürler.

aynı sorunla karşılaşabilecek arkadaşlar için sonucu yazmak istedim.bebeğim gayet sağlıklı çok şükür.boşuna sıkılmışız yani.bebek ve çocuk gelişiminde böyle şeyler oluyor.bazı organlar gelişirken digerlerinin gelişimi kısa süreliğinede olsa yavaşlayabiliyor.sağlıklı,hareketli ve çok zeki bir oğlum var.sizdede böyle sorunlar çıkarsa üzülmeyin hamileliğinizin tadını çıkarın.

bu konuya yapılan yorumlar içimi baya rahatlattı bugünkü kontrolümde ultrason dr'u bebeğin 2 hafta küçük göründüğünü söyledi 3 hafta önceki fl karşılaştırmasına göre 3 haftada 1 haftalık ilerlemesi var ve bu durum çok üzdü beni
dediğiniz gibi ultrason ölçüm hatası olabilir inşallah bebişim sağlıklıdır

bende son dr kontrolüne gittiğimde bacak boyu 2 hafta gerideydi bu okuduklarım beni rahatlattı bir dahaki kontrolüm 2 hafta sonra sağolun kızlar allah hepimizin bebeklerine ve onların anne babalarına sağlık versin

merhabalar..
bende bu sayfadan moral buldum..tabii bebeği kucaklayana kadar kafanızda soru işaretleri oluyo..
benimde gebeliğimde 1 hafta fl geriliği vardı başlarda..dr.önemli değil dedi ve korkmamıştım.sonra fark 2 haftaya çıktı..gebeliğin sonuna doğru fark 3 haftayı buldu.endişelerimi dr. önemsemedi..çok şükür Allahıma bebeğim 49,5 cm doğdu..bi sorun yok..
ölçümler sona doğru şaşıyo zaten orası ayrı ama baştanda fl de fark olanlar aklınıza hemen kötü şeyler getirmeyin..dr.un yorumuda önemli tabii..

ben de sayenizde moral buldum arkadaşlar.. kendiniz sıkıntıyı atlattıktan sonra ihtiyacı olabilecek olanları düşünüp sonuçtan haberdar ettiğiniz için Allah sizlerden razı olsun..
benim bebeğimin de fl gelişimi aşağı yukarı 1 hafta geriden geliyordu.. bugün kontrolüm vardı 33 hafta dolmuş olmasına rağmen fl 30+5 çıktı.. gerileme 2 haftaya çıkmış.. dr. haftaya detaylı usg istedi.. bakalım ne çıkacak.. ama dediğim gibi buraya yazmış olduklarınız çok rahatlattı beni.. sabırla bebeğimi kucağıma alacağım günü beklicem..
daha sonra ihtiyacı olacaklar için de sonuçları buraya yazıcam arkadaşlar..
Allah kimseyi evladıyla sınamasın..
ve bu konu hakkında tecrübesi olanlar lütfen bizlerle paylaşın.. gerçekten çok ihtiyaç duyuluyor..

bebeğim doğdu ve bugün 40 günlük oldu..

daha sonra ihtiyaç duyacaklar için yazmak istedim.. bebeğim sağlıklı çok şükür.. son zamanlarda fl geriliği 3 haftadan aşağı düşmedi.. ama hiiiçbi sıkıntımız yok şu anda..

sakın kafanıza takıp dünyanızı karartmayın güzel anneler (=

ben dogum yaptım. doktor 2, -3 hafta geriden geldiğini söylüordu.. son hafata gittiğim de boyu 47cm... kilosu 2,650 dedi... şimdi dogum yapatım ve boyu 50cm... kilosu da 3 kilo dogdu maşallaahh anlıyacagınız çok fazla kafanıza takmayın bende taktım. ama doktorların dedği gibi olmadı çok şükür.

ben 2013 ağustos annesiyim,bebeğimde 3 haftalık gerilik vardı.doktorum temmuz ayında doğumuma 3 hafta kala beni 2 gün gözetim altına aldı,detaylı ultrasona girdim damarlarıma kadar bakıldı.allaha binlerce şükür herşey normal çıktı.bebeğim sağlıklı dünyaya geldi.normal doğum yaptım.bunları yazıyıorum kaygılı olan anneleri çok iyi anladığım için bi nebze gönüllerine su serperim diye.

gercekten cok sanslısın. benım bebegımde 16. haftadan sonra kısa kalmaya basladı ıkı haftalık gerılık dorde sımdıde bes haftaya kaadar cıktı. detaylı ultrasona gırdım kollar bacaklar kısa oldugu gıbı gogus kafesıde kucuk kalmıs akcıgerlerı gelısmıyomus o yuzden dogduktan sonra yasamayabılır dedıker. dogumuma daha 3 ay kaldı dua edıyorum Rabbımden umıt kesılmez sızde bana dua edın olurmu kulun baska kula yaptıgı dua kabul olurmus

allahım sağlıklı kucağına almayı nasip etsin evladını.tabiki dua ederim.çok iyi anlıyorum seni şuanda.benim bebeğimin geriliği 33.haftadan sonra farkedildi.çok korkmuştum.neyseki hepsi geçti gitti.şimdi 9 aylık kızım..bak doktorlar bazen yanılıyorlar umarım senin durumun öyledir.ben doğum sancıları çekerken ultrasonumda bebeğimin kilosu 3.650 civarı gözüküyordu bebeğim 3.250 kiloyla doğdu herşeyi normaldi.gerilik var diye boşuna üzülmüştüm.ultrasonda yanıltabiliyormuş yani..umarım inşallah sende feraha kavuşursun benim gibi.

Bilgi veren arkadaşlara çok çoook teşekkür ediyorum. Okuduklarımdan sonra içim rahatladı. Allah razı olsun hepinizden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…