• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Flört, jöh, garip hissetme

İşte kadının söylemesi ile erkeğin söylemesi arasında fark var. Ben de kıyafetimle alakalı kadın arkadaşımdan uyarı alsam bi bildiği var belki o bu konuda daha önce sorun yaşadı rahatsız edildi bu yüzden söylemek istedi diye düşünürüm. Ama erkek cinsiyetinden normal bir arkadaşım dese sana noluyor ne alaka derim. Flörtüm söylese haddini bildirip her yerden silerim. Söylerken kadının aklından geçenle erkeğin aklından geçen aynı olmuyor.
Bana normal gelmeyen tek şey şu kız çok açık giyiniyor mesela öyle görüp beğeniyor sonra kızı çok kapalı bir hale getiriyor hatta kot pantolona bile dar diyecek seviyeye 🤷

Bana normal gelmeyen tek şey şu kız çok açık giyiniyor mesela öyle görüp beğeniyor sonra kızı çok kapalı bir hale getiriyor hatta kot pantolona bile dar diyecek seviyeye 🤷
Herhalde öyle yapan adamlarda da kızlardaki şu "şimdilik he diyeyim sonra adam eder değiştiririm nasıl olsa" kafası var 🥴

Herhalde öyle yapan adamlarda da kızlardaki şu "şimdilik he diyeyim sonra adam eder değiştiririm nasıl olsa" kafası var 🥴
Benim burada karışabilir dediğim şeyler öyle tarzını değiştirecek kadar değil. Ufak tefek şeyler mesela tayt giyiyorsa kalçasını kapatan bir şey giymek gibi 🤷

Peki bunu o kadın akıl edemiyor mu? Meseledeki iticilik bunun bir erkek tarafından söylenmiş olması. Haklı haksız olmak başka bişey, karşısındaki kadına salak muamelesi yapar gibi kıyafetine karışmak, bişeyler demek ayrı bişey. Bana bir erkek giyimimle alakalı bişey dese "ha ben gerizekalıyım zaten senden öğreneceğim nasıl giyineceğimi" diye tepki veririm mesela.
Ben 14-15 yaşlarında bir ergenken, ilk erkek arkadaşım beni kıskanmıyor diye kendi kendime dert edinmiştim, üstüne üstlük kendisine sormuştum neden beni kıskanmadığını. Bana o yaşıtım velet “nerede nasıl giyineceğini sen bilirsin, annen baban seni yetiştirmiş kendin üstüne birşeyler katmışsın bana düşmez” demişti. Kendimden utanıp üstüne daha çok aşık olmuştum:)

Bir de ben giyim konusunda kısmen haklı buluyorum. Buraya gelmeden önce asla karışamaz diyordum gönlümce elbiseler tahtlar giyerdim. Ama burada kot pantolon bile giyene bakıyorlar düşünün ki tayt giyene nasıl bakarlar. Yaşadığı şehre göre giyinmeli insan. İzmirle Ağrı bir olmaz. Tabi benim kastım sadece gerçekten açık giyinme konusunda croplar, mini elbiseler, büstiyerler vs.. onun dışında kot pantolon midi elbiselere falan laf edemez.
Peki yerine, zamanına göre giyinmeyi bir yetişkine bir erkek mi öğretmeli? Kadınların aklı yok mu bunu düşünecek?

Peki yerine, zamanına göre giyinmeyi bir yetişkine bir erkek mi öğretmeli? Kadınların aklı yok mu bunu düşünecek?
Kadınlar farkında olamıyor bazen ama ben kendimi ifade edemedim karışmaktan ziyade ben ricadan bahsediyorum emrivakiden değil yani yapacaksin edeceksin değil 🤷 kadınlar olarak biz nasıl kadınlara dikkat ediyorsan erkekler de erkeklere dikkat ediyor. Eski erkek arkadaşım astsubaydi benden ricası şuydu lütfen açık giyinme ve erkek arkadaşlarınla sadece dışarıda görüş evde görüşme. Doğuda olduğumuzdan dolayı ona hak vermiştim. Ama bana emrivaki yapsa hadi oradan sana ne oluyor derdim. Ve bende dahilim buna biz kadınlar olarak polyanna oluyoruz herkesi iyi niyetli zannediyoruz.

Eşim eski joh sert mizaçlı oluyor askerler genelde bana ilişkimizin başında iş kiyafet bilmem ne diye ağzını açacak gibi oldu hemen ananın bulduğu kızla evlen o zaman dedim simdi ne işime karışır ne giydigime hatta iyiki çalışıyorsun der. Kendimden asla taviz vermedim bunun artisini çok gördüm. Bu konularda çok sıkıştırıyorsa seni ayrılman en dogrusu
İste buu yeşil sahalarda görmek istediğimiz hareketler bunlar :KK50:

Bu model erkekleri sokakta gorseniz yolunuzu degistirmeniz gerekir. Eski ilişkisini yeni sevgilisine anlatan erkek saygisizdir. Hem gecmisindeki kadina hem gorustugu kadina saygısızlık yapiyordur. Daha iki haftada giyime, çalışmaya karismakta ne demek oluyormuş. Birde seviyorum demiş. Eski sevgilisi kendisini dogru analiz etmis, kaba saba bir adam.

Benim burada karışabilir dediğim şeyler öyle tarzını değiştirecek kadar değil. Ufak tefek şeyler mesela tayt giyiyorsa kalçasını kapatan bir şey giymek gibi 🤷
Tamam işte bu daha kötü. Bu ufak detayı kadın akıl edemez mi yani ne demek bu, sen bu kadar küçük bişeyi bile düşünmekten acizsin ufak bişey için bile seni uyarıyorum anlamı taşıyor bana göre. Ve buna müsade eden kadın da evet ben bunu bile düşünemiyorum, erkeğin söylemesinden rahatsız olmuyorum demiş oluyor bana göre. Zekaya hakaret yahu.

Tamam işte bu daha kötü. Bu ufak detayı kadın akıl edemez mi yani ne demek bu, sen bu kadar küçük bişeyi bile düşünmekten acizsin ufak bişey için bile seni uyarıyorum anlamı taşıyor bana göre. Ve buna müsade eden kadın da evet ben bunu bile düşünemiyorum, erkeğin söylemesinden rahatsız olmuyorum demiş oluyor bana göre. Zekaya hakaret yahu.
İnanın etrafimdaki birçok kız arkadaşım polyanna bu konularda etraftakilerin nasil baktıklarının farkında değiller. Benim kastım karışmak değil yap et gibi ama rica olmalı lütfen dikkat et gibi. Siz kendi yaşadığınız yere göre düşünüyorsunuz muhtemelen bende buraya gelene kadar öyleydim. Yol kesen arabadan duran tanışmak isteyen falan çok oluyor burada. Bir de her caddede en az 4 kahve vardır. Kahveye giden tiplerin nasıl baktığından bahsetmiyorum

İnanın etrafimdaki birçok kız arkadaşım polyanna bu konularda etraftakilerin nasil baktıklarının farkında değiller. Benim kastım karışmak değil yap et gibi ama rica olmalı lütfen dikkat et gibi. Siz kendi yaşadığınız yere göre düşünüyorsunuz muhtemelen bende buraya gelene kadar öyleydim. Yol kesen arabadan duran tanışmak isteyen falan çok oluyor burada. Bir de her caddede en az 4 kahve vardır. Kahveye giden tiplerin nasıl baktığından bahsetmiyorum
Hayır yaşanan yere göre değil zeka meselesine göre düşünüyorum. Bir erkeğin bunu söylemesine gerek yok, polyanna olmakla da alakası yok. Kadını aşağılamaktan başka bişey değil bu kabul etseniz de etmeseniz de. Erkek söylemese de bunlara dikkat edebilecek zekada olmak lazım. Ha benim zekam yetmez diyen varsa o ayrı konu.

Kadınlar farkında olamıyor bazen ama ben kendimi ifade edemedim karışmaktan ziyade ben ricadan bahsediyorum emrivakiden değil yani yapacaksin edeceksin değil 🤷 kadınlar olarak biz nasıl kadınlara dikkat ediyorsan erkekler de erkeklere dikkat ediyor. Eski erkek arkadaşım astsubaydi benden ricası şuydu lütfen açık giyinme ve erkek arkadaşlarınla sadece dışarıda görüş evde görüşme. Doğuda olduğumuzdan dolayı ona hak vermiştim. Ama bana emrivaki yapsa hadi oradan sana ne oluyor derdim. Ve bende dahilim buna biz kadınlar olarak polyanna oluyoruz herkesi iyi niyetli zannediyoruz.
İşte benim anlamadığım doğuda evde iki farklı cinsiyette arkadaşın görüşmesinin sorun yaratıp yaratmayacağını kadın düşünemiyor mu? İlla erkeğin aklını mı ödünç alması gerekiyor? Sonuçta doğuda yaşıyorsunuz değil mi?

İşte benim anlamadığım doğuda evde iki farklı cinsiyette arkadaşın görüşmesinin sorun yaratıp yaratmayacağını kadın düşünemiyor mu? İlla erkeğin aklını mı ödünç alması gerekiyor? Sonuçta doğuda yaşıyorsunuz değil mi?
O zamanlar yeni atanmıştım sorun olabileceğini düşünmemiştim sonradan gayette sorun olabileceğinin farkına vardım hatta iftira atıldı birçok 🤷

Back
X