folik asit kullanıpta etkisini gören varmı????

o herşeye değer şüphesiz ama işte hamilelikte alacağım kilolarıda düşününce bi fena oluyorum. olsun bebiş gelsinde ne olursa olsun

arkadaslar folık asıt konusunda doktorlar hep farklı seyler soyluyorlar dogru ama suda bı gercekk ki hamıle kalmadan almak gerekıyor cunku folık asıtın ıse yaradıgı zamanlar yani sınır sıstemı ve beyın hucreleri gelısımı biz hamile oldugumuzu öğrenmeden başladığı için bu sürede alıyor olmak gerekiyor. ee en iyi ihtimalle adet gecıkmesınden hamıle oldugumuzu öğrendiğimizde bebek en az 3 haftalık oluyor. ben mesela ılk kutuyu 2 ay once aldım doktor bana gunde herhangı bır öğünde 3 tane dedı ben tabi mide sıskınlığı ve gazdan olucem sonra baska doktor aa sen ne yaptın oyle mıdenı mahvedersın her öğünde 1 tane al dedi. bebek olmayınca ara verdım 1 ay kadar şimdi tekrar almaya başladım.şimdiki doktorum a günde 1 tane alıyorum yeterlimi diye sordum zaten su anda 1 tane yeterlı dedi.hamile kaldıgında 3 tane alınmalı günde.bırde tavsıyem yemekle beraber alın dıyorlar ama ben denedım yemekten sonra alınca mıdeme zarar vermıyor.ayrıca bende kilo yaptı.sevgiler.a.s.

bende kullanıyorum üç aydır ama kilo almadım belki iştahı açıyor olabilir bu yüzden kilo aldırıyodur sadece bende boğazımı tutmaya çalışıyorum sadece onun dışında hiç bi sorun yok zaten ama değer bence

biz 3 aydır deniyoruz bu ay folik asit kullanımına başladım gerçi 3 ay önce başlanıyormuş ama ben merak ediyorum erken veya geç kullanmaya başlayıp hamile kalan varmııı???
ya bu folik asit hamile kalmak için değilki...kullandığınız dönemde hamile kalırsanız eğer bebeğinizde herhangi bir fiziksel anormallik olmasın diye..yapmayın hanımlar yaa bunu bilmelisiniz..

kilo aldırmıyor fakat şişkinlik yapıyor midede. bunu yapabileceği ilacın içinde de yazıyor zaten. günde 400mg almak gerekiyor. bu örneğin folıc plus da günde 3 tablete denk geliyor. her dr. farklı bişey söylüyor. beslenmenizin yeterliliğine güvenmiyorsanız 3 ay öncesinden günde 3 adet içmek gerek.

kizlar ben ilk hamileligimde kullanmistim bi kadin dergisinde okumustum hamile kalmdan önce gittim aldim eczaneden hamile kalincada doktor 1 ay daha kullan dedi folik asit kan yapiyor kansizligi önlüyor neden kilo yapsin anlamadim bana kilo yapmadi ben ayrica yiyecekelrimede dikkat ettim bana kesin kanin yoktur dedi doktor her ay tahlil yaptirdi ama hic kansiz cikmadim hamileligim boyuncada hic demir ilaci kullanmadim tabi dogumda sonrasinda ve oglumda faydasini gordum simdi ikinciye niyetliyim spirali cikartttirdim ve folik asitte kullanmaya basladim gene kilo almadim kilo alanlar folik asiti birakmayin kilonuzun sebebin bulun.Ama kendinizde ve bebekte olan sorunlarin %90 i kansizlik temel sebebi o yuzden hem folik asit alin hem tahlille kaninizi hep takip edin hemde bol yesillik et ve c vitaminini birlikte tuketin mesela yogurtla pekmez yemeyin sabah ac karna pekmezi sulandirip icin bakalgiller nohut mercimek bol yiyiyn yumurtanin sarisini yiyin
allah her isteyene saglikli hamililelik ve dogum nasip etsin

Folik asidin hamile kalmayla alakası yok kızlar.. O sadece hamile kalınca bebekteki omurilik sakaltlıklarını önlüyor...

ben hamıle kalamdn 1 ay once başladım.o ay hamıle kaldım ama etkısı var mı yok mu bılmıyorum canım.

adet döneminde de içiyormusunuz.. bende başlayacağım da nasıl kullanıldığını bilmiyorum
folik asit gebelikten üç ay önce başlanıyor ama daha uzun sürede kullanılabilir gebe kaldıktan sonra başlamanın hiçbir anlamı yoktur nöral tüp ilk haftalarda kapandığı için ondan sonrası çok anlamlı olmuyor tabiiki gebeliğin belli bir haftasına kadar devam ediliyor adet günleriniz dahil hergün düzenli için

ben hapa başladıktan 5 ay sonra hamile kaldım bi 2 ayda hamile kaldıktan sonra kullandım.zaten 2. aydan sonra bi espirisi kalmıyo önemli olan hamile kaldığın anda kullanıyor olman.

arkadaşlar bu bilgiler gerçekse kendimi kötü hissettim. Bugün 5 haftalık hamile oldğmu öğrendim ve 3 gündür folbiol kullanıyorum. Dr um 3 ay devam ediceksin günde 3 defa diye söyledi. Hekimmisiniz bilemiyorum ama hiçbi anlamı yok kelimesi yanlış bence...

Canim folik asitin etkisini sen değil bebek görücek onu bebek için veriyo doktorlar etkisini göremezsin yani

folik asit bebekte omurilik problemleri yaşanmaması adına bir önlem hamilelik planladığım için 3 ay önce başladım ve ilk trimester sonuna kadar kullandım 12.hafta sonuna kadar yani.zaten daha sonra kullanımının bir faydası yok aksine B-12 eksikliğine yol açıyor ilerleyen haftalarda....

kızlar hamile kalmadan önce folik plus ı günde kaç kez alıyorsunuz.200 lük.

arkadaşlar folik acid bir ilaç değil vitamin , yani vücudun ihtiyacı olan A,B,D.C vitaminleri gibi bir vitamin çeşidi , normalde her kadının folik acide ihtiyacı vardır , bunu günlük besinlerimizden alıyoruz zaten ( patates , brokoli ,fasulye gibi ) anca k bu vitaminin en önemli etkisi hamilelerde bebeğin omurilik gelişimine faydası olması , yani hamile kalmaya yarayan bir vitamin değil , ayrıca illa hamile kalmadan 3 ay önce alınacak alınmazsa hiçbir faydası yok denemez , hepimiz patates fasulye yiyoruz dimi zaten bu vitamini alıyor vücudumuz :) gebelere ve gebe kalmayı düşünenlere doktorun hap olarak önermesinin nedeni sadece bebeğin sağlığı için başka bir nedeni yok.. ayrıca her vitamin bünyeden bünyeye fark ettirir ve genelde iştah açar bu nedenle de kilo alımı yapabilir , folik acid size kilo aldırmıyor sadece iştahınızı açıyor diğer tüm vitamin hapları gibi :)))

ben de neden doymak bilmiyorum diyorum, edmek bu folik asit açıyor iştahımı.. Ama kendimi çok güzel kontrol ediyorum, çok çok acıksam da ana öğünlerin dışında meyveyle geçiştiriyorum, yoksa işin içinden çıkamayacam.. Bilgiler için sağolun arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…