• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Formalite evlilik affedilir mi?

sekerparem_92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
217
3
46
İstanbul
Evet arkadaslar diyelimki cok sevıyosunuz sırılsıklam asıksınız onsuz hayatın durduğunu hissediyorsunuz...
Sevgiliniz bazı özel sebeplerden dolayı bir evlilik yaptı ama kağıt üstünde..
(((Bu evliliğin hayati bi önemi var yanı yapmasaydı siz birlikte olamazdınız )))Tepkiniz ne olurdu ?
Herkesin bunu öğrenmesi faciaya yol açabilecekken bosanıp sizinle evlenmesını mı beklerdınız? Yoksa bu birlikteliği bitirir miydiniz?

Evet arkadaslar diyelimki cok sevıyosunuz sırılsıklam asıksınız onsuz hayatın durduğunu hissediyorsunuz...
(((Bu evliliğin hayati bi önemi var yanı yapmasaydı siz birlikte olamazdınız )))Tepkiniz ne olurdu ?
Herkesin bunu öğrenmesi faciaya yol açabilecekken bosanıp sizinle evlenmesını mı beklerdınız? Yoksa bu birlikteliği bitirir miydiniz?

Affetmek neresinde bu ilişkinin? Sindirmek olur olsa olsa?

Bu formalite evlilik yurtdışına çıkabilmek için yapılmış olsa gerek. Eğer formalite icabı evlenip gittiyse o adamı beklemezdim ben. Neyini bekleyeceğim ki, hayatın olumsuzluklarından, ayakta durabilmenin kurallarından bihaber beklenmez.

Klasik örnekleri mevcut etrafımızdan. Eşimin Türkiyede ayakta kalmayı becerememiş bir arkadaşı. İnternet üzerinden tanıştığı, Almanyada yaşayan çocuklu bir kadınla formalite icabı evlendi. Bir sevgilisi vardı cocuğun, mesleği olan, güzeller güzeli bir kız. 5 yıl evlenmeyi beklediler. Kabul etti formalite evliliği. Sonra çocuk gittikten 6 ay sonra ayrıldı kızdan! Orda gözü açıldı tabi, parayı da buldu. Terketti kızı ve hayallerini.

(((Bu evliliğin hayati bi önemi var yanı yapmasaydı siz birlikte olamazdınız )))

Konuyu bilmiyorum yani tam anlamadım ama düşüncem senin böyle diyerek kendini avuttuğun.
Yaşını bilmiyorum ama 92 doğumlusun diye düşünüyorum, buna dayanarak yorum yapacak olursam da bu yaşımda asla böyle abuk bir durumun içine kendimi sokmazdım. Sonuçta şu an kağıt üzerinde bile olsa evli. Kendimi senin yerine koyacak olursam da boşanıp benimle evlenmesini beklemektense direk ayrılırım zaten. formalitesini bilmem nesini bilmem. Karşındaki evli işte. Aşkmış sevgiymiş bir yere kadar.

Yurt dışına çıkmak için mi yapılmış bu evlilik.?

Niçin büyük bir facia olsun faciaya sebeb olacak kısmı tam olarak ne boşanmasımı? Yoksa yakın bir akrabanızla mı evli?

Dediğiniz gibi kağıt üzeri bir mevzu ise ve tek sıkıntı ailenizin tepkisi ise boşansın ve evlenin.

Bu evliliği niye yapmış, kağıt üstünde kalmış mı? Konu çok karmaşık duruyor burdan bakınca. Daha açık olsa yardımcı olabiliriz belki...

bence formaliteden de olsa evli artık. yani dayanacağı bir durum var. bence kendi yolunu tutsan iyi olur. aranızdaki sevgiye ama inanıyorsan yada dürüstlüğüne sen bilirsin benimkisi tavsiyeden öteye geçmez. hangi ülke olduğunu bilmiyorum. ama almanyaysa sen en az 2 yada 3 yıl bekleyebilecek misin? ki bu sadece oturum izni ve aynı evi paylaşmalılar. yada eşi tarafından madur edilmeli bu da bir sene geçcek. dayak yada başka bir durum ki onu sınır dışı etmesinler kendi özrü değil çünkü tabi ülkesine göre değişir gene de karar senin. şöyle olur ara verirsiniz o arada herkes özgür olur sonra bakarsınız duruma. kaderinde o varsa illa olur. ama şu anda bence doğru değil bu durum gibi geliyor bana.

Baya karışık bir durum biraz daha açık yazsaydınız keşke
Ama ben kabul etmezdim herhalde böyle bir şeyi

Fazla ayrıntı bilmiyorum...Hayatta ınsanın basına hersey gelır.. Ayrıca bu durum sonradan oluşan bişey..Yani birliktelik başladığında söz konusu değilmis.. Sonradan yapılmıs ve de adamın bosanmasını kadın zora sokuyo cünkü kadın ona asık olmus..Boşanırsada yüklü tazmınat ve nafaka istiyo yurtdısıyla alakalı bir olay değil mevzu...İnsanın olmayan bı evlilik için nafakaya mahkum edılmek istenmesi ne kadar acı ya böyle kadınları gördükçe kadın milletinden de nefret eder oldum (bu tarz cıkarcılardan).. Evlilik formaliteden öteye de geçmemis..

Son düzenleme:
Şimdi konuyla ılgılı yardım istiyorum bahsi gecen kişiler hakkında bu adam en az zararla nasıl boşanabılır..İllaki tazminat ödemek zorunda mı? Ya da nafaka vermek...Hukuki anlamda kadına bi ödenek sunmadan bosanma sağlanamaz mı???
Kadın cok kurnaz gördüğüm kadarıyla adamı soyup soğana çevirmenın derdınde bosanmak istediği için!!!

Fazla ayrıntı bilmiyorum...Hayatta ınsanın basına hersey gelır.. Ayrıca bu durum sonradan oluşan bişey..Yani birliktelik başladığında söz konusu değilmis.. Sonradan yapılmıs ve de adamın bosanmasını kadın zora sokuyo cünkü kadın ona asık olmus..Boşanırsada yüklü tazmınat ve nafaka istiyo yurtdısıyla alakalı bir olay değil mevzu...İnsanın olmayan bı evlilik için nafakaya mahkum edılmek istenmesi ne kadar acı ya böyle kadınları gördükçe kadın milletinden de nefret eder oldum (bu tarz cıkarcılardan).. Evlilik formaliteden öteye de geçmemis..

ayrıntı bilmeyince çok bişey yazılamaz ama bence mutlaka ve mutlaka yaşanmış birşeyler vardır güzelim. yoksa formalitede kalsa anlaşmalıysa üstelik kadın bunları yapmazdı. bence tazminat filan istemesi evlilikten zarar gördüğünü düşündürdü bende. erkekler evli olmadıkları kadınlarla beraber olmak için çıldırırken bide evlilik varsa dururlar mı yaa hiç inandırıcı değil. ayrıca formalitede kalsa çok kolay ispatlanır ve boşanmada kolay olur diye düşünüyorum.

paşa paşa ödeyecek nafakasını da tazminatını da

madem kadın çok kurnaz para meraklısı biri niye evlenmiş o kadınla

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama bir tilki tarafından tuzağa düşürülüyorsun.
Formalite evlilik yapmış da kadın ona aşık olmuş boşanamıyoruz seninle de olalım der yarın bu "adam"!

paşa paşa ödeyecek nafakasını da tazminatını da

madem kadın çok kurnaz para meraklısı biri niye evlenmiş o kadınla

Eğer yurtdışına cıkmak icin yapılmış bi evlilik değilse adam zaten evliydi, bu da kılıfı.

Bana pek formaliteymiş gibi gelmedi bu yazdıklarından sonra
Tabi Allah bilir ama nedense inanasım gelmedi
Kadın aşık olmuşta yok boşanmak istemiyormuşta
Karışık işler belli bence sen gözünü dört aç ona göre
Tuzağa düşme..Kimseye güven olmaz helede evli bi adama!!..

Back
X