Fos çıkan görücüler..

madem öğretmensiniz
Keşke buraya görümcemi nasıl evlendirebiliriszden ziyade, görümcemi okuma yazma öğrenmeye nasıl ikna edebilirim diye konu açsaydınız.

kendisi istememiş
okuyanlar ne oldu başı göğe mi erdi demiş

Benim anneannemin okuması yoktu kendi kendine bizim yardimimizla okumayı söktü şimdi kitap okuyor. Ondan sonra turkce aciklamalarina baka baka kuran okumayı öğrendi. Boş vaktinde ya kuran okur ya kitap okur şimdi. 35 yaşında bi insanin nasıl okuması olmaz aklım almadı.
Okumak tamamen başka şimdi ona zaten bi meslek sahibi ol demiyorsunuzdur. Ki istese onu bile olur ama demek ki istemiyor. Okuma yazma bilmek apayrı hayatını sürdüremez. Bi çocuğu olsa okula gitme yardım edemez. İlaç verecek olsa kaç kere verileceğini bilemeyecek, çocuk ondan utanacak kocası desen aynı şekil.
Eğitim seviyesi değil ki bu, kara cahillik yani.
Kimse oyle biriyle evlenmek istemez zaten. Kendi adıma dusunuyorum okuma yazma bilmiyor hayatinin her alaninda bana muhtaç biri. Hamile olsa sağlık ocağına bile gidemeyecek biri. Niye yük alsın ki bu insanlar?
Ki ayrıca bi arkadaş yazmış katılıyorum ona da zeka seviyesi, anlaması normal mi?
Verdiği tepkiler normal gelmedi. Konusanlarda bunu fark ettiyse doğal olarak vazgeçerler

Desek ki biriyle tanıştı flört edecek mesajlasamaz bile bu kadın. Çok fena bir durum çağın tamamen gerisi yani.
3 bucuk yaşında ki yeğenim YouTube a girip niloya yazmayı öğrendi pepe yazmayı öğrendi 35 yaşında bir kadın hiç eksikliğini hissetmez mi bunun.

Tamamen katılıyorum aynilarini bende yazdım yukarda

Siz ortaya laf atın oyleyse. Okuma yazma bilmedigin için istememişler seni görücüler deyin. Belki bi faydası olur

Baslari goge ermemis ama evlenmek istedikleri zaman meslek sahibi duzgun insanlarla evlenebilmisler

zaten kimse ordinaryüs olmasını istemiyor
bu devirde bir kişi nasıl okuma yazma öğrenmek istemez aklım almıyor
okuması yok diye yanlışlıkla bir ilaç içse mesela bitti işi
hiç mi evden çıkmıyor nasıl ihtiyaç duymaz anlamadım

60li yaslardan sonra insanlar arapca harfleri ve birlestirmeyi ogrenip kuran okuyorlar.
Turkce gibi okumasi en basit dili bir gunde ogrenir.
Okumayi ogrenmekle de is bitmiyor tabii, kendini gelistirmesi iki laf edecek konuma gelmesi lazim.
Okuyanlar nooldu diyen tarzda bi insan daha ikinci cumleye gecmeden anlasilir.
Benim teyzem de gonderilmemis okula. Kendi kendine ogrenmis okumayi 4 islemi
Sonra da gazeteler kitaplar eline ne gectiyse okumus. Tabii hikaye kitabi bulmak kolay degil, kardeslerinin ders kitaplarini okurmus.
Hic diplomasi yok ama konusurken uni mezunu sanarsiniz.
Yani sizin gorumcenizin goruculerinin aradiklari budur diploma degil.
Disleksi ya da hafif zeka geriligi gibi bir problemi var mi gorumcenizin?

illa diploması olması gerekmez ama okuma yazma nasıl öğrenmez bu kadar genç biri
5 yaşında çocuklar biliyor
şaka yapıyorum canım kesinlikle haklısın okuma yazma bilmek lazım evlenmeden ziyade ... ve konu sahibi de sanki dalga geçmiş gibi hissettim okuma yazma bilmiyo gülücük atmış

madem görümcenize okuyacaksınız bunu;
bak güzel kardeşim bu devirde, bilgisayar çağında okuma yazma bilmemek olur mu?
kendin için öğrenmesen bile ilerideki çocukların için öğren..
annesinin okuma bilmemesi, kendini geliştirmemesi bir çocuk için çok olumsuz bir durum..
önce kendine değer ver, kendini geliştir, koca sonra da olur!!

Konu sahibi okudun mu gorumcene mesajları?
Evet moral bozucu gibi görünüyor ama herkes onun iyiliği için yazıyor inan ki.
Bizim eski karşı komşumuz da bilmezdi okuma yazmayı her şeyi gelir bize sorardı çocukların ödevi,eve gelen fatura,ilaç kutusunda yazan şey ne bileyim aklım gelmeyen bir sürü şey.
Hiçbir yere yalnız gidemezdi mesela düşünsene ne zor bi hayat insanlara yüksun bi nevi.
Sen bu yazdıklarımı oku aynen bakalım ne diyecek gorumcen?

Eğitim durumundan ötürü istenmiyor yüksek ihtimal. Çünkü ev kızları da gayet rahat evlenebiliyor.
Görücü gelen kişilerin meslekleri genelde nasıl oluyor? Bir de yaş aralığı?

Konu sahibi Mrs-cicek zeka durumu ve bu arkadaşın sorusunun cevabını da merak ettim. Ailesinde sağlık problemi olan biri mi vardı da ona bakmak için evlenmedi yoksa? Okumayan biri evlenip çoluk çocuğa da karısmadıysa 35ine kadar sıkıntıdan patlar bence.
Günde 8 saat uyusa 16 saat temizlik ve televizyon ile 35 sene geçirmek...

Önce okumayı öğrensin, kurslara yazılsın, kendini geliştirsin, sosyalleşsin o zaman görücüye bile gerek kalmadan kendisi bulur evleneceği insanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…