Fotografta güzel gerçekte değil? Fotojeniklik basima bela oluyor

Ne siz görselliginizle size deger veren insanlari hayatiniza sokun, ne de siz insanlara görsellikleri üzerinden deger verin. Çok önemsiz seyler bunlar.

Evet haklısınız zaten insanlar "çirkinsin" falan demiyor bana. Hatta fotoğraflarımı görmeden direkt canlı halimi görüp beğenen insanlar oluyor ama fotoğrafları görüp de "farklısın" dediklerinde üzülüyorum ben. Umarım bir gün fotojenik olmamanın yöntemi bulunur :)

İyi de sizi tanıyan insanlara normalden daha farklı nasıl gelebiliyorsunuz,zerre oturmadı zihnimde,hiç tanımayan fotografta güzelliğinize aldanan buluşunca da “ fotograflarda cok güzeldin şimdi de eh işte kem kümse” konu problem olabilir,diğer türlü sorun olmazmış gibi geliyor,on fotoğraftan birinde gerçekten farklı çıkabilirsiniz de hepsinde de ne kadar farklı çıkabilir insan,yorumum size saçma geldiği kadar bahsettiğiniz şey de benim için havada kalıyor. Ayda bi fotoğraf ancak yüklerim sosyal medyaya kim ne düşünürse de umrumda değil,taktığım bi zaman dilimi vardı ama o ara ergendim,onu saymıyorum

O zaman yan profilden de fotograf paylasin, gulumsemezken filan paylasin. Belki ozaman daha cok benzetirler.

Bunu da düşündüm tabi ama az önce bir arkadaş mesaj attı bu konularla mesleği gereği çok ilgili sanırım. Bazı insanların 2boyutlu görüntüsü(video ve fotolardaki) ile 3boyutlu hali(gercek hayat) aynı olmazmış. İşıgın yansıması ve yüzeyle alakalı bir durummuş. Ne yaparsam yapayım değiştiremezmişim. Boyumun uzun çıkması, yüzümün daha alımlı durması yaratılış gereğiymiş. Avantajları: fotomodellik mesleğinde aranan tek özellik dezavantajları: gerçek hayatta gören insanları shop yaptığımı sanması ya da aslında çirkin olmasam bile fotodan farklı olduğum için "daha çirkin" imajı yaratmam.

Uzaktan "aman bu da dert mi" dediğinizi duyar gibiyim :) Allah sınamasın valla, dert.. :)))

Ben de kapattım artık instagramı bu dert yüzünden :/

Mesela bir arkadaşım fotoğrafımı çekiyor diyelim sonra fotoğrafa bakıp burnun ne güzel çıktı diyor. Ve cidden de normalde olduğundan daha tatlı duruyor. Ya da annem kendi çektiği fotoğrafıma bakıp "ne uzun çiktın kızz" dedi daha bugün.

Yani bambaşka bir insan olmuyorum tabi ki yine aynı kişiyim ama sanki biraz rutuslanmış hali gibiyim.

Hani ünlülerin yükledikleri fotoğraflarla etiketlendikleri fotoğraflar farklı olur ya, magazin sayfaları paylaşır "shoplu vs shopsuz" diye, onun gibi farklar işte.. ;(

Ben renkli göZlüyüm özellikle selfie olayında ışık vs açı düzgün ayarlarsam gözlerim çok dikkat çekici masmavi çıkıyor. Ama günlük hayatta normal bir mavi.

Bence günümüzde hemen hemen hepimiz fotoğraflarda daha güzeliz :) çünkü nasıl durmamız gerektiğini biliyoruz ister istemez o pozisyona geçiyoruz.. poz vermeyi bilmeyenler ya da uğraşmak istemeyenler olduğu gibi ya da daha vasat görünüyor..ama sosyal medyada elbette daha güzel görüneceğiz kimse kötü çıktığı bir fotoyu profil resmi yapmaz..

Mesela fotoğrafta bacak bacak üstüne atma şeklimle bile kilom +5 -5 olabiliyor:)

Kuzenlerim çok fotojeniksin :) çünkü onlar yataktan kalktığımda nasıl göründüğümü biliyor. Daha özensiz daha bakımsız yüzümde o keşke 5 dakika daha uyuyabilseydim bakışı.

Dogrudur. Evet dert etmeye degmez ama bu kadar cok takiyorsaniz fotograflarinizi o size soylenen kisiler ceksin bukac kere ikna olurlar fotograflarda oynama olmadigina. Yapacak bisey yok gibi

Ne güzel yazmıssınız ya gülümseyerek okudum:) belki de sosyal medya bu kadar hayatımıza dahil olduğu için gerçek hayatla onu karıştırır olduk, gerçeklik algımızı yitirdik...

Ne güzel yazmıssınız ya gülümseyerek okudum:) belki de sosyal medya bu kadar hayatımıza dahil olduğu için gerçek hayatla onu karıştırır olduk, gerçeklik algımızı yitirdik...
Kesinlikleee öyle :)) sosyal medyada herkes kusursuz. Çorapları bile kaçmaz, üstü başı toz olmaz :))

Yandan çekin o zaman burnum kemerli diyosun hem o çıkar ortaya.

Burun konusu bende de var canım. Fotoğrafta görsen "Amanınn fındık burunlu minnak kız" dersin. Gel gör ki gerçekte bir adet kemerciğim mevcut.

Bence gayet hoş bir durum fotojeniklik. Seni beğenen her halinle beğenir zaten :) fotoğraf konusuna gelince en kötü ihtimal ilerde torunların bakıp bakıp üff be ne taş bir büyükannemiz varmış derler :) Sevgiler...

Buda mı dert? Kendinize dert edinecek şey aramayın. Elalemin dediklerine kulak asmayın. Kim ne derse desin. Kendinize değer verin, elalemin dediklerine değil.

Gülümseme ve yandan çekil o zaman,çirkin yanlarını öne çıkar:))

Estetikle bu derdi alaşağı edin bari,başarısız doktorları araştırın buradan,eminim yardımcı olurlar

Ben de çoğunlukla fotoğraflarda daha güzel çıkıyordum.Burnumda ki kemer karsi acidan gozukmuyor,gamzelerim ile goz isiltim ilk dikkat ceken oluyordu.Nufus cüzdanımla bankadan para çekmek istedigimde "iyi de bu siz değilsiniz ki" diyen görevli oldu.Henuz bir yıllık bir fotoğrafti....."Evlendim bu hale geldim " dedim.Sizde olduğu gibi resimden farklısın diyen çoktu.Ama sana iyi haber yaş aldıkça artık fotoğrafta da güzel cikmamaya başladım.

ne bu sinir şimdi? gayet de haklı bir yorum olmuş yapılan.

normal arkadaşlarım bana bunu deseler takmam neden takayım ama internetten tanıştığım flörtüm söylese bozulurum. sanki namusunuza(?) laf söylenmiş gibi yükselmişsiniz çok manasız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…