Fransa 15 kişiyi kurtaran Müslüman genci konuşuyor

kaale almıyorum dediğiniz kısım kayıtlı belgeli bir mesele
ayrıca gerçek kuran bu değil söylentisi çıkar dediğiniz konuyu siz de zaten kabul etmişsiniz fark etmeden de olsa
arkadas ne demis anadilim arapça olduğu halde...
yani bir nevi o günün metnini bugün anliyormuscasina
oysa sizin de kabul ettiğiniz gibi çağ farkı nedeniyle o dil bugünkü gibi anlaşılmaz
anlamak için Kureyş arapçasi bilmek gerekiyor
söylenenleri itibarsizlastirmak bu kadar basit olmamalı

Yani madem siz de biliyorsunuz o zamanin dili ile bugün konuşulan dil farklı
e madem bunu kabul ediyorsun o zaman neden burdan yola çıkarak kuran yanlış anlaşılıyor tafra(?)lari diyorsun
burdan bu anlam çıkmıyor ki

Son düzenleme:
Ve evet kuran arapçasi korunmuş bir dil olmasaydı
içine güncel kelimeler giderdi birden fazla kuran olurdu
Kabul etmek etmemk keyfi bir şey degil

Şunu düzeltmezsem çatlarım...

İlk ikisi eski ahit (Tevrat) ayeti. Anca Yahudilere vurursun bunlarla. Hrıstiyanlara göre Tevrat'ın dönemi zaten bitti.

Digeri ise yeni ahit, ve İsa'yı izleyenlerin ailesinden, toplumundan dışlanacagını, öldürülüecegini falan anlatıyor. Zaten ilerisinde ''ne olursa olsun beni izleyin, beni izlemeyen beni hak etmez'' diyor.

Kuran ayetleriyle ilgisi yok yani. Ha Tevrat'a istedigini söyle tabi, o en acayip olanı zaten.

aptalasik'in yazdıklarının çoguna katılıyorum. Biraz yumuşak yazmaya çalışmış ama neyyyse... malum.. hassasiyetleri falan düşünmüş herhalde.

Ama şu 100 degnek cezasını yanlış buldugumu söyleyemem. Sonuçta buradaki maksat, evli iken yasak ilişki yaşayıp eşini salak yerine koyanları hem utandırma hem de halka ifşa etme. Yani böyle bir ifşanın yanında 100 degnek yemişsin ne fark eder. Hem sert vurmalarına bile gerek yok. Maksat ifşa etmek...

İslam sevgi ve barış dinidir... Müslüman olan bir kimse kafir sıfatına sahip olabilir. Münafıklık sıfatı taşıyabilir. İnsanlar günah işler eğer günah işlenmeseydi tevbe olmazdı. imtihan olmasaydı cennet ve cehennem yaratılmazdı.
Hristiyan, budist, ateist vs olan arkadaşlarım var ve hiçbirinden şu forumda islam için yazılan hakaretlerin yüzde birini işitmedim. Kimsenin dinini sorgulamam, hakaret etmem, eleştirmem, aksine onlarla kiliseye gittim kaç kere. Keza ben de onları davet ettim, dinimin barış dini olduğunu, hoşgörü dini olduğunu anlattım. Başka konulara gelince saygı duyulmasını bekliyorken neden konu islam olunca saldırganlaşılıyor bunu anlayamıyorum ve gerçekten üzülüyorum. Keşke inançlarımızı sorgulamak ve çirkince hakaret etmek yerine saygı duymayı becerebilsek...

Merve kanka sen atayizlarin en çok itiraz ettiği iki noktada nasıl onlardan ayrılıyorsun
bir,kadına vurulmasi (geçen sene bir konuda gördüm )
Bir de bu zina cezası

Çok ilgincsin yav
ama savaş gibi bir gerçeği Kabul etmeyip savaş âyetlerini yanlış yorumluyrsun
yanlış hatırlamıyorsam.
sana göre Islamda kafir olanların kafasının kesilmesi gerekiyor di mi ?

Ha Savaşla dayak ne alaka dersen
konu şiddet ya ondan

Güzel kızlar konu öyle derin ki çıkışı yok gibi, o yüzden en temizi bırakın dağınık kalsın

Islamda zina sayilmasi icin evli olmana gerek yok. Evlenmeden cinsel iliskiye girenleri, hatta flort edenleri filan zina islemis sayar.

neden atayiz dedin? kelimenin yazılışını mı öyle biliyorsun? dalga geçme gayesinde misin?

Biri sana müslimoş veya başka absürt bir keşime söylese hoşuna gider mi?
İnançlara veya inançsızlıklara saygı duymasını bilmediğiniz sürece islamı anlamış saymayın kendinizi.

Dediğim şeyin sizin söylediklerinizle alakası yok, ben; bana anlatmaya çalışan herhangi birinden olan şikayetimi dile getirdim, bana ısrarla yok o aslında öyle değil vs. diyen bir insanın o dönemin yazılı dilini ve tarihi sosyal/kültürel bağlamını vs. ne kadar bilip bilmediğiyle orantılı olarak söylediklerini kaale alıyorum, sadece benlik durum olduğu için de zaten sorun yok. Hayırlı tartışmalar.

Pinkpin, yazdiklarin daha once yazdiklarindan itiraz edilenlere bir aciklama degil. Hala ayni yerdesin, "Islam sunu yasaklar, buna izin vermez, oyle ise yasaga uymayan biri musluman olamaz". Adam olduren, irza gecen, calan, icki icen, kumar oynayan, hapishaneleri bu gibi suclarla dolduran herkes dinsiz.. Kuranda hepsi haram, sadece oldurdugu kisinin karisinin irzina gecmek degil herhalde.. Kurandaki her yasaga uyup hic bir gunah islememis olan kac kisi taniyorsun? Yani hayatta tanidigin, kendin de dahil boyle kac musluman var? Ya digerleri? Haa, tamam, onlar musluman degil, olamazlar, degil mi?

Biri sana müslimoş veya başka absürt bir keşime söylese hoşuna gider mi?
İnançlara veya inançsızlıklara saygı duymasını bilmediğiniz sürece islamı anlamış saymayın kendinizi.
Saygısızlık şimdi mi aklınıza geldi
bu forumda Neler döndü müslümanlara ne hakaretler edildi
ben bunu hakaret olarak gormiyorum
zaten bu kelime ateistler tarafından onlara göre cahil kesim müslümanların kullandığı bir kalıp
yani bu kalıbı zaten ateistler bizzat kullanıyor
sanki birilerinin manevi değerine hassasiyetinhassasiyetine laf getirdim
hair biraz adil olup diğer kesimi de gorseniz amenna
bu ne ya eliniz ensemizde sopaları niz 7-24 hazır halde
adamın karikatürlerine bile özgürlük özgürlük diye yirtindiniz

Hu huuuu yapmayın ne olur?
Biz bu topikte sabaha kadar yazıştıkta ne polemik ne karşılıklı atak olmadı, biraz anlayış ve hoşgörü göstersek birbirimize.

Yırtınmak? Dikkat edelim kelimelerimize. Saygı sınırlarını aşmayalım.
Her defasında da "şimdi mi aklınıza geldi, hani nerdesiniz" gibi kıyaslamalara girip hariçten gazel okumayın, zira ben her kim bu tip saygısızlıklarda bulunursa ilk tepki gösterenlerdenim.."Gördüğüm anda" tabi..7/24 forumda yatmıyorum.

Ben forumda kimsenin müslümanlara "dindoş, müslimoş, müminoş" gibi abuk kelimelerle seslendiğini görmedim, eğer biri bu tip bir saygısızlık yaptıysa ona da tepkim aynı olur.

Ahiret inancı olmayanlarla dalga geçme lüksünüz yok.

Hu huuuu yapmayın ne olur?
Biz bu topikte sabaha kadar yazıştıkta ne polemik ne karşılıklı atak olmadı, biraz anlayış ve hoşgörü göstersek birbirimize.

Neyse kusura bakma müdürüm..Forumda ateist ve deistler mevcut..Rahatsız etti beni kelime.

Mevzusu acilmisken dur ben de yazayim.. Su hafifce vurma nerden cikmis yav? Ne zaman bu ayetin tefsirini, mealini her neyse okusam parantez icinde (hafifce) diye bir aciklama.. Yav adamin sozunu dinlememissin, tam tersini yapiyorsun, adam uyariyor aldirmiyorsun, sonunda adam tepesi atinca gelip agzinin ortasina butun hirsiyla (hafifce) vuruyor...
Boyle birsey var mi yav? Nasil inanabiliyorsunuz kavga esnasinda adamin icinden sizi oksamak gelebilecegine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…