Kelime bazında pek öyle değil ama evet genel olarak öyle.
Fasih Arapça'ya hakim olmanın da anlamak için yeterli olacağını düşünmüyorum, zira yine tefsirlere ihtiyaç duyuluyor. Herkes farklı yorumluyor.
kaale almıyorum dediğiniz kısım kayıtlı belgeli bir meseleBir metni bir kişi yazar, bin kişi ayrı anlar; onla bir sorunum yok, daha önce de amminin siyonist yayması olduğuna falan da denk geldiğimden kaale almıyorum ortaya atılan "güya" ortaya çıkış sebeplerini, fark zamanla mutlaka olur çünkü korunan metinle günlük dil arasında konuşulan coğrafyaya bağlı olarak. Fakat ümmi de fasih de yetersizse; o güzel insanlar, o güzel metinleri sadece kendileri doğru anlayıp, güzel atlarına binip gitmişler oluyor o zaman.
Gerçek İslam bu değilin yanında, gerçek Kuran bu değil tartışmasına da mı alışalım? Çünkü o zaman hafifçe dövmek kelimesinin 1400 sene önce ne manaya geldiğini bile bilmeyen insanların yıl 2015 de yanlış anlıyorsunuz tafralarından ben bıktım artık, ee sen de bilmiyorsun ki? Sanki Hititçeyi anlayabilmemize yol açan "ekmeği yiyeceksin, suyu da içeceksin" gibi kesin yargı cümlelerinden bahsediyoruz. Bana göre zaten oksimoron; bu iki kelimenin yanyana olması bile saçma, şakalaşırken vurmak gibi düşün diye anlam açıklamaya çalışılması o çok boş geliyor ki, o kadar olur. Bahsedilen kelimeler bir sıfat ve fiil üstüne bir de çeviri, evrensel hafif tanımımız yok, dövme tanımımız da yok, güya bir sen anladın açıklamaya çalışan kardeş, onu da %90 yanlış anladın.İşin daha da abes yanı, yazarken, konuşurken aynı şeyi anladıklarını iddia eden insanlardan bu harekete örnek vermelerini istesek, 3 ü de ayrı ayrı farklı şekilde deney nesnesine vurur, bunun ötesinde 3ü beraberlerken de farklı vururlar. Ama normalde tabi kapılar kapılar ardında yapıldığı için bilemiyoruz kim hafifçe yapıyor bunu, kim kitabına uygun yapıyor.
Ben okuyorum da siz ne benim yazdığımı ne kendi yazdığınızı okumuyorsunuz galiba. Ben hangi yorumumda ben öyle diyorsam öyledir diye cevap vermişim? Yahu bunlar şizofrenik ithamlar fakında mısınız? Çıkarın gösterin bana hemen ben öyle diyorsam öyledir dediğim tek bir yorumu! Benim dediğim şey şu: Kuran öyle diyorsa öyledir. Bununla karıştırmış olabilir misiniz acaba? Kayda değer bir yorum yapsanız akilane bir şekilde sizinle yorumlaşayım diyeceğim ama malesef çok farklı bir kulvardasınız.
Verdiğiniz ayet örneğinde incitmeden vurun der hani şakaşırken yaparız ya? Buna karşı olarak dikkati çekmeye çalıştığınız islamdan başka diğer dinlerden örnekler verir, objektif olmanızı diler ve selametler dilerim.
Tek. 20:16 Ancak Tanrınız RAB'bin miras olarak size vereceği bu halkların kentlerinde soluk alan hiçbir canlıyı yaşatmayacaksınız.
eze 9:6 Yaşlıyı, genci, genç kızı, kadını, çocukları öldürün. yalnız alınlarında işaret olanlara dokunmayın. işe tapınağımdan başlayın." onlar da tapınağın önünde duran israil ileri gelenlerinden işe başladılar.
Matta,10:34-35 Yeryüzünde selamet getirmeye geldiğimi sanmayın; ben selamet değil, fakat kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben adamla babasının, kızla anasının ve gelinle kaynanasının arasına ayrılık koymaya geldim. Adamın düşmanları kendi ev halkı olacaktır."
Merve kanka sen atayizlarin en çok itiraz ettiği iki noktada nasıl onlardan ayrılıyorsunŞunu düzeltmezsem çatlarım...
İlk ikisi eski ahit (Tevrat) ayeti. Anca Yahudilere vurursun bunlarla. Hrıstiyanlara göre Tevrat'ın dönemi zaten bitti.
Digeri ise yeni ahit, ve İsa'yı izleyenlerin ailesinden, toplumundan dışlanacagını, öldürülüecegini falan anlatıyor. Zaten ilerisinde ''ne olursa olsun beni izleyin, beni izlemeyen beni hak etmez'' diyor.
Kuran ayetleriyle ilgisi yok yani. Ha Tevrat'a istedigini söyle tabi, o en acayip olanı zaten.
Islamda zina sayilmasi icin evli olmana gerek yok. Evlenmeden cinsel iliskiye girenleri, hatta flort edenleri filan zina islemis sayar.aptalasik'in yazdıklarının çoguna katılıyorum. Biraz yumuşak yazmaya çalışmış ama neyyyse... malum.. hassasiyetleri falan düşünmüş herhalde
Ama şu 100 degnek cezasını yanlış buldugumu söyleyemem. Sonuçta buradaki maksat, evli iken yasak ilişki yaşayıp eşini salak yerine koyanları hem utandırma hem de halka ifşa etme. Yani böyle bir ifşanın yanında 100 degnek yemişsin ne fark eder. Hem sert vurmalarına bile gerek yok. Maksat ifşa etmek...
neden atayiz dedin? kelimenin yazılışını mı öyle biliyorsun? dalga geçme gayesinde misin?Merve kanka sen atayizlarin en çok itiraz ettiği iki noktada nasıl onlardan ayrılıyorsun
bir,kadına vurulmasi (geçen sene bir konuda gördüm )
Bir de bu zina cezası
Çok ilgincsin yav
ama savaş gibi bir gerçeği Kabul etmeyip savaş âyetlerini yanlış yorumluyrsun
yanlış hatırlamıyorsam.
sana göre Islamda kafir olanların kafasının kesilmesi gerekiyor di mi ?
Ha Savaşla dayak ne alaka dersen
konu şiddet ya ondan
Anlamını bildiğim ve espri babinda söylediğim barizneden atayiz dedin? kelimenin yazılışını mı öyle biliyorsun? dalga geçme gayesinde misin?
Merve kanka sen atayizlarin en çok itiraz ettiği iki noktada nasıl onlardan ayrılıyorsun
bir,kadına vurulmasi (geçen sene bir konuda gördüm )
Bir de bu zina cezası
Çok ilgincsin yav
ama savaş gibi bir gerçeği Kabul etmeyip savaş âyetlerini yanlış yorumluyrsun
yanlış hatırlamıyorsam.
sana göre Islamda kafir olanların kafasının kesilmesi gerekiyor di mi ?
Ha Savaşla dayak ne alaka dersen
konu şiddet ya ondan
kaale almıyorum dediğiniz kısım kayıtlı belgeli bir mesele
ayrıca gerçek kuran bu değil söylentisi çıkar dediğiniz konuyu siz de zaten kabul etmişsiniz fark etmeden de olsa
arkadas ne demis anadilim arapça olduğu halde...
yani bir nevi o günün metnini bugün anliyormuscasina
oysa sizin de kabul ettiğiniz gibi çağ farkı nedeniyle o dil bugünkü gibi anlaşılmaz
anlamak için Kureyş arapçasi bilmek gerekiyor
söylenenleri itibarsizlastirmak bu kadar basit olmamalı
Yani madem siz de biliyorsunuz o zamanin dili ile bugün konuşulan dil farklı
e madem bunu kabul ediyorsun o zaman neden burdan yola çıkarak kuran yanlış anlaşılıyor tafra(?)lari diyorsun
burdan bu anlam çıkmıyor ki
Pinkpin, yazdiklarin daha once yazdiklarindan itiraz edilenlere bir aciklama degil. Hala ayni yerdesin, "Islam sunu yasaklar, buna izin vermez, oyle ise yasaga uymayan biri musluman olamaz"Ben dahil kimsenin islamda şiddet yoktur dediği yok. Siz şiddete meyil verir dediniz. Bakın şiddete meyil vermek başka şiddete mecbur kalındığı durumlarda izin vermek başka. Sapla samanı ayırmak da tam bu noktada devreye giriyor. Meşru müdafaa kanunu şiddete meyil veriyor demeyiz mecburi durumlarda izin veriyor deriz. İslamda şiddet de aynen bu şekilde. Verdiğim diğer dinlerden ayet örneklerini aradaki farkı anlayabilesiniz diye verdim gerisi size kalmış.
Diğer konuşmalarımızda kimin müslüman olup olmadığına karar veriyormuşum gibi algılamıştınız. Haşa ben böyle bir kararı nasıl verebilirim bu mümkün mü? Fakat benim bir kitabım var, o kitapta mümin ve kafir tanımları var. Müslüman değildir dediğim kişiler ışid ve Charlie Hebdo katliamının sorumlularıdır başka kimse hakkında yorumda bulunmadım. Oysa siz dediklerimi tüm müslümanlara bağladınız... Neden böyle bir şey dedim ve ben mi karar veriyorum buna? Ben karar vermiyorum. Hiç kadına kıza tecavüz eden, çoluk çocuğu ve masum insanları hatta müslümanım diyeni bile öldüren, bizleri dünyaya terörist gibi gösteren bir örgütün üyesi müslüman olabilir mi? Olamaz. Bakın Allah c.c. Kuran'da ne diyor:
6:151 - De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını biz veriyoruz. Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Haksız yere Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti.
2:85 - Sonra sizler öyle kimselersiniz ki, kendilerinizi öldürüyorsunuz ve sizden olan bir grubu diyarlarından çıkarıyorsunuz, onlar aleyhinde kötülük ve düşmanlık güdüyor ve bu konuda birleşip birbirinize arka çıkıyorsunuz, şayet size esir olarak gelirlerse fidyeleşmeye kalkıyorsunuz. Halbuki yurtlarından çıkarılmaları size haram kılınmış idi. Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Şu halde içinizden böyle yapanlar, netice olarak dünya hayatında perişanlıktan başka ne kazanırlar, kıyamet gününde de en şiddetli azaba uğratılırlar. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.
4:92 - Hata dışında bir mümin, diğer bir mümini öldüremez.
23:80 - Ve O, yaşatan ve öldürendir; gecenin ve gündüzün değişmesi O'nun eseridir. Hâlâ aklınızı kullanmaz mısınız?
Bunlar nasıl müslüman ki masum birini kasten öldürebiliyor? http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2014/11/141116_kassig_infaz
Bunlar nasıl müslüman ki öldürdükleri adamların karılarına kızlarına tecavüz edebiliyor?
Umarım anlatabilmişimdir.
neden atayiz dedin? kelimenin yazılışını mı öyle biliyorsun? dalga geçme gayesinde misin?
Saygısızlık şimdi mi aklınıza geldiBiri sana müslimoş veya başka absürt bir keşime söylese hoşuna gider mi?
İnançlara veya inançsızlıklara saygı duymasını bilmediğiniz sürece islamı anlamış saymayın kendinizi.
Ne saygısızlık ama di mi (?)Okumadan yazmışım..Ben de takıldım..
Fersah fersah saygı bekleniyor islama..Ama nedense bu saygı ateistlere ya da deistlere gösterilmiyor.
Saygısızlık şimdi mi aklınıza geldi
bu forumda Neler döndü müslümanlara ne hakaretler edildi
ben bunu hakaret olarak gormiyorum
zaten bu kelime ateistler tarafından onlara göre cahil kesim müslümanların kullandığı bir kalıp
yani bu kalıbı zaten ateistler bizzat kullanıyor
sanki birilerinin manevi değerine hassasiyetinhassasiyetine laf getirdim
hair biraz adil olup diğer kesimi de gorseniz amenna
bu ne ya eliniz ensemizde sopaları niz 7-24 hazır halde
adamın karikatürlerine bile özgürlük özgürlük diye yirtindiniz
Hu huuuu yapmayın ne olur?
Biz bu topikte sabaha kadar yazıştıkta ne polemik ne karşılıklı atak olmadı, biraz anlayış ve hoşgörü göstersek birbirimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?