Malesef cnm son ana kadar embriologuma iki olsun die direttim kabul etmedi halbuki cokcok istiordum ikiz bebelerim olmasini cocukluk hayalimdir bnm :) puregon 900 kullandim ben simdi dosyamicikarmaya usendim orda yazioda hersey
Ilk basta syranel burun spreyi ile basladim tarih tam hatirlamiorum
Sprey e2 mi dusurmedi aksine daha da yikseliodu
Sonra gonapetyl isimli baskilayici yuksek doz bi igne eve hemsire geldi iki siringayi bir siringada birlestirip popodan yapti 2 hafta sonraya e2 tahlili vermemi soledi doktor
2 hafta sonra 50nin altina dustu ertesi gun puregona basladim sanirim 9guj falan surdu ya iki gune bir eco sonra catlama ignesi ve opu oldu opu gunu progesteron ve folic asid kullandim 5gun sonrada transfer oldum o bes gun icinde bi gun durup bi gun arada hemsire hem nasilim agrim varmi die hemde bebelerimden bahsetti
Ama kismet olmadi iste
Cnm bana az musade evimi bi silim supuriyim gelicem yine burayi boslamayalim bebislermizi de kucagiliza alalim bu topicte insallah
Simdi hastanede anniciklerini bekleyen îki savascim var allahim onlardan birini ama insallah ikisini bagislar diorum
Dondurulmus tedavin nasil oldu cnm yani surev nasil isledi
Mesela benim 21 i randevu gunum 20 sinde adet olucam insallah sasmazsa hemen o ay baslarlarmi dersin
Hangi ilaclari alcam yada toplamda kac kez ecoya gitcem
Ya bizim buraya hastane uzak hep esimle gidioruz onundq isleri cok yogun tereddut ediorum iste
Insallah eylule kalmaz yaaaa( bak yine huzunlendim
canim valla 6 sene gecti aradan tam hatirlamiyorum ama dondurulmuslarla olunca baya kisa suruyor ...cok fazla ekografi gerekmiyor,yani rahim kalinligi icin cagiriyorlar o zaman ..yumurta gelisimi ile ilgilenmiyorlar..zaten onun icin ilacta vermiyorlar rahimi hazirliyorlar embryo transferi icin hatirladiklarim bunlar...
bence seni sizin hastanenin amp tatili yoksa kapanmayacaksa hemen baslatir...
canim valla 6 sene gecti aradan tam hatirlamiyorum ama dondurulmuslarla olunca baya kisa suruyor ...cok fazla ekografi gerekmiyor,yani rahim kalinligi icin cagiriyorlar o zaman ..yumurta gelisimi ile ilgilenmiyorlar..zaten onun icin ilacta vermiyorlar rahimi hazirliyorlar embryo transferi icin hatirladiklarim bunlar...
bence seni sizin hastanenin amp tatili yoksa kapanmayacaksa hemen baslatir...
Evet dogru yumurtalari kntrol etmiolar rahim ve hormonlara hamilelik icin hazirliolar nar suyu rahimi kalinlastiruyomus die okumustum burda ananas,anans suyu,incir,yesil elma tutunmayi sagliomus kizlar
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evet dogru yumurtalari kntrol etmiolar rahim ve hormonlara hamilelik icin hazirliolar nar suyu rahimi kalinlastiruyomus die okumustum burda ananas,anans suyu,incir,yesil elma tutunmayi sagliomus kizlar
ananasi bende iyi diye biliyordum ama meger rahim kasilmasi yapiyormus,yani transfer sonrasi iyi degilmis...ama 100% nar suyu iyiymis fakat gunde 2 bardaktan fazla icmeyin diye uyariyor ibrahim saracoglu...
senin kacinci denemen peki?.yas kac?
ananasi bende iyi diye biliyordum ama meger rahim kasilmasi yapiyormus,yani transfer sonrasi iyi degilmis...ama 100% nar suyu iyiymis fakat gunde 2 bardaktan fazla icmeyin diye uyariyor ibrahim saracoglu...
senin kacinci denemen peki?.yas kac?
😯oylemiiymis bnmde siskinligim kasilmam oluyo ilaclardan yada sonuc iyi heralde diodum dogru ama eksik bilgiymis merci 2. Denemem 26 yasindayim
evet canim zaten hersey tamamen ayni degil,surec farkli ilerliyor burda..biz sorularimizin cevaplarini ancak burda bulabiliriz...Kislar bu sayfasi sIk kullanilanlara alcamm aktif tutalim nolurrr
Trde ki prosedurle cok farkli yola aldigiliz icin hep tabiri caisse fransiz kaliorum yazilanlara :)
😯oylemiiymis bnmde siskinligim kasilmam oluyo ilaclardan yada sonuc iyi heralde diodum dogru ama eksik bilgiymis merci 2. Denemem 26 yasindayim
ilkinde kacinci gun transferi yapildi sana?ozel bir merkezdemi hastanedemi yaptirdin peki?
hayir canim ilk degil..asilamalarla birlikte 9. denememdi bu seferki tedavim bu ayin 2 sinde embryo olusmadigi icin iptal edildi..toplamda 6 asilama ve 3 tup bebek denedim burda..bir oglum var 2. tup bebekten(dondurulmus embryo transferiydi) simdi ikinci icin ugrasiyoruz bizde...
bu arada 3. asilamada banada bebegimi gelisimi durdugu icin ilacla dusurttuler, insanin psikolojisini alt ust eden bir olay gercekten...
Kizlar bu arada yumurta toplama gunu hastanede kirmizi (dezenfektan icerikli galiba) bir ilacla dus yaptinizmi sizde?yaptiysaniz saclarinizida yikadinizmi onunla?
Kizlar tup bebek tedavinizi nerede yaptiriyorsunuz siz? Hastanede mi ,yoksa tup bebek merkezi mi?
Hastahaneni kuralı olurmu hiç öyle şey. Toplanan yumurta sayısı kalitesi ve hastanın durumuna göre seçim yapıyorlar . Sanmam öyle olduğunu Envoyé de mon iPhone à l'aide de Kadınlar Kulübü
canim incir kuru ohss ye sebep olabiliyormus onu yapma ama istersen gunde 4-5 kuru incir ye ve yumurta kalitesini arttirmak icin ari sutu dene.ben ari sutu kapsullerine basliycam bu ay 2 ay onceden baslamak lazimmis... kaliteyi cok arttiriyormus ,kullananlarin cogu olusan butun embryolarin 5. gune gittigini yazmis denemekte fayda var bence..kizlar ben tedaviye baslayinca bitkisel destekte kullanmayi dusunuyorum
sizce uygun olur mu ilk denememde ohss olmustum onun icin tedirginim
aa oglun var demek ALLAH bagislasin
bende 3 asilama yaptirdim hepsi negatifti
2 tup bebek ikiside pozitif ama kaybettik
evet ilk dusugumde hani derler ya kolum kanadim kirildi ayni oyle olmustu
cok zordu 12 sene sonra hamile kalmistim ohss den dolayi 1 hafta hastanede kalmistim
gecen aylarda kromozom testi yaptirdik sukur temiz cikti oda
ben oyle birsey kullanmadim bunu yaptiklarini duymustum ama bana soylemediler hic
ben dijon'da tedavi goruyorum ve memnunum gayet ilgili davraniyorlar
ama ben doktoru sadece ozel randevu aldigimda ve transferde goruyorum
bu normalmi fransa'da sizdede oylemi hep ebeler ilgileniyor
benim merkezde 5. gune kadar beklemiyor malesef. daha tedavi baslamadan tedavinin nasil ilerliyecegini anlattiklarinda 2. gun transfer olacagini kac embriyo transfer olucak bunlarida doktorumuzun karar verecegini soylediler.bunlari soylediklerinde daha ignelere bile baslamamistim
5. gun transferi daha iyi diye biliyorum ben fransa'da her merkezde 2. gun zannetmistim cunku duyduklarim oyleydi
o zaman randevuya gittigimde bunu mutlaka sorucam doktora 5. gun embriyo sansi daha yuksek diye biliyorum
fransizcam iyi olmadigi icin arastiramiyorum malesef
canim incir kuru ohss ye sebep olabiliyormus onu yapma ama istersen gunde 4-5 kuru incir ye ve yumurta kalitesini arttirmak icin ari sutu dene.ben ari sutu kapsullerine basliycam bu ay 2 ay onceden baslamak lazimmis... kaliteyi cok arttiriyormus ,kullananlarin cogu olusan butun embryolarin 5. gune gittigini yazmis denemekte fayda var bence..
sen daha once kur yuzundenmi ohss olmustun?bu kacinci denemen?
ilkinde kacinci gun transferi yapildi sana?ozel bir merkezdemi hastanedemi yaptirdin peki?
Ilkini hatirlamiyorum 2sene gecti ustunden bizim oldgumuz yerde yapmiyolardi dr klinik onerdi ozel ama yumurtalar felan hastanede alindi normal
evet gunde bir tane yeterli canim... senin ikiside 2. gun embryosumuydu peki?hangisi tutmustu?tesekkurler canim o zaman ben ari sutunu alip basliyim esime kullandiriyordum onu
ari sutu bal polen propolis karisimlari bende basliyim gunde bir tane yeterli olur dimi
hayir ben ohss oldugumda bitkisel kur yapmadim sacede ilaclari kullanmistim
baya zor gecmisti birkac gunde 10_ 15 litre su birikmisti vucudumda aniden
yumurtaliklarim devamli yumurta uretiyordu toplamadan sonra birde hamile kalinca daha cok tetikliyormus
simdi bitkisel olaylara girsem etkiler mi diye dusunuyordum
ben iki defa yaptirdim canim ilki taze embriyo ikinciside dondurulmustu 3. deneme olucak insALLAH
amin cok sagol canim...
minoscum bizim hastanedede kotu davranmiyorlarda iste bazi farkliliklar var yoksa doktorum kotu degil.ama fazla bilgilendirmiyorlar insani ve daha tedavinin basinda 2. gun embryosu konacak diyorlar bu da moralimi bozuyor haliyle...sizdede oyleymis bende bir tek bizim hastane yapiyor heralde diye dusunmeye baslamistim...
canim ben doktorumu her ekogragi randevumda goruyorum ama asilamalarda hep ebeler yapiyordu o isi benimde dikkatimi cekmisti acikcasi...ama korkma farkeden bisey yok asil isi doktorumuz yapiyor zaten...
senin tedavin uzun protokolmu lac gun suruyor seninki?benimki 32 gun surdu bu sefer cok.uzun ve yorucuydu sonucta kocaman bir sifirla sonuclandi(
bu arada minoscum sen 12 sene neden bekledinki tedavi icin? kac yasindasin simdi?
bana hep tuhaf geliyordu dr gormemek demek ki normalmis
bende doktorumdan memnunum ama ister istemez turkiyedeki doktorlarla kiyasliyoruz galiba
mesela muayehanesine gidince sure doluyo hopp hemen ayaga kalkiyo
zaten surenin yarisinda bilgisayarda dosya dolduruyo o arada ben esime soyluyorum sormak istediklerimi
o soruyo doktora acele acele
ohss den hastanede yattigim zaman 1 haftada cikis gunumde 5 dk ugradi sadece
ama ekip olarak memnunum hepsi guler yuzlu belki fransizcam tam olsaydi cok daha iyi olurdu soracagim seylerde bile cok cekiniyorum
heyecandan bildiklerimide unutuyorum
evet canim uzun protokol son randevumda sordum kisa yapmiyorlarmis yine uzun olucak yani gunlerce igneler yapilicak
bu defa ignelerimi ben yapmak istiyorum sadece su yumurta baskilayici igneydi galiba ondan tedirginim toz ve siviyi karistiriyorsun filan ismini unuttum decapy gibi birseydi ama yaparim gibi geliyo
bu igneye adetin kacinci gunu basliyorduk canim onu unuttum ben
uzulme canim evet cok ugrasiyoruz ama demek ki bu yollardan gecmemiz lazim
bak mis gibi oglun kollarinda simdi ona kardes icin ugrasiyorsunuz insALLAH oda olucak
seni cok iyi anliyorum 13 senedir olmuyo bebegimiz bizim hemde gorunur hicbir problemimiz yok sukur
dr psikolojik diyor testlerimizin hepsi temiz
18 yasimda evlendim simdi neredeyse 31 olucam ama bir zamani var oyle yada boyle bekliyoruz iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?