Freedom06'nın Diyet Günlüğü

freedom06

BiR TaNeM :)
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
1.003
21
158
Afyon
25 haftalık hamileyim, 1.73 boyum var. hamileliğin başında 70 kiloydum şimdi ise 87.300 gr. 25 haftada 17 kilo aldım, 40. haftada ne olurum bilmiyorum ama bu işe bir dur demem lazım. yoksa normal doğum benim için riskli olacak. bebek için faydalı yiyeceklerden ölçülü bi şekilde yiyip, aşırıya kaçmamaya çalışıcam. umarım bu günlükle başarırım :)

Kalkınca : 3 kuru kayısı + 1 bardak su

Sabah : 1 dilim beyaz peynir
3 zeytin
1 yumurta
yarım domates
yarım salatalık
1 tatlı kaşığı pekmez
1 bardak süt
1 dilim ekmek

Ara : 1 veya 2 meyve

Akşam : 1 çupra
yarım kase tarhana
yagsız az salata
1 dilim ekmek

Ara : yarım ayva + 2 çeviz + 5 fındık

ooohhh süper 45 dk. hamile platesimi yaptım. 1 bardak şekersiz yeşil çayımı içiyorum. son ara öğünümü henüz yemedim :)

ben sabah 11 de kalkıyorum gece 3 te yatıyorum. o yüzden öğle yemeğim yok. şimdi son ara ögünümüde yedim. yarım ayva, 2 tam ceviz, 5 fındık. gece kaçamakları aldırdı bu kiloları zaten, bu saatten sonra yememem lazım. sabır bakalım. amaç vermek değil zaten daha fazlasını almadan 3 ayı tamamlamak :)

gece çok acıktım. gece 2 gibi 3 avuç leblebi yiyip yattım. çok rahat uyudum. sabah kalktığımda 86.200 gr dım. 1 kilo vermişim diyemicem çünkü kesin miğdem boşalmıştır dün bebeğimde bende aç kalmadan rahat bir gün geçirdik. gecenin 2 sinde 3 ünde gelen açlıkları bastıra bilirsem iyi olucak. inşallah bu günde aynı şekilde rahat geçer :)

kalkınca(10-11) : 1 yemek kaşığı pekmez + 1 bardak su

Sabah(12:00) : 1 bıldırcın yumurtası
1 dilim peynir
1 kibrit kutusu kaşar peynir
3 zeytin
3 kuru kayısı
yarım domates
yarım salatalık
1 tatlı kaşığı pekmez
2 dilim ekmek
1 bardak süt

oldukça doyurucu bir kahvaltı. uzun bi müddet acıkmadan kalabiliyorum bu menüyle.

Ara(15:00) : yarım ayva yemeği düşünüyorum. Akşam menüsüne daha karar vermedim. onu daha sonra yazarım. bu arada 2 lt su hamilelikte zorunlu olduğundan içmem şart. ıhlamurda kaynattım. 1-2 bardak içebilirim :)

Ara 15:00) : yarım ayva + 2 yemek kaşığı yoğurt yedim.

Akşam menüsüne karar verdim gibi :) en iyisi yedikten sonra yazayım..

Akşam (18:30)

250-300 gram et+2 yeşil biber+1 küçük boy soğan ve 1 domatesten yaptığım et sotenin yarısı
yarım kase tarhana
1 dilim ekmek

bu akşam tekrar 45 dk plates yapıcam.

Ara (ne zaman acıkırsam, genelde 22:30/23:00 gibi) : yarım ayva + 3 tam ceviz + 5 fındık + 1 avuç kabak çekirdeği (bunlar bebişin kilo alması için :) )

Hamile olduğumdan yersiz miğde kazınmalarım oluyor o zamanda leblebi yiyorum. gün içinde 1 kupa bardağı ıhlamur içtim. Akşamdan yatana kadarda 1 bardak daha içmeyi düşünüyorum :)

Geceyi çok güzel atlattım. leblebiye bile ihtiyaç duymadım. bünye yavaş yavaş gece yememeye alışıyor. yatmadan önce limonlu su içtim, başım çok ağrıyordu ve bebek yüzünden ilaç almak istemedim sabah tartıldığımda 85.600 gr dım. ahhh ahhh şu düzenli yeme olayını baştan yapsaydım ne vardı

Kalkınca (10:00) : 1 yemek kaşığı pekmez + 1 bardak su

Sabah (12:00) : akşamdan kalan et sote
çeyrek domates, yarım salatalık, 1 bardak ıhlamur
2 dilim ekmek

Ara (15:00) : sabah süt ve peynir yemediğimden, 1 kase dolusu yoğurt + 1 elma yemeyi düşünüyorum

Akşam (18:30) : yarım kiloluk fileto levrek (yarasın kızıma, çok lezzetliydi)
brokoli ve havuç haşlama, üstüne bol limon
1 dilim ekmek

Ara (22:00/23:00) : yarım armut + yarım nar + 5 badem + 5 fındık + 1 avuç kabak çekirdeği (gece yemeği düşündüğüm şeyler, ara öğüne karar verdikten sonra uyguluyorum)

gün içinde 2 bardak ıhlamur hakkımı istediğim yerlerde kullanıyorum. Forumda dolaşırken ıhlamuru çok içip bebeğini 4 kilo doğurduğunu yazan bi yazı okudum sonuçta çay, kahve, asitli içecekler yasak olduğundan ıhlamur benim içinde iyi oldu. severek içmiyorum ama bebişim kilo alacaksa neden olmasın

45 dk boyunca yürüdüm, bugünlük platese gerek yok. kolidor uzun olunca evde yürüş yapma imkanıda buluyor insan. yürüyüşü sıkıcı olmaktan çıkaran tek şeyse uzun telefon konuşmaları. yürürken telsiz telefonla bi annemi arıyorum bi ablamı. konuş konuş 45 dk ne çabuk geçiyor.

Hamilelikte bitter çikolatanın faydasını buldum netten

Bitter çikolata: Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşıyarak daha aktif çalışmasını sağlıyor

diye yazmışlar. artık menümde her akşam 2 kare bitter çikolatada olacak (koca paketi yemem inşallah ).

Kalkınca (10:00) : 3 gün kurusu kayısı + 1 bardak su

Sabah (12:00) : 1 bilim beyaz peynir
1 bilim köy peyniri
1 yumurta (çift sarılı )
1 tatlı kaşığı pekmez
yarım domates
yarım salatalık
3 zeytin
1 bardak süt
2 dilim kızarmış ekmek

Ara (15:00) : 2 kaşık yoğurt + 1 tatlı kaşığı keten tohumu karışımı
yarım ayva

HERGÜN BİR YUMURTA
Özellikle hamilelik dönemindeki yetersiz kolin ve folik asit alımının bebeğin beyin gelişiminin yetersiz olmasına ve doğum sonrası dönemde ciddi hafıza anormalliklerine veya kayıplarına yol açabildiğini ifade eden Parlat, 'Bu yüzden hamilelikte düzenli yumurta tüketimi bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynamaktadır' dedi.

Netten Alıntı

bu yüzden hamilelik döneminde hergün yumurta tüketmeliyiz. diyetisyenim "sevmiyorsan haftada 3 gün yiyebilirsin" demişti ama ben her gün tüketmeye çalışıyorum. canım istemezse bıldırcın yumurtasını içiyorum

Akşam (18:30) : soğan, havuç, patates ve yarım kilo mantardan yapılmış salçalı mantar sotenin yarısı (1 tabak dolusu). üstüne bol karabiber ve kırmızı pul biber serptim çok lezzetli oldu
2 dilim ekmek

Ebru Şallı Plates CD si ile 45 dakika plates yaptım. şimdide limonlu ıhlamurumu içiyorum.

Ara (22:30-23:00) : 1/4 ayva + 1 elma + 3 tam ceviz + 5 badem + 5 fındık

Badem ve fındığında bebeğe kilo aldırdığını duydum. kararınca yemeye çalışıyorum. Hamilelikte kuru yemiş tüketimi oldukça önemli, herşeyden azar azar tüketmekte fayda var.

Doğumda problem yaşamamak için kiloma dikkat etmem, hatta bu ay içinde 2-3 kilo vermem lazım. Pazartesiden buyana düzenli bir yeme proğramı oluşturdum ve şu ana kadar sapma olmadı. Haftaya şeker ölçümü yapılacak herşeyin iyi gitmesi için tatlıdanda uzak duruyorum. Her ay 3-5 kilo alıyordum umarım bu ay sonu bu durum değişecek

yarının diyet listesini şimdiden oluşturayım dedim. biraz değişiklik fena olmaz

Kalkınca (10:00) : 1 yemek kaşıpı pekmez + 1 bardak su

Sabah (12:00) : 1 yumurta
1 dilim beyaz peynir
yarım domates
2 dilim kızarmış ekmek
1 bardak süt

Ara (15:00) : 3 kuru kayısı + 5 badem + 3 ceviz

Akşam (18:00) : mantar sote + 2 lahana sarması + 2 dilim ekmek

Ara (22:30-23:00) : 1 bardak koyu ayran + 1 elma

ara ögünlerin yerini değiştirdim. kuru yemişleri gündüz saatlerinde alırsam yakması daha kolay olur. umarım gece açlık çekmem, böyle bi durumda leblebiler yetişir imdadıma

canım ben gebelikte kabızlıkla uğraştım bir dönem, leblebi yerine başka bişey koysan? mesela şu yağsız tuzsuz mısır patlakları var, onlar da tok tutar sanırım, onun dışında diyetisyenin varmış zaten, listelerini biliyodur heralde...

ooofff ooofff sorma bu kabızlık 6 aydır devam ediyor. birtek kayısı işe yarıyor ondada gün aşırı gidebiliyorum tuvalete. zaten bağırsaklarım bu konuda tembeldi hamilelikle iyiden iyiye gösterdi kendini. leblebiyi çok tercih etmiyorum fakat açlığımı bastırmamın mümkün olmayacağı anlarda kullanmayı düşünüyorum. şimdiye kadar bir kere yedim. şu ana kadar gece kazıntım olmadı onun yerine akşamları baş ağrım oluyor. ilaç yerine limonlu su yapıp içiyorum. oldukça faydalı.

diyetisyenim hastaneden ayrılmış ve onun yerine henüz bi doktor bulunamadı. ondan kalan bilgilerle devam ediyorum. zaten verdiği listeleri forumda da paylaştım. o listede gece 12 de olan öğünü kaldırdım ve akşam yemeğini daha az yiyorum. porsiyonlar küçük ama bebek için faydalı şeylerle dolu

Akşam yemeğinde lahana sarması yerine yarım kase mercimek çorbası içtim ve 1 dilim ekmek kullandım.

bu arada nette Ender Saracın Kabızlığı önleyen kekini buldum ve biraz değişiklikle yapıp fırına verdim.

DR ENDER SARAÇ KABIZLIĞI ÖNLEYİCİ KEK TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER :
2 adet yumurta sarısı
1 fincan sıvı yağ
Tarçın
50 gr keten tohumu (az öğütülmüş)
50 gr yulaf ezmesi
Mürdüm eriği (İsteğe bağlı miktarda)(ben kuru üzüm kullandım)
1-1.5 kahve fincaı şeker
Tam buğday unu (yeteri miktarda)(beyaz un kullandım)
HAZIRLANIŞI : Yumurtaları akından ayırın ve kek kabında iyice çırpın. Sıvı yağın içine tarçını ekleyip ayrı bir kapta çırpın ve yumurtanın içine katın. Diğer malzemeleri de ekleyerek normal bir kek hamuru elde edin ve 150-160 derecede pişirin.
NOT : Keki 2 ince dilimden fazla yemeyin.

az birşey oldu. zaten denemelik için ölçü gayet iyi, ben 1 kabartma tozu kullandım. biraz katı bir hamur oldu ve borcama kaşıkla yaydım. bakalım nasıl bişi olacak. sabah kahvaltısında ekmek yerine tercih edebilirim. umarım kabızlığımada iyi gelir

son ara öğünümden önce 1 bardak ıhlamur içtim ve 4 kare bitter çikolata yedim. hiç sevmiyorum bitter çikolatayı, miğdemi bulandırıyor, bebek olmasa yemezdim

biraz önce tüm menüyü tamamladım. bundan sonra bir gece önceden yarın ne yiyeceğime karar verip öyle başlıycam güne. günlük diyet listesi yani. önceden ne yiyeceğine karar vermek daha kolay oluyor :)

Kalkınca (10:00) : 1 yk pekmez + 1 bardak su

Sabah (12:00) :
1 dilim peynir, 1 dilim kaşar peynir ve 1 yumurtadan oluşan peynirli yumurta
3 zeytin
yarım domates
1 bardak süt
2 dilim keten tohumlu kek (yukarda tarifi var)

Ara (15:00) : 3 kayısı (suda beklemiş) + 10 badem + 5 fındık

Akşam (18:30) : balık (yuphiii yarın balıkcı tezgahında seçerim artık. bayılıyorum balığa. göbüşümdeki ufaklıkta )
1 dilim ekmek
salata veya yarım kase çorba (buna yemekte karar vericem)

Ara : 2 kaşık yoğurt
2 kuru incir
1 avuç kabak çekirdeği

gün içersinde 2 kupa ıhlamur ve herzamanki gibi 2 lt su. 45 dk yürüyüş yada plates.

motivasyonum tam, amacım belli, tam gaz devam

canım benim Allah kazzasız belasız kurtarsın bebeğini kucağına al inşallah. Zorlu maratonda başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…