canım benim Allah kazzasız belasız kurtarsın bebeğini kucağına al inşallah. Zorlu maratonda başarılar diliyorum
bu nasıl diyet boyle diyete can kurban ben yaparım bunu oh mis
Kalkınca (10:00) : 1 yemek kaşığı pekmez + 1 bardak su
Sabah (12:00) : 1 yumurta
1 dilim beyaz peynir
yarım salatalık
2 dilim ekmekli kaşar peynirli tost
1 tatlı kaşığı kızılcık marmelatı
1 bardak süt
Ara (15:00) : yarım ayva + 10 badem + 5 fındık + 3 kayısı
Akşam (18:30) : 1 havuç + 1 patates + 3 biber kızartması
250 gr et kızartma
bol sarmısaklı yoğurt
1 dilim ekmek
Ara (22:00/23:00) : yarım ayva + 2 kaşık yoğurt
plates sonrası 4 kare bitter çikolata
gün içersinde 1 bardak kızılcık şurubu + 1 bardak ıhlamur + 2 lt su
Bu gün sabaha 9 da glukoz testi yaptırmak için sağlık ocağına gittim. once parmaktan kan alındı ve kan şekerime bakıldı. açlık kan şekerim 85 çıktı. sonra 50gr glukoz ve yarım şaşal ılık suyu (yanımda getirmiştim) karıştırıp içirdiler. ev yakın oldugundan eve dönüp 45 dk bekledim. sonra tekrar sağlık ocagına gittim, koldan kan aldılar. hem şekere hemde diğer tüm değerlere bakmak için. yarın öğleden sonra alabilirsiniz dediler.
Şeker testini ilk kez bana uyguladılar. sanırım daha önce hiç yapmamışlar. birbirlerine sorarak yapıyorlardı :) örnek teşkil etmiş oldum :)
önceki kan testimde kolesterol çok yüksekti. diyetle düşmüştür umarım. hamile kalmadan önce hiç kolestrol falan bilmezdim ben, hatta kandaki yağ oranım çok azdı. yağlı ye felan derlerdi :) ne yaptın sen anneye ufaklık :)
birazdan plates yapıcam, sonrada yoğurdumu yiyecem. yarınki liste için biraz düşünmem lazım. değişik birşeyler olsun istiyorum :) diğer günlüklerede bi göz atayım..
kız bu bnm listem ben de farkı bişey sandım bakıyorum öyle...SEBZELERİN 1 PORSİYON DEĞERLERİ
2 yemek kaşığı - Taze fasulye, lahana, havuç, pırasa, karnabahar, bezelye
3 yemek kaşığı - patlıcan, kabak
4 yemek kaşığı - bamya
salatalık-domates - 1 orta boy
çarliston biber - 3 orta boy
sivri biber - 8-9 orta boy
dolma biber - 2 orta boy
kıvırcık-marul - 7 yaprak
MEYVELERİN 1 PORSİYON DEĞERLERİ
Elma-armut - 1 büyük boy
Kayısı - 2-3 tane
Kiraz-vişne - 16 tane
İncir- mandalina - 1 tane
Üzüm - 23 iri tane
Portakal-greyfurt - 1/2 orta boy
Limon - 2 küçük boy
Şeftali - 1 orta boy
Erik - 6 tane
Ayva - 1/4 orta boy
Nar - 1/7 küçük boy
Karpuz - 1/8 orta boy
Çilek - 10 tane
Ananas - halka şeklinde 1,5 dilim
1 İNCE DİLİME EŞDEĞER YİYECEKLER
Buğday unu çorbası, şehriye çorbası - 1 kase
Pirinç çorbası - 2 kase
Kuskus, makarna, erişte - 2 yemek kaşığı
İrmik - 4 yemek kaşığı
Pirinç pilavı - 5 yemek kaşığı
PROTEİN DEĞİŞİMİ
1 Yumurta=1 köfte kadar et (30g)= 1 kibrit kutusu peynir
Not: Bu liste bir üniversite tarafından hazırlanmış hasta bilgilendirme diyet kitapçığından alınmıştır.
Başka kaynaklardan da bulunduğu takdirde eklenecektir.
cnm ilk sayfadan itibaren menülerine baktım
naçizane bikaç tavsiyede bulunayım
baklagil yerken yanında ya 1 dl ekmek ya da ona eşdeğer yani 2-3 yemek kaşığı pilav ya da bulgur pilavı ye ama hepsini beraber tüketmeni önermem, çabuk acıkabilirsin
bi de çikolata özellikle bitter iyidir, kilo verirken de... ama kalorisi çok yüksektir o yüzden her gün yerine gün aşırı 2 minik kare yersen hem ihtiyacın olan faydayı alırsın hem de kilo almanı kolaylaştırmaz
bi de tavsiyem tam tahıllı, tam buğday veya çavdar ekmeği tüketmen... hem kabızlık için sana fayda sağlar hem de içinde faydalı vitamin ve mineraller mevcut
gece atıştırmaları da kilo aldırabilen unsurlardan mümkün oldugunca erken yatıp erken kalkmaya bak
metabolizmamız bu düzende daha düzgün çalışıyor
diyene bak diceksin ben de sabah 11de ediyorum kahvaltımı ama akşam 1den sonrasına kalmamaya çalışıyorum yatmak için
üstelik ben hamile değilim senin içindeki bebek için bunu yap, o da etkilenir
beslenmene bol bol salata eklemeni öneririm az zeytin yağı koyabilirsin
özellikle koyu yeşil yapraklı ıspanak, marul gibi şeyler
neden dersen içinde hem demir hem folik asit var ki biliyorsun folik asit bebeğin gelişimi için önemli gerçi ilk 3 ayı geçmişsin çoktan ama olsun
ara öğünlerin bana fazla geldi yani kuru kayısı+fındık ya da ceviz yapsan daha iyi sanki:44:
aklıma gelen bunlar
ha bi de akşam aralarında çikolata yerine meyve+1 bardak süt ama light olanından tavsiye ederim hem uykunu getirir, hem de süt senin için önemli gereksiz kalori almamak için de light tercih edersen daha iyi olur
şimdilik bu kadar olursa daha yazarım
menün genel olarak iyi sayılırKalkınca (10:00) : 3 kuru kayısı (suda beklemiş) + 1 bardak su
Sabah (12:00) : 1 yumurta
1 dilim beyaz peynir
1 dilim kaşar peynir
yarım salatalık
1 peynirli ev poğaçası
1 bardak süt
Ara (15:00) : 5 fındık + 10 badem + 3 ceviz
Akşam (18:00) : 3 köfte + 1 patates kızartması + 2 dilim ekmek
Ara (22:30-23:00) : 2 kaşık yoğurt + 1 elma
Gece (24:00) : demir hapından sonra yarım portakal
bu aralar iştahım yerinde, bebek kilo aldığından ben veremiyorum. zaten zor tutuyorum kendimi. umarım yediklerimden çokca faydalanır. haftaya kontrol var, doktora kilosunu sorucam. tombiş tombiş sağlıklı olsun inşallah meleğim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?