Freedom06'nın Diyet Günlüğü

ayyyy bu gün göğüslerimden süt geldi. gebeliğimin 26. haftasındayım ve çok korkmuştum, erken doğum mu olacak diye ama bi sorun yokmuş. bazı gebeliklerde rastlanan bi durummuş. göyüslerini sıkma, banyoda falan çok ovma tahriş etme iyi koru dedi doktor. göyüs uçlarıma yuvarlak makyaj temizleme pamuklarından koydum. göyüs uçlarıma iyneler batıyo diyordum, meyersem süt gelecekmiş :) değişik maceralı panikli bir gün oldu bu gün..

neyse dünün diyetine uydum fakat 2 ara öğünü atladım. dışardaydım ve yiyemedim. geç gelincede Akşam yemeğini 20:30 da yiyebildim. yarın daha düzenli olur. menü şimdiden hazır. kuru fasülyeyi ıslattım bile :)

Kalkınca (10:00) : 3 kuru kayısı + 1 bardak su

Sabah (12:00) : 1 yumurta
1 dilim peynir
yarım domates
yarım salatalık
1 bardak süt
2 dilim kızarmış ekmek

Ara (15:00) : 3 ceviz + 10 badem + 2 dilim keten tohumlu kek

Akaşm (18:00-19:00) : yarım kase mercimek çorbası
3 kaşık bulgur pilavı
3 kaşık etli kuru fasülye
yağsız salata

Ara (22:00-23:00) : 2 kaşık yoğurt + yarım ayva

yarın büyük gün tartılıcam. haftada yarım yada 1 kilo versen süper olur ama önemli olan 7. aya kadar kilo almamak :) 8. ve 9. ayda 1 er kilo almam gerekiyormuş. eski diyetisyenim öyle söylemişti. bunu başaracağıma inanmasamda en azından elimden geleni yapıcam

bu günde tüm listeye uyuldu. ekstradan 4 kare bitter çikolata yendi o kadar

Kaldınca (10:00) : 1 yemek kaşığı pekmez + 1 bardak su

1 dilim kaşar peyniri tost
1 dilim beyaz peynir
yarım salatalık
1 bardak süt

Ara (15:00) : 10 badem + 5 fındık + 3 kuru kayısı

Akşam (18:30) : Balık çupra + levrek karışımı
1 dilim ekmek

Ara (22:30-23:00) : yarım armut + 2 dilim keten tohumlu kek

Son düzenleme:
geçen hafta :
boy : 1.73
kilo : 87.300

bu hafta :
kilo : 85.600

Toplamda : 1.700 gr verdim.

bebekte bende gayet sağlıklıyız. elim kolum ve yüzümdeki ödemler azaldı. karın bölgesinde hala biraz ödem var. plates ve diyetle omurilik ağrılarımda geçti. artık son 3 ayımdayım ve yediğim herşeye çok dikkat etmem lazım. forumda bebeğe kilo aldıran besinleri araştırdım. menüme onlarıda yavaş yavaş eklemeyi düşünüyorum. benim şu ana kadar bildiklerim ıhlamur, badem ve fındıktı. bunlarda zaten menümde mevcut

Zekayı sadece genetik unsurlara bağlamamak gerekir. Kalıtımla birlikte gelen genetik unsurların yanısıra; hamilelik döneminde bebeğe müzik dinletmek yeteri kadar kilo almak düzenli beslenmek ve spor yapmak gibi bebeğin gelişimini de etkileyen bir çok unsur vardır. Bebek bu pek çok unsurun tesiri sonucunda dünyaya belli bir potansiyelle gelir.

Hamilelik döneminde bebek için iyi bir başlangıç yapmak ve bütün dönem boyunca onların ruhsal ve zihinsel gelişimi için şunlar yapılabilir:

Bebeği Kabullenin
Anne ilk aydan itibaren bebeği kabullenmeli anneliğe hazırlanmalı onu fark etmeli ve sevmelidir.

Çok Fazla Kilo Almayın
Alınan kilo miktarı bebeğin ağırlığını dolayısıyla da beynin büyüklüğünü ve zekâsını etkilediğinden
doktorlar vücut ağırlığının % 20’si kadar kilo alınmasının yeterli olduğunu söylemektedirler.

Dikkatli Beslenin
Hamilelikte beslenme zekâ gelişimindeki en önemli unsurdur. Özellikle sinirsel gelişimde önemli bir rol oynadığından annelerin düzenli ve çeşitli yiyecek gruplarından beslenmeleri gerekmektedir.

Hareket Edin
Hamilelik sırasında düzenli egzersiz yaparak vücuttaki oksijen akışı hızlandırılmalıdır.

Tiroide Dikkat
Yorgunluk konsantrasyon güçlüğü saç dökülmesi ve üşüme gibi şikâyetler varsa tiroit bezi kontrolü yapılmalıdır.

Dişleri Kontolden Geçirin
Hamilelik döneminde diş rahatsızlığı geçiren anneler prematüre ya da düşük kilolu bebek dünyaya getirme riski taşıdıklarından ve prematüre doğan bebeklerde öğrenme ve gelişim safhalarında güçlük çektiğinden arada bir diş hekimine gidilmelidir.

Demir Alın
Demir alımı bebeğin entellektüel potansiyelini artırdığından ve hamilelik döneminde yeterli demir alımı asla gıdalarla sağlanamadığından her gün demir içeren tabletlerden içilmesi gerekmektedir.

Mutlu Olun
Bebeğin algıları henüz doğmadan önce başar ve dolayısıyla kendini iyi hisseden bir annenin karnındaki bebekte mutlu olur.

Bebeği Emzirin
Anne sütünün içeriği sabit değildir ve bebeğin yaşına en uygun olan özellikleri içerir. Prematüre bebeğin annesinin sütü prematüre bebeğe 1 aylık bebeğin anne sütü 1 aylık bebeğe 3 aylık bebeğin anne sütü 3 aylık bebeğe uygundur. Dolayısıyla bebekliğinde emzirilen çocukların zekâ seviyeleri hazır mamayla beslenenlere göre daha fazladır.

Depresyondan Uzak Durun
Çocukların özellikle dil gelişiminde ve öğrenme kabiliyetinde zayıflık görüldüğünden hamilelikte olduğu kadar doğumdan sonra da depresyondan uzak durmak gerekmektedir.

İletişim Kurun
Yapılan araştırmalar bebeğin ana dilini anne rahminde öğrendiğini ve anne sesini çok çabuk algıladığını göstermektedir. 2. aydan sonra bebekle konuşmak ve ona dokunmak iletişim kurmanın başlangıcıdır. 4. ayla birlikte ona bir birey gibi davranılmalıdır.

Müzik Dinletin
Bebeği anne karnında eğitmenin yollarının başında müzik dinletmek gelir ve doğru müzik seçildiğinde daha çabuk geliştikleri bilinmektedir.

alıntı

Kalkınca (10:00) : 1 yemek kaşığı pekmez + 1 bardak su

1 simit arası kaşarlı tost
1 dilim b. peynir
yarım salatalık
3 zeytin
1 bardak süt

Ara (15:00) : 3 tam ceviz + 10 badem + 5 fındık + 1 avuç kabak çekirdeği

Akşam (18:30) : bir kepçe etli kuru fasülye
3 kaşık bulgur pilavı
1 dilim ekmek

Ara (21:00) : plates yada yürüyüş sonrası 4 kare bitter çikolata

Ara (22:30-23:00) : 1 kase yoğurt

günlük 2 lt su + 2 bardak ıhlamur

Bu gün sabaha 9 da glukoz testi yaptırmak için sağlık ocağına gittim. once parmaktan kan alındı ve kan şekerime bakıldı. açlık kan şekerim 85 çıktı. sonra 50gr glukoz ve yarım şaşal ılık suyu (yanımda getirmiştim) karıştırıp içirdiler. ev yakın oldugundan eve dönüp 45 dk bekledim. sonra tekrar sağlık ocagına gittim, koldan kan aldılar. hem şekere hemde diğer tüm değerlere bakmak için. yarın öğleden sonra alabilirsiniz dediler.

Şeker testini ilk kez bana uyguladılar. sanırım daha önce hiç yapmamışlar. birbirlerine sorarak yapıyorlardı :) örnek teşkil etmiş oldum :)

önceki kan testimde kolesterol çok yüksekti. diyetle düşmüştür umarım. hamile kalmadan önce hiç kolestrol falan bilmezdim ben, hatta kandaki yağ oranım çok azdı. yağlı ye felan derlerdi :) ne yaptın sen anneye ufaklık :)

birazdan plates yapıcam, sonrada yoğurdumu yiyecem. yarınki liste için biraz düşünmem lazım. değişik birşeyler olsun istiyorum :) diğer günlüklerede bi göz atayım..

1 dilim beyaz peynir
yarım salatalık
2 dilim ekmekli kaşar peynirli tost
1 tatlı kaşığı kızılcık marmelatı
1 bardak süt

Ara (15:00) : yarım ayva + 10 badem + 5 fındık + 3 kayısı

Akşam (18:30) : 1 havuç + 1 patates + 3 biber kızartması
250 gr et kızartma
bol sarmısaklı yoğurt
1 dilim ekmek

Ara (22:00/23:00) : yarım ayva + 2 kaşık yoğurt

plates sonrası 4 kare bitter çikolata
gün içersinde 1 bardak kızılcık şurubu + 1 bardak ıhlamur + 2 lt su

ooofff ooofff ooffff gece 12 de koca bir paket çikolata yedim oda yetmedi bol sarmısaklı yoğurtlu makarnayı ekmekle tükettim. 10 günlük diyette ilk kez kaçamak yaptım ve çok pişmanım. bu günkü listede değişiklik yapmak zorundayım bu yüzden

1 dilim beyaz peynir
yarım salatalık
2 dilim ekmekli kaşar peynirli tost
1 tatlı kaşığı kızılcık marmelatı
1 bardak süt

Ara (15:00) : yarım armut + 5 badem + 3 ceviz + 3 kayısı

Akşam (18:30) : 250 gr et kızartma
yarım kase tel şehriye çorbası
1 dilim ekmek

Ara (22:00/23:00) : yarım ayva + 2 kaşık yoğurt

45 dk yürüyüş + 2 litre su + 1 bardak ıhlamur

Not : tekrar açlık çekilirse leblebi yenilecek..

hehehehe glukoz içirdikten sonra kanda çıkan şeker değeri 83 çıkmış. artmamış azalmış hatta, çok sevindiiiimmmm :) Şeker testinden başarıyla geçtik :)

Kalkınca (10:00) : 1 yk pekmez + 1 bardak su

Sabah (12:00) :
1 dilim peynir, 1 dilim kaşar peynir ve 1 yumurtadan oluşan peynirli yumurta
yarım salatalık
1 bardak süt
1 dilim ekmek

Ara (15:00) : 3 kayısı (suda beklemiş) + 10 badem + 5 fındık

Akşam (18:30) : balık (tekir + levrek karışımı)
yarım kase çorba
1 dilim ekmek

Ara (22:00/23:00) : 3 hurma + 1 elme

gün içersinde 2 kupa ıhlamur ve herzamanki gibi 2 lt su. 45 dk yürüyüş yada plates.

SEBZELERİN 1 PORSİYON DEĞERLERİ
2 yemek kaşığı - Taze fasulye, lahana, havuç, pırasa, karnabahar, bezelye
3 yemek kaşığı - patlıcan, kabak
4 yemek kaşığı - bamya

salatalık-domates - 1 orta boy
çarliston biber - 3 orta boy
sivri biber - 8-9 orta boy
dolma biber - 2 orta boy
kıvırcık-marul - 7 yaprak

MEYVELERİN 1 PORSİYON DEĞERLERİ
Elma-armut - 1 büyük boy
Kayısı - 2-3 tane
Kiraz-vişne - 16 tane
İncir- mandalina - 1 tane
Üzüm - 23 iri tane
Portakal-greyfurt - 1/2 orta boy
Limon - 2 küçük boy
Şeftali - 1 orta boy
Erik - 6 tane
Ayva - 1/4 orta boy
Nar - 1/7 küçük boy
Karpuz - 1/8 orta boy
Çilek - 10 tane
Ananas - halka şeklinde 1,5 dilim

1 İNCE DİLİME EŞDEĞER YİYECEKLER
Buğday unu çorbası, şehriye çorbası - 1 kase
Pirinç çorbası - 2 kase
Kuskus, makarna, erişte - 2 yemek kaşığı
İrmik - 4 yemek kaşığı
Pirinç pilavı - 5 yemek kaşığı

PROTEİN DEĞİŞİMİ
1 Yumurta=1 köfte kadar et (30g)= 1 kibrit kutusu peynir

Not: Bu liste bir üniversite tarafından hazırlanmış hasta bilgilendirme diyet kitapçığından alınmıştır.
Başka kaynaklardan da bulunduğu takdirde eklenecektir.

kız bu bnm listem ben de farkı bişey sandım bakıyorum öyle...
http://www.kadinlarkulubu.com/saglikli-beslenme/482973-besinler-porsiyon-degerleri.html
bak sana menü oluşturmada yardımcı olurum elbette dr.lar kilo almanı istemez çünkü sonuçta bebek kadar sen de etkileniyorsun artıştan

cnm ilk sayfadan itibaren menülerine baktım
naçizane bikaç tavsiyede bulunayım
baklagil yerken yanında ya 1 dl ekmek ya da ona eşdeğer yani 2-3 yemek kaşığı pilav ya da bulgur pilavı ye ama hepsini beraber tüketmeni önermem, çabuk acıkabilirsin
bi de çikolata özellikle bitter iyidir, kilo verirken de... ama kalorisi çok yüksektir o yüzden her gün yerine gün aşırı 2 minik kare yersen hem ihtiyacın olan faydayı alırsın hem de kilo almanı kolaylaştırmaz
bi de tavsiyem tam tahıllı, tam buğday veya çavdar ekmeği tüketmen... hem kabızlık için sana fayda sağlar hem de içinde faydalı vitamin ve mineraller mevcut
gece atıştırmaları da kilo aldırabilen unsurlardan mümkün oldugunca erken yatıp erken kalkmaya bak
metabolizmamız bu düzende daha düzgün çalışıyor
diyene bak diceksin ben de sabah 11de ediyorum kahvaltımı ama akşam 1den sonrasına kalmamaya çalışıyorum yatmak için
üstelik ben hamile değilim senin içindeki bebek için bunu yap, o da etkilenir
beslenmene bol bol salata eklemeni öneririm az zeytin yağı koyabilirsin
özellikle koyu yeşil yapraklı ıspanak, marul gibi şeyler
neden dersen içinde hem demir hem folik asit var ki biliyorsun folik asit bebeğin gelişimi için önemli gerçi ilk 3 ayı geçmişsin çoktan ama olsun
ara öğünlerin bana fazla geldi yani kuru kayısı+fındık ya da ceviz yapsan daha iyi sanki:44:
aklıma gelen bunlar
ha bi de akşam aralarında çikolata yerine meyve+1 bardak süt ama light olanından tavsiye ederim hem uykunu getirir, hem de süt senin için önemli gereksiz kalori almamak için de light tercih edersen daha iyi olur
şimdilik bu kadar olursa daha yazarım

hehehe senin linkten çaldım porsiyon deyerlerini, çok faydalı buldum. insan bazen ayrıntıları unutabiliyor. çok işime yarayacagını düşündüğümden ekledim

canım cok teşekkür ederim bilgiler için. inan tüm menü bebeye faydalı olan şeylerden oluşuyor, benim canımın çektiği hiç bişi yok. daha neler neler var seninde yazdığın gibi yemem gereken ama onlarıda menüye koyacak yer bulamıyorum

ara ara değiştiriyorum ekmeyi falan ama yazmıyorum burada. ekmek deyip geçiyorum sadece. bitter çikolatayı sevmem ama kan akışını hızlandırıyomuş bebeye daha çok kan taşıyormuş bu yüzden yiyorum. oda 2 günde bir falan aklıma gelirse ekliyorum menüye.

çorbayı diyetisyenin zoruyla koydum menüye. ondada mercimek tercihim çünkü düdüklüye koyarken içine 1 havuç 1 patates 1 soğan ve 1 çay bardağı ince bulgur katıp pişiriyorum. sebzelerdende yararlanmış oluyorum bulgurdanda. evde prinç kullanmıyoruz, bulgur plavınıda ne yalan söyleyeyim çok az yapıyorum

Kalkınca (10:00) : 3 kuru kayısı (suda beklemiş) + 1 bardak su

1 dilim beyaz peynir
1 dilim kaşar peynir
yarım salatalık
1 peynirli ev poğaçası
1 bardak süt

Ara (15:00) : 5 fındık + 10 badem + 3 ceviz

Akşam (18:00) : 3 köfte + 1 patates kızartması + 2 dilim ekmek

Ara (22:30-23:00) : 2 kaşık yoğurt + 1 elma

Gece (24:00) : demir hapından sonra yarım portakal

bu aralar iştahım yerinde, bebek kilo aldığından ben veremiyorum. zaten zor tutuyorum kendimi. umarım yediklerimden çokca faydalanır. haftaya kontrol var, doktora kilosunu sorucam. tombiş tombiş sağlıklı olsun inşallah meleğim :)

menün genel olarak iyi sayılır
bazı şeyleri menüye ekleyemediğini söylemişsin
istersen yardımcı olurum 3-4 günlük alternatif hazırlarız birlikte hem bebişe iyi gelecek hem de kilo aldırmayacak şekilde yaparız bişeyler
sabah güzel ama tavsiyem poğaça yerine tam tahıllı ekmek
kuruyemiş ölçün de fazla gibime geldi:44: evet bebek için de sayıyı azaltırsan hem daha az kalori alırsın hem de kuruyemişin içindeki gerekli besin gruplarından faydalanmış olursun 1 tane fazla yemek sana ekstra vitamin aldırmaz, vücut ihtiyacından fazlasını atıyor ama yağları depolayabiliyor aman dikkat
köfte-ekmek güzel, yanında salata tarzı şeyler yersen etin içindeki demirin vücutta emilimini arttırırsın aklında bulunsun
demiri de gece mi alman gerekiyor??? hani tamam C vit. içeren portakal suyu iyi, demirin faydasını arttırır da gece mideni ekşitmesin:44:
bi de cnm biliyorum çok oldum, nolur kusura bakma da... sabah kahvaltını erken yapmaya çalış...
ben de bu aralar geç kalkıyorum ve inan akşam da kesmeye çalışınca yemeyi, zmn yetmiyor üstelik belli bi saatten sonra yemek, özellikle metabolizmanın yavaşladığı akşam saatlerinde, yediklerinden daha az istifade edip gerisini yağ olarak depolama cok müsait olabilir, bilgine...
bu arada suyu ne kadar içiyorsun genelde cnm???
kış oldugundan cok canın istemiyordur belki ama 1.5ltnin altına inmemeye çalış tamam mı cnm??? bebiş susuz kalmasın
öğün değişimlerine dikkat... bilgi paylaştıkça çoğalır ben açıkçası alıntı yapmış olmandan memnuniyet duydum, birden görünce şaşırdım o kadar...
iyi geceler sana ve meleğimize...
takibimdesiniz artık....

3 fındık, 3 badem, ve 2 ceviz olarak değiştirdim kuru yemişleri. cevremede sordum çok mu diye, onlarda çok dedi. 2şer 3 er yemeliymişim sabah kahvaltısı fix zaten, yumurta, peynir, süt + 2 dilim ekmek=1poğaça=1 simit (diyetisyenimin önerisi). hamilelikte daha çok kaloriye ihtiyaç duyduğumuzdan ben istesemde doktor çıkarttırmıyor çoğu besini. bana verilen menülerden oluşuyor zaten liste.

Normalde olsa ne yumurta yerim ne süt içerim. akşamlarıda bir çeşit yemekle kalkarım. 173 boyunda 68 kilo bi hatundum, normal yeme düzenim bile değil bunlar. sabah kahve sigara, öğlen 1 meyve, akşam azcık bişi gece bisküvi çekirdek. düzenli yemek yeme bozdu beni su yerine kolaaaaa :)))

2 lt su mecburi içiyorum, bebek için çok lazımmış. bu haftayı kilo alıp tamamlıycam sanırım. ama almamda lazım çünkü haftaya 7. ayım dolucak ve bu ay 1 kilo almam lazım. 7-8 arası ve 8-9 arası 1 er kilo alsam süper. yarın için az kalorili bi menü yapmam lazım :)

Kalkınca (10:00) : 3 kuru kayısı (suda beklemiş) + 1 bardak su

Sabah (12:00) : 1 su bardagı ülker K+1 çay bardağı yulaf+2 ceviz+3 badem+3 fındık+kuru üzüm+1 bardak süt

Ara (15:00) : 2 kaşık yoğurt

Akşam (18:00) : 2-3 parça tavuk + salata + 1 dilim ekmek

Ara (22:30-23:00) : 2 kaşık yoğurt + 1 meyve (canım ne çekerse)

Gece : yarım portakal

bi kaç menü oluştur istersen, süper olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…