Arkadaslar benim yasim 24 fsh degerim 13 cikti lh da biraz dusuk gecen sene de ayniydi hic degismemis ,, doktor yumurtalik rezervlerinde azalma var dedi korktum fsh onun gostergesi dedi bu deger dusse bile en yuksek degere bakiliyor mus bu durumda olan arkadaslar bu deger duser mi ?
Arkadaşlar bende fsh yükseliği ile amh bakilanlardanim ama size tavsiyem fsh bir kere yükselmiş olması doktorlar için önemli daha sonra tabi düşmesi önemli ama 1 kez yükselmiş olması sıkiñti amh da % 100 doğru bir test değil benim 1 yıl ara ile yapılan amh arasında bir sürü fark var zaten çoğu yabancı ülkelerde amh gereksiz bulunuyormuş yerine dah gelişmiş bi test yapılacakmış. Evet doktorun sana amh bakmadıysa zaten gerek duymamıştır senin tüp bebek tedavin olmuş zaten doktor folikullerini saymistir. Doktorlara gore folikül sayısı daha önemli bana folikül sayın fazla amh yanlış dedi bi kez daha istedi çok şükür ki yanlışmis yani demem o ki amh diye dertlenme hiç baktirmada zaten tüp bebek tedavisi görüyorsun.yumurtalarin da sıkıntı olsa doktor söylerdi ki 20 yumurta toplanmış. Sen bu kadar dert etme 13 çok yüksek değil ben 27 görmüştüm fsh da . Testere dişli aslan pençesi iç düşürür o onun dışında yumurta kaliten için de kürler var bal tarcın çörek otu onları dene .boşuna amh ile kendine stres yaratma .amh testi değişir yani bunu yaşamış biri olarak söylüyorum kesin net çözüm değil sonuç değişir
Doktorum bana fsh yüksek amh düşük diye sen menapozsun anlamına gelmez dedi ayrıca fsh 15 'in üzerinde çıkanlarda biraz sorun yoksa her yükseldiğinde yumurtan bitti anlamına gelmiyor stres ile doğru orantılı bu test ve inan amh da stresle alakalı. Sen mutlu olursan rahat olursan yumurtaların o kadar büyüyüp gelişiyor yardımcı olabildim umarım
Doktorum bana fsh yüksek amh düşük diye sen menapozsun anlamına gelmez dedi ayrıca fsh 15 'in üzerinde çıkanlarda biraz sorun yoksa her yükseldiğinde yumurtan bitti anlamına gelmiyor stres ile doğru orantılı bu test ve inan amh da stresle alakalı. Sen mutlu olursan rahat olursan yumurtaların o kadar büyüyüp gelişiyor yardımcı olabildim umarım
Vallahi cok mutlu oldum gercekten cok yardimci oldunuz bende onu diyodum doktorlar icin en yuksek fsh degeri onemliymis bende onu anlamiyodum madem yuksek degeeim var yumurta sayim fazla diye dusunuyordum .fsh yuksek oldugu icin de tutunma olmayabilir dediler yumurtaliklarin cok iyi demisti doktorlar..
Vallahi cok mutlu oldum gercekten cok yardimci oldunuz bende onu diyodum doktorlar icin en yuksek fsh degeri onemliymis bende onu anlamiyodum madem yuksek degeeim var yumurta sayim fazla diye dusunuyordum .fsh yuksek oldugu icin de tutunma olmayabilir dediler yumurtaliklarin cok iyi demisti doktorlar..
Tamam sen şuan aslan pençesi iç düşürür ve mümkünse stresden uzak dur inan düşecektir araştırma yapma ben bu hatalara çok düştüm geçen yıl acayip stresliydim düşmüyordu bu yıl saldım düştü. Amh yaptırma doktor istemedikçe inan moral bozmaktan başka bi halta yaramıyor senin zaten vajinal muayenede doktorun folikullerini iyi demişse artık gerek yok ki zaten tüp bebek tedavin var hani herşey güzel olacak dert etme
Tamam sen şuan aslan pençesi iç düşürür ve mümkünse stresden uzak dur inan düşecektir araştırma yapma ben bu hatalara çok düştüm geçen yıl acayip stresliydim düşmüyordu bu yıl saldım düştü. Amh yaptırma doktor istemedikçe inan moral bozmaktan başka bi halta yaramıyor senin zaten vajinal muayenede doktorun folikullerini iyi demişse artık gerek yok ki zaten tüp bebek tedavin var hani herşey güzel olacak dert etme